Adidas Ultra Boost – Komplet test og anmeldelse

Ultra Boost er en vanvittig sko. Og den er vanvittig på den måde at jeg ikke rigtig ved hvor jeg skal placere den henne. For hvis jeg skal være helt ærlig, så kan den rent faktisk rigtig mange ting. Det er en løbesko til den neutrale løber, og herunder finder du bl.a.:

 • Test og anmeldelse af Adidas Ultra Boost
 • Fordele og ulemper ved denne sko
 • Vores gennemgribende brugertest
 • De fede facts omkring Ultra Boost
 • Find bedste pris på Adidas Boost

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 600 kroner. Normalpris: 1.500 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Adidas Ultra Boost

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 900 DKK Til butik
1-2 dage 951 DKK Til butik
4-7 dage 1.013 DKK Til butik
1-2 dage 1.049 DKK Til butik
5-7 dage 1.139 DKK Til butik
1-2 dage 1.199 DKK Til butik
3-5 dage 1.224 DKK Til butik
2-5 dage 691.431.385 DKK Til butik
 

Hvad kan du forvente af Adidas Ultra Boost

Mine forventninger var i hvert fald høje. Havde fra andre hørt masser af godt omkring denne løbesko, så i mit tilfælde var det ikke det bedste udgangspunkt. Synes ltid tendensen er at når man hører en masse godt om en løbesko, og så selv skal teste den for 1. gang, så er risikoen for at blive skuffet kæmpe stor.
Jeg blev ikke skuffet, lad det være sagt med det samme, men det var på den anden side heller ikke en løbesko der kunne trække mig baglæns ind i himlen. Det er en sko jeg synes der lægger på lidt over middel. Men Adidas Ultra Boost har helt sikkert nogle fordele som du ikke må overse, og der er altså nogle ting som er rigtig fede ved denne løbe eller fritidssko.
Ja jeg skriver både løb og fritid, for denne sko er en sko der i min verden helt sikkert også kunne bruges som et par fede sneakers som dine fødder vil elske dig for at gå i. Og det vil de bl.a. fordi at denne løbesko eller fritidssko er:

– Ultra Let (fornemmelse)

– Ultra Smidig

– Ultra flot

At skoens lethed springer frem som noget af det første er en lille smule underligt. For kigger du på data på skoen, så er den let, men den hører ikke til de letteste i sin klasse. Men jeg synes alligevel at den føles dejlig let.

Smidigheden i skoen synes jeg er intet mindre end fantastisk – jeg får virkelig en følelse af når jeg træder ned i denne løbesko, så følger den min fod, og dens bevægelser. Og det er ligemeget om det er løb eller ved gang.

Det er en smagssag om man synes skoen er flot/cool/fed – men jeg kan godt lide den, og synes sagtens den kan gå til et par jeans eller knickers i sommerperioden. Og når jeg så samtidig forkæler mine fødder, så er jeg bare endnu mere glad.

Jeg var glad efter første tur i Adidas Boost

Jeg var begejstret for denne løbesko efter min første tur i skoen (det var jeg også efter nummer 2 og 3) men lad mig sige det sådan, at min 1. tur i skoen for mig hurtig afslørede at det ikke er en sko jeg ville løbe 42 kilometer i med min gode vilje. Om jeg så kunne finde på at gøre det alligevel for at få den gode kombination af lethed og smidighed med, det vil jeg ikke lægge hovedet på blokken på.
Det jeg vil frem til er at jeg synes – og det er min mening – at det er en løbesko der for mig henvender sig til mængdetræningen, men turerne ville jeg ikke lade komme over de 10-12 kilometer. Det er yderst individuelt hvad og hvor meget ens fødder og krop generelt kan tåle, men jeg har fundet ud af at min maxlængde i Adidas Ultra boost lægger omkring de 16-18-20 km Dt er vel og mærke hvis det stadig skal være uden gener og behageligt. Jeg kan, som tidligere skrevet, sagtens se mig bruge den på en maraton hvor jeg gerne vil have tempo i benene, for den har en dejlig lethed og smidighed som gør et eller andet ved mine fødder.

Der er forskellge Adidas Boost modeller

Det kan være du har undret dig en smule. Og jeg vil godt love dig her. Du er ikke den eneste. Når man høre folk snakker om Adidas Boost, så tales der om skoen i ental, og som om der kun findes denne ene model. Men det er ikke sandheden. Adidas Boost findes faktisk i skrivende stund i 4 forskellige udgaver.

Adidas UltraBoost – Den er den de fleste kender. Den almindelige neutrail Adidas Boost løbesko. Den super fleksible, bløde og meget eftergivende Boost model.

Adidas UltraBoost Laceless – Den siger nok en smule sig selv. Med udgangspunkt i den klassiske Adidas UltraBoost har man fremstillet den her “snørrebånds frie” udgave. Det er for at skabe mere fleksibilitet, lethed og smidighed.

Adidas UltraBoost X – Denne model er optimeret mod den kvindelige fod. Svangstykket er tilpasset så den passer bedre til den kvindelige læste og pasform. Der kan den almindelige Adidas UltraBoost godt være lidt for bred.

Adidas UltraBoost ST – Adidas forsøger med deres UltraBoost ST model at skabe mere stabilitet i skoen. Det gøres ved at man har tilføjet dobbelt Boost i skoen

Prissammenligning på Adidas Ultra Boost ST

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 999 DKK Til butik
3-5 dage 1.420 DKK Til butik
1-7 dage 1.495 DKK Til butik

 

Kølige facts om Adidas Ultra Boost

Generelt

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Lidt bred
 • Størrelse: Almindelig
 • Underlag: Fast underlag
 • Træningsformål: Mængdetræning
 • Vejledende pris: 1500 DKK

Herre

 • Vægt: 318 gram str. 43
 • Drop: 10 mm
 • Forfodshøjde: 20,5 mm
 • Hælhøjde: 30,5 mm

Dame

 • Vægt: 282 gram str. 39
 • Drop: 10 mm
 • Forfodshøjde: 20,5 mm
 • Hælhøjde: 30,5 mm

 

Helhedsindtrykket af Adidas Ultra Boost

Mit helhedsindtryk er ikke helt hvis vi kigger i retning af en fullblowen løbesko. Der synes jeg at den tendens fra Adidas’ fritid og sneakers sko er for gennemtrængende. Jeg vil kalde det en 85/15 i løbeskoen’s favør.
Men dermed ikke sagt (også skrevet lige oppe over her) at det ikke er en god løbesko, for det synes jeg som udgangspunkt det er. Det er den gode løbesko til ham eller hende der bevæger sig mellem 5 og 20 kilometer, og måske fornøjer sig med at løbe et halvmaraton engang imellem.
Den type løbere vil få rigtig meget ud af denne Adidas Ultra Boost løbesko da den er utrolig behaglig og smidig, og tilbyder masser af blødhed og dæmpning i sin opbygning. Så der er taget hensyn til rigtig mange former for løbere i denne sko. Men mere om skoen opbygning længere nede i løbesko testen

 

 

Vælg din størrelse i Adidas Ultra Boost

Synes bestemt ikke denne løbesko skiller sig ud fra mængden, det er præcis den samme størrelse som jeg altid har valgt i Adidas (43 1/3) og måske skal man være opmærksom på at den kan virke en lille smule bred i forfoden.
Er du i tvivl om størrelse i Adidas Ultra Boost, så slå et smut forbi vores størrelsesberegner – den kan hjælpe dig med at blive klogere på din størrelse.

Herre størrelser:  39 1/3 – 49 1/3

Dame størrelser: 36 – 41 1/3

 

 

Magi’en er (også) i overdelen på UltraBoost

Mange snakker om den her innovative sål på Adidas UltraBoost, og det er den bedste sål der er kommet fra Adidas nogensinde. Det er også helt korrekt. Det er en genialitet. Personligt er det ikke blot ét element der for mig skaber en god løbesko. Men heldigvis er overdelen på Adidas UltraBoost for mig OGSÅ ganske særlig.
Overdelen er udviklet i et lækkert blødt materiale som Adidas kalder PrimeKnit. Det er det her ultra bløde og fleksible materiale som bare følger din fod, og giver dig fornemmelse af at løbe i en strømpe. Det er super åndbart så dine fødder får lov til at ånde igennem materialet, og derved opnå rigtig gode betingelser inde i skoen. Desværre er overdelen også forholdsvis skrøbelig. Som tidligere nævnt, så er det en af de priser man betaler for en blød og smidig overdel i den kaliber, den er altså ikke lige så holdbar som en “almindelig” overdel.
Adidas UltraBoost er for mig den oplagte sommer løbesko. Let, frisk, fleksibel og med gode åndeevner. Jeg har forresten løbet med bare tæer i skoen, det kunne for mig sagtens lade sig gøre.

Jeg kommer til at sige noget nu som ingen af producenterne nok vil være glade for. Men jeg har i flere af mine andre anmeldelser meldt ud at jeg er kæmpe fan af Nike’s FlyKnit overdel fordi der er så blød, behagelig og følger min fod på en sublim måde. Jeg kan ikke lade være med at fremhæve de rigtig mange ligheder mellem Flyknit fra Nike og PrimeKnit fra Adidas. Begge overdele er unikke og med så mange ligheder.
Adidas PrimeKnit er en strikket polyester overdel

 

 

 

Hvad er Boost fra Adidas

Du har nok opdaget at Boost er det materiale der er placeret i mellemsålen på skoen. Men hvad du nok ikke er bekendt med, er at Adidas igennem en længere periode har benytte Boost i deres udvalg af løbesko. Det er dog ikke lykkes dem at skabe en løbesko med en mellem udelukkende bestående af Boost materialet. Ikke før nu, og det er så Adidas UltraBoost.
Førhen var man nød til at kombinere det unikke Boost materiale med det almindelige EVA mellemsåls materiale for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Men sådan er det altså ikke længere. Nu flyver du afsted på udelukkende Boost materiale. Og det er i sig selv en vanvittig oplevelse. Jeg synes det er fedt at løbe på. Ikke 42 kilometer. Men skal jeg afsted på 5-7- eller 10 kilometer, så er UltraBoost fra Adidas altså oplagt.

Boost materialet er selvfølgelig meget mere kompliceret end som så, men skal man forklare det kort og præcist, så er det en masse små spændstige plastbobler, som i sit udseende sagtens kunne minde en smule om flamingo. Som sagt er det meget mere end det. Der lægger rigtig mange års forskning bag ved denne Boost opfindelse.

 

 

Snørresystemet er ikke noget specielt

Det er en smagssag og derfor får du min ærlige mening omkring det. Det kan sagtens være at du er af en anden mening. Men hvis jeg lige igen skal drage en sammenligning med den anden kæmpe store spiller på markedet, nemlig Nike. Så synes jeg det snørresystem som UltraBoost har i den version jeg testede er både “knap så kønt” og har ikke den optimale virkning. Ikke at skoen sidder dårligt eller på anden måde er generende. men tager jeg sammenligningen med eksempelvis Nike’s selv samme system så virker Adidas udgave både tung og klodset.
Jeg skal selvfølgelig ikke kunne lægge hovedet på blokken på at det er præcist det samme man er gået efter, men det ligner unægtelig 2 fabrikationer med det samme formål. At give foden den støtte den har brug for. Systemer er begge hæftet på ydersålen og med udgangspunkt i snørresystemet på skoen.

 

 

Ydersålen snyder, men til det positive

Når man første gang kigger på ydersålen af Adidas UltraBoost så er man ikke i tvivl om at det ikke er til de grove underlag. Og det kan overdelen heller ikke holde til. Men sålen ser meget sparsom ud, og syner ikke af særlig meget greb. Men må erkende at den overraskede til den positive side.
Ydersålen er bygget op med hjælp fra Continental og man må sige de kan deres kram. Der er masser og meget solidt greb på stort set alle hårde underlag. Og så er det lige meget om det er vådt eller tørt.

 

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

PrimeKnit overdel

OVERDELEN i denne sko - nævnt i både fordele og ulemper. Overdelen er så fantastisk behagelig og blød, og den smyger sig rundt omkring foden på dig. Det kan jeg virkelig godt lide. Det giver enhver løber en meget høj komfort. Udviklet til at følge dine fødders naturlige bevægelser

StretchWeb ydersål

Holdbarheden og elastik effekten i ydersålen. Adidas samarbejder med Contentital omkring udvikling af deres bedre og bedre ydersåler, og det er klart et plus i denne Adidas Ultra Boost

Pasform på foden

Hænger meget sammen med overdelen i skoen som står øverst på denne plus-liste. Men hele løbeskoen i sig selv har en rigtig god sammenhæng i opbygningen, og derved også en meget let og smidig pasform. God til de kortere ture, en udfordring på de længere +21km hvis du spørger mig.

Ulemper

En både og sko

Kort og godt synes jeg (og det er måske kun mig) at skoen er selvfølgelig en løbesko, og rigtig mange vil kunne bruge den til stort set alle deres løbeture. Men jeg synes at det er en både og sko, så den mangler lige de sidste 15% for at blive en fullblown løbesko der tilfredsstiller mit sarte sind :-)

Blødheden i sålen

Har hørt flere der har påpeget at sålen måske endda er blevet en smule for blød. Det er mest fra folk der løber længere ture i Adidas Ultra Boost at jeg hører dette. Men kan et eller andet sted godt følge dem i den betragtning, måske nok en smule for meget blødhed, og en anelse for lidt hold og stabilitet omkring foden ved løb

Den bløde overdel

Ikke prøvet på egen sko endnu, men set og hørt at overdelen kan blive en smule skrøbelig i forhold til holdbarhed. Det er en super lækker overdel der smyger sig rundt om foden, men prisen for at en overdel er så blød og behagelig er som regel at materialerne ikke er helt så holdbare.


Hvad andre har sagt om Adidas Ultra Boost

Kaare Geertsen, Løber et par gange om ugen

 • Jeg er glad for mine Ultra Boost fra Adidas, jeg løber et par gange om ugen, og de opfylder fint mine krav til løbesko. Lethed, og så synes jeg bare de sidder godt på foden.–Kaare Geertsen

Lilli Monberg, Elsker lette løbesko

 • Jeg valgte lige netop denne løbesko ud fra at jeg synes den er ultra smidig og behagelig. Det er et af de karv jeg har til mine sko.–Lilli Monberg

 

Du skal købe Ultra Boost hvis….

 • savner blødhed i dine løbesko – det får du med garanti
 • du ønsker dig en rigtig cool løbe og eller fritidssko
 • Du gerne vil have den naturlige fornemmelse når ´du er afsted på løbeturen

Analysedel 1: Hvem kan bruge Adidas Ultra Boost

Løbestil

Ultra Boost er i den grad til den neutrale løber. Og lad mig pointere, at det er med en tyk streg under neutral, for jeg synes som det også er nævnt tidligere, at skoen kommer til at virke en lille smule for blød. Og det kan måske sagtens gå for en neutral løber, men har du meget meget kraftig overpronation, så tror jeg denne sko er lidt farlig.

Pasform

Blød, let og smidig. Det er ligesom det der bærer denne løbesko. Den PrimeKnit overdel som Adidas har valgt at bruge i denne Ultra Boost er unik i sin måde at sætte sig omkring foden på, og derved får du en rigtig god pasform.

Underlag

Det faste underlag. Det er helt klart en løbesko jeg vil anbefale at du kun bruger på asfalt, og til nød på faste grusstier. Den bløde og unikke overdel gør at den ikke er særlig modtandsdygtig over for grene, sten og andre hårde og skarpe ting. Så hvis du skal en tur ud i lidt mere udfordrende terræn eller på decideret trail, så vælg en anden løbesko i skabet. Den her kan simpelthen ikke holde til det.

Vidste du at: Adidas Ultra Boost er af Runrepeat's brugere anemldt til at have en score på 8/10 - Se anmeldelsen her

Prisniveau

1400,- hedder den vejledende udsalgpris. Det er forholdvis dyrt for en løbesko i denne kaliber hvis jeg skal vurdere det. Kan nævne løbesko hvor man får noget mere for pengene ved at bruge 1400,- De nautrale alternativer til Adidas Ultra Boost, såsom Nike Pegasus og Asisc Nimbus synes jeg rummer meget mere til prisen.

Vægt

Herre vægt: 312 gram i størrelse 43
Dame vægt: 283 gram i størrelse 39

Type sko

Løbesko og fritidssko. Selv om det selvfø’lgelig mest er en sko til løb, så vil jeg sagtens kunne finde på at tage denne sko på som et par fede sneaker til jeans eller knickers. Helt klart.

Holdbarhed

Det er på dette parametre at Adidas Ultra Boost taber lidt. Det er en super fed løbesko at have på fødderne, men det er også en løbesko hvis materialer er til den skrøbelige side.

Drop

10mm. Et forholdvis højt drop. Men synes egentlig ikke at det er en feature jeg bider mærke i – altså kan mærke når jeg er afsted. Det er ikke sådan at jeg synes det er alt for højt.

Analysedel 2: Opbygning

Ydersål

Slidstærk, og med god elastisk effekt som er god til at tilvænne sig underlaget.

Mellemsål

Adidas Boost teknologi i mellemsålen sørger for at du får et rigtig fint afsæt og en rigtig fin landing. Det der skiller Boost støddæmpningen ud fra andre er at den er rigtig god til at bringe noget af sin energi tilbage til løberen, så man får et bedre afsæt når du afvikler.

Hæl

Jeg synes ikke jeg har lagt mærke til nogle skavanker i hælen, så jeg må konkludere at det er et godt støttet hælparti, som formår at holde foden på plads som den skal.

 

 

Midt

Torsion systemet fra Adidas er integreret i sålen, og giver dig både støtte og stabilitet i mellemsålen.

Forfod

Her får du hjælp af den nye mellemsål, du får ekstra hjælp til afsættene når du skal afvikle dine skridt.

Overdel

PrimeKnit. Den lette vævede overdel som er helt uden sømme. Super blød og fleksibel, og jeg synes bestemt at overdelen er en af de bedre jeg har prøvet. Den sidder bare som den.

Herre og Dame Adidas Ultra Boost

En løbesko der findes til både herre og dame. Der er naturligvis forskel i opbygningen, forstået på den måde at der bliver brugt mere materiale til herre løbeskoen, og derfor er den tungere i de større størrelser. Men skoen har eksempelvis samme drop 10mm om det er til herre eller dame.

Alternativer til Ultra Boost

Hvis vi skal vurdere ud fra løbestil alene så findes der alternativer som Asics Nimbus, New balance 1080 eller Saucony Kinvara.
Men jeg synes måske at det mere korrekte ville være at sige at denne løbesko ligger mellem de førnævnte og så andre alternativer som Nike Free eller Nike Lunartempo.

Opsummering

Jeg kan godt lide denne løbesko. Synes den sidder suverænt, og den har en god lethed. Men tror ikke det bliver min yndling når vi snakker neutrale løbesko. Der synes jeg den sætter sig for meget mellem 2 sæder. De sæder jeg vælger at kalde “almindelige neutrale løbesko” og “natural running løbesko”. Synes ikke skoen lever op til mine krav som værende “almindelig neutral løbesko”

Hvis du vil læse mere omkring Adidas Ultra Boost, så findes der meget mere info på Adidas officielle hjemmeside

Find bedste pris på Adidas Ultra Boost

Vi har samlet de bedste og skapeste priser på Ultra Boost fra Adidas til dig i nedenstående pristabel.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 900 DKK Til butik
1-2 dage 951 DKK Til butik
4-7 dage 1.013 DKK Til butik
1-2 dage 1.049 DKK Til butik
5-7 dage 1.139 DKK Til butik
1-2 dage 1.199 DKK Til butik
3-5 dage 1.224 DKK Til butik
2-5 dage 691.431.385 DKK Til butik