Flowlife Flowpillow Heat | Test og review af Flowpillow

Restitution eller bare almindelig velvære? Trætte ben er ubrugelige ben. Træner du meget, og kan restitutions-massage hjælpe? Endnu et massage-gadget eller et brugbart stykke værktøj?
De spørgsmål er blot nogle af dem vi har kunne stille os selv når det kom til denne test. Efter en god portion input fra diverse sociale medier og andre løbere, så skulle vi naturligvis også teste Flowlife Flowpillow. Den her lille massagepude som er slået op på minimal fylde men stor effektivitet. Hvad kunne sådan en lille sag udrette af mirakler? Eller er det bare endnu en gadget-fuser til skabet?

I testen er der brugt den model der hedder Flowlife Flowpillow HEAT. Det er altså en model hvor du har mulighed for at tilvælge varmepåvirkning i forbindelse med din massage.

Flowpillow giver lettere restitution

Mit primære fokus, og min tilgang til Flowpillow var egentlig som udgangspunkt at opnå lettere restitution. Det havde jeg læst mig frem til at det var en af de primære ting som den kunne.
En lille smule info omkring problematikken og udfordringen hos mig er nok på sin plads. Jeg ved ikke om alle har det sådan, men undertegnet kæmper i hvert fald meget med både trætte og tunge ben. Typisk er det ca. 24 timer efter en “hård” træning at denne tilstand træder i kraft. Og i den her test og situation, der har jeg taget udgangspunkt i løb og crossfit. Det er en helt anden sag når det kommer til fodbold, så den må i have tilgode. Men det er sådan at jeg som jeg også kommer ind på senere, at hvis jeg vil noget med mit løb, såsom at løbe efter en ambitiøs tid, så er jeg “tvunget” til at droppe, eller i hvert fald kraftigt drosle ned på min crossfit træning. De 2 ting passer simpelthen ikke sammen på den måde min krop fungere åbenbart.

Da jeg læste om Flowlife Flowpillow tænkte jeg egentlig ved første øjekast, at det var nok bare endnu et af de her massage gadget som ville ende med at ligge og flyde i et skab. Nu har jeg ikke skrevet den her test og anmeldelse efter 6 måneder, men jeg er overbevist om at når jeg runder de 6 måneder eller for den sags skyld de 12 måneder, så vil Flowpillow stadigvæk være placeret i umiddelbar nærhed af min sofa. Der er ikke noget der på nuværende tidspunkt indikere at denne lille fantastiske tingest skulle ende sine dage i skabet sammen med de andre “det-her-kan-jeg-jeg-ikke-leve-uden gadgets. Der virker den simpelthen for godt. Det eneste der skulle kunne få Flowlife Flowpillow væk som jeg ser det, det var hvis der kom et lignende (og bedre) produkt, eller den nuværende udgave blev opdateret med nye funktioner som jeg ikke ville kunne leve uden.

Flowpillow har virkelig givet mig et løft i den rigtige retning når det kommer til restitution. Det er selvfølgelig ikke sådan at jeg nu er gået fra ekstrem trætte og ømme ben, til ingenting at kunne mærke. Men når jeg bruge min Flowpillow efter endt træning, så kan jeg mærke en klar forbedring på især mine ben når trærheden melder sig. De er stadigvæk trætte, men det er især på letheden at jeg synes jeg har kunne mærke den store forskel.

Hvad betyder restitutions massage

Ja hvad betyder det egentlig. Det er der nok en længere videnskablig forklaring på. Den kender jeg ikke, og kan heldigvis derfor ikke trætte dig med den. Men kan fortælle at man mener at massage (med henblik på restitution) kan mindske den “betændelsestilstand” som opstår i dine muskler og fiber ved hård træning. Dine muskelfibre bliver beskadiget hver gang du træner, og der dannes en tilstand i dine muskler som massage altså kan hjælpe på. Faktisk anslås det til at være helt op til 30% forbedring. Så forstår jeg bedre hvorfor cykelryttere bruger så meget af deres aktive karriere på en massagebriks.
Men Flowpillow er et godt værktøj til at hjælpe denne proces på vej. Og så er det også en billig løsning. Nu kan det være du sidder og tænker “1100 kroner (som jo er den vejledende udsalgspris) er altså rigtig mange penge for mig” Bare rolig, det er det bestemt også for mig. Men hvis man nu lige stiller lidt skarpere på situationen, og tænker hvor meget man modsat kan spare? Ikke alene i kroner ører som massøren måske skulle have, men også i frustationer over manglende træning, fordi du er blevet småskadet?
Det kan sagtens være du ikke sidder med din Flowpillow i samme tidsinterval som når du besøger din lokale massør. Men min vurdering at effektiviteten, med henblik på bedre restituion og mindre risiko for skade, er lige så stor. Din Flowlife Flowpillow kører 15min af gangen, og jeg har gjort det hvis det eksempelvis var mine lægmuskler som jeg var træt i, så har jeg brugt 15 min på hvert ben, så 30 min i alt.

Træning bliver en vane

Og så får dine sener og muskler mere og mere styr på at komme sig. Men når du så lige pludselig træder ud af din almindelige trænings gænge, og slår dig på noget andet, så er det du meget tit oplever større ømhed og ikke mindst stivhed i dine muskler.
Den problemstilling fik jeg ved “selvsyn” at mærke. Overgangen fra en hvilken som helst sportsgren og til crossfit, eller tilbage til crossfit er hård. Har du prøvet det så ved du hvad jeg snakker om.

Lige meget om du har dyrket crossfit før, eller det er første gang, så er en længere pause fra den sportsgren alig med ømme og meget stive muskler ved opstart eller tilbagevenden til den. Og her har jeg haft stor glæde af Flowlife Flowpillow. Når man har taget beslutningen om at skippe sin crossfit træning i en længere periode for udelukkende at fokusere på løb, så er vejen tilbage til sin gamle crossfit form både lang og “smertefuld” Crossfit er bare en sportsgren hvor du opdager muskler og sener som du ikke vidste du havde, og som i “almindelige” sportsgrene ikke rigtig kommer i spil.
Bare for at nævne to ting, så er burpees og squat to af de ting som kan få selv den mest adrætte løber til at pive en lille smule. Hvis du har prøvet crossit, så ved du helt sikkert hvad jeg snakker om når jeg siger at efter en god gang crossfit træning så er der måske nok lidt længere ned til toiletsædet end du synes er behageligt. Der hvor du lige må slippe de sidste 5-7 centimeter og satse på du rammer?
I den forbindelse har Flowpillow fra Flowlife hjulpet mig en del med at reducere den ømhed. Og det er ikke kun i lår og balle muskulaturen, men også i arme, ryg og nakke.

Flowpillow, med infrarød varme

Og hvorfor nu det. Det er der flere forskellige årsager til. Der er de beviselige fordele og så er der de behagelige fordele. Igennem vores test skal det ikke være en hemmelighed at der selvfølgelig er noget ekstra behageligt ved at musklerne, huden og senerne får tilført noget varme i forbindelse med massagen. Faktisk kan massage jo sagtens udøves uden den varme, men det gør det altså bare lige en tand mere behageligt.
Men det er faktisk også sådan at den infrarøde varme har en fordel for dig. Og især med henblik på din restitution. Den infrarøde varme er med til at øge din blodcirkulation, og derved fremme din restitution. Så ikke alene giver den dybdegående massage en positiv effekt, den infrarøde varme giver også en stor fordel. Hvor massage kan give helt op til 30% reduktion af betændelse/affaldsstoffer i forbindelse med din restitution, så kan den infrarøde varme give det sidste i form af øget blodcirkulation. De 2 ting kombineret er et fantastisk godt redskab til restitution.


Flowpillow er utrolig nem at betjene

Massage OG varme er en god kombination

Det har selvfølgelig en videnskabelig effekt. Den infrarøde varme øger blodcirkulationen og derved fremmer muligheden for at få affaldsstofferne væk hurtigere, mens massagen går ind og mindsker din betændelsestilstand i muskelfibrene. Det er som det er.
Men jeg vil gerne slå et slag for at jeg synes bare det er en super lækker følelse at Flowpillow udgiver varme, eller at man i hvert fald har mulighed for at aktivere det, da det fuldender helheden.

 

Køb Flowlife Flowpillow online

Skal skynde mig at sige at da vi købte vores Flowpillow til vores test, der var den stadig et forholdsvis nyt fænomen. Eller det var i hvert fald ikke så udbredt i DK. Vi skynder os også at nævne i dette afsnit at vi selv har købt og betalt for vores Flowlife Flowpillow. Så ingen product-placement eller købt artikel her. Du kan bl.a finde Flowpillow hos Løbeshop.dk og eller på den oficielle svenske hjememside for produktet flowlifesweden.com

Køb Flowpillow hos Løbeshop.dk
Køb Flowpillow hos Flowlife

 

Flowlife har specialiseret sig indenfor produkter til restitution i forbindelse med sport og træning. Flowpillow Heat er ét produkt, men de har ligeledes udviklet en af markedets bedste massagepistoler.

Flowlife Flowgun massagepistol er i bund og grund et apparat der har samme hensigt som Flowpillow Heat. Produktet er udviklet med henblik på især restitution hos sportsudøvere og atleter. Men hvor Flowpillow arbejder mere omkring musklerne, så kan man måske sige at Flowgun har bedre præferencer for at arbejde dybere ned i muskler og væv. Massagepistolen leveres med 4 forskellige massagehoveder, som passer til forskellige muskelgrupper rundt omkring på kroppen.

Køb Flowgun hos Flowlife

 

Børnene er også vilde med den

Faktisk har der næmest vist sig et terapi-lignende mønster. Uden det skal være sådan noget hokus-pokus halløjsa og jeg fik meget bedre børn af det her. Det er ikke sådan. De er sgu lige så umulige som de altid har været. Men jeg synes faktisk det siger meget om produktet at de sagtens kan finde ud af at bruge det (de er i skrivende stund 7 og 10år) Men de fandt faktisk også en ro og en smule “terapi” i at få løsnet muskler op. Det var primært deres ben muskulatur som de rigtig godt kan lide at bruge Flowpillow på. Sådan et par børne-ben der spurter rundt i skoeln, hopper på trampolin og træner fodbold nærmest uafbrudt, de bliver altså belastet, og især vores den ene søn, der kan jeg mærke hvor spændte hans lægmuskler er.
Han har intet begreb om hvordan det ville lette og være mere behjageligt hvis man masserede dem, og jeg eller hans mor får absolut ingen lov til at tage fat og prøve at løsne det op. Der kilder det til dels for meget, men så gør det oså en smule ondt. Her har Flowpillow virkelig været en hjælp. Om han kan bruge det og mærke det, det tror jeg på, under alle omstændigheder så skader det i hvert fald ikke.


Alle kan anvende en Flowlife Flowpillow

Flowpillow er lille og praktisk

Du vil også kunne læse længere nede, at lige netop størrelsen på Flowpillow er perfekt og en kæmpe fordel. Jeg tillader mig at sammenligne den lidt med Recovery Boots, mest for at få min pointe frem. Jeg tror ikke at en flowpillow her er lige så effektiv, eller faktisk så er det ikke de samme ting de påvirker. Jeg elsker at sidde med Recovery Boots på, men den store ulempe er dens fylde. Hvis jeg vil have dem med på tur, så skal jeg virkelig være god til at pakke for at de ikke bliver en belastning (læs:det kan ikke lade sig gøre) Men når jeg kigger på Flowpillow, så er den med sine 1.6kg og sin minimal størrelse til at have med overalt. Den kan både være i den almindelige arbejdstaske eller i kufferten når du skal ud og rejse. Og det gør den altså til et ultra smidigt værktøj, som jeg vil påstå bliver brugt meget mere af netop den årsag at det er nemt at have med rundt.

Kan alle bruge en flowpillow?

Ja det kan alle. Og ikke kun fordi den er djævelens nem at betjene, men også på grund af dens funktioner.
Undertegnet bruges den oftes, og igennem den her test, med henblik på restituion og lindring af stiv/ømhed. men alle kan bruge en gang massage engang imellem. Du behøver ikke tosse rundt på landevejen og løbe dine lunger ud af kroppen før Flowpillow giver mening for dig. Har du eksempelvis et arbejde hvor du går meget eller du står op det meste af dagen. Så tror jeg bestemt du ville blive lykkelig for en Flowlife Flowpillow. Når du sætter dig i sofaen om aftenen og dine ben “snurre” Den følelse kender de fleste. Der kan en gang dybdegående og effektiv massage altså hjælpe rigtig meget.

De 5 bedste ting ved Flowlife Flowpillow

Der er rigtig mange fede ting ved Flowlife Flowpillow. Og jeg tror ikke længere at det er en hemmelighed at jeg rigtig godt kan lide den og dens funktioner. Der er mange ting at sige om den, men har herunder listet de 5 ting op som jeg synes er det bedste ved den, og som har givet mig mest værdi i min brug af produktet.
1. Lydløsheden. Jeg har tidligere været inde på at du kan bruge din Flowpillow stort set over alt. Men hvis nu du sidder til et møde, en konference eller et andet sted hvor der skal forholdsvis ro, så hjælper det ikke at du har et massage aggregat kørende som hakker mere end en tudsegammel plæneklipper. Så det faktum at man nærmest ikke kan høre Flowpillow, og man kan bruge den næsten usynligt er for mig en stor fordel.

2. Størrelsen. Den er lille, kompakt og effektiv. Den er bare nem at have med at gøre. Fylder ingenting i tasken eller kufferten.

3. Effektiviteten. Ved ikke hvad jeg havde forestillet mig. men ved at den her lille maskine er både effektiv og vedvarende. Den gør sit arbejde rigtig godt.

4. Ledningsfri. Du skal bruge ledning når du lader lithium batteri i Flowpillow op, men ellers derudover så kan du frit bevæge dig rundt med den. Du er ikke tvunget til at skal sidde i nærheden af en stikkontakt, fordi en motor skal trække den.

5. Pris & udbytte. Som jeg skriver så kan 1100,- være mange penge. eller det er mange penge for mig i hvert fald. men jeg har ikke fortrudt mit køb en eneste gang siden jeg pakkede Flowpillow ud for første gang. Der gik ikke lang tid før jeg havde en følelse af at produktet var “tjent hjem”

 

Flowpillow er lille og praktisk

 

Ulemper ved Flowpillow

Dem er der naturligvis også nogle af.
Den klassiske er den for korte batteritid. Hvis både konen og jeg har været ude og løbe og vil bruge vores flowpillow, så er det lige med nød og næppe den kan lade sig gøre at begge parter bliver tilfreds. Hvis jeg kunne optimere nogle steder, så ville jeg med det samme proppe et større batteri i Flowpillow.

Flowpillow batteri er genopladeligt

Jeg har ikke testet levetiden på batteriet. Men heldigvis er der et genopladeligt lithium batteri i Flowlife Flowpillow, alt andet ville heller ikke give mening. Men det er en klar fordel at den kan lades op igen og igen. Hvornår det her lithium batteri bliver “fladt” kan jeg endnu ikke udtale mig om. Så længe efter købet af Flowpillow er testen ikke lavet.
Jeg har ovenfor nævnt en ulempe ved produktet, lige netop hvor længe det her batteri kan holde strøm. Og jeg slår det lige fast igen, der kan sagtens optimeres. Det irritationsmoment ville jeg gerne være foruden, og også det med at ladetiden er lidt lang tid i forhold til brugstiden. Men er det virkelig det eneste der driller en ved produktet, så tror jeg bare man skal være glad. og man kan planlægge sig ud af opladning og brug.


Flowpillow kan lades op igen og igen og igen.

Tilfredshedgaranti antyder tro på egne evner

Når et firma går ud og lover tilfredshedgaranti på den måde som Flowlife gør det, så antyder det i mine øjne en selvsikkerhed og en tro på egene evner. Så ved man at man har opfundet et produkt der kan sit kram.

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Skriv en kommentar