Flowlife Flowgun | Massagepistol | Test & review

test af flowlife flowgun

Hvad siger du til din egen personlige massør pakket ind i en lille praktisk boks. Det kan lyde lummert, men det er det slet ikke. Men at have sin massør indenfor rækkevidde hele tiden, det var den tanke der tiltalte mig.

De fleste mennesker kan nok blive enige om at massage er både godt og dejligt. Måske ikke altid mens det står på, for massage kan være smertefuldt under udføring, men den efterfølgende følelse er dejlig. Når de spændte muskler og led slipper taget i dig, og du mindsker smerten og igen kan bruge dine muskler og sener fuldt ud.
Det er sådan cirka sådan jeg oplever den her massagepistol fra Flowlife, kaldet flowgun. Det har ikke altid været en nydelse i brug, men de efterfølgende virkninger har virkelig været til at tage og føle på.

Udgangspunktet for denne test er en mand, der vel nok må betegnes som motionist. Men så er det nok en motionist med mere hang til sport end den gennemsnitlige motionist. Testen tager udgangspunkt i både den sportslige del og den almindelige hverdags del.

Vi har tidligere testet Flowpillow Heat fra Flowlife, og denne test vil i nogle tilfælde henvise til den. Den kan du læse her.
En massagepude som siden dag et har været god. En massagepude som flere gange er blevet grinet af, men når folk så får lov at prøve den, så stivner smilet en smule. Den fungere godt.

 

Se vores video-test af Flowgun massagepistol

Køb Flowgun hos Flowlife

 

Flowgun massagepistol kan optimere din restitution

Restitutionsmassage! En ord der kan få tungen til at sno sig. Men ikke desto mindre er det derfor de fleste køber Flowgun massagepistolen, det er jeg overbevist om. Og det er med fuld forståelse fra min side. For den fungere fantastisk til det formål. Og i modsætning til eksempelvis Flowpillow Heat fra samme brand, så er denne massagepistol noget mere fleksibel i forhold til hvilket område den kan anvendes på.

Hvem ønsker sig ikke en hurtigere restitution? Så man hurtigere kan komme ud og træne igen, eller måske bare ønsker at smerten forsvinder. Massage kan hjælpe på den proces. Restitutionsmassage kan hjælpe dine muskler, dine sener og dine led med at restituere hurtigere. Faktisk anslås det at du kan opnå 30% hurtigere restitution.
Når du bevæger dig ud i restitutionsmassage, hvad sker der så? Det er en længere forklaring, men kort fortalt så hjælper massagen dig med at øge blodgennemstrømningen og øge ilttilførslen til dine muskler. På den måde kan du fremme processen med hurtigere heling.

Restitution er vigtigt, det kan ikke siges for tit. Restitution er meget vigtigt. Og hvorfor nu det? Jo for det er under din restitution du bliver bedre, stærkere eller udvikler dig. Når du eksempelvis kører et hårdt styrketræningsprogram, så ødelægger du en smule af dine muskler og fibre. Og når restitutions-processen går igang, så tænker kroppen at den skal kunne klare det næste gang. Derfor heler den hårdere op.
En massagepistol med en god styrke kan hjælpe dig med at sætte skub i restitutions-processen. Men det kan også bruges til almindelige velvære. Mere om det senere.

Mælkesyre er IKKE din ven

Derfor handler det om at komme af med den hurtigst muligt. Og det er lige netop det massage kan hjælpe på. Ved effektiv massage med en massagepistol fra Flowlife, kan du hjælpe processen på vej. Massage er med til at mindske risikoen for ophobning af mælkesyre.

 

Massagepistol – hvad er det?

Det er groft sagt en genopladelig-evigheds-massør. En massør du kan tage med hvorhen du vil. Selvfølgelig er det ikke en rigtig massør, og jeg skal være den første til at erkende at en sådan massagepistol på ingen måde afløser en massør fuldt ud. Jeg nyder stadigvæk at komme til massør engang imellem, for der kan arbejdes mere konkret. Men min Flowgun massagepistol er et fantastisk alternativ, som hos mig bliver fordelt på en 80/20 ordning. 80% af tiden bruger jeg den som restitution, og 20% af tiden på velvære.

Hvem bruger en Flowgun massagepistol?

Jeg vil fristes til at sige alle. Og det mener jeg. Herhjemme hos os der nyder både børn og forældre godt af massagepistolen fra Flowlife. Undertegnet bruger den mest i forbindelse med træning og sport. Min kone er frisør, og dertil hører desværre nogle skavanker i primært skuldre og nakke, det løser Flowgun ganske fint. Børnene bruger massagepistolen til udelukkende velvære.

Sådan bruger du Flowgun fra Flowlife

Vi har lavet en lille video der viser hvordan du betjener Flowgun massagepistol.

 

Helkropsmassage med Flowgun massagepistol

I modsætning til Flowpillow Heat fra Flowlife, så er deres Flowgun massagepistol meget mere fleksibel. Deres massagepude har jeg stor glæde af på ben og fødder, og til dels nakken. Dog kræver den rigtig massage i nakken en del tålmodighed i forhold til at sidde og ligge rigtigt.
Flowgun er langt mere fleksibel. Der kan du hvis du vil, jo nærmest komme omkring en helkropsmassage. Hvilket må siges at være rigtig godt. Og med i pakken, når du køber en Flowgun, der medfølger 4 forskellige massagehoveder. Mere om det senere i forhold til den fleksibilitet det giver.

Jeg vil gerne nævne her, at kombinationen af de 2 produkter er fantastisk for mig. Jeg synes Flowpillow Heat kan noget på baglår og lægmuskler som jeg ikke helt opnår med en massagepistol (Flowgun) De 2 roterende elementer som der er i Flowpillow, de tager bare anderledes fat i musklerne end Flowgun gør.

Sammenligningsvideo af flowgun og flowpillow

 

Massage: Dig selv eller en anden

Det er så voldsom praktisk med en Flowgun fra Flowlife, at du selv bestemmer om det er dig selv eller en anden der giver massagen. Det er blandt andet en af de grunde til at jeg synes den er fleksibel som bare pokker. Jeg er ikke afhængig af at skulle bruge 2 timer på mine bedende knæ for at overtale mine kone til at massere min nakke. Det klarer jeg heldigvis selv.
Der kan være områder på ryggen, som praktisk talt er umulige at massere selv. Tro mig, jeg har prøvet. Så der må man på knæ og igang med de gode overtalelsesevner, eller undlade det område.

flowgun fra flowlife

 

Du kan vække dine muskler inden træning

Muskler kan være kolde og stive, og uden smerter. Vi kender nok alle sammen den der følelse af at musklerne er stive og man har svært ved at få dem igang.
Der kan du faktisk anvende din Flowgun til pre-træning. Du kan med fordel massere dine muskler en smule inden træning for på den måde at vække dem, øge blodcirkulationen og derved være mere parat.

Jeg har forsøgt mig med denne metode. Grundet lidt problemer med lænd og ryg, så er det alligevel anbefalelsesværdigt for undertegnet at strække mine muskler ud, i sær lænden, inden træning. Så tænkte at det kunne da ikke skade at forsøge sig med Flowgun massagepistolen. Ud over det er behageligt, så må det give nogenlunde samme effekt. For har som udgangspunkt i gjort noget værre.
Der hvor jeg har kunne mærke en kæmpe forandring i henhold til pre-massage inden træning. Det er i muskelbrupperne omkring lår (front) og lægmuskler. De 2 store muskelgrupper kan godt hos mig være trætte i 2-3 dage efter en vanvittig hård træning. Typist på 2. eller 3 dagen er der som udgangspunkt ikke noget smerte, så kan godt træne igen. der kan jeg berette om at en “vækning af musklerne” med massagepistolen virker. Det kan jeg kun anbefale.

 

4 forskellige typer massage med Flowlife Flowgun

Det er måske forkert at sige at der er 4 typer massage, for reelt set er der et hav af muligheder. Men der følger 4 forskellige massagehoveder med i Flowgun kufferten. Og det giver jo rigtig mange kombinationer af massage. Det kommer helt an på hvordan du bruger de enkelte elementer. Jeg kommer i et andet afsnit med mit bud på hvordan jeg bruger de enkelte massagehoveder.

 

Stor rund kugle:
rund kugle til flowgun
Det massagehoved som jeg bruger absolut mest. Det er godt til større muskelgrupper som lår og læg. Og skal du massere over-all i nakken, og ikke noget specifikt punkt, så er det også det her kugleformede hoved der giver det største velvære.
Det her massagehoved anvender jeg faktisk også med stor succes under fødderne.

 

Flad rund:

Det dækker i mine øjne faktisk en stor del af det samme som den store runde kugle. Dog kan jeg med den her flade munding når mere specifikt ind på områder. Eksempelvis på fronten af låret, der kan jeg med denne her opnå en “mere aggressiv” massage på udvalgte punkter.
Det anden-mest brugte massagehoved i min kuffert

 

Gaffel:

Den her bruger jeg ikke særlig tit. Flowlife anbefaler selv at den kan bruges til bl.a. arme. Og der kan jeg godt se hvad de mener. På de “ikke så brede muskelgrupper” kan man med denne gaffel komme på begge sider af musklen, hvilket giver mig en mere intens massage.

 

Bullet pointer:

Flowlife anbefaler den her til forskellige områder på ryggen. Jeg synes ikke kun den fungere til dette. Jeg bruger den også hvis jeg har muskelsammentrækninger der er lidt genstridige. Så kan den her pointer komme en smule mere i dybden på et specifikt område.

 

Massagepistol eller foamroller

Der er en tendens til at massagepistolen tager en smule over for de ellers vanvittige populære foamrollere. Og det gør de fordi du med en massagepistol kan arbejde dybere i vævet og i de ømme muskler. En foamroller arbejder noget mere overfladigt end du vil opleve med en massagepistol.

 

Det her skal du bemærke når du vælger massagepistol

Der er nogle enkelte faktorer du skal holde øje med når du skal købe en massagepistol. Den udgave jeg har testet med her, som er Flowgun fra Flowlife, den scorer nærmest topkarater på det hele. Så derfor kan jeg ikke sammenligne op mod en dårligere udgave desværre. Men jeg vil helt klart anbefale dig at kigge på det her

Vægt:
Massagepistolen skal have en acceptabel vægt. Det må ikke være for tung (og faktisk heller ikke for let) Den skal være til at håndtere hvis du eksemeplvis skal give dig selv massage i nakken. Det kan lyde mærkeligt, men der må den slet ikke være for tung, for så bliver det for hårdt og for akavet en stilling at sidde i. Modsat må den heller ikke være for let, for så har du svært ved at tvinge noget effekt ud af den.

masser dig selv med flowgun

Styrke:
Motoren skal kunne klare noget. Ikke bare i antal vibrationer pr minut, men skal også kunne knokle igennem. Den skal kunne give dig de forskellige niveauer som du har brug for. Der bør være et sted mellem 1 og 6 niveauer i en massagepistol. Hvor det 6. niveau er måske så kraftfuld, at man ikke anbefaler en nybegynder at forsøge sig der. Men det kræver en ordentlig motor. Det har Flowgun.

Greb:
Det kan lyde forkert, men den skal lægge godt i hånden. Pistolen må hverken være for stor eller for lille for den sags skyld. Det er et absolut plus hvis der på håndtaget er monteret skridsikkert materiale. Det har Flowgun

Massagemuligheder:
Her skal du kigge på niveauer og hoveder. Hvor hårdt/blødt kan massagepistolen massere. Er det nok til din forventning? Og så tag et kig på hvor mange massagehoveder der er med. Hvor mange områder af kroppen kan du ramme med de tilhørende hoveder. Der er 4 hoveder med til Flowlife Flowgun. Og det har fint dækket mit behov.

Støjniveau:
Alt efter hvor du gerne vil anvende din massagepistol, så gør dig nogle tanker omkring støjniveauet i den. Vil du eksemeplvis bruge den på jobbet, så er det vigtigt den ikke forstyrre dine kollegaer. Eller sidder du i sofaen om aftenen, så vil familien nok sætte pris på at fjernsynet ikke skal køre å max-volume.

 

Køb Flowgun hos Flowlife

 

Stærk motor i Flowgun

Der findes forskellige modeller af massagepistoler. Det der som udgangspunkt henvises til i denne arikel er Flowgun fra Flowlife. Og her vil jeg godt fremhæve flere af dens absolutte forcer.
Flowlife Flowgun er udstyret med en robust motor, og kan give dig op til 3200 vibrationer i minuttet. Det er effektiv massage, og med mulighed for masser af power.

 

Flowgun massagepistol kan den bruges af alle

Ja ja og ja. Vi har været lidt inde på det før. Alle kan bruge og betjene en massagepistol som Flowgun fra Flowlife. Og alle kan også på den ene eller anden måde få noget ud af det. Kommer ind på om et par afsnit hvorfor jeg synes at dette produkt ikke kun er skabt til os sportsudøvere og atleter.

Om det er restitution eller velvære eller noget helt tredje, så kommer man ikke uden om, Flowgun kan betjenes af alle. Min mindste dreng på 7 år har ingen problemer med at betjene den.

Nem at betjene – i gang på 5 sekunder

Flowgun massagepistol er utrolig nem at bruge, og det er super hurtigt at komme i gang. Hvis opbevaringskufferten er åne, så vil jeg vove den påstand at du kan komme igang på omkring 5 sekunder. Pistolen tages op, massagehoved monteres og så er du sådan set igang. Ikke noget med først lige at skulle finde en ordentlig plads.

 

Flowgun er ikke kun til sportsudøvere

Det kan sagtens være den som udgangspunkt er skabt til sportsudøvere og andre atleter. Det er jeg faktisk slet ikke i tvivl om den er.
Men personligt synes jeg at Flowgun massagepistol rækker meget længere. Jeg har tidliger i artiklen omtalt min egen kone som er frisør. Hun er glad for Flowgun, fordi det kan hjælpe hende mod spændingshovedpine m.m. Jeg selv bruger den naturligvis i forbindelse med sport og træning, men når man sidder 7.5 time foran en computer hver dag, så kan der let opstå spændinger i nakke, arme, håndled m.m. Også her er Flowgun fantastisk.
Så reelt set er der rigtig mange forskellige grupper der kan få glæde af en sådan maskine?

 

Flowgun har en lillebror

Flowlife har flere massagepistoler på programmet. De har blandt andet udviklet en Flowgun Pocket. En kompakt, men overraskende stærk massagepistol. En Flowgun Pocket har de fordele, at den er meget mere handy, og den er nemmere at have med rundt. Du kan læse vores anmeldelse af Flowgun Pocket her

 

En praktisk opbevaring sikrer din investering

Jeg ved godt at pris er relativt, i forhold til hvem der kigger på den. Men for mig er 2500-3000,- mange penge. Og det er nok i det leje at du skal regne med at investere hvis du vil have en massagepistol der er noget værd. Du kan andetsteds i denne artikel se priser på Flowlife Flowgun, eller du kan se den her
Derfor synes jeg man skal se det som en investering. Og som med alle andre investeringer, så skal der kigges på afkast. Det var sådan jeg gjorde. Stillede mig selv lidt spørgsmål:

1. Har du brug for den?
Ja det har jeg, for jeg dyrker forholdsvis meget motion. Sidder ned hele dagen. og min kone kan også bruge den.

2. Vil du få den brugt?
Ja fordi den er nem at komme i gang med. Det tager ikke lang tid at komme igang. Det er blot at åbne kassen, og 5 sekunder efter er der massage.

3. Vil du spare penge?
Ja det vurderede jeg at jeg ville. Set over en bred kam, så ryger der alligevel nogle penge ud af vores kasse i forhold til massører, fysioterapeuter m.m. Så på den lange bane vil den tjene sig selv ind.

 

Fordele ved Flowgun massagepistol

En generel fordel ved brug af Flowgun massagepistol er at den kan hjælpe dig med at restituere hurtigere og lettere. Når man bruger den, så mindsker du risikoen for mælkesyre ophobning, og man øger blodcirkulationen. På den måde kan du hurtiger ekomme af med affaldsstofferne, og være klar igen

En specik fordel ved Flowgun fra Flowlife er dens styrke. Hvis du har set vores video, så ved du hvad jeg mener. Den er ikke alene robust, men den er også kraftig, således at der allerede på niveau 1 og 2 kan mærkes den hjælpende effekt.

Flowgun vil også i længden spare dig for penge. Der skal ikke mange "aflyste" massør aftaler til før du har tjent din Flowgun ind. Ikke at en Flowgun er præcis det samme som at besøge en massør, men når du forebygger og selv hjælper til omkring muskelspændinger med din Flowgun, så vil der helt sikkert for mit vedkommende komme længere mellem massør besøgene.

Den er parktisk. Jeg synes det er en klar fordel af Flowlife har valgt en lille praktisk kuffert hvor det hele er i. Det betyder for mig at jeg får den brugt, og jeg får taget den med til relevante steder. En Flowgun er for mig perfekt at medbringe på skiferien. Der kan du nemt komme ud for ømme muskler, og her kan din Flowgun massagepistol virkelig hjælpe dig. Bruger den naturligvis også i forbindelse med løb, spinning og til almindeligt velvære.

Hurtigt genopladeligt batteri. Det er helt perfekt at man igen og igen oplader sin Flowgun, men samtidig også at det går så stærkt som det gør.

Vægten er god. Når man kan mærke hvor kraftfuld en motor der er i Flowgun, så synes jeg personligt at vægten på 970 gram er godt gået. Den ligger godt i hånden, og er korrekt tilpasset.

Den er ikke lydløs, men den er bestemt heller ikke larmende. Det er en kæmpe fordel at man kan bruge Flowgun uden at det forstyrre andre, eksempelvis på jobbet. Eller i sofaen om aftenen, mens resten af familien gerne vil se fjernsyn

massagepistol vaegt

 

Ulemper ved Flowgun massagepistol

Prisen er naturligvis et issue. Og med en vejlende pris i nærheden af de 3000,- så er det jo en ulempe i sig selv. Så man skal selvfølgelig gøre op med sig selv, hvorvidt man kan se den langsigtede inverstering i en Flowgun massagepistol.

Man skal lige lære at bruge den. Det kræver lige et par gange inden man har styr på teknikken. Så de første par gange er det klart at anbefale at du starter på laveste niveau, og forsøger dig forsigt frem.

Antallet af ulemper bærer måske en smule præg af hvad jeg synes om Flowlife Flowgun massagepistol. Jeg synes det er en viunderlig opfindelse. Især til en som mig der lider med tunge og ømme muskler BIG TIME efter hårde træningspas.

 

Kundeudtalelse Flowlife Flowgun

Ulrik Olsen, Flowgun har hjulpet mig rigtig meget

    Jeg har haft Flowgun i et stykke tid nu og allerede efter første gang jeg brugte den, kunne vi mærke at den er væsentlig bedre end mange andre massageapparater jeg har prøvet. Da jeg i mange år har haft meget ensidigt skrivebordsarbejde, har jeg jævnligt været til massør med min højre skulder, hvor smerterne ofte endte med at trække ud i både arm, fingre og op i nakken. Det behøver jeg heldigvis ikke mere efter jeg har købt min Flowgun. Da Flowgun har flere forskellige hoveder, der kan sættes på, kan jeg skifte alt efter typen af muskelgruppe der skal masseres. Jeg bruger mest bullet pointer hovedet til nakken og musklen ved skulderbladet. Jeg bruger gaflen, når jeg skal massere den store muskel på armen. Den store runde kugle og den flade benytter jeg til mine baller- og lårmuskler. Alt i alt en fantastisk massage pistol. Kan virke lidt dyr, men er helt klart ekstra penge værd.–Ulrik Olsen, Vemmelev[/testimonial]
 

Køb Flowgun hos Flowlife

 

Genopladeligt batteri i Flowgun Massagepistol

Mange forventer det måske, men det er en god ting at man laver sådanne apparater med genopladelige batterier. Kunne slet ikke forestille mig den slags produkter få succes hvis man hele tiden skulle skifte batterier. Og et andet faktum er at så vil man nok heller ikke opleve den samme power i produkter.

 

Tilfredshedsgaranti vidner om seriøsitet

Jeg skrev det også da jeg testede Flowlife Flowpillow Heat. Jeg synes dæleme det vidner om tro på egne evner når man giver en tilfredshedsgaranti som Flowlife gør.
Du kan frit bruge den Flowgun i 30 dage, og er du ikke tilfreds, så kan den returneres. Så tror man på sig selv, og man ved at man har lavet et produkt der virker og holder.

 

Få gode udbydere af massagepistoler

Der er ingen tvivl om at Flowgun massagepistol fra Flowlife fungere upåklageligt. Og derfor er jeg så super glad for mig. I et tidligere afsnit har jeg pointeret hvad du skal kigge efter når du handler dig en ny massagepistol.
Der findes andre emner på markedet også. Flowgun er ikke unik i sin klasse. Der findes også andre seriøse udbydere af massagepistoler.

Hyperice massagepistol

Som udgangspunkt en massagepistol der minder rigtig meget om Flowgun fra Flowlife. Men der er alligevel nogle steder hvor den ene eller den anden model skiller sig ud.
Hyperice har lavet 2 kendte modeller:

– Hyperice HyperVolt
– Hyperice HyperVoltPlus

Mange ting er alig hinanden hvis vi tager en Hyperice massagepistol og holder den op mod Flowlife Flowgun. Det er 2 af de bedste brands du kan vælge hvis du vil have en massagepistol af høj kvalitet.

Flowgun vs. Hyperice massagepistol

Selvom de ligner hinanden rigtig meget, så er der lidt forskelle jeg rigtig gerne vil fortælle dig om. Og har taget udgangspunkt i den opdaterede model HyperVoltPlus fra Hyperice.

Vægt:
En massagepistol må ikke være for tung, det siger selv. Så bliver den for tung at arbejde med i yderligere positioner.
Flowlife Flowgun vejer 1kg
Hyperice HypervoltPlus vejer omkring 1,2kg

Hvem vinder: Flowgun

Støjniveau:
Hyperice HyperVoltPlus er udstyret med quiet glide. Flowgun har ikke en officielt navn for deres (mig bekendt) men begge firmaer gør rigtig meget ud af at det ikke må blive larmende.

Hvem vinder: Uafgjort

Prisen:
Pris er relativt. Og i skrivende stund er Flowgun den billigste af de 2. Den har en vejledende udsalgspris på 3999 SEK, mens HyperVoltPlus har en vejledende pris på 3699,- Valutakurser og udbud taget i betragning, så tror jeg Flowgun ender som den billigste. Men der kan du heldigvis følge med i vores pristabeller, så er du altid up to date.

Hvem vinder: Flowgun

Massageniveauer:
HyperVoltPlus giver dig 3 niveauer. I Flowgun kan du justere indenfor 5 niveauer. Vil mene at desto flere niveauer, jo bedre er det. For så dækker massagepistolen både den øvede bruger, men også nybegynderen.

Hvem vinder: Flowgun

RPM:
Hvor mange vibrationer kan motoren/massagepistolen tage i minuttet. Der kan begge de kraftige motorer gå op til 3200

Hvem vinder: Uafgjort

Antal massagehoveder:
I Flowgun får du 4 forskellige massagehoveder med i kufferten. HyperVoltPlus giver dig 5 massagehoveder

Hvem vinder: HyperVoltPlus

Batterilevetid:
Begge har et genopladeligt batteri. Og vil ikke bevæge mig ind på hvor lang tid den køre og hvor lang tid den ikke gør. begge pistoler har forholdsvis kort opladningstid.

Hvem vinder: Uafgjort

Tilbud Hyperice massagepistol

Vi har nedenstående samlet priserne ind på Hyperice Hypervolt massagepistol.

 

Prissammenligning Hyperice HyperVoltPlus

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 3.499 DKK Til butik
1-2 dage 3.699 DKK Til butik
 

Prissammenligning Hyperice HyperVolt

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 2.998 DKK Til butik
1-2 dage 2.999 DKK Til butik
1-3 dage 3.295 DKK Til butik
 

Massagepuden fra Flowlife

Måske er det den meget populære massagepude fra Flowlife du skal bruge. Hvis ikke lige Flowgun massagepistol er noget for dig, så har Flowlife også udviklet deres Flowpillow Heat. En massagepude som har sine klare forcer i massage på især baglår, læg og i nakken. Du kan også se en sammenlignings-video tidligere i artiklen.

Køb Flowgun hos Flowlife

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Skriv en kommentar