Størrelsesguide til løbesko

Brug for hjælp til størrelsen? Brug denne størrelsesguide til løbesko.

Størrelserne fra mærke til mærke er forskellige.

Det kan være svært at vælge den rigtige når du køber løbesko fra et nyt mærke.

Indtast din nuværnede størrelse og lad beregneren oplyse hvilken du skal bruge i andre mærker. Har du udfordringer, kan du se denne video om størrelsesberegneren .

Beregneren har vist en korrekthed på 96%. Det er dog ikke ensbetydende med at den vil gælde i alle tilfælde. Enhver fod er unik, og størrelser kan variere.

Størrelserne inden for et specifikt mærke kan variere fra model til model. Men med en sikkerhed på 96% (testet baseret på 100 testere), kan du være ganske sikker på at værktøjet vil være nyttigt for dig.

 
Nuværende løbesko

Dine nye løbesko


Du har valgt fra . Hvis du vil prøve , skal du bruge følgende størrelse:

US
UK
EUR
CM

Se alle løbesko her
Se alle løbesko her

Vent et øjeblik…

 

Guiden er vejledende. Det er vigtigt at understrege at vi alle har unikke fødder. Nogle har brede fødder mens andre har smalle fødder. Det variere lidt med størrelserne, og der kan være afvigelser i beregneren.

 

Hvis du ikke synes ovenståene guide hjælper dig helt i mål, så kan du tage et kig på en anden beregner som en af vores gode samarbejdspartnere har lavet. Løbeshop.dk har også gjort et rigtig godt forsøg på at visualisere og gøre det nemt at vælge den rigtig størrelse til dine løbesko

Klik her for at se beregneren

 

Det skal du vide om valg af størrelse

Et spørgsmål du måske har stillet dig tidlgiere er: “hvilken størrelse løbesko?”. Det kan være vanskeligt at finde den rigtige størrelse løbesko. Det skyldes primært at de forskellige mærker ikke bruger samme terminiologi. Du kender formentlig samme problematik ved normale sko – hvilken størrelse?

Generelt skal du købe en halv til en størrelse større end dine normale sko. Bruger du normal størrelst 38 i sko, skal du i løbesko bruge cirka størrelse 38½ eller 39, men det varierer fra mærke til mærke.

Skostørrelse tabeller

Her kan du vælge dit foretrukne skomærke og finde størrelsestabeller, der illustrerer de forskellige mål (US, UK, EU, CM).

CM, UK, US, EU – De forskellige størrelsesmål

I Danmark bruger vi en blanding af forskellige mål i løbesko (link til forside). Derfor er det passende med en størrelsesguide til løbesko, der opsummerer de forskellige størrelser på tværs af måleenheder.
US-størrelser er hyppigt brugt i Danmark, og det er ofte fra US (eller UK) at de konverteres til EU størrelser og CM.

Nogle mærker benytter sig i særlig grad af UK størrelser, hvilket gør størrelsesvalget yderligere kompliceret. Men om du kender din størrelse i centimeter, UK, US eller EU gør som sådan ingen forskel, så længe du kan konvertere størrelsesmålene.