Flowfeet fodmassage. Test og review

Mon ikke de fleste kan blive enige om at fodmassage er godt. Det er velvære, og det er en dejlig følelse. Og oplevelsen bliver lidt bedre når du kan få en anden til at give dig fodmassage.
Udfordringen er at finde ham eller hende der skal gøre det. De fleste tænder ikke rigtig på et sæt sure tæer/fødder.

Hvem kender ikke følelsen af trætte fødder. Det kan være efter en hel dag på kontoret (i de forkerte sko) en dag på gulvet på sygehuset med mange skridt til følge eller måske har du været ud at løbe eller gå?
Så er dine fødder trætte, de er tunge, de er ømme og de er måske også en smule hævede! Alle disse ting kan fodmassage hjælpe på. Så nu mangler du kun lige at overtale dine partner, eller en anden i hustanden til at give dig fodmassage. Eller du må i gang selv (når du har lavet aftensmad, læst lektier, puttet unger eller andre gøremål) Det er bare ikke helt det samme vel?
Men der findes heldigvis rigtig gode alternativer.

iloebesko er omtalt i:

 

Test af Flowlife Flowfeet

Vi har testes Flowlife Flowfeet. Grunden til at jeg skriver vi, er fordi det hurtigt udviklede sig til at blive et “familie projekt”. Og derved afslører jeg allerede her, at alle i hele vores familie kan bruge, og har stor glæde af Flowfeet.
En lille smule om vores familie. En aktiv familie, hvor både mor og far ynder at løbe. Far dyrker både løb, fodbold, spinning og styrketræning. Begge drengene i familien render til fodbold i hvert fald to gange om ugen. Mor er frisør, og far sidder på kontor.
Så, der er i hvert fald masser af ømme, hævede, trætte og udmattede fødder at tage af. Derfor var det nærmest oplagt at Flowfeet skulle have et forsøg her i familien.

Fodmassage har hos os ikke været noget der er blevet prioriteret. Faktisk kom vi aldrig rigtig i gang med det, før vi første gang fik fingre i Flowlife Flowgun. Ikke at den her artikel og test skal handle om de 2 produkter sat op mod hinanden. Men lad os bare slå fast, at fodmassage med Flowgun er fint, men fodmassage i Flowfeet er bare lige det mere optimalt.
Det er det blandt andet fordi du kan sætte dig behagelig tilrette, og lade maskinen arbejde på dine fødder. Nemt, beroligende og meget bekvemt.

Video gennemgang af Flowfeet

Her kan du se vores video gennemgang af produktet. Bl.a. hvordan du nemt kommer i gang med Flowfeet. Max 2 minutter, og så sidder du og modtager afslappende fodmassage. Vi gennemgår de forskellige ulemper og fordele ved Flowfeet. Du vil også i denne video kunne få en kort instruks til hvordan knapperne på din Flowfeet fungere.

Se vores video-review af Flowfeet herunder

3 forskellige programmer i Flowfeet

Der er i alt 9 forskellige variationer i Flowfeet. 3 forskellige programmer, med hver især 3 variationer/styrker.

Program 1 – er det program som jeg personligt anbefaler man lige starter ud med på styrke 1. Så er du ligesom i gang, og fødderne vænner sig til massagen. Program 1 er med fokus på akillesene og muskulaturen deromkring. Det kan være følsomt område, så start altid ud med styrke 1. Du kan altid skrue op for styrken.

Program 2 – Her er der mere fokus på at underfoden bliver masseret. Du vil kunne mærke hvordan pladen under foden arbejder med dine muskler og sener. Og hælen (under) vil også her blive bearbejdet. Det her program er virkelig godt til at få den her fornemmelse af at hele foden er bearbejdet godt igennem.

Program 3 – Kompressions program. Du kender det måske fra andre steder med kompression – måske er du vant til at løbe med kompressionsstrømper. Her lægges dine fødder i kompression, de kommer under tryk. Det her program er perfekt til at øge blodcirkulationen, og i kombination med varmemuligheden, så slapper dine fødder virkelig af bagefter. Igen er den en rigtig god ide at starte på styrke 1. Så kan du altid bygge på. Mit bud er at du her bliver overrasket over styrken i Flowfeet.

 

Flowfeet fodmassage. Hvorfor?

Flowlife fra Sverige har i mange år produceret diverse velvære og massage apparater med henblik på restitution og blodcirkulation. Faktisk startede de med at producere til industrille tiltag, klinikker og hospitaler. De valgte (heldigvis) at gå ind på det private marked.
De har udviklet Flowfeet fodmassage maskinen! Og ikke bare en hvilken som helst maskine, men rent faktisk en fodmassage som giver noget.

Personligt at jeg mærket og set mange tarvelige massageprodukter, som lovede en hel masse, men ikke holdte en sk.. (undskyld mit sprog)
Men det løber man bare ikke ind i hos Flowlife! Hvis jeg skal drage en parelle, så tag deres Flowgun massagepistol

Det er ikke en billig massagepistol, men den fungere og den brænder ikke sammen! Jeg har haft en del henvendelser på vores beskrivelse og test af Flowgun. Og når folk så hører prisen, så bliver de lidt tilbageholdende. Men som med stort set alting, så hænger pris og kvalitet sammen. Og kvalitet, det er en statsgaranti fra Flowlife!

Så hvis jeg skal svare på mit eget spørgsmål: Hvorfor fodmassage?
Fordi du kan (og bør)
…og så selvfølgelig fordi du kan opnå rigtig mange fordele ved fodmassage. Du finder ikke dem alle i denne artikel, men du finder en del. Og så finder du masser af andre fordele ved fodmssage. Det hele med udgangspunkt i Flowlife Flowfeet massage maskinen.

Hvad gør fodmassage

Dine fødder er den kropsdel der tager det største pres. Faktisk siges det at dine fødder modtager op mod 700 tons belastning hver dag. Hver evig eneste dag igennem livet. Det regnestykke kan du selv lave. Men det er ud fra sådanne tal, nemt at konkludere, at du bør passe og pleje dine fødder. En øvelse som egentlig ikke kræver særlig meget, men som alt for få mennesker gør, inklusiv mig selv. Men heldigvis stødte jeg på Flowlife Flowfeet fodmassage.
Personligt, så tror jeg en tur til en rigtig massør som udelukkende fokusere på dine fødder giver mere. De kan komme mere rundt omkring din fod, og rundt i krogene. Men er også af den overbevisning at et velfungerende fodmassage apparat er absolut det næstbedste alternativ.

Dine fødder restituere bedre

Flowlife Flowfeet har flere forskellige muligheder. Du kan både modtage “massage” og maskinen kan “komprimere”
Begge dele er det der gør at fodmassage naturligt vil få dine fødder til at restituere bedre. Både massagen og kompressionen gør at du vil have nemmere ved at få affaldsstoffer som ophobes (naturligt) væk fra fødderne.

Øget blodcirkulation

Når du masserer dine fødder, så øger du automatisk blodcirkulationen, også kaldet blodgennemstrømningen. Når blodet cirkulere i kroppen, så arbejder den bedst. Og det gælder naturligvis også dine fødder.
En øget blodcirkulation kan også bidrage til en bedre restitution/heeling af dine trætte eller ømme fødder.

Andre fordele du kan opnå ved fodmassage

Der findes rigtig mange fede fordele ved at give sine fødder massage. Vores liste er ikke udtømmende, men jeg har listet lidt flere op herunder.

Mindre stress – Når ikke du spænder i dine muskler og led, så slapper kroppen også bedre af. Det gælder egentlig ikke kun dine fødder, men hele kroppen. Hvis du øger eksempelvis niveauet af dopamin i dine fødder, så kan det have en positiv indflydelse på, at sænke niveauet af cortisol (stresshomonet)

Tunge, ømme eller trætte fødder – Generelt set så får massage dig bare til at slappe bedre af (efterfølgende) Du får løsnet op for spændinger i muskler, hvilket giver mere frihed. Den tunge og ømme fornemmelse ledes væk.

Bedre søvn – Hænger måske en smule sammen med ovenstående. Men har du gået meget, eller måske siddet stille på kontoret hele dagen, så bliver dine fødder trætte og irritable. Hvis du giver dem fodmassage inden sengetid, så slapper du mere af, og vil derfor også have bedre forudsætninger for en bedre søvn.

Mindre kolde fødder – Kolde fødder hænger i de fleste tilfælde sammen med dårlig blodcirkulation. Og vi har jo lige været omkring at fodmassage hjælper på bedre blodcirkulation. Så en ekstra sidegevinst her, kunne være, hvis du lider af kolde fødder, så hjælper fodmassage på det!

 

Unboxing Flowlife Flowfeet

Vi har lavet en lille video. Her kan du se og høre hvad vi sagde første gang vi fik fingrene i Flowlife Flowfeet. Længere nede i artiklen kan du finde vores fulde review video af Flowfeet.


Det her sagde jeg første gang jeg så Flowfeet

 

Sådan bruger du Flowfeet fodmassage

Du er lynhurtigt i gang med at bruge din flowfeet fodmassage maskine. Der skal ikke bruges meget tid på forberedelse. Det er slet i nærheden af at være samme tids spild som hvis du eksempelvis skal bruge nogle Recovery Boots. Der kan du nemt skulle bruge 15min inden du er igang.

Med Flowfeet er du igang på under 2 minutter. Det er blot at finde et sted at sidde, gerne et sted hvor du kan slappe af, så sætter du stikket ind i stikkontakten. Du er i gang med dejlig afslappende og behagelig fodmassage.

Her bruger vores familie vores Flowfeet

Nedenstående kan du se en lille video af hvor vores familie har glæde af Flowfeet fra Flowlife. Der er masser af situationer hvor hele familien har glæde af dette fodmassage apparat, store som små.


Hele vores familie bruger den. Se her hvor og hvordan

 

 

 

 

Dine fødder fortjener massage

Som tidligere beskrevet i artikeln, så er fødderne en af de kropsdele som bliver udsat for allermest pres.
Hvis du tager det i mente, og så lægger til at din fod samtidig består af over 60 led, over 200 ledbånd og mere end 35 muskler og sener. Så giver det meget mere mening at fodmassage bør være en del af din hverdag. Tænk engang hvor meget du kan påvirke ved fodmassage. Vi har været omkring alle fordelene tidligere ved fodmassage.

 

Køb Flowgun hos Flowlife

 

Seriøs massage eller bare velvære

Ja det bestemmer du selv!
Jeg er af den klare overbevisning, at Flowlife Flowfeet kan snildt bruges til begge dele. Det er det man får når man køber et kvalitets produkt.
Nogle gange er det skisme lækkert bare at få æltet tæerne, ikke fordi der er noget galt, bare fordi de trænger til velvære. Men så er det fedt for mig, at selv samme apperat kan give mig den her “professionelle” fornemmelse af rigtig fodmassage når jeg virkelig har brug for det. Kunne eksempelvis være efter en vandretur på +50km. Så er Flowfeet altså min allerbedste ven, uden undtagelse!

 

Manuel fodmassage eller Flowfeet?

Jeg har hverken tid eller råd til at få mine fødder masseret hver dag! Sat på spidsen! Men lad os så tage udgangspunkt i massage af fødder 3 gange om ugen. Jeg ved ikke specifikt hvad sådan en gang massage koster hos en massør, men alligevel tror jeg sagtens jeg kan forestille mig regnestykket. Min vurdering er at en Flowlife Flowfeet hurtigt er “tjent hjem”

Jeg har skrevet tidligere i artiklen, at min vurdering er at massøren kan gøre det bedre og blive mere konkret. Det holder jeg fast i! Men det er modsat og en noget mere bekostelig, besværlig og tidskrævende øvelse. Derfor er jeg blevet så glad for mit Flowlife Flowfeet.
En fodmassage maskine som fungere (og det har vi jo snakket om, det gør de ting fra Flowlife) vil for mig være det næstbedste alternativ! Et alternativ som jeg kan benytte alle ugens syv dage, og flere gange om dagen.

Men kan du ikke bare få din partner til at massere dine fødder? Jeg er så heldig at have en kone, så pricipielt kunne jeg godt det! Men hvis hun skulle massere mine 4 gange om ugen og flere gange om dagen, så tror jeg faktisk ikke jeg havde en kone mere! (ironi kan forekomme) Men min poite er fleksibiliteten ved at have et fodmassage apperat ved hånden hele tiden. Det er fand.. lækkert! Du kan finde det frem hele tiden. Personligt bruger jeg det en del når jeg kommer fra job (med trætte fødder) og gerne vil ud og løbe. 10min i Flowfeet sådan lige for at vække musklerne til live igen.

 

De forkerte sko kan skabe fundamentet

Rigtig meget fodtøj er dårligt fodtøj. Og det er bl.a. derfor der burde stå et Flowfeet i ethvert hjem. Tiden i dag er vokset fra de gode fodformede ecco sko (for at tegne et eksempel) Mange render rundt i smart sko og støvler (jeg selv inklusiv) netop for at se smart ud. Ingen tænker rigtig i retning af korrekt fodtøj, før der netop opstår et problem i den retning. Det er først når folk får problemer med fødderne, at de bliver opmærksomme på fodtøjet, eller andre løsninger.
Hvis jeg tager et kig på vores skohylde herhjemme. Så skal jeg ikke kigge længe, for at konstatere hvorfor Flowfeet fodmassage herhjemme er blevet så stor en succes. Tager jeg så turen ud i skuret, tager et kig på drengenes fodboldstøvler, så forværres situationen lige en hel del. Hold da op hvor er det skidt fodtøj!

Jeg har fuld forståelse for man gerne vil have de fede sko. Dem der ser lækre ud, og måske ikke helt føles så lækre. Det kan jeg sagtens følge. Men så bør man måske, hvis man tager den beslutning, vælge at kigge på hvad man så kan gøre for at please sine fødder!

 

Fordele og ulemper ved Flowfeet fodmassage

Der findes sikker mange andre pro’s and cons til Flowlife Flowfeet. Så nedenstående liste er indenlunde udtømmende. Men har prøvet at finde nogle af de fordele og ulemper ved Flowfeet som jeg synes er mest oplagt.

Fordele

Følelsen ved fodmassage

Måske meget banalt. Men følelsen skal nævnes som en klar fordel. Ikke kun under massagen, men også den frie følelse man kan opnå når man har fået massage. Velvære følelsen

Restitution

I de perioder hvor man eksempelvis træner meget, der kan den hurtigere restitution virkelig være lækkert. At tunghed, ømheden og trærheden forsvinder hurtigere. Det giver friskere fødder til næste træningspas.

Alle får gavn af fodmassage

I vores familie er alle glade for Flowfeet fra Flowlife. Alle får noget ud af det. Børnene der spiller fodbold så tit de kan slippe afsted med det, de bruger den. Min kone, som er frisør, og står op i mange timer i træk, hun elsker den når fødderne skal falde til ro. Og mig selv (sagde hunden) bruger den både når jeg kommer fra job, når jeg har løbet eller jeg har været ude og gå langt.

Power

Jeg kan rigtig godt lide at den er "powerful" Den kan tage fat og virkelig gøre noget ved dine fødder. Jeg synes personligt det er fedt at have den mulighed. Gad virkelig ikke sidde tilbage og tænke "var det mon det"?

Ulemper

Opbevaring

Pladsen til opbevaring skal du være opmærksom på. Det er ikke et produkt der kan pakkes sammen eller på andenvis gøres mindre. Så du skal have et sted at placere de små 48x40x20cm som Flowfeet fylder.

Strømforsyning

Kan man forlange at sådan en skal være batteridrevet? Jeg gad det godt, så man slap for at skulle være afhængig af stikkontakten. Men skulle den køre på batteri, så ville jeg nok miste noget af den power som maskinen indeholder, og det ville jeg nødig.

Prisen

Prisen er relativ. Jeg kunne lige så godt have skrevet den under "fordele" For for mig er prisen ikke høj, når jeg kigger på hvad jeg får, og hvad jeg potentielt sparer. Men når det er sagt, så tror jeg den forholdsvis høje pris vil holde nogle fra at slå til.


 

Køb Flowgun hos Flowlife

 

Gode råd til Flowfeet fodmassage

Nu kan jeg kun skrive ud fra egen erfaring. Men eftersom vi er 4 brugere af maskinen herhjemme, så er der nogle ganske simple regler der gælder.
Hygiejne er en af de ting der skal være styr på. Reglen hedder enkelt, at man ikke stikker sine sure bare tæer ned i maskinen. Man har altid et par tynde strømper på af en art, også selv tæerne er nyvasket. Det er mest med henblik på at undgå overførsel af de små glæder man får med hjem fra skolens gymnastik sale, her tænker jeg bl.a. på fodvorter.
Men selvom det altid er med sokker på, så er det virkelig lækkert at inder-stoffet i Flowfeet kan tages ud og skylles op. For bruger du varmefunktionen på Flowfeet, så bliver der altså både varmt og svedigt nede i maskinen.

Et andet godt råd til brug af maskinen går i retning af kombination af programmerne. Især de første gange du skal bruge maskinen, der kan det anbefales at starte med lav styke på de enkelte programmer. På den måde kan du “varme foden op” og derefter arbejde dig op i styrke. Jo mere erfaren du bliver i brug af Flowfeet, desto mere lærer du også dine fødder at kende, og kan så starte højere oppe i styrke.

Ikke to dage med fodmassage er ens

Erfaring og kontinuerlig brug af Flowfeet skaber selvfølgelig et godt fundament. Men vil også gerne sige, at min erfaring siger, at ikke to dage er ens. Med det mener jeg, at har jeg en dag, hvor fødderne ikke har været udsat for noget væsentligt, så kan jeg snildt starte på styrke 2, og faktisk sidde med følelsen af at det næsten ikke mærkes. Dagen efter har jeg måske været på job, og derefter ude at løbe. Så kan styrke 1 på program 1 føles som et helvede (på den gode måde, for der løsnes op) Men det jeg vil sige er, at dine fødder har ikke to ens dage, så derfor vil behandlingen heller ikke føles ens.

 

Fodmassage efter løb eller anden sport

Langt de fleste sportsgrene jeg kan komme på vil have glæde af fodmassage. Netop fordi det har så mange gode fordele.
Det er vel næsten i alle sportsgrene at du på en eller anden måde bruger dine fødder!

Hjemme hos løber vi meget, vi spiller utrolig meget fodbold og vi dyrker crossfit. Det er alt sammen sportsgrene hvor fødderne i den grad holder af en gang fodmassage efterfølgende.
Jeg synes virkelig det er fedt, og det hjælper, hvis jeg kommer hjem fra en løbetur og fødderne er trætte. Det giver en fantastisk lethed, en hurtigere og øget restitution lige at investere 15-20min i mit Flowlife Flowfeet.

Men som jeg også tidligere har skrevet, så bruges jeg faktisk og Flowfeet til at vække mine muskler inden aktivitet. Lidt som jeg gør med både Flowgun og Flowpillow også. Det er ikke i lang tid eller noget dybdegående massage. Men man kan kalde det en opvarmning af muskler og sener inden man eksempelvis skal ud og løbe.
HUSK HUSK link

 

Børne fodmassage er in

Har været en smule omkring det. Her i huset bruger alle Flowlife Flowfeet fodmassage maskinen. Store som små. Alle sammen med forskellig følelse og forskelligt output.
Vores 2 drenge har måske ikke så meget begreb omkring hvilken følelse massage giver dem, og hvilken effekt det har. Så her er effekten en kæmpe stor sidegevinst til dem. For deres tilgang er helt bestemt velvære. De synes det er lækkert og dejligt at få massage, også på fødderne.
Stimulering er nok det ord der beskriver det bedst. Drenge kører i et højt gear dagen lang. Der bliver løbet, leget, spillet fodbold og alt muligt andet. Selvfølgelig bliver deres fødder også udsatte, trætte og tunge. Så når de spørger om de må sætte sig med Flowlife Flowfeet, så tøver vi ikke med at sige ja. De synes det er lækkert! Mor og far kender sidegevinsterne ved det. En win win situation for alle parter.

 

Køb Flowgun hos Flowlife

 

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Skriv en kommentar