Recovery Boots | Gør restitution til en leg

Recovery Boots – Gør restitution til en leg. Eller er det nu også så nemt. Det kan jeg afsløre allerede nu uden at sige for meget. Recovery Boots er en nem lille ting at håndtere, men det har ekstrem stor effekt. Vi har testet et par Recovery Boots, og du kan i nedenstående anmeldelse bl.a. finde:

  • Stor test af Recovery Boots
  • Fordele og ulemper ved støvlerne
  • Vores gennemgribende brugertest
  • Find bedste pris på Recovery Boots
  • Anbefalinger til restitution

Video Guide til Recovery Boots:


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Recovery Boots med 6 kamre

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 3.999 DKK Til butik
1-3 dage 4.199 DKK Til butik

Husk Optimasport.dk kører med PRISGARANTI + rejsetaske inklusiv

Optimasport.dk tilbyder 7 dages GRATIS prøveperiode af dine nye Recovery Boots

Recovery Boots fra Optimasport.dk er inklusiv slangebeskyttere

 

 

recovery boots sæt

Sådan leveres sættes fra Optimasport.dk Meget praktisk opbevaringstaske

 

Du kender det sikkert. Træningen har været hård, løbeturen har været lang eller du oplever en anden form for tunge og trætte ben. Det kan såmænd bare ha’ været en lang uge på jobbet. Der findes nu en nemmere og hurtigere måde at komme ovenpå igen. Det kan være det store stævne eller det første marathon står for døren, og det derfor er vigtigt at få så mange kilometer i benene så muligt eller så mange trænings timer i bogen som muligt. Det er nemmere at nå alt det hvis du kommer dig hurtigere, og det er nemmere at træne mere intens med friskere ben.
Med Revovery Boots bliver din restitution bliver hurtigere og du får hurtigere friskere ben. Lyder det tiltalende, så synes jeg du skal læse videre i denne anmeldelse hvor vi giver dig et indblik i hvad det er du kan opnå med denne fantastiske opfindelse.
Vi har fået den fornøjelse at teste et par Recovery Boots, og vil gerne være ærlig fra starten og sige at jeg havde hørt meget godt om sådanne “støvler” men havde af mange forskellige grunde endnu ikke fået prøvet et par endnu. Jeg indrømmer også gerne at jeg var en smule skeptisk i forhold til hvad det var man kunne opnå af resultater med sådan et par Recovery Boots.

Hvad er restitution

Lad os lige kort få de forskellige facts på plads. Det skal siges at denne test er udelukkende foretaget i forbindelse med sport og træning, men som du kan læse senere, så er Recovery Boots ikke kun forbeholdt dem der træner. Men det har været udgangspunktet i vores test.
Hvis du vant til at træne og gør det meget så er du også bekendt med begrebet restitution. Det er kort fortalt den proces din krop sætter igang efter endt træning. Processen går kort fortalt ud på at bygge dit væv og dine muskler op igen. For dem ødelægger du og bryder ned når du træner. Derfor er altid vigtigt at restituere ordenligt. Især efter rigtig hårde træningspas hvor du virkelig har givet den gas. Der er dit væv, dine sener og din muskulatur så nedbrudt, at restituere du ikke nok, så højner du risikoen for at få en skade betragteligt. Restitution er faktisk så vigtig at hvis ikke du overholder det, så kan din træning være spildt eller i værste tilfælde forringes. Når kroppen på med egen metode bygger væv og muskler op igen så bygger den op til at kunne klare mere næste gang. For du har lige nedbrudt den (kroppen) og det vil den ikke finde sig i engang mere. Derfor bygger den musklerne stærkere op. Og sådan foregår det når du træner, restituere, træner restituere o.s.v. Men træner du og så træner igenuden at lade kroppen hele sig selv, så begynder du at nedbryde noget der er på vej op, og det er bestemt ikke anbefalelsesværdigt. Derfor er restitution SÅ VIGTIGT. Men nu er det heldigvis blevet lettere med Recovery Boots.

Hvis du savner input til restitution, så kan du læse vores artikel om 10 hurtige til restitution her

Mærk altid efter på kroppen inden træning

Selvom det med et sæt Recovery Boots nu er blevet nemmere at restituere i benene, så må du ikke bare koble hjernen fra og lade teknologien bestemme. Du kan læse i vores artikel og mange andre steder på nettet at man mener at 20 minutter i dine Recovery Boots svarer til op mod 48 timers passiv restitution. Og dine restitutions støvler hjælper også. Men lad nu være med ikke at lytte til kroppen. Der kan være rigtig mange faktorer der spiller ind.
Brug Recovery Boots som et supplement til din restitution, og lyt altid til kroppen.

Hvad er Recovery Boots

Det er kort og præcist et par meget lange sokker eller ekstra ben som du trækker ud over dine egene ben, og så lader du dine Recovery Boots bearbejde dine muskler, sener og væv. Du kan se en demonstration af hvordan du gør i vores video i toppen, men kort fortalt, så går det ud på at du forbinder disse Recovery Boots til en maskine som sørger for at pumpe luft i de kamre som er bygget ind i dine Recovery Boots.
Jo flere kamre desto bedre. Recovery Boots findes med 4, 6 eller 8 kamre. Jo flere kamre, desto mere præcis behandling. Du mindsker risikoen for døde punkter på benet når der er flere kamre. Maskinen bliver forbundet ned til hvert ben via nogle ledninger som kobles på hvert sit kammer. Du indstiller maskinen med tid og tryk, og så begynder magien ellers. Der bliver pumpet luft i de respektive kamre (ud fra det program du har valgt) og derved sættes dine muskler og dit væv under pres. Du kan i den version vi har testet fra Optima Sport vælge ud fra i alt 6 for-programmerede programmer. Hver program har sin force. Men det kan du læse mere om i et af de senere afsnit.

 

recovery boots i brug

Her ser du Recovery Boots i brug

 

Hvad sker der når jeg bruger Recovery Boots?

Hvis du kender en lille smule til kompressions teknologien, så er du et godt stykke af vejen med henblik på at forstå hvad der sker når du bruger dine Recovery Boots.
Der findes en masse fremmedord såsom microcirkulation, kapillarisering og ekstremiteterne som ingen almindelige mennesker kender betydningen eller budskabet af. Derfor forsøger vi at skære det lidt mere enkelt ud. Træner du, og træner du hårdt ophober der sig affaldsstoffer i muskler og sener. Dem renser du hurtigere ud ved at lægge pres på muskler og væv, og derved øge din blodcirkulation. Når du øger din blodcirkulation så aktivere du samtidig lymfe systemet i din krop. Det er det system som renser ud i affaldsstofferne. Blodcirkulationen øger samtidig tempoet for genoprettelse af den normale og naturlige forsyning af ilt og blod i benene.
Når du tilfører større mængder ilt og nærringstoffer til det skadede væv, så heles det hurtigere, og din restitution fremmes hermed. Det er det som resultere i lettere og friskere ben på kortere tid.
Det betyder faktisk også at er skaden sket, og du eksempelvis har fået en muskelskade eller lignende, så vil dine Recovery Boots også kunne hjælpe dig her. For princippet er det samme. Du øger blodcirkulationen og derved forsyner du det skadede område med ilt og næringsstoffer som det nu kan bruge på at hele din skade op. Er du så uheldig at det er en forvridning eller en forstuvning, så kan Recovery Boots sagtens være behjælpelig med at dræne det skadede område for den væske som ophober sig ved den slags skader.

20 min i Recovery Boots giver op til 48 timers restitution

Mennesker er forskellige, og derfor er overskriften ikke passende på alle. Men med et par Recovery Boots er der mulighed for på bare 20 minutter at opnå en restitution der svarer til op imellem 20 og 48 timers passiv restitution. Og alt det er muligt hjemme fra sofaen (Se vores intro video)

Recovery Boots er ikke et nyt fænomen

Jo det er det i sportens verden for os almindelige dødelige motionister. Recovery Boots har gennem nogle år været brugt i eksempelvis den professionelle cykelverden (så det er ikke kun bøffer og andet juice de kører på) Men også på hospitalerne har man se Recovery Boots anvendt. Der var det mest med henblik på at folk med eksempelvis dårligt blodomløb kunne få hjælp via støvlerne. Eller som en restitutions-hjælper efter endt operation, således at heelings processen blev kortere.
Men nu ser man det mere og mere i de almindelige sportsgrene. Og er du en smule med på de sociale medier i forhold til løb, så vil du nok have opdaget at især triatleter og crossfit’ere og OCR løbere er blandt de hyppige brugere af Recovery Boots. Og det er de fordi det virker.

Hvad med aktiv restitution, kan jeg bruge det

Det kan du sagtens, det er naturligvis dit helt eget valg. Desværre ser man bare rigtig mange skader opstå ved aktiv restitution. Du skal være en mester til at holde den lave kadance ved den slags restitution, og det kan være svært. I mange tilfælde kan folk ikke “holde sig på måtten” og så for man alligevel trænet lidt for hårdt. For når kroppen og musklerne bliver varme, så mærker du ikke trætheden eller de ømme muskler, og så træner du videre. Så sker der det at muskler som allerede er beskadiget bliver lagt under et unødigt pres, og der er mere end forhøjet risiko for at det så går galt. Du bliver skadet.
Recovery Boots gør intet i den retning. For sidder du hjemme i sofaen med dine støvler på, så er der ingen risiko for at overbelaste muskler, sener og væv på samme måde.

Udvalgte fordele og ulemper

 

Fordele

Altid friske ben

Du vil altid kunne opnår friske, eller i hvert fald friskere ben. Når du har et værktøj som Recovery Boots lige ved hånden, og det samtidig er SÅ nemt at betjene, så er der ikke langt til friskere ben.

Mere optimal træning

Når du har lettere ved at restituere, så er der også kortere vej til næste træningspas. Derved er der stor sandsynlighed for det bliver nemmere at træne op til et løb eller en anden begivenhed. Dine ben bliver hurtigere klar igen efter et hårdt træningspas. Så i stedet for 3 træningspas på en uge, så kan man måske kigge efter at nå 4 træningspas (bare et eksempel)

Letheden

Jeg synes bestemt det skal ses som en stor fordel at det er så let som det er. 4-5 minutter og så er du igang med at restituere. Det er mange penge man giver for støvlerne, og så er det en kæmpe fordel for mig at det er noget jeg får brugt. Og det ville hurtigt ebbe ud hvis det nu tog 15 minutter hver gang at gøre klar - inden du kan påbegynde behandlingen.

Transport

I modsætning til en af ulemperne så vil jeg gerne fremhæve den rejsetaske som medfølger. For skal du have dine Recovery Boots med ud at rejse eller med til et løb, så er den rejsetaske der følger med til dine Recovery Boots fra Optimasport.dk super praktisk. Det kan faktisk godt lade sig gøre at pakke støvlerne ned i tasken med ledningerne koblet på, således at det eneste du skal gøre når de skal bruges på rejsen eller til løbet, er at tage den ud af tasken og koble det store stik til maskinen.

Ulemper

Prisen

Prisen på et par Recovery Boots er unægtelig noget af en ulempe. Selvom vi tidligere i artiklen har argumenteret for hvor billige de var set over en 10årig periode, så er 4000,- eller derover mange penge som er svære at finde i mange almindelige menneskers hverdag og budget.

Opbevaringen

Selvom der er en smart opbevaring og transport taske med til dine Recovery Boots, så vil jeg næsten æde min gamle hat på, at hvis du bruger dem regelmæssigt (som i et par gange eller tre om ugen) så får du ikke brugt tiden på at pakke dem ned i tasken hver gang. Og så bliver de lidt mere uhandy at have liggende. Og det er også selvom du rent faktisk godt kan pakke dem i tasken uden at koble ledningerne fra


Mange muligheder med Recovery Boots fra Optima Sport

Når nu en maskine er så smart og kan så mange ting, er de så ikke helt vildt svære at styre og håndtere?
Nej det er de faktisk ikke. Det var en af de ting der overraskede mig rigtig meget. Det kræver intet af dig for at komme igang.
For det første er der allerede når man modtager sine Recovery Boots fra Optima Sport indstillet 6 programmer som du bare kan trykke på og så er du igang. Der er en fin lille folder med som sætter dig godt ind i tingene.
Men det bedste af det hele er nok hvor nemt det er både at samle første gang og tage i brug efterfølgende. Jeg vil antage det tog mig alt i alt 10min at pakke mine nye Recovery Boots ud første gang og til jeg var igang. Det er meget intuitivt og nemt at gå til. Det kan nærmest ikke gå galt. Den store ledning der skal gå fra støvlerne og tilbage til maskinen kan du ikke montere forkert, da de er målt ud til at passe i præcis det hul den skal i. Disse huller er ligeledes matches sammen med farver. Derefter lukker du ledningerne inde via noget kraftigt velcro, så forbinder du den store ledning med maskinen, trykker på “play” og så er du klar.
I hverdagen er jeg igang på under 4min. Det skal siges at jeg ikke pakker dem i posen hver gang, men blot sætter maskinen ned i transport kassen og lader benene lægge frit ved siden af. Når jeg så kommer fra træning og vil bruge mine Recovery Boots, så kobler jeg det hele sammen, sætter mig i sofaen og tænder. Alt det foregår på under 4 minutter. Det kan alle finde ud af.

Find din egen styrke på Recovery Boots

Der hvor du måske så skal ofre lidt ekstra tid på dine Recovery Boots er de forskellige indstillinger. Der kan være meget at hente. Jeg kan berette om første gang jeg prøvede dem i denne her test, der fik jeg sat trykket alllllllt for højt, og derved var det nærmest ren smerte da programmet skulle lægge pres på hele benet, og derved også den store lårmuskel.
Så gør dig selv den tjeneste lige at forsøge dig lidt frem. Også i forhold til hvor lang tid du skal bruge i “maskinen” Jeg startede på 40 minutter, men er endt ud med at en behandling på 30 minutter giver mig det samme. Så hvorfor ikke spare de 10 minutter i en travl hverdag med børn, kone, arbejde og træning.

 

recovery boots med 6 kamre

Opdeling af de 6 kamre i de støvler vi testede

computer til recovery boots

Nem og overskuelig computer til Recovery Boots

 

Recovery Boots er meget mere end sport

Ved brug af disse fantastiske støvler så er det ikke kun for os der dyrker en eller anden form for sport. Det er muligheder i andre retninger.

Lymfødem og Recovery Boots

Det er i meget kortetræk en sygdom hvor der ophober sig væske i din krop, grundet at dit lymfesystem ikke kan rense og transportere den nødvendige væske væk. Det kan Recovery Boots hjælpe dig med.

Du kan behandle uro i benene med Recovery Boots

Det kan selvfølgelig sagtens komme i forbindelse med sport. Men folk der ikke dyrker sport ved godt hvad der tales om når man henviser til uro i benene eller måske bedre kendt som rastløse ben. Og her kan Recovery Boots være behjælpelig med til at skabe mere ro i benene via den øgede blodgennemstrømning.

Recover Boots mod gigtsmerter

Hvis du er gigt patient så er du helt sikkert bekendt med den smerte og den ubehagelighed det medfører. Det reducere din bevægelsesfrihed og på den måde nedsætter du også dit aktivitetsniveau. Igen er det den øgede blodgennemstrømning, som kan opnås ved behandling med Recovery Boots, som går ind og giver nogle positive effekter.

Bruger udtalelse omkring Recovery Boots

Herunder har vi samlet bruger udtalelser omkring det at bruge Recovery Boots. Hvis din udtalelse mangler her, så er du mere end velkommen til at sende den til os.

Michael Bonde, dyrker landevejscykling og spinning

  • Efter en uge hvor der hvor der havde været 3 hårde spinningstimer og så en weekend med 180 km på cyklen(første ture på landevejen i år), var mine ben ret trætte/ømme. Selve brugen af maskine og ben er meget nem, det at man bare skal sætte et strømstik til og tilslutte selve støvlerne med et samlet stik er godt. Brugermanuel er overskuelig, men hvis jeg skal fremhæve noget der ikke er så godt, så synes jeg der mangler en ordentlig forklaring på de 6 programmer maskinen er forudindstillet til. Og hvad man skal stille maskinen på i tryk. Eller fx et link til hjemmesiden. Jeg prøvede 2 programmer af 30 min. Først program A som starter nede fra foden og op, kørte på MAX tryk og det var ret behagelig, efter de 30 min. Synes jeg at jeg kunne mærke at ømheden var lettet en del. For at prøve Recovery Boots helt af, kørte jeg program D også på MAX tryk. Det var noget af en oplevelse, der skal man være forberedt at der bliver trykket igennem og det kunne til tider føles ubehageligt, men selve resultatet var fantastisk, mine ben føltes helt lettet og ”klar” til at cykle en lang tur igen. Ømheden fra den mange km. var stort set væk, og tirsdag aften da den stop på spinning havde jeg ”gode” ben igen.–Michael Bonde

Max Bjerge, dyrker crossfit, løb og fodbold

  • Jeg har haft fornøjelsen af at prøve recovery boots. Efter at have kørt en gang tung ben træning med masser af løb, dødløft og squats var det med spænding at tag recovery boots på. Det var super nemt at tilslutte og med en fin brugsanvisning til at vælge et program var det bare i gang. Jeg tog 2 programmer. 1 på 20 min og 1 på 10 min. Dagen efter spillede jeg en fodbold kamp og da jeg kom hjem tog jeg de samme 2 programmer. Jeg var ikke i tvivl om at de havde en positiv effekt. Jeg havde ikke lige så tunge ben som jeg plejer at have efter en kamp. Så jeg var klar til en træning mere med masser af løb og tunge løft dagen efter.–Max Bjerge

Gregers Rasmussen, crossfit, OCR og landevejsløb

  • Ømmer stænger efter cross træning med intervaller og dækskub der udfordrer både kondition og lægmuskler. På med recoveryboots og afprøve indstillinger. Det er hurtigt og nemt at komme i støvlerne, og derefter finde en behagelig stilling at sidde i. Indstillingerne er hurtige at få et overblik over og efter lidt afprøven var det programmet for hele benet der virkede mest behagelig. Massagen er meget behagelig og trykkene giver en god fornemmelse af at musklerne arbejdes igennem. Når støvlerne er kommet af, efterlades man med en følelse af at ens ben er lettere og friskere. Om støvlerne direkte nedsætter restitutionen, det ved jeg ikke. Mine ben var ikke synderligt nemmere at få til at bevæge sig dagen efter, end efter almindelig restitution uden støvler. Men en tydelig nedsættelse af DOMS er jo altid behagelig og gør det nemmere at gå på trapper efter et hårdt ben-pas. Derudover er det klart at hvis der er problemområder, øget ømhed eller begyndende overbelastning kan støvlerne indstilles til f.eks. kun lægmuskler og det tror jeg helt klart vil gavne mine musklers genopbygning og restituering f.eks. efter en skadesperiode eller hvis man oplever mere ømhed her. .–Gregers Rasmussen

 

et helt sæt i recovery boots

Du forbinder let støvlerne til computeren via ét stort stik

 

Massagepude, massagepistol eller Recovery boots?

Der findes rigtig mange gode alternativer på markedet, når det kommer til optimal restitution efter træning og sport. Jeg har snart været igennem en del forskellige setups, og er derfor også i stand til at komme med fordele og de ulemper som jeg ser på de enekelte produkter.

Recovery Boots, er der ingen tvivl om. Det er her jeg står med det mest afslappende resultat når jeg er færdig. Du sidder bare med en følelse af at dine ben, dine muskler og dit væv og sener er blevet arbejdet godt igennem, og igen kan ånde. Det er en fantastisk fornemmelse. Der hvor et par Recovery Boots så i mine øje taber en smule, det er vægt og fylde. Og med det mener jeg, at der skal alligeveæl en del forberedelse til at komme i gang med at bruge støvlerne. Er der strøm i nærheden der hvor du ønsker at bruge dem? Jeg ved der er mange der tager dem med rundt fordi det giver så god en effekt, men for mig er det et lille minus at de er så store og en smule besværlige at komme igang med hvis man har dem med til events. (det er lidt noget andet ved hjemmebrug)

Massagepistolen er fleksibel og dybdegående. Vi har testet Flowlife Flowgun som er en af de førende på markedet med en kraftfuld motor, 4 massagehoveder og op til 5 forskellige massageniveauer. Den kan arbejde mere i dybden med en enkelt eller to muskler, hvilket kan være virkelig godt. I modsætning til Recovery Boots, så sidder jeg efter endt behandling, ikke med den samme lette følelse med en Flowgun massagepistol. Men til gengæld kan jeg tage min massagepistol med alle vegne. Den vejer under et kilo, og har genopladeligt litium batteri. Det gør den super fleksibel. Nem at tage med til løb, events, på jobbet eller bare ind i sofaen.

Massagepuder finder der også. Jeg har blandt andet haft fornøjelsen af at teste Flowlife Flowpillow Heat. Og her er vi ude i en massageform der for mig vedkommende er meget specifik på ben og nakke. Den har så den klare fordel at den er slet ikke så dyr som de 2 andre, den er let at have med rundt. Det er både til løb, i bilen på skiferien, ja der er ikke grænser for hvor en massagepude af den kaliber kan bruges.

Om man vil det ene eller det andet, det skal jeg ikke bestemme, naturligvis ikke. Men det er vigtigt for mig at pointere, at du skal tænke dig om inden valget. For det er surt at købe forkert, og så ikke få det brugt, fordi det eventuelt fylder for meget.

 

Priser på Recovery Boots

Selvom Recovery Boots nu er blevet ekstremt meget hypet og man kan finde flere og flere til salg til os almindelige mennesker, så kommer man ikke uden om at det ikke er nogen billig fornøjelse. Men man skal huske på at det er en engangs investering, og set ud fra hvad du får, så synes jeg oppe i mit hoved at det giver mening.
OptimaSport.dk har i skrivende stund en model til 3499,- En model til lige over 4000,- og en model i underkanten af 5000,- Alt efter hvor mange kamre du er på jagt efter. Men taget i betragtning at du ikke skal forny noget, og lade os anslå at du kan bruge dem de næste 10 år og vi tager udgangspunkt i en gennemsnits pris på 4000,-. Så er det en investering på 400,- om året, 33,- om måneden eller 1,09,- pr. dag. Og det er en forholdsvis billig metode til at opnå friske ben.
Recovery Boots kan ikke afløse en massør eller en fysioterapeut, og arbejder ikke lige så meget i dybden. Men langt hen af vejen er det overfladiske arbejde det samme. Og du betaler ikke mange massør eller fysioterapeut regninger med 4000,- om året.

3 versioner af Recovery Boots

Som beskrevet i ovenstående afsnit så findes der som udgangspunkt i skrivende stund 3 udgaver når du kigger generelt på Recovery Boots. Der findes en K4, K6 og en K8 (De kan have andre bogstaver foran, men det er tallet som er det vigtige.) De tal der står bagerst indikere hvor mange kamre der er i støvlerne, og derved hvor effektiv du kan restituere dine ben. Jo flere kamre, desto bedre effekt og jo højere pris.
Sådan er det også med Recovery Boots, pris og kvalitet hænger sammen. Så hvis du vil have flere muligheder og mere effektiv behandling så skal du købe et par Recovery Boots med flere kamre. Hvis du eksempelvis har et par K6 med 6 kamre, så betyder det i praksis at din støvle har 6 inddelinger og 6 input med luft. Jo flere kamre man vælger, desto mere præcis kan behandlingen blive, og du minimere risikoen for døde punkter for behandlingen.

Øverst i testen finder du pristabellen for et par Recovery Boots med 6kamre. Herunder kan du finde prisen på versionerne med henholdsvis 4 og 8 kamre.

Prissammenligning Recovery Boots med 4 kamre

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 3.499 DKK Til butik
1-2 dage 3.499 DKK Til butik

Prissammenligning Recovery Boots med 8 kamre

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-3 dage 4.799 DKK Til butik
1-2 dage 4.799 DKK Til butik

Husk Optimasport.dk kører med PRISGARANTI + rejsetaske inklusiv

Optimasport.dk tilbyder 7 dages GRATIS prøveperiode af dine nye Recovery Boots

Recovery Boots fra Optimasport.dk er inklusiv slangebeskyttere