Nike Zoom Vomero 14 – priser og anmeldelse

nike zoom vomero topNike har i mange år haft serien Nike Zoom Vomero kørende. En sublim sko serie, der altid kommer i kraftfulde og sprøde farver. En fantastisk løbesko der altid giver dig gode løbeoplevelser. Men hvad kan du så forvente dig af denne løbesko.  Her får du:

 • Fordele og ulemper ved Nike Vomero
 • Test og anmeldelse af skoen
 • Find bedste pris på Nike Vores lige nu
 • Teknisk gennemgang af Nike Vomero

OBS: bemærk besparelsen på 501 kroner her på siden. Butiksprisen er 1.150 kroner. Slå til nu!

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Nike Vomero 14

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 649 DKK Til butik
2-5 dage 749 DKK Til butik
5-7 dage 819 DKK Til butik
1-7 dage 819 DKK Til butik
4-7 dage 834 DKK Til butik
3-5 dage 839 DKK Til butik
3-5 dage 846 DKK Til butik
1-2 dage 919 DKK Til butik
1-2 dage 1.150 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
 

Prissammenligning Nike Vomero 13

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 659 DKK Til butik
1-7 dage 859 DKK Til butik
1-2 dage 1.150 DKK Til butik
3-5 dage 1.152 DKK Til butik
 

Hvad kan du forvente af Nike Vomero 14

En ganske solid neutral løbesko – ganske som du plejer når det kommer til Nike Vomero. Ej, spøg til side, ikke fordi skoen ikke er god, men denne opdateringer indeholder selvfølgelig lidt nye tiltag til ham eller hende der ønsker at løbe i Nike Zoom Vomero. Denne gang er vi nået til version 14.
Nike Zoom Vomero er topmodellen inden for neutrale løbesko til mængdeløbetræning fra Nike. Og den laver Nike Zoom Vomero 14 i hvert fald ikke om på.

Skoen har fået et par ganske gode opdateringer som løberen i den grad kan få glæde af, og har du ikke oplevet det endnu, så har du noget at glæde dig til.

Alene udseendet på skoen er blevet mere skarpt. Den er blevet “hurtigere” at se på, hvis man kan beskrive det således. Langt mere fit og strømlinet design. Og har du kigget på andre nyere Nike løbesko, så vil du også kunne se at hælen som har denne her spidse afslutning (ande-rumpen) er taget med i Nike Zoom Vomero 14. Den er blandt også brugt i Nike Pegasus Turbo.
Selvfølgelig har den spidse hale et formål. Den skal give dig et bedre og ikke mindst hurtigere afsæt. Når nu vi er ved denne del af skoen. Så bemærk også at Nike Vomero 14 har fået den her højere hælkappe som vel blev lanceret første gang i Nike Pegasus 35. En hælkappe som jeg skal indrømme at jeg var en smule skepsis overfor. Men med stor skam. For det viste sig nemlig at være en rigtig fed opdatering. Din hæl er bare beskyttet i blødt skum, og det giver en fantastisk følelse.

Overdelen er blevet lavet en smule om, således at den nu er mere blød og fleksibel. Og så får du bare en vanvittig fed ventilation/åndeevne i Nike Vomero 14. Overdelen er flankeret af Flywire kablerne som er den her teknologi som Nike har udviklet med kabler der hæfter i skoens sål, og som har fat i dine snørrebånd. Det giver en solid og ganske unik pasform.

Ydersålen er ny og speciel. Tag et kig på sålen, og du vil opleve et lidt mærkeligt syn. Det ligner næsten nogle har forsøgt at flække ydersålen på Nike Zoom Vomero 14 med en økse. men sådan forholder det sig heldigvis ikke. Det er blot for at give den aller mest optimale afvikling af dine skridt (så neutral som muligt)

Mellemsålen er hjertet på Nike Zoom Vomero 14. Det er ikke en overraskelse at mellemsålen er det helt essentielle element i Vomero 14. det er det egentlig i langt de fleste løbesko. Nike Vomero 14 har en Air Zoom støddæmpning i hele fodens længde. Denne er kombineret med det nye React skum. Og det giver dig altså bare en fantastisk blød og responsiv oplevelse. Både når du lander og når du sætter af.

Hvad kunne du forvente af Nike Vomero 13

Nike Vomero står nu endnu engang over for en udskiftning i versionsnummer. Denne gang går den fra Nike Vomero 12 til Nike Vomero 13. Og hvis du føler den lige er skiftet fra 11 til 12, så er det ikke kun dig, for samme fornemmelse sidder vi også med.
Nike Vomero løbeskoen har været på markedet i rigtig mange år, og har glædet rigtig mange neutrale løbere. Og det er vores klare overbevisning at det bliver den ved med. Men de helt store revolutionerende opdateringer i Nike Vomero 13 i forhold til Vomero 12 skal du kigge langt efter.

Du kan dog gløde dig til at Vomero 13 bliver en anelse lettere generelt på hele skoen i forhold til sin forgænger. Og lettere løbesko er vi nok alle samme glade for. For det har nemlig ikke nogen påvirkning af den høje komfort og støtte som Nike Vomero altid har været garant for.
Der er lavet en lille forbedring omkring snørrebåndene, således at der er mindre irritation når du bukker foden. Der er fjernet et sæt tråde som ellers var med til at stabilisere og støtte, men skoen kan sagtens leve uden, og derfor er komforten blot blevet endnu højere.

Nike Vomero er stadig den her type løbesko som egentlig dækker det brede behov meget godt. Du kan få noget tempo i dine løbeture på 5 eller 7 kilometer, men modsat indeholder Vomero også så meget komfort og støtte at jeg ikke ville være bleg for at anbefale den til et marathon eller halvmaraton.

Der udover kan du selvfølgelig stadigvæk glæde dig til den bløde polstrede hæl, som giver den her høje komfort, du får stadigvæk den strikkede overdel, som har en struktur efter mesh, så du stadigvæk kan ånde igennem skoen og komme af med varmen. Lunarlon mellemsål kombineret med Zoom Air giver dig den her fantastiske bløde fornemmelse hvor du bliver “skubbet” fremad ved hvert eneste skridt.
Så alt i alt er der kommet nogle mindre – men rigtig gode – opdateringer til Nike Vomero 13 i forhold til forgængeren. Det skal nok beholde sin succes, det er vi sikre på.

Derfor køber folk Nike Zoom Vomero

Det har i mange år været blandt Nikes top 3 løbesko, og det vil skoen formentlig være de næste mange år endnu. Zoom Vomero 12 kommer ligesom Vomero 10 og 11 i mange forskellige farver, og derfor kan du sagtens finde differencerende farver fra webshop til webshop, og fra butik til butik. Men det er også en af grundene til at folk bliver ved med at vende tilbage når de først har prøvet Nike Vomero løbeskoen en gang.

Som sagt så er Nike Vomero en af de absolut top løbesko i Nike sortiment af sko til løb. Og derfor er den også efter så mange år på bagen stadig på markedet, og er måske enda nu endnu mere populær end den har været før. For hver gang at Nike sender en ny generation af Nike Vomero på gaden er det med mindre eller større forbedringer. Og umiddelbart kan vi ikke huske at Nike endnu har ramt ved siden af. Så Nike Vomero er en løbesko som fra generation til generation bare bliver bedre og bedre.
Skoen er valgt af rigtig mange danskere (og selvfølgelig også folk i andre lande) fordi det er en løbesko som passer perfekt ned i den generelle danske løber. Det er en klassisk løbesko med en klassisk opbygning (neutral pronation) Det er fremstillet med en ekstra god komfort, og er bygget til at kunne tage de gode mellemlange og lange distancer. Og det passer perfekt ned i den danske løbe filosofi. Derfor er Nike Vomero så populær herhjemme.

Du vælger at købe Nike Vomero hvis du sætter stor pris på god komfort og masser af støddæmpning

Du vælge Vomero fra Nike hvis du vil have en solid og slidstærk løbesko som virkelig igennem en lang årrække er blevet optimeret

Du vælger IKKE Nike Vomero hvis du skal have en interval, konkurrence eller letvægs løbesko. Vomero er den klassiske model af løbesko

Alt om Nike Zoom Vomero

I det følgende vil jeg give dig et dybere indblik i teknikken bag Nike Zoom Vomero og hvilke fordele skoens opbyning giver dig som løber. Der er masser af behagelige kilometre gemt i den komfortable og tekniske Zoom Vomero, hvor du virkeligt kan få forbedret dit løb. Handler du på nettet, kan du tilmed finde en god handel på den behagelige løbesko.

 

Kølige facts om Nike Vomero

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal bredde
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1.150 DKK

Nice to know

 • Zoom Air indlæg
 • Nike+ kompatibel
 • Lunarlon mellemsål
 • Flywire snørresystem

Fun to know

 • Vægt: cirka 335 gram (herre str 44)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Til de længere ture

 

Fordele og ulemper ved Nike Vomero

 

Fordele

Høj komfort

Hele opbygningen, pasformen, ja det hele omkring Nike Air Zoom Vomero gør at den er en løbesko med en generel høj komfort. Den sidder bare godt på foden, og nærmest laver en sugende fornemmelse når du tager den på. Det synes vi er måske den aller største fordel ved denne løbesko

Masser af blødhed

Den kombination af en rigtig fornuftig mellemsål og nogle store puder med Zoom Air så er denne sko en af de løbesko i Nike Programmet med allermest støddæmpning. Og det er der ingen løber der bliver ked af.

Fornuftig pris

Normalt kun et punkt jeg plejer at tage med under ulemper (hvis prisen er for høj) men i dette tilfælde så synes jeg faktisk at med en vejledende pris på 1150,- så er Nike Air Zoom Vomero i de gode ende af pris skalaen. Som priserne bliver sat i dagens Danmark på online og i fysiske butikker, så kan du erhverve dig denne løbesko for omkring eller under den magiske grænse på 1000,-

Hælen

Hælen får lige sit helt eget punkt, for det synes vi den har fortjent. Der er nemlig noget ganske særligt over den hælstruktur der er på Nike Vomero. Nike arbejder med en polstret ankel og hæl støtte, og det giver dig som løber en helt unik fornemmelse når du er afsted på løbeturen

Ulemper

Klassisk løb

I mangel på at kunne finde reelle ulemper, da Nike Vomero er en sko der gør det jævnt eller godt på alle punkter, så har jeg valgt at det faktum at skoen er meget klassisk bliver en ulempe. Det er en løbesko som vi kender den "old school" opbygning. Ikke så meget spræl

Stiv overdel

Vi kan frygte at det bliver en ulempe på igen. Men Nike Vomero har kæmpet lidt med at deres overdel er dejlig blød og behagelig i starten men efter en rum tid og måske lidt vind og vejr, så bliver den altså en anelse stiv. Og det gør altså noget skidt ved komforten.


Hvem henvender Nike Air Zoom Vomero sig til?

Hvem hvad og hvornår. Hvilken løber er det der skal bruge Nike Vomero, hvor skal den bruges, og ikke mindst hvad indeholder Nike Vomero af hemmeligheder.

Hvilken løbestil

Hvis vi skal sætte en decideret løbestil på denne løbesko Nike Vomero, så er det fra Nike forskrevet at det er en neutral løbesko. Men vores vurdering (og ikke mindst egen erfaring) siger at selv om du måske er en smule pronerende (hælder indad) i din løbestil, så kan du altså sagtens vælge Nike Vomero alligevel. Den har en fin stabiltet, og vil kunne holde din pronation.

Pasform

Den har en god pasform. Altså sådan helt kort og præcist. Det er svært at forklare hvad der egentlig gør at den har den gode pasform, andet end det er et super cool materiale som overdelen i Nike Vomero er fremstillet, og den bare har fundet et fit der passer langt de fleste skandinaviske fødder. Nå ja, så er der selvfølgelig også det faktum at der også i Nike Vomero er Flywire system integreret i overdelen. Det system som sidder inde i overdelen, og som forbinder mellemsål med snørresystem, således at du kan trække overdelen helt ind til foden, og derved opnå den perfekte pasform.

 • Størrelse: Normal (Nike regi)
 • Hæl: Normal
 • Midtfod: normal
 • Forfod: alm fit
 • Skosnude: normal
 • Svangstruktur: lav
 • Skoform: semikurvet

Underlag & konditioner

Asfalt og grus. Undertegnet har løbet ture på begge underlag, og det er begge steder rigtig godt. Ingen problemer med grebet i underlaget eller noget. Selvfølgelig kan skoene holde til at løbe i regnvejr, men med henblik på tidligere modellers småproblemer med t overdelen bliver en anelse stiv, så sørg altid for at give dine løbesko en naturlig tørring hvis de af en eller anden årsag er blevet våde.

Prisniveau

Her synes jeg ikke der er så meget andet at skrive end – helt fair pris. Jeg føler mig i hvert fald ikke snydt når jeg ser hvad jeg får for mine omkring 1000,- En god solid løbesko, med en god pasform og selvfølgelig med mange gode kilometer i.

Vægt på Nike Air Vomero

Str. 44 vejer i omegnen af 335 gram. Så hvis du er på jagt efter en letvægter, så skal du bladre videre i vores anmeldelser, for det får du altså ikke med Nike Vomero. Men lige netop det at den ikke er minimeret i vægt, er jo også det der er med til at give dig den høje komfort, og den lange levetid. Så hvad du ikke får på den ene konto, det får du på den anden.

Drop og højder på forfod og hæl

10mm drop bevidner igen at vi har med en klassisk old school løbesko at gøre. Ikke noget nymoderne stads med at vi skal tættere på underlaget, og vi skal have folk frem og løbe mellemfod eller forfods løb. Nej klassisk opbygning og med en klassisk drop på de 10mm. Like in the good old days.

Opsummering

Jeg er tilfreds. Jeg vil elske at have Nike Air Zoom Vomero som en af mine løbesko i garderoben. For den er en fornøjelse at træde ned i. Den er ikke en løbesko der sprænger rammerne, men den holder standarden, og den holder standarden længe. Det kan jeg rigtig godt lide den for. Så helt klart en løbesko jeg vil anbefale til ham eller hende der løber de der 2-3 gange om ugen, og som måske træner op til 1-2 eller 3 halvmaratons om året. Der fpr du virkelig en løbesko her som hjælper dig i mål.

Prissammenligning

Her finder du markedets skarpeste priser på Nike Zoom Vomero

 

Vomero 13:

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 659 DKK Til butik
1-7 dage 859 DKK Til butik
1-2 dage 1.150 DKK Til butik
3-5 dage 1.152 DKK Til butik

Vomero 12:

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
1-7 dage 1.145 DKK Til butik
1-2 dage 1.150 DKK Til butik