Nike – oversigt over anmeldelser af Nike løbesko

Nike løbesko er uden tvivl de fedeste løbesko overhovedet. Dét, kombineret med den skarpeste teknologi, gør Nike til et populært valg. Her får du:

 • DKs største samling af Nike anmeldelser
 • Fordele og ulemper ved Nike løbesko
 • Prissammenligninger på sko fra Nike

Nu skal du klikke ind på et par løbesko fra Nike du gerne vil læse om. Surf rundt blandt de forskellige modeller.


 

1. Overpronation ( ? )

Mest Populære

Andre

 • .

2. Neutral løbestil ( ? )

Mest populære

Andre

3. Natural running ( ? )

Mest populære

Andre


 

Om Nike generelt

Nike er blandt de stærkeste brands i hele verden, hvis ikke det stærkeste sportbrand overhovedet?

I denne artikel giver jeg dig et overblik over alle Nike løbesko, og guider dig via video og oversigter til at vælge den bedste sko til dig. Jeg sammenligner de forskellige modeller på kryds og tværs.

Nike er mange løberes foretrukne løbebrand. Personligt synes jeg at Nike altid har haft det sprødeste design af deres løbesko. Se videoen eller scroll ned for at blive guided til dine nye sko fra Nike.

Jeg har lavet en kæmpe guide til køb af Nike løbesko. Jeg har testet utrolig mange løbesko, og forsøger i denne artikel at give dig et overblik over Nike, hvor jeg deler personlige erfaringer, men også den generelle holdning samt andre folks holdninger. Brug indholdsfortegnelsen til at finde det mest relevante indhold.

Personlige favoritter

Mit seneste køb var Nike Flyknit Lunar+ skoen til neutral løbestil. Jeg har løbetrænet de første ture i skoen og er tilfreds. Jeg bruger skoen til løb på asfalt, og gerne i et frisk eller hurtigt tempo. Jeg har selv en lille tendens til at pronere, hvorfor Flyknit Lunar egentlig ikke henvender sig helt optimalt til mig. Jeg skal bruge en smule mere svangstøtte i form af en pronationskile.

Til mine hverdagsløb bruger jeg Lunarglide og Zoom Structure. Jeg er glad for begge sko, og løber cirka lige mange kilometer i dem. I øjeblikket har jeg ingen favorit til trailløb, da jeg ikke synes de præsterer at lave gode nok sko til den type løbetræning. Elsker du at løbe i skov, terræn og lignende, anbefaler jeg personligt Inov8 eller Salomon som et langt bedre alternativ til trailløb.

nike natural running

Nike er verdens største løbebrand

Nike er verdens største sportbrand, ergo vil vi også gerne lægge hovedet på blokken på at de reelt set også er verdens støste løbebrand. Nike er store indenfor rigtig mange sportsgrene bl.a. fodbold, fitness og så selvfølgelig løb.
Nike løbesko, løbetøj og generelt løbeudstyr bliver solgt i alverdens løbebutikker og sportsbutikker verden over. I Danmark er Nike selvfølgelig også et stort løbebrand, men på løbesko tror jeg ikke på at de er de bedste solgte når man måler på antal. Men der findes også en lille anekdote i branchen der fortæller at Nike sælger mere sportsudstyr i byen Berlin end de gør i hele Danmark til sammen. Det sætter bare det hele lidt i perspektiv, og så kan man godt forstå Nike kan bryste sig af at være verdens støste sportsbrand.

Personlige erfaringer med løbesko fra Nike

Jeg var i mange år en trofast Asics løber, men de seneste par år har jeg fået øjnene meget op for Nike løbesko. Jeg er lidt ambivalent med dem fordi på den ene side laver de nogle glimrende løbesko, men på den anden side har de også linjer af sko, som jeg ikke vil kalde løbesko. For mig personligt er det nemt at skelne mellem gode og dårlige sko, men jeg kan se at danske løbere af og til løbetræner i de forkerte sko. Jeg vil gerne have at alle løbere får de bedst mulige oplevelser med deres løbetræning, og det synes jeg ikke altid Nike bidrager til. Jeg ville ønske de var bedre til at angive hvad der er løbesko, og hvad der er fritidssko og modesko.

Opdatering 2018……

Nike er stort, det er meget stort. Har tidligere skrevet at de måske sagtens kunne blive en smule bedre til at fortælle historien omkring den enkelte løbesko fra deres sortiment, således at skoen var den korrekte når kunden skulle ud og løbe. Førhen var det en anelse uklart hvorvidt vi havde med en løbesko, en modesko eller fritidssko at gøre. Og det er ikke et ønske scenarie for en løber.
Personligt ser jeg at der er ryddet op i den proces. Nu har man en meget mere klar linje for sit løbe univers, og løbeskoene fra Nike er blevet meget mere strømlinet til den enkelte bruger.

De klassiske løbesko, såsom Structure, Pegasus m.m. fra Nike har jeg aldrig haft den store fidus til. Ikke at de er dårlige, for det er de bestemt ikke, men den her helt klassiske mainstream løbesko til landevejen, der findes bedre alternativer på det danske marked for mig. Men når det så er sagt så vil jeg rigtig gerne rose Nike for at tænke ud af boksen når det kommer til løbesko. Vi kender alle sammen deres Nike Free koncept som stadigvæk forefindes på markedet, og som nu reelt set er blevet en løbeserie og ikke en fritidsserie. Så det understøtter bare min terori om at Nike er blevet bedre til at differecere mellem løb og fritid.
Jeg synes man skal lette på hatten af deres store mod. Det er i hvert fald min erfaring at Nike på ingen måde er bange for at revolutionere løberne og tænke i nye baner når det kommer til teknologier. Nike Free er én ting, men tænk også på Lunar konceptet, Vapor Fly og VaporMax. Nike er ikke bange for at prøve nye ting af, og i langt de fleste tilfælde kommer der en succes ud af det. Personligt er Lunar konceptet gået ind i mit løbehjerte med træsko på. Der synes jeg virkelig Nike formåede at komme med noget der kunne bruges til noget, og for mit eget vedkoemmende fik det i hvert fald lokket mig ud af mine elskede New Balance løbesko og over i en Nike Lunar løbesko.

Så når jeg kigger på Nike som løbebrand i dag ( 2018) så ser jeg et meget mere strømlinet koncept. Det er meget stort (og måske også en smule forkert) at påstå at Nike førhen ikke havde et strømlinet koncept, for selvfølgelig havde verdens største sports brand det. Det var bare en smule svært for en løbe-geek som mig at se linjen i deres løbeprogram. Ville de sælge løbesko eller ville de sælge fritidssko. Det er der lavet om på nu. Heldigvis.

nike løbesko

Udvalg

Mange ville mene at du finder et stort udvalg af Nike løbesko, men jeg er faktisk uenig. Som du kan se på denne side, er det faktisk begrænset hvor mange sko de har inden for hver genre (overpronation, neutral/supination og natural running). Derudover findes der nærmest ingen Nike løbesko til eksempelvis trail eller Nike barfods løbesko. Det underbygger min tidligere pointe om at Nike på flere punkter er et sportsbrand med kraftig fokus på mode. De ønsker tilsyneladende ikke at bevæge sig ind i de mest nørdede genre, men fokuserer på asfaltløberne, som også udgør langt størstedelen af alle danske løbere, om det er 5 km løbere eller marathonløbere.

Spørger du blandt trailløbere, hvad deres holdning er til Nike løbesko, er jeg overbevist om at de vil kritisere mærket og være yderst utilfredse med deres smalle produktudvalg. For dig som løber på i byer, på grusstier, asfalt og fortove er har de dog et glimrende udvalg efter min mening.

Deres sortiment indeholder en række gamle klassikere, såsom Nike Air Pegasus (neutral løbestil), Zoom Structure (overpronation) m.fl. men også mange nye modeller vises frem, eksempelvis Nike Lunaracer eller Nike Flyknit Lunar (let neutral løbesko).

sneakers sko på tilbud fra nike performance

Holdbarhed

Desværre synes jeg at letvægt løbesko fra Nike til herre holder meget få kilometer. Jeg har spurgt en række forskellige kvindelige løbere og de mente det samme om dame løbeskoene fra Nike – i hvert fald de lette og hurtige sko. Det er dog ikke noget som Nike er alene om. Jeg ser samme tendens ved andre mærker.

Deres normale hverdagsløbesko, som du bruger til mængdetræning holder fornuftigt. For mig personligt er det typisk overdelen som går i stykker først.

Pasform

Jeg udtaler mig personligt her. Jeg synes Nike løbesko sidder godt. De har en god pasform, og det er tydeligt at mærke at der i produktionen er blevet fokuseret meget på at udvikle løbesko, som sidder behageligt. Jeg kan dog mærke stor forskel på komforten i billige Nike løbesko og dyre Nike løbesko. I mine test og anmeldelser gør jeg det også klart hvordan denne forskel kommer til udtryk. Personligt foretrækker jeg på alle måder at løbe i premium sko frem for value for money sko, men det kommer an på hvem man er.

De nyere modeller af Nike sko sidder meget tæt på overdelen. Meshen er strækbar, men personligt synes jeg den sidder lidt for tæt, i hvert fald på de første løbeture. I mine anmeldelser, som for mit vedkommende alene er for nike herre løbesko, kommer jeg altid ind på hvordan pasformen er i den specifikke sko. Det varierer nemlig meget fra model til model. Det er mit indtryk at lette Nike sko oftest sidder væsentlig tættere end deres tungere hverdagsløbesko, hvilket for mig giver god mening. Race løbesko skal sidde tætte for at give dig bedst mulig reaktion og give dig det mest effektive løb, mens hverdagsløbesko har mere fokus på komfort og støddæmpning.

nike sko

Nike sko og størrelser

Jeg synes tætheden og størrelserne minder meget om de fra Asics løbesko. Adidas sko er en smule smallere end Nike løbesko er. Generelt vil jeg sige at du skal have løbesko en halv til en hel størrelse større, og samme gælder her.

Hvis du ønsker at konvertere størrelser fra forskellige mærker, skal du tjekke min størrelsesberegner ud. Skal du blot vide hvad din EU størrelse svarer til i US, UK eller CM, så kan du tage et kig på min Nike størrelsesoversigt.

Prisleje

Hos Nike finder du sko i forkellige prisleje. På trods af at Nike er et så stort brand, synes jeg på ingen måder at deres løbesko er dyre. Tværtimod. Jeg synes at du i mange af deres modeller får meget for pengene.

Nike+ er meget værdifuldt

Hvis du godt kan lide at holde styr på udviklingen i din træning og sammenligne dig med andre løbere, skal du tage et kig på Nike+. Nike+ findes i en række forskellige løbesko (de som hedder noget med + i deres navn). Derudover kan du købe særlige Nike+ produkter, så du kan optimere din løbetræning.

Selvom jeg har pulsur at løbetræne med, har jeg i perioder alene brugt Nike+ med stor tilfredshed. Det er et hav af muligheder for hvad du kan se og sammenligne med dine egne løbetider. Det er sjovt, men jeg kan personligt hurtigt komme til at bruge alt for lang tid på det.

 

Mastodonterne indenfor Nike løbesko

Der findes indenfor Nike løbesko, som der gør med mange af de andre store løbebrands i Danmark, også nogle store mastodonter som vi ser gang på gang på landevejen.
Nike modellerne Structure, Lunarglide, Pegasus og Vomero er alle modeller som har været på markedet i en menneskealder. Sådan føles det i hvert fald. Og det er løbesko som Nike bliver ved med at producere fordi der er købere til dem. Og køberne kommer kun hvis produktet er i orden, og det er det. Selvefølgelig er det i orden når det kommer fra verdens største løbebrand.

Når vi snakker om mastodonter i Nike løbesko regi så kommer vi vel næppe uden om Nike Free løbesko. En sko der har taget noget af en drejning. Det har som de andre ovenstående modeller nu været på markedet i rigtig lang tid. I modsætning til en del af de ovenstående modeller, så har Nike Free været igennem en kæmpe udvikling. Nike var nød til at tage det hårde valg at ændre på Nike Free. For i hvert fald i Danmark var det sådan at Nike Free ikke blev solgt som løbesko men som fritidssko. Og der blev solgt rigtig mange par.
Nike er modige, og derfor har de haft Nike Free konceptet på løbesiden igennem en udvikling, så hele konceptet er blevet mere i retning af løb. Og kan kun sige en ting. Det klæder virkelig den løbesko. Nu kan den noget som ingen andre har formået at nå op til endnu. Nike Free RN er et fantastisk koncept.

nike+

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved alle mærker. Jeg har her listet nogle de fordele og ulemper, som jeg mener kendetegner Nike

 

Fordele

Lækkert design

Det er min overbevisning at mange køber Nike sko pga designet. Det er flotte sko. Jeg må erkende mig enig. Normalt fokuserer jeg 100% på funktionalitet, men jeg kan ikke lade være med at blive begejstret når jeg ser de forskellige moderigtige farvekombinationer som de bikser op med.

Glimrende pasform

Sammenlignet med andre mærker synes jeg at hverdagsløbeskoene fra Nike sidder meget behageligt. Typisk er der ikke så meget fokus på overdelens mesh (den er i hvert fald ofte tynd), men det giver mig frihed til maksimal bevægelse og god ventilation. Mine fødder har det altid behageligt i Nike løbesko / nike sko.

Ulemper

Smal produktlinje

Hvis du er en alsidig løber, der bruger sko i mange forskellige genre, skal du ikke være sikker på at kunne finde i Nike sko i alle tilfælde. I hvert fald ikke en sko, der er på niveau med hvad andre mærker præsterer.

For lidt fokus på produktudvikling

Jeg følger altid med i lanceringen af nye modeller, og jeg må indrømme at jeg synes opdateringerne fra Nike fra tid til anden er lidt vattede sammenlignet med teknologiudviklingen fra eksempelvis Adidas.

Forvirrende tilgang til løbesko

Min mening omkring det at finde rundt i junglen af Nike løbesko, er at det er jo nærmest umuligt. Og det er sagt af en med et okay kendskab til Nike og deres udvikling af sko til løberen. For den almene bruger synes jeg at navne og modeller kan være meget forvirrende.


 

Hvem henvender mærket sig til

Nike er for den moderigtige. Jeg elsker mærket da de altid leverer flotte sko, der står i skarp kontrast. Af alle mine sko, er det uden tvivl Nike sko, som er de flotteste. Derudover henvender de sig primært til asfaltløb.

Som jeg har nævnt tidligere er Nike ikke for trailløbere. Det er meget begrænset hvad de har at byde på inden for denne genre. Jeg håber, og tror på, at i takt med at kendskabsgraden til trailløb og populariteten af trailløb øges, så vil de følge med via produktion og udvikling af nye modeller.

Derudover ville jeg ikke købe sko fra Nike hvis jeg fokuserer på natural running. De har Free serien, som dog ikke er løbesko, men fritidssko (hvis du spørger mig). Det er OK at bruge dem hvis du løber 5 km 1-2 gange i ugen, men løber du længere, ville jeg personligt anbefale dig at rykke over i en anden løbesko.

nike running herre

Mærker der minder om

Jeg har lavet mange anmeldelser på video og tekst af Nike sportssko, og det er tydeligt for mig hvordan de på mange måder minder om Adidas. Ser vi bort fra pasformen, som er en smule anderledes for Adidas sko, så er begge brands modebrands. Jeg elsker designet på begge mærkers sko. Det er altid moderigtigt og ses du i et par sko fra et af de nævnte mærker, er du sjældent helt forkert på det.

Både Adidas og Nike fokuserer ligeledes på mainstream løberen, der gerne vil se smart ud. Det kommer også til udtryk i deres tøjlinjer, hvor de altid er helt fremme hvad angår farvesammensætninger og hvor snittene i løbetøjet ligger.

nike dame løbesko

Mest populære varenumre fra Nike

Jeg besluttede mig for at lave en listning af de mest populære varenumre fra Nike. Første del af varenummeret angiver hvilken sko der er tale om, mens nummeret efter bindestregen angiver farvekoden for skoen. Der kan således sagtens være flere sko, der har samme nummer i første del, men hvor farven afviger.

 
 • 599205-408
 • 642198-100
 • 621077-301
 • 599160-601
 • 642198-700
 • 511881-400
 • 631053-601
 • 631053-401
 • 631053-001
 • 631053-007
 • 642195-001
 • 621077-004
 • 630915-704
 • 620465-100
 • 615587-408
 • 599205-402
 • 554675-300
 • 620465-006
 • 636220-001
 • 642198-001
 • 511881-021
 • 642198-601
 • 642198-301
 • 620465-714
 • 554675-700
 • 621225-017
 • 580563-007
 • 599205-400
 • 599160-403
 • 615587-010
 • 621077-400
 • 630915-706
 • 599160-011
 • 579959-500
 • 599117-347
 • 616304-307
 • 615984-070
 • 554675-701
 • 599160-710
 • 615990-307
 • 615969-307
 • 553684-701
 • 616242-307
 • 615805-060
 • 599117-434
 • 599160-010
 • 599205-303
 • 580563-410

 

Derfor vælger folk Nike

Der er mange gode grunde til at vælge et af verdens største brands. Først og fremmest ved du at du får løbesko af den bedste kvalitet du overhovedet kan forestille dig. Med den markedsdominans de har haft, er der ingen tvivl om hvor vidt de vil præge løbemarkedet de næste mange år.

Nike løbesko på tilbud / udsalg

Nike løbesko på tilbud

Hvis du er på udkig efter Nike på tilbud, skal du helt sikkert lede i en af de danske løbebutikker eller udenlandske løbebutikker her på siden. Vi har samlet nogle af de butikker, der sælger Nike sko og tøj billigst overhovedet – og som regel på tilbud. De butikker kører generelt gode tilbud på Nike løbetøj og sko, om det er løbesko, tøj eller udstyr.

Nike løbesko på udsalg

Er du derimod på udkig efter et par løbesko på udsalg fra Nike, skal du være mere strategisk. Der kommer typisk nye Nike modeller i begyndelsen af året og i august. I disse måneder skal du tjekke internettet ud for udsalg – der er mange penge at spare, og du kan ofte finde Nike produkter med besparelser op til 60% på tøj og 40% på sko. Det er dumt at betale for meget. Hvis du er en tilbudshaj og går efter de største Nike udsalg, er det her du skal slå til.

find your greatness nike

Nike løbesko til damer og herre

Nike herre

Nike

Der er en række sprøde Nike herre løbesko på markedet. Jeg er selv mand, og har testet og anmeldt de fleste sko. Ofte gør jeg det med video. Jeg må indrømme at jeg er stor fan af designvalget i Nike herre sko. Jeg skuffest kun sjældent.

Nike dame

Dame løbesko fra Nike kommer oftest i et væld af farver. Nu er jeg selv mand, og køber ikke dame Nike sko, men jeg må indrømme at skoene er yderst attraktive til piger og kvinder. Jeg hører ofte kvindelige løbere nævne hvordan Nike dame sko er så fede og sprøde fordi de netop ofte kommer i mange forskellige farvekombinationer. Derudover nævnes ofte at snittene i Nike dame løbesko ligger helt perfekt, og på en måde, hvor andre løbemærker ikke kan følge med.

Forskellen mellem dame og herre

Forskellen ligger oftest i pasformen da kvinder har en noget smallere fod end mænd. Det er dog ikke noget særligt ved dem, da også Asics og de andre brands laver kønsspecifikke produkter. Desuden er det noget som varierer fra model til model. Eksempelvis er nike konkurrence løbesko meget tætte i deres fit til både herre og damer.

Udover størrelserne er vægten anderledes, men det giver næsten sig selv. Jo mindre en Nike sko du har, desto mindre vejer den. Da kvinde fødder ofte er mindre end mandefødder, er det deraf logisk at dame skoene er lettere. Derudover kræver dame sko mindre støddæmpning da kvinder generelt er noget lettere end mænd.

Nike – kvalitet, beskyldninger og trendsættere

Nike løbetøj og løbesko produceres af højeste kvalitet. De har været kritiseret for brug af børnearbejde i asien, men det er heldigvis noget de har fået rettet op på. Samtlige produktserier de lancerer viser sig at være en success. Nike Free – en bølge der tog danskerne med storm. Siden har Adidas og New Balance forsøgt at efterligne, men det er ikke noget der er lykkedes 100%. Nike er trendsætter, og det vil de formentlig være mindst 30 år endnu. Er du også fan som mig? Tag et kig på Nike’s hjemmeside – de præsenterer deres produkter bedre end noget andet mærke.