Nike Air Pegasus 37 – personlig test med de skarpeste priser

Nike Air Pegasus er den ældste og mest kendte løbesko fra Nike. Skoen er flere gange kåret til verdens bedste. Pegasus er til neutral løbestil. Her får du:

 • Min anmeldelse af Nike Air Pegasus
 • Fordele og ulemper ved Nike Pegasus
 • Prisoversigt på Pegasus fra Nike
 • Teknisk gennemgang af Nike Pegasus
 • Stor test og anmeldelse

OBS: Vidste du at du i dag sparer 27 kroner? Normalprisen er 1.000 kroner.


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Nike Pegasus 37

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
4-7 dage 973 DKK Til butik
2-4 dage 1.000 DKK Til butik
5-7 dage 1.005 DKK Til butik
3-5 dage 1.019 DKK Til butik
 

Prissammenligning på Nike Pegasus 36

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-4 dage 600 DKK Til butik
1-2 dage 631 DKK Til butik
5-7 dage 632 DKK Til butik
2-5 dage 675 DKK Til butik
1-2 dage 699 DKK Til butik
1-2 dage 749 DKK Til butik
2-5 dage 749 DKK Til butik
4-7 dage 790 DKK Til butik
2-3 dage 1.000 DKK Til butik
3-5 dage 1.019 DKK Til butik
 

Nike Air Pegasus 37 – det her er nyt

Som vi sikkert har skrevet flere gange, så er Nike Pegasus vel nok en af de mest ikoniske løbesko på markedet. Vi er nået til den 37. version, så vi har altså med en sko som har 36 forgængere. Det er dæleme en vild historie.

Nike Pegasus har altid været udviklet til neutrale løbere. Det er Nike’s bedst solgte model over-all, det skyldes selvfølgelig også den lange levetid. Men den lange levetid kommer også kun fordi det er en rigtig god løbesko. Nu sker skiftet fra version 36 til 37. Og det er den bedstemt ikke blevet dårligere af, nærmere tvært imod hvis du spørger mig. Nedenfor har vi highlightet de vigtigste ting til dig.

Første opgradering jeg gerne vil nævne er overdelen. Den er blevet tyndere, lettere og mere luftig. Det har også givet en reduceret vægt i Nike Pegasus 37 i forhold til forgænger.

Den vel nok største opgradering i Nike Air Pegasus 37 i denne omgang er mellemsålen. Skoen er gået fra det klassiske ST skum, til nu at være bygget op på REACT skummet fra Nike. Hvis man var glad for Nike Pegasus før, så tror jeg godt jeg kan love at du kommer til at elske den lidt mere nu. Nike React mellemsålen er både mere responsiv, mere let og generelt bare en bedre oplevelse. Så er der pillet en smule ud, men lagt i igen! Med det mener jeg, at den fulde Air støddæmpning i hele fodens længde er forsvundet. Men til gengæld er den air pude du har i forfoden nu tre gange så stor. Det giver en meget bedre løbeoplevelse, ved både landing og afsæt.

Ydersålen i Nike Pegasus 37 er også blevet opdateret. Faktisk er der hentet inspiration fra de populære Zoom modeller her. Ydersålen er nu bygget op på 2 forskellige slags gummi. Det giver bedre greb og afsæt.

Har du været fan af Nike Air Pegasus, så tror jeg på du lige er blevet lidt mere fan. For det er altså nogle ret så markante opdateringer skoen har fået denne gang.

Nike Air Pegasus 36 – kan den slå Nike Pegasus 35?

Så er vi endnu engang nået dertil hvor vi skal skrive og tale en Nike Pegasus op i versions-nummer. En spændende proces hver gang dette sker. For hvad har Nike lavet af opdateringer, og er det opdateringer der er brugbare, eller er de “ligegyldige”
Nike Pegasus 35 har været en populær fætter blandt løberne, så der er helt bestemt noget at leve op til for Nike Pegasus 36.

Nike Pegasus 36 er ikke den vilde revolution. Faktisk er det begrænset med opdateringer i forhold til Nike Pegasus 35. men det er måske en god ting, og samtidig en bevist ting fra Nike. For Pegasus 35 blev taget rigtig godt imod, og har som nævnt været lidt af en publikums favorit.
Men der er blevet plads til lidt små-justeringer hist og her. Og hvis du spørger mig, så er det alle sammen justeringer som giver dig en endnu mere unik løbesko. Også selvom det kun er små justeringer.

For at starte med den største, og den du måske nok kan bruge til mest. Pegasus 36 er blevet en smule lettere end forgængere Nike Pegasus 35. Vi snakker hverken 50 eller 70gram, men små 18-20 gram er skoen blevet lettere. Og det er den primært på grund af nogle af de andre opdateringer som Nike har lavet på skoen.

Hvis vi tager udgangspunkt i foden, og dens ageren inde i skoen, så er det primært her at Nike Pegasus har ændret sig. Pløsen (den der sidder ind over vristen, og beskytter dig mod f.eks. snørrebånd) den er blevet mere smooth og tynd, og derved også lettere.
I hælen er indsteppet blevet optimeret, således at du nu får et bedre hold om foden, samt en bedre støtte.

Der er også sket en lille smule på det visuelle. Hvis du kigger på Nike Pegasus 36, så vil du opdage at Nike mærket (Swoosh’en) er flyttet en lille smule. Ikke noget der har den store effekt hvis du spørger os, men nu ligner Pegasus 36 mere de andre Nike løbesko som lanceres i øjeblikket.
Overdelen (sømløs overdel naturligvis) har udover denne visuelle ændring også modtaget en anden mindre opdatering. Der er ændret en smule i opsætningen/strukturen, og det er blandt andet også med til at give dig en overordnet bedre “perform” i skoen.

Det her skulle du bemærke i Nike Pegasus 35

Når man siger Nike løbesko, så er man også næsten nød til at sige Nike Air Pegasus. Det er en sko der har været på markedet lige så længe jeg kan huske, hvilket også giver rigtig god mening, da man nu er ved at lancere den 35. version af Pegasus. Ja du hørte rigtigt. Nike Air Pegasus 35 er nu på gaden. Det er lidt vildt og lidt af en præstation at kunne holde en løbesko på markedet i så mange år.
Det gør man kun hvis det er en klasse løbesko. Og det må man give Nike, de har fået placeret Pegasus i den absolutte top inden for de mest eftertragtede løbesko på verdensplan. Allerede for 35 år siden var skoen populær. Der er sket en hel del siden Nike Air Pegasus blev lanceret som den her halve hest og halve fugl løbesko, hvor det revolutionerende var den halve luftpude. Fra den spæde start har Pegasus fra Nike indikeret bevægelse, fart og fornemmelse af at flyve.

Men hvad er så nyt nu her 35 år efter. Hvad kan den her 35. version som skal afløse Nike Air Pegasus 34, som i sig selv også var blevet en stor succes. Både Pegasus 33 og Pegasus 34 har været store salgs succeser for Nike, så vi er nok ikke de eneste der er meget spændt på hvad Nike Air Pegasus 35 egentlig byder på. Hvad er nyt, og hvad er optimeret i forhold til sidst.

Når vi taler og Nike Air Pegasus 35, så taler vi også om at det for Nike er en kæmpe ting hele tiden at holde Pegasus up to date, og derved også holde den plads i markedet. For som nævnt tidligere, så hører den til den absolutte top. Men man prøver at puste den i nakken, og derfor forsøger Nike hele tiden at optimere. Det er også sket på Nike Air Zoom Pegasus 35.

Bedre overdel i Nike Air Zoom Pegasus 35

Nike har pillet en lille smule ved den ellers i forvejen meget bløde og fleksible overdel uden syninger. Overdelen er i tolags mesh materiale, og man har bl.a. fjernet det nederste snørrehul i skoen for at gøre selve skoen og materialet endnu mere fleksibelt.

Bedre og mere præcis ankelstøtte i Pegasus 35

Der er ligeledes lavet nogle få korrigeringer omkring hælen og hælkappen på Nike Air Pegasus 35. Således at hælkappen er flyttet en smule, og det giver kort og godt en blødere oplevelse til løberne som bruger Nike Pegasus 35

Pegasus 35 er blevet lettere

Optimeringer og opdateringer på hele skoen har betydet at Nike Air Zoom Pegasus 35 er omtrent 20gram lettere end sin forgænger. Men det er uden at det er gået på kompromis med komfort og helhedsindtrykket. Det må siges at være en unik opdatering. Der er vel ingen løbere der ikke billiger en lettere løbesko, hvis komforten forbliver den sammen. Der er i hvert fald mulighed for at optimere farten på dine løbeture nu.

Men ud over ovenstående fordele (hvis du ser disse optimeringer som fordele) så har Nike generelt valgt at holde meget fast i især den opbygning og den tendens som har været i Nike Air Zoom Pegasus 34. Den blev taget rigtig godt imod, og så har man ellers sat sig for at optimere ud fra det udgangspunkt.
Nike Air Pegasus er stadigvæk den her lette og meget fleksible neutrale løbesko, som altid har haft et ry for at omslutte din fod på en fantastisk måde. Skabe masser af energi ved hvert skridt du tager. Og sådan er det stadigvæk. Droppet er på 10mm Nike Air Pegasus 35, vi spår den en stor fremtid.

Hvad var nyt i Nike Air Pegasus 34

Nike er vel ret beset det mest kendte løbebrand blandt alle løbere i verden. Nike Air Zoom Pegasus står nu over for endnu et generationsskifte. Nike Pegasus har været med i både tykt og tyndt, og version 33 som har været voldsom populær står nu overfor at blive afløst af nummer 34.
Denne nye Nike Air Pegasus 34 kommer med en del nye tiltag, men fundamentet er klart det samme. Og hvis du er “pegasus løber” så skal du ikke “frygte” den samme revolution fra nummer 33 til 34 som der eksempelvis var da Nike lancerede 33 i stedet for pegasus 32.

Der er i Nike Air Pegasus 34 bygget videre på det rigtig gode fundament som Pegasus 33 har skabt. Folk har taget 33’ren til sig og den er endt med at blive en rigtig populær løbesko. Derfor er der også masser af gengangere på teknologisiden fra Pegasus 33 til Pegasus 34.

Nike Air Pegasus 34 er stadig den gode bløde og fantastisk performende mængdetrænings løbesko. Altså den løbesko du vælger når der skal nogle gode lange ture i benene. Men ikke desto mindre så har Nike i version 34 af Pegasus formået at reducere vægten med ca. 8-10 gram hvilket gør at du faktisk nok her har med en af de lettere mængdetrænings løbesko at gøre. Og det åbner nogle flere muligheder i vores øjne. At en løbesko bliver lettere betyder jo helt sikkert at man kan lave hurtigere løb. Så i vores øjne har Nike Air Pegasus bevæget sig i retning af en hurtigere kombinations løbesko.
Det hænger meget godt sammen med at Nike for år tilbage lancerede deres lille projekt omkring af komme under de 2 timer på en marathon. Tilbage til da dette projekt blev lanceret tog man et valg omkring at løbesko fra Nike der indgik i dette Breaking2 projekt skulle være lettere – men naturligvis med samme performance. Og det synes vi i hvert fald at Nike Air Zoom Pegasus 34 bærer tydeligt præg af.

De nye tiltag på Nike Pegasus 34 er hovedsageligt fokuseret på overdel. Overdelen er på version 34 blevet en del blødere og mere smooth end den var i Nike Pegasus 33. Det vil sige at du helt sikkert kommer til at mærke en klar forbedring i komforten og i skoens evne til at ånde. Nike Pegasus 34 har stadig Flywire cables til støtte for snørresystemet og komforten, men hvor de på Nike Pegasus 33 er synlige på siden af skoen, så er de nu gemt væk i overdelen. Den har ikke den store betydning, men det giver altså Nike Pegasus et klart federe look.
Snørrebåndene er ligeledes optimeret på Pegasus 34. Så nu skulle du være fri for at de løsner sig selv.

Så alt i alt så har du helt sikkert noget at glæde dig til. Nike Air Pegasus 33 er blevet til Nike Air Pegasus 34. Du vil helt sikkert ikke blive skuffet. Vi var glade for version 33, men den nye 34’er tiltager os endnu mere.

pegasus fra Nike

Nike Pegasus 34 til damer

 

Nike pegasus mænd

Nike Pegasus 34 til mænd

 

Det var nyt i Nike Air Pegasus 33

Nike Air Pegasus er i version 33. Alene det bør vidne om at du er i gang med at vurdere en fantastisk løbesko som har været rigtig længe på løbemarkedet.
Den har igennem alle sine sæsoner været med til at lægge stilen og retningen for top løbesko.

Nike Air Pegasus 33 er en nyere Pegasus i rækken, og her er der virkelig kommet nogle rigtig gode opdateringer til dig som løber. Der er fokus på mere støddæmpning og et bedre og mere korrekt greb.

Mere støddæmpning i Pegasus 33:
Der er lagt en ekstra støddæmpningspude i pude på denne version af Pegasus. Det vil sige at du får både en blødere fornemmelse, men du får også et hurtigere afsæt og en hurtigere afvikling. Alt sammen er noget der er med til at højne oplevelsen når du løber afsted i dine nye Nike Pegasus 33.
Den ekstra pude der er lagt i forfoden er Zoom Air. En fantastisk støddæmpning med en rigtig god effekt.

Mere greb:
Der er lavet en mindre opdatering i ydersålen, men bestemt ikke en uvæsentlig opdatering. Ydersålen er nu formet og designet sådan at du får et bedre greb i underlaget, og derved også fremme og optimere dit afsæt. En lille detalje, men med en kæmpe stor virkning.

Der udover er der stadig alle de gode opdateringer fra Pegasus 32 med over i Pegasus 33. Det er satdig med den ultra bløde og sømløse overdel, som bare smyger sig omkring foden. Droppet er det samme, ja alt i alt er det bare en fantastisk løbesko der nu lige er blevet 10% bedre. Glæd dig til en rigtig god oplevelse i Pegasus 33.

Den smidige overdel reducerer vægten og giver effektiv ventilation, ligesom det er tilfældet i en række andre Nike løbesko.

Læs mere om teknologien bag og inspirationen til udviklingen af Nike Air Pegasus

Nike Air Pegasus træning

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: supination / neutral
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 980 DKK

Nice to know

 • Flywire snøresystem
 • Nike+ kompatibel
 • Flex groove
 • Nike Air

Fun to know

 • Vægt: cirka 269 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Naturlig løbestil

 

Mine erfaringer med Nike Air Pegasus

Førstehåndsindtryk

Jeg har aldrig løbet i Nike Air Pegasus før, så jeg er helt på bar bund. Jeg havde forventet en lækker løbesko, men da jeg åbner kassen bliver jeg endnu mere positivt overrasket. Det er en virkelig lækker sko, som har nogle fede designdetaljer og gode farver med en kraftig udstråling. Hopper naturligvis i skoene uden ventetid og havde forventet et komfortabelt fit, men jeg bliver alligevel fornøjet over, hvor god pasformen er.

Nike Air Pegasus video

Skulle ud på en rolig resitutionsløbetur og tænkte dette var perfekt til første tur i Nike Air Pegasus, som er kendt som en af de bedste træningsløbesko. Jeg blev ikke skuffet. Havde en rigtigt komfortabel løbetur og den umiddelbare fornemmelse er god. Det er en løbesko med komforten og den gode løbefølelse i højsædet. Jeg havde forventet at skoen havde en mere kraftig stødabsorbering, men det er ikke tilfældet. I stedet giver skoen en god og kraftig respons.

Nike Air Pegasus billig køb

Efter utallige km

Normalt plejer jeg at holde stingent styr på, hvor mange km jeg har løbet i en given løbesko, men jeg undlod at gøre det med Nike Air Pegasus, fordi den var så komfortabel at jeg ofte fandt mig selv løbe længere end planlagt. Jeg er blevet virkeligt glad for løbeskoen til min mængdetræning. Derimod så bruger jeg den ikke længere til mine intensive træningspas, til det er skoen for blød og for tung til min smag. Så der er jeg mere tilbøjelig at hoppe i min Asics DS Racer løbesko.

Nike Air Pegasus billede

Til de lange løbeture er Nike Pegasus nok blevet min foretrukne løbesko. Dens responsive, men alligevel effektive støddæmpning fungerer rigtigt godt til både restitutionsture og længere ture i højere tempo. Selvom der ikke er noget ekstremt greb i skoens ydersål, har jeg ikke haft nogle problemer med at løbe lidt trails og lign. Air Pegasus er stadig bedst på asfalt, men klarer egentlig det hele meget godt. Alt i alt så synes jeg virkelig at at Nike Pegasus er en god handel. Du får rigtigt meget løbesko for pengene, især fordi jeg er sikker på at der stadig af masser af km tilbage i mine.

Nike Air Pegasus tilbud udsalg

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Herunder kan du se, hvordan løbere fra forskellige lande vurderer Nike Pegasus på Nike’s officielle hjemmeside. Langt de fleste kan klart anbefale skoen og roser den især for komfort og dens holdbarhed. Længere nede kan du finde personlige kommentarer, som jeg har fået fra andre løbere.

nike air zoom pegasus survey

Christian Møller, Ringkøbing, Løber 20-30 km/uge

 • Jeg kan allerbedst lide løbefornemmelsen. At løbe i skoen er en fornøjelse og den giver glimrende støtte. Uanset hvilken distance jeg løb var skoen generelt komfortabel og den løber virkeligt godt. Også prisen var vigtig for mig. Med Nike Air Pegasus kunne jeg endelig købe en løbesko uden at føle at min pengepung blev rippet.–Christian Møller, Ringkøbing, Løber 20-30 km/uge

Frederik Larsen, København, Løber 60-80 km/uge

 • Jeg har løbet i mange forskellige løbesko, og Nike Air Pegasus er en af de mest komfortable. Det er en fornøjelse at løbe i den og du får en god løbesko til træning og lange løbeture. Jeg synes dog at det er lidt for fleksibel og for tung til hurtige tempoture, intervaltræning og konkurrencer.–Frederik Larsen, København, Løber 60-80 km/uge

Charlotte Lyngborg, Rødby, Løber 30-40 km/uge

 • Jeg synes at den overordnede komfort, var det bedste ved skoen. Jeg løb mit første halvmarathon ret hurtigt efter at have købt Nike Air Pegasus. Løbet gik ikke godt, men mine fødder havde det rigtigt godt.–Charlotte Lyngborg, Rødby, Løber 30-40 km/uge

Størrelse i Nike Air Pegasus

Dette er, som sagt, første gang jeg løber i Nike Air Pegasus og jeg blev gladeligt overrasket da jeg fandt at størrelsen passede perfekt. Efterfølgende har jeg kigget rundt på nettet for at finde ud af, om jeg er den eneste med denne oplevelse, men det var jeg ikke. Langt størstedelen har fundet at Nike Air Pegasus størrelse matcher størrelsen i deres andre løbesko. Så det er nemt at finde den rigtige størrelse i Nike Air Pegasus.

Her nedenfor kan du også se hvad andre har udtalt omkring størrelsesvalget. Som du kan se opfatter langt de fleste skoen som true to size.

nike air pegasus fit

Fordele og ulemper

 

Fordele

Komfort

Det er svært at vælge, hvilken fordel er den største i Nike Air Pegasus, men komforten er helt deroppe omkring i al fald. Uanset om du skal du på en 5 km's løbetur eller du skal løbe et marathon, kan du være sikker på at Air Pegasus tager sig godt af dine fødder. Selvom jeg har, for at sige det mildt, lidt mærkelige fødder så har det været en fornøjelse at løbe i skoen.

Holdbarhed

Det har igennem de sidste 30 år været en klassiker til træning, træning og atter træning, og det er det absolut stadig. Den holdbare ydersål holder fast i dens performance gennem mange km og komforten bliver ikke ringere med tiden. En af de mest holdbare løbesko jeg har testet. Må erklære mig imponeret.

Pris

Mine jyske rødder fornægter sig ikke. Jeg kan godt lide at gøre en god handel, hvor jeg føler at jeg får meget for pengene. Og jeg føler virkelig at jeg har fået mange for pengene med Nike Air Pegasus. Med de stærke tilbud det er muligt at finde på skoen, kan du finde den så billigt at du får ekstremt mange km per krone.

Ulemper

Vægt

Jeg er vant til at løbe i lettere løbesko og synes derfor at Nike Air Pegasus er lidt tung i det. Til roligere ture er det helt fint, men når jeg vil presse citronen og give den fuld gas kan jeg godt mærke at det er en tungere løbesko, som mest er henvendt til længere ture.

Stivhed eller mangel på samme

Selvom Nike i den seneste model har stivet skoen lidt op, for at gøre den hurtigere og mere responsiv, synes jeg stadig at det er meget fleksibel sko, som mangler lidt power til sprint og mere intensive træningspas

Mangel på reflekselementer

En lille ting, men Nike lover at der er reflekselementer på skoene, så du bedre kan blive set i mørket. Men alt hvad der er, er to små reflekser, som ikke rigtigt gør nogen forskel.


 

Del 1 – Gennemgang af Air Pegasus

Løbestil

Nike Air Pegasus henvender sig hovedsageligt til den neutrale eller supinerende løber. Dette bliver forklaret præcist i vores video, i den tekniske gennemgang bliver du også præsenteret for andre sammenlignelige løbesko. I sålen finder du en “Crash rail” i slidstærk gummi, som stabiliserer din landing og giver et bredere fodaftryk.

Pasform

En komfortabel pasform, som giver god støtte uden at det bliver for overdrevet. Overdelen er lavet i mesh overdel i færrest mulige lag, hvilket giver udslag i en overdel, som vejer så mindre og giver samme gode støtte til din fod. Hvor det er mest nøvendigt er yderdelen blevet gjort tyndere, for at ventilationen fungerer endnu mere effektivt. På indersiden finder du ingen irriterende syninger, hvilket er med til at give den høje komfort.

Nike Air Pegasus løbesko anmeldelse

Underlag

Skoen løber bedst på hårde underlag, asfalt og grus, men dens Waffle Outsole giver et overraskende godt greb på trails og blødere underlag. Det er absolut ingen trail løbesko, men du kan bruge skoen på mange forskellige underlag

Prisniveau

Nike Air Pegasus har en vejledende pris på 950 kr, men kan altid findes på tilbud eller på udsalg på nettet, så du kan finde den billigere. Lige nu er Loebeshop fås den til 399 kroner billigst, men vi holder altid øjnene åbne for endnu bedre tilbud eller udsalgspriser på Nike Air Pegasus.

Nike Air Pegasus guide

Vægt

Skoen vejer ca. 312 g ved størrelse 42 herre. Det er i den tungere ende, men glimrende for en løbesko, som skal være holdbar nok til mange kilometer og give komfort til selvsamme. For den ambitiøse løber vil den være for tung til konkurrencer, men til træning, lange løbeture og generel mængde er det glimrende.

Type sko

Som nævnt ovenover er hovedsageligt en mængdetræningssko. Med de nyeste forbedringer i mellemsål og støddæmpningen er den blevet hurtigere, men det er fortsat en løbesko til træning og masse km.

Drop

Nike har givet Air Pegasus et lavere drop for at efterligne fodens naturlige bevægelse, så fodens indre muskulatur kan blive stærkere og du kan blive en “Natural Runner”. Droppet er nu på 10mm, som er en god introduktionshøjde, og skoen vil stadig føles glimrende for dig som hovedsageligt lander på hælen. Transitionen igennem løbebevægelsen er meget jævn.

Nike Air Pegasus herre dame

Nike+

Derudover er Air Pegasus Nike+ kompatibel. Det betyder at du kan bruge skoen sammen med alle Nikes andre services. Det minder lidt om Adidas’ features til at måle hastighed og lignende – det kræver dog ekstra udstyr.

Del 2 – Opbygning af løbeskoen

Ydersål

Miljøvenligt gummi for øget holdbarhed og god karma. Den effektive Waffle ydersål, som Nike bruger i næsten alle deres løbesko, er meget holdbar og med til at give den effektive stødabsorbering, samt mere responsive afsæt.

Mellemsål

Nike Air Pegasus er en sand klassiker. Derfor finder du også meget af den gode gamle Nike Air teknologi. Denne teknologi er dog blevet udviklet til en mere lav-profils Zoom Air Unit, som giver skoen en mere responsiv fornemmelse uden at komprimere den velkendte stødabsorbering.

Nike Air Pegasus løbetræning trail

Hæl

I hælen sidder Zoom Air stødabsorberingen og her du hovedsageligt finder skoens stødabsorbering. Den responsive støddæmpning sender i en naturlig bevægelse dig videre til afsæt.

Midtfod

I midtfoden føres kraften fra landingen effektivt videre til den mere fleksible forfod, så du kan få et kraftigt afsæt i hvert skridt.

Forfod

Forfoden er mere fleksibel end resten af Air Pegasus, for at du bedre kan sætte af og få gang i en mere effektiv og hurtigere løbebevægelse.

Nike Air Pegasus detaljer hvid

Overdel

Der er kommet den nye overdel, som primært giver skoen en bedre stabilitet. Fordi overdelen sidder lidt tættere kan du bedre manøvrere fodens bevægelser. Du skal dog ikke være bekymret for hvor vidt der er plads til dine fødder – overdelen er mesh og udvides naturligt.

Vil du lære mere om teknikken bag løbeskoen? Læs denne tekniske og lidt nørdede anmeldelse af Nike Air Pegasus

Historien bagved Nike Air Pegasus

Løbeskoen som alle kender. Sådan synes jeg tit man hører Nike Air Pegasus omtalt. Og det er fordi den har været på markedet i rigtig lang tid. Faktisk var det helt tilbage i 1983 at Nike lancerede deres aller første par Nike Pegasus. Så vi har altså med en løbesko at gøre som har mere en 30år jubilæum. Alene det er en præstation i sig selv.
Pegasus kan henføres tilbage til “Udødelighed” og det prædikat må man sige at skoen lever op til. Det ligner umiddelbart ikke en løbesko der forsvinder fra markedet sådan lige rundt om hjørnet.

Faktisk dengang tilbage i 1983 var Nike Pegasus mere en fritidssko end det var en løbesko. I 1987 var der de første indokationer på en løbesko. man begyndte så småt at iklæde skoen den her velkendte Air sål, som også blev inkorporeret i navnet, så den nu blev omtalt Nike Air Pegasus. Skoen er med tiden blevet “lavere” da den dengang i 80’erne var en meget høj løbesko/fritidssko. I tiden op til i dag har vi også været forbi mange kombinationer af forskellige features i skoen. Der har været forsøg med diverse støttende plader og andre tiltag, og skoen har sågar været forsøgt fremstillet med nylon overdel.
Men jo tættere vi kom på årtusindeskiftet, jo tættere kom udseendet også til at minde om det vi i dag forbinder med en løbesko. Nike Pegasus er i dag, verden over, elsket af rigtig mange neutrale løbere. Og det er den fordi det er en fremragende løbesko med fantastiske egenskaber når det kommer til støddæmpning og høj komfort.

Forskel mellem herre og dame

Der er ikke den store forskel mellem herre og dame modellen i Nike Air Pegasus. Begge herre og dame løbeskoen har fokus på komfort, pasform og stødabsorbering. Så der ikke noget, som du skal være specielt opmærksom på. Selvom jeg her har testet herre modellen, vil du også kunne bruge min anmeldelse af Nike Air Pegasus til at lære om dame modellen.

Nike Air Pegasus sammenlign

Sammenlignelige løbesko

Når du skal sammenligne Nike Air Pegasus med andre løbesko, hvor du får rigtigt meget for pengene og som henvender sig til den neutrale eller supinerende løber. I dette forholdsvist smalle segment finder du eksempelvis den billigere Adidas Supernova Glide og i den lidt dyrere ende får du ekstremt effektiv støddæmpning i Asics Kinsei

Køb Nike Pegasus tilbud

Du kan som regel finde gode Nike Air Pegasus tilbud online. Der er ingen grund til at betale fuld vejlende pris når skoen kan findes langt billigere på udsalg. Dette gælder om du er dame eller herre, så finder du Nike Air Pegasus meget billigere på internettet.

Det er ikke altid der er udsalg, men du kan næsten altid forvente at spare over 30% på Nike Air Pegasus når du køber online. Ved alle forhandlerne er det også rigtig nemt at returnere skoene, hvis størrelsen ikke passer. Jeg har scannet internettet for de bedste tilbud og udsalg på Nike Air Pegasus, så du altid kan finde den billigste pris.

Nike Air Pegasus løbesko

Opsummering

For at opsummere min anmeldelse af den nye Nike Air Pegasus, så har det været en fornøjelse af teste løbeskoen. Masser af km, forbedrede tider og gode løbeoplevelser. Jeg nyder løbefornemmelsen i den nyeste model, som har en meget komfortabel pasform, jævn transition og et virkeligt flot design. Det er stadig en mængdetræningssko, som holder til en masse km på landevejene, og du kan altid finde Nike Pegasus til billige penge. Det er et rigtigt godt value køb, hvor du får meget for pengene.

Prissammenligning

 

Pegasus 33

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 399 DKK Til butik
1-7 dage 845 DKK Til butik
3-5 dage 975 DKK Til butik
1-2 dage 1.000 DKK Til butik

Pegasus 34

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 489 DKK Til butik
1-2 dage 786 DKK Til butik
3-5 dage 975 DKK Til butik
1-2 dage 1.000 DKK Til butik