Asics – overblik over alle anmeldelser af Asics løbesko

Asics er det absolut mest populære løbemærke i DK. Mere end 4 ud af 10 solgte løbesko i Danmark er fra Asics. Denne påstand understøttes bl.a. af en test blandt løbere fra 2016 hvor Danmarks mest populære løbesko kåres. Tjek kåringen af bedste løbesko ud her, og bemærk hvad der befinder sig på plads nummer 1 og 2

Du er landet det rigtige sted. Her får du:

 • Video, test og anmeldelser af Asics sko
 • Overblik over samtlige Asics løbesko
 • Prissammenligninger

Klik dig ind på de forskellige modeller. Du finder komplette anmeldelser og prissammenligninger.


 

1. Overpronation ( ? )

Mest populære

Andre

2. Neutral løbestil ( ? )

Mest populære

Andre

3. Natural running ( ? )

Mest populære

Andre


 

Personlige Asics favoritter

Inden for hvert mærke har jeg mine personlige favoritter.

Af herre sko fra Asics er min absolut favorit Asics Gel Kayano skoen til pronationsløbere

Jeg har haft Asics Gel Kayano af flere omgange. Jeg er imponeret over at Kayano skoen har eksisteret i så mange år og fortsat holder niveau år efter år.

Min sekundære favorit er deres letvægt løbesko, Asics Gel DS Racer. En glimrende løbesko, som desværre har mistet popularitet efter mange mærker har fokuseret mere på letvægtssko. Det giver hybrider af løbesko som er blevet omkring 50 gram lettere i gennemsnit. Det betyder øget konkurrence.

Jeg har testet og lavet anmeldelser af alle de nye sko i Asics natural running serien.

De er behagelige og fremmer en naturlig løbestil samt midtfods eller forfods landing. Jeg kan lide hvad jeg prøver, men mine favoritter er fortsat de traditionelle modeller.

Hvis jeg skal fremhæve én Asics natural running løbesko må det blive Super J33.

asics trail løbesko

 

Asics er mere en Kayano og Nimbus

Asics har igennem rigtig mange år haft både Asics Gel Nimbus og Asics Gel Kayano blandt de absolutte favoritter hos brugerne når vi snakkede om det generelle valg af den almindelige løbesko til hverdagsbrug.
Det er de de for så vidt stadigvæk, mange ynder stadig at holde sig til deres Nimbus og Kayano, og det er selvfølgelig fordi det er en ganske fantastisk sko, længere er den ikke.

Men Asics hviler ikke bare på laurbæerne, de er hele tiden forsøgt overhalet af de andre løbebrands, der gerne vil have noget af den markedsandel som Asics besidder. Og aller inderst inde tror vi også at Asics frygter den dag hvor Nimbus og Kayano dagene er forbi. Derfor forsøger de naturligvis også hele tiden at fornye sig.
Vi kender nok alle sammen modellerne Gt-2000, DS Trainer og Cumulus. Men nyere modeller har også set dagens lys. Asics Metarun eksempelvis er en sko der på Asics interne rangering faktisk ligger højere end Asics Kayano, og i første omgang er blevet fremstillet som en eksklusiv model.
Men også på letvægtsdelen er har Asics set lyset. Hvor de længe har haft et ry for at fremstille solide, meget bløde men desværre også en smule tunge løbesko, så har de i de senere år vist deres eksistens på markedet for lette løbesko med bl.a. andet deres FuzeX løbesko og deres Asics DynaFlyte løbesko. Begge 2 sko som har vundet en del løbehjerter, men man må nok også erkende at Asics aldrig kommer til at lave modeller igen som bliver lige så store salgs succeser som Asics Nimbus, Kayano og for den sags skyld også GT-2000 har været. Men det gør heller ikke så meget så længe de løbesko stadig er at finde på markedet, og dem tror vi personligt Asics har svært ved at slette fra deres produktkategori.

Asics mastodonterne har bedre alternativer

Vidste du godt at både Asics Gel Nimbus og Asics Gel Kayano har såkaldte mindre søskende. Altså løbesko som ligner dem rigtig meget, dog med nogle få undtagelser. Vi har holdt disse 2 salgs favoritter op mod deres respektive søskende modeller, og svaret er faktisk en smule overraskende. Tør du læse testen?

Læs: Nimbus vs. Cumulus her
Læs Kayano vs. GT-2000 her

 

Grafik fra Asics selv (ældre dato)

Asics har offentliggjort en oversigt, som viser de forskellige sko i en form for tabel.

Det alle Asics sko er med, men den giver et udmærket overblik over deres løbesko. Skoene er horisontalt opdelt efter løbestil og vertikalt efter hvilken type løbesko (efter Asics’ egen kategorisering)

asics løbestil

Personlige erfaringer med Asics sko

Jeg kan virkelig godt lide Asics løbesko. Det giver jeg også indtryk af i min video. Det har jeg ikke noget incitament i at sige – jeg synes bare generelt at deres produkter lever op til mine forventninger. Det er uanset om vi taler de tunge løbesko eller de helt lette løbesko til konkurrence. Jeg har testet nærmest alle herre sko fra Asics, og det er min holdning at hvis man træner på asfalt er Asics i mange tilfælde det bedste valg på markedet.

Opdatering 2018…….

Asics løbesko er for mig stadig det samme, så næsten da. Når jeg snakker med løbere rundt omkring, og det gør jeg forholdsvis tit. Så er jeg ikke et sekund i tvivl om at Asics er markedsførende i Danmark, også i 2018, når det kommer til antal solgte par løbesko. De direkte nye tal fra 2017/2018 har jeg ikke, men kan blot konkludere at Asics løbesko ses rigtig tit på fødderne af dem jeg snakker med.
Jeg er stadig på den vogn, når jeg påstår at Asics laver nogle fremragende løbesko, for det gør de. Men min personlige erfaring i dag (2018) er at det også er rigtig fint at flere mærker kommer til og byder Asics lidt op til dans. Det har de haft brug for. Det giver i sidste ende bedre løbesko fra Asics og alle de andre brands når der er en smule konkurrence.
Ved ikke hvad det er der er sket, og om det reelt set er Asics der har ændret noget, eller det bare er mine fødder der er blevet kortere eller mere skæve. En lidt kedelig erfaring jeg godt vil dele med jer, er at jeg ikke rigtig kan finde den rigtige størrelse i Asics løbesko. Og som sagt kan det sagtens være mine fødder der er blevet anderledes. Men en str. 43½ er for stor, og en str. 42½ er for lille. Så jeg personligt savner en str. 43.

Asics er stadigvæk de bedste i Danmark til løbesko på asfalt. Derfor møder du også mange løbere i asics løbesko når du suser derud af. Min erfaring og fornemmelse for Asics og deres tilgang til lidt andre vinkler end bare den her mainstream løbesko, er at de selvfølgelig også er begyndt at røre på sig. De er både godt repræsenteret indenfor natural running, men bestemt også inden for trail genren. Områder hvor de før har haltet en smule.

Asics afsæt

Udvalg

AsicsAsics løbesko er kendte for at være gode til asfalt, grusstier, græs, trailløb, offroad, letvægt osv. De har en utrolig bred portefølje af sportsko. Alle sko laves under samme forudsætninger. Forskellen ligger i den anvendte teknologi – noget du kan læse mere om på de specifikke sko. Alternativt kan du besøge Asics egen hjemmeside. Det svinger lidt hvor vidt det er Asics eller Nike, som har det bredeste udvalg af sportssko. Under alle omstændigheder kan du få nærmest alle typer af sko, både til damer og herre fra Asics.

Holdbarhed

En ting som virkelig kan genere mig er manglende holdbarhed i løbesko. Løbetræner jeg alene på asfalt har jeg erfaret at Asics holder mange kilometer. Bevæger jeg mig ud på græs eller blødere grusstier, ser jeg desværre en tendens til at overdelens mesh gå i stykker. Det sker særligt lidt over lilletåen. Øv. Alternativt kunne jeg bare blive på asfalten, men nogle gange fristes jeg for meget og begiver mig ind på de mindre stisystemer.

Jeg har personligt rigtig gode erfaringer i mine tests af Asics trail løbesko. De har typisk en glimrende beskyttelse i overdelen og sålene er yderst slidstærke. Løber du på trail, offtrail eller orienteringsløb, så skal du uden tvivl vælge en af deres trailsko.

De herre minimalist løbesko jeg har anmeldt fra Asics er desværre gået i stykker lidt tidligere end jeg havde ventet. Normalt holder lette løbesko kortere tid end mængdetræningsløbesko, men jeg må indrømme at jeg synes 400 kilometer er for lidt for et par løbesko. Løber du 50 km i ugen, har du kun skoene i 8 uger før du skal have nye. Jeg synes jeg har passet udmærket på de sko jeg har testet, men desværre er overdelen fra tid til anden gået op. Jeg har dog aldrig haft problemer med sålen, som har været hamrende stabil.

asics løbesko

Pasform

Asics er særligt kendte for deres abnorm gode komfort. Hvis ikke du tidligere har haft et par løbesko på fra dem, er du gået glip af noget. Særligt hælen er kendt for at sidde utrolig kompakt. Det er helt fantastisk. Jeg har dog personligt erfaret at stoffet i hælen har tendens til at gå i stykker. Desværre går dette ikke altid igennem som en reklamation – ærgerligt.
Sørg altid for at løsne dine sportssko ordentligt (læs: løsn dem langt mere end nødvendigt). På den måde undgår du gnidning med hælen og stoffet bag på. Jeg er ikke den eneste, som har oplevet dette problem – læs her på dourun om samme problem.

asics natural running sko

Valg af størrelse

Hvad angår bredden er Asics sko lidt brede. Det er ikke meget, men de er noget bredere end eksempelvis Adidas, som jeg nævnte tidligere. Jeg bruger 42,5 i deres herre sko og 43,5 i deres letvægt løbesko samt deres natural running sko. Generelt er der en tendens blandt mærker til at de lettere sko er lidt små i størrelserne.

Jeg bruger samme størrelse i US størrelser i Asics, som jeg gør i New Balance, Nike, Adidas, Mizuno, Saucony og Brooks. Dog bruger jeg mindre størrelser i Inov8 sko og tildels også i Salomon løbesko.

asics butik

Prisleje

Du vil ofte støde på tilbud hvis du surfer rundt på internettet. Faktisk kan du i mange tilfælde spare mere end 500 kroner på et par sportssko – og have dem leveret alerede dagen efter. Dog skal du være opmærksom på at du ikke får samme personlige service når du handler i en online butik. Nede i de lokale sportsforretninger, kan du få kyndig vejledning omkring valg af sko – en vejledning du sjældent finder online. Du kan nemt finde billige Asics løbesko online. Klik dig ind under din favoritmodel og se hvor meget du kan spare. Jeg viser alle udsalg og tilbud på Asics løbesko fra de forskellige mærker.

Asics løbesko er populære i Danmark

Det er de sikkert over hele verden, men især i Danmark er Asics løbesko voldsom populære. Det er helt op til 40% af de løbesko du møder på landevejen som er fra mærket Asics i øjeblikket. Men hvorfor er det lige præcis at vi danskere har taget så godt imod løbesko fra Asics? Se vores lille video forklaring hvor vi fortæller dig hvad det er Asics gør så godt, og hvor det måske er de skal optimere i forhold til løbesko i Danmark.

Hvorfor er Asics løbesko så populære i Danmark?

 

Fordele og ulemper

Der er en række fordele og ulemper ved Asics løbesko. Jeg er som nævnt tilhænger af Asics, hvilket mine test og anmeldelser afspejler. Overordnet set er jeg meget tilfreds.

 

Fordele

Kompakt hælstykke

Hvis jeg skal fremhæve én feature, som jeg elsker mere end noget andet, så må det være deres kompakte hælstykke. Den særlige hæl sidder utrolig tæt, hvilket efter min mening er den primære forskel fra Asics til andre løbemærker. Ingen andre mærker har en lige så god støbning omkring hælpartiet. Det er ikke alene en fordel. Ulempen ved den meget tætte hæl er at stoffet indvendigt kan gå op, hvis skoen ikke løsnes ordentligt. Overordnet set, ser jeg dog pasformen som en stor fordel.

Et bredt udvalg af typesko

Gør du som 95% af alle andre løbere fra Danmark vil du elske det brede udvalg af Asics sportssko. Særligt inden for løb på asfalt er de dominerende. Her finder du et hav af sko til alle typer af løbestil. Kæmpe plus.

Stabile og holdbare

Udover lidt problemer med at hælen går op, så holder Asics sko mange kilometer. Særligt hvis du blot træner på asfalt. Sålen er uslidelig.

Ulemper

Mainstream løbesko

Hvis du foretrækker at løbetræne på hårdtpakket underlag er jeg overbevist om at sandsynligheden for at du køber Asics er stor. For asfaltløbere er mærket det primære mærke på markedet. Desværre er de ikke så populære inden for natural running, trailløb eller offtrail løb. Jeg ville ønske de havde flere og bedre modeller til de mindre niche genrer inden for løbetræning.

Lidt tunge

Asics er blandt de mærker hvorfra jeg har testet aller flest løbesko. En ting som går igen er at Asics sko typisk er lidt tungere end andre mærker. Asics prioriterer komfort over vægt. Det er en evig kamp. Andre mærker, som eksempelvis Inov8 løbesko fokuserer meget på at opnå lavest mulig vægt. Det er en balance, men jeg ville ønske Asics havde flere letvægtere.

Konservative

Jeg blev glad da Asics lancerede deres natural running serie af løbesko, men desværre synes jeg de er for konservative. Jeg ville ønske de var mere fremme og skoene og med på de seneste trends. Hvor bliver deres zero drop løbesko af?


 

Hvem henvender Asics løbesko sig til

Jeg bliver ofte spurgt af andre løbere, hvor vidt jeg synes Asics ville være det rigtige for dem. For mig er det vigtigste når jeg udvælger mærke hvordan skoene sidder på mig. Nogle mærker er kendte for at have en vis type pasform. Eksempelvis har jeg erfaret at Adidas har en lidt smallere pasform. Du kan typisk finde de mest populære modeller i ekstra brede eller ekstra smalle version. Jeg ved at mange af Asics sponsorerede atleter (link til wikipedia) bruger ekstra smalle og ekstra brede løbesko.

asics dame løbesko

Hvad er kendetegnet ved Asics sko

Mainstream løbesko der virker og som holder mange kilometer. Komforten er i top, og skoene henvender sig til hr og fru Danmark. Nogle ville mene at deres sko er lidt for dyre, men du kan virkelig finde store udsalg og tilbud på Asics løbesko online. Jeg har lavet adskillige undersøgelser for prisudviklingen på løbesko fra forskellige mærker. Jeg kan konstatere at det er Asics løbesko du kan gøre de største besparelser på ved at købe online.

Jeg har tidligere selv ejet en løbeforretning så kender til deres prispolitikker, men på grund af parallelimport og konkurrence fra udlandet er priserne blevet presset i bund. Det er vanskeligt for dem at holde et højt prisniveau, hvilket kun kommer dig til gode. Sæt pris på det så længe det varer.

Der findes også et kedeligt kendetegn

Nu skal det jo ikke kun være roser og lyserøde taler om Asics løbesko. De er gode, det kan ingen tage fra dem, men det er altså også et faktum at der i rigtig lange tider har været et kendetegn som stort set alle løbere kender til, og som ikke er særligt positivt. Asics løbesko går op i hælen. Du kender til til, eller har i hvert fald nok hørt nogle snakke om det. Sådan har det desværre været i rigtig mange år. Den ultra bløde og behagelige hælkappe har sin pris. Du slider hul på den indvendig, og i de aller værste tilfælde får du slidt så stort et hul at du nærmest lige frem kan skære dig på det hårde materiale fra hælen.
Det er sat på spidsen, men ikke desto mindre er det en kendsgerning. Asics har i de nyere løbesko arbejdet rigtig meget med denne problematik, og det er også min erfaring at det er blevet bedre, men har bestemt ikke fornemmelsen af at det er helt elimeneret endnu.

asics atleter

Hvem skal ikke købe løbesko fra Asics

Du skal ikke købe Asics hvis du vil være anderledes. Premium mærket er Danmarks og endda Europas og verdens mest populære løbemærke. Vil du gerne være smart og skildre dig lidt ud fra mængden, skal du ikke løbe i det mærke. Derudover vil jeg ikke anbefale dig at løbetræne i Asics løbesko hvis du er på udkig efter ultra minimalistiske løbesko. I mine test af Asics sko har jeg erfaret er deres “minimalist løbesko” på ingen måder kan leve op til hvad andre mærker kan præstere.

dame sko fra asics

Mærker der minder om

Asics er et mainstrem løbemærke, som på mange måder minder om andre større løbemærker. Jeg bliver ofte spurgt af løbere hvilket andet mærke de skal prøve når de har været tilfredse med Asics. Jeg plejer at foreslå New Balance som det nærmeste alternativ. Der hvor New Balance (herefter NB) og Asics minder meget om hinanden er inden for asfalt løbeskoene. Gel Nimbus minder meget om New Balance 1080, men Gel Kayano og GT serien minder om New Balance 1260 og New Balance 860. Efter at have testet mere end 20 par sko fra både New Balance og og Asics må jeg sige at netop disse to mærker minder meget om hinanden. Kvaliteten af skoene er nogenlunde identisk og de holder omtrent lige længe.

Nike er efter min smag væsentlig mere poppede end Asics, men sko fra Brooks, Mizuno og Saucony er specialisterne i løbesko.

asics herre løbesko

Varenumre fra Asics

 
 • T3N7N-3401
 • T3N2N-9001
 • T3B0N-5000
 • T3B5N-0090
 • T3N2N-0159
 • T300N-4201
 • T3P3N-9099
 • T220N-9061
 • T3E4Y-3001
 • T1B1N-4701
 • T318N-4293
 • T3E9Y-3501
 • T3A9N-4893
 • T3B5N-8400
 • T2K2N-0121
 • T3N7N-0121
 • T300N-7092
 • T3B0N-0190
 • T3N2N-9099
 • T110N-2301
 • T3C0N-3001
 • T3K3N-9093
 • C400N-0142
 • T3K8N-9093
 • T2A6N-0148
 • C329N-4893
 • T300N-9099
 • T350N-0136
 • T3N7N-9099
 • T350N-9099
 • T408N-0436
 • T300N-0121
 • T3R5N-4601
 • T460N-9891
 • T267N-5332
 • T3A4N-4291
 • T3C0N-2801
 • T3A4N-9093
 • T405N-4291
 • T2K2N-0147
 • T300N-0142
 • T3P8N-9099
 • T3P8N-3601
 • T3P3N-5905
 • T408Q-3004
 • T2A2N-0106
 • T3E9Y-2501
 • T3A9N-9094
 • T3C5N-3500
 • T409N-5904
 • C349N-5905
 • T36RQ-0189
 • T3E4Y-2301
 • T458Q-3670
 • T2K2N-9307
 • G401N-0490
 • G401N-0490
 • T315N-4391
 • T2K3N-0121
 • T3C5N-9099
 • T310N-9891
 • T406N-0493
 • T368N-7893
 • T3C0N-9099
 • T3H3N-9793

 

Spar boksen – køb Asics løbesko online

Der er penge at spare. Klik ind på de specifikke modeller og se hvilke besparelser du kan gøre dig. Dette top brand er i hård konkurrence. Fysiske forretninger såvel som online forretninger fokuserer meget på mærket. Det skyldes at der kan afsættes mange sko. Konsekvensen er dog også ofte rabatter.

Asics tilbud

Asics tilbud findes oftes hvis du surfer rundt på nettet. Året rundt kan du finde Asics løbesko på tilbud i de forretninger jeg henviser til. Der er meget konkurrence online, og det viser sig typisk at selv danske netbutikker har ekstremt gode tilbud sammenlignet med de fysiske forretninger. Går du efter de skarpeste tilbud, vil du nok opleve at Asics er at finde billigst i udlandet. Jeg har listet alle forhandlerne, der fører tilbud. Du kan eventuelt se vores guide til løbesko tilbud her

Asics udsalg

Hvis du vil købe Asics på udsalg, er der særlige perioder du skal være opmærksom. Kom forbi iloebesko.dk i august og januar, som er de to måneder med de bedste udsalgsperioder. Køber du på Asics udsalg kan du spare op til 70%. Det er noget der gør en forskel. Når der er udsalg på Asics plejer jeg personligt at købe 3-4 par sko af gangen – de bliver alligevel så hurtigt slidt.

Dame og herre modeller fra Asics

Asics dame sko

Særligt Asics dame sko kommer i en række forskellige farver. Der er ingen tvivl om at kvinder tænker mere over farvekombinationerne end mænd gør. Når du shopper rundt efter dame løbesko fra Asics, skal du se efter sko i størrelse B, hvis du har normal bredde fødder. Har du særligt smalle fødder, er det Asics bredde 2A du skal have fingre i. Er dine fødder ekstra bredde, skal du ud i en bredde D.

Langt de fleste løbere bruger bredde B i Asics løbesko til damer. Har du aldrig selv tænkt at dine fødder er ekstra bredde, er jeg overbevist om at bredde B vil fungere ganske glimrende for dig som dame, pige, kvinde.

Asics herre sko

I min video står jeg med Asics herre løbesko. Jeg tester naturligvis herre modellerne, men det sker at jeg får kvindelige testløbere med ind over til at give deres vurdering af løbeskoene for at få et alsidigt billede af hvordan skoene passer både til mænd og kvinder.

Jeg har personligt gode erfaringer med herre modellerne. De sælger oftest i bredde D. Står intet angivet, kan du forvente at det er bredden. Har du en smal fod, kan du prøve dig med en Asics herre sko i bredde B. Har du en bred fod, skal størrelsen i din herre model være bredde 2E, eller 4E hvis du har meget brede fødder. Asics sko til herre findes i mange bredder.

Forskel på herre og dame

Forskellen i herre og dame løbesko fra Asics ligger primært i størrelsesvalget samt bredden. Nogle mænd med små fødder, eller kvinder med store fødder, køber gerne Asics sko fra det andet køn. Det kender jeg personligt flere som gør.

Du skal være opmærksom på at hælen typisk er noget smallere i dame modellerne end hvad du oplever i herre modellerne.

Derudover er dame modellerne typisk 10-20% lettere da kvinder oftest er lettere end mænd. Derfor har kvinder ikke behov for samme støddæmpning.