Herre løbesko – samling og priser på løbesko til mænd

de bedste løbesko til herreOplev en verden af løbesko. Her finder du den ultimative guider til herre løbesko. Lær alt om, hvad du skal være opmærksom på når du køber løbesko

Samtidigt får du gode råd til at købe herre løbesko online. Det største udvalg af løbesko finder du online. Jeg ser ingen grund til ikke at udnytte det.

Jeg har samlet al den bedste information og giver dig direkte adgang til grundige test og anmeldelser af et hav af forskellige løbesko.

 

Vælg de rigtige løbesko

Jeg har lavet en nemt overskuelig og grundig grafik til valg af løbesko. Del den gerne med venner og familie, så du ikke er den eneste der får glæde af guiden. Grafikken kommer ind på din løbestil, om du løber på asfalt eller trails og hvordan du finder den rigtige størrelse. Som bonus får du lidt interessant statistik og tal omhandlende foden og løb generelt.

Så en rigtig god fornøjelse, og husk du er altid mere end velkommen til at skrive til os fra Iloebesko.dk Vi vil gøre alt hvad vi kan for at komme med et relevant og brugbart svar på dit spørgsmål.

 

Ting du bør overveje inden du køber

For at du bedst kan vælge de rigtige løbesko, som ikke bare passer til din krop, men også dit brug, vil jeg anbefale at du sætter dig ned og bruger lidt tid på at finde ud af, hvad du gerne vil med dit løb. Er målet “bare” at løbe et par gange om ugen, vil du gerne løbe konkurrencer eller har du et stort mål om at træne op til marathon? Det har altsammen betydning for dit valg af løbesko. Herunder vil jeg komme lidt dybere ind på, hvad du skal være opmærksom på ved køb af herre løbesko.

  • Løbestil
  • Mål
  • Brug
  • Tidligere træning (herunder skader)
 

Løbestil

Først og fremmest skal du kende din løbestil, så du har et grundlag for at vælge og fravælge forskellige løbesko. Du kan basalt set løbe på tre forskellige måder: pronation, neutral, supination. Størstedelen af alle løbere(ca. 70%) pronerer, altså pronation. En mindre del har en neutral løbestil, mens en meget lille del har en supinerende løbestil. Det betyder noget for om, hvilken type støtte, der skal, eller ikke skal være i dine næste løbesko.

Du kan også i dagens Danmark købe det der hedder en natural running løbesko. Det er en ny løbestil som er dukket op. Filosofien bag denne er at man rigtig gerne vil frem og løbe/lande på mellemfoden eller forfoden, for så får du den naturlige støddæmpning fra kroppen med i din afvikling. Modsat en “almindelig” løbesko hvor du er en decideret hællander. Kendetegnene for sådanne natural løbesko er at de er super fleksible, og så er det som regel på en sål som ikke er særlig høj. De skal være så tæt som muligt på underlaget, for at give dig følelsen af at du løber barfodet. Det er en speciel løbestil som både dine fødder og din krop lige skal vænne sig til at løbe. Så hav altid tålmodighed hvis du springer ud i natural running

 

Mål

Det er vigtigt at få bestemt dig for, hvad dit mål med løbetræningen er. Udfra det er du nået et godt stykke hen ad vejen mod at finde de rette løbesko. Der kan godt være stor forskel på, hvilket løbesko du skal bruge til de forskellige distancer og tempo. Vil du gerne løbe hurtigt på kortere distancer, skal du bruge nogle lette løbesko. Hvis du har øjnene rettet mod de længere distancer, så kan det være du skal kigge på et par sko med en kraftigere støddæmpning. Vil du lære natural running, skal du over i minimalistiske løbesko, medmindre du selvfølgelig vil løbe barfodet.

brooks trail løbesko

 

Brug

Hvad skal du bruge dine løbesko til? Kommer du hovedsageligt til at løbe på asfalt og grus, skal du kigge efter løbesko til asfalt. Hvis du vil prøve kræfter med trailløb, skal du nok kigge efter løbesko decideret til trail, som kan stå fast på våde og glatte underlag i skoven og bjergene.

Det er meget vigtigt at du som herre vælger at købe den sko som passer til dit brug. Er du almindelig dansk mand på de der 75 til 85kg, så udsætter du dine løbesko for en stor belastning hver gang du tager et skridt. Og du udsætter også din krop for mange “slag” Derfor er det super vigtigt at hvis du løber på asfalt, så skal du have en sko med masser af støddæmpning til at bremse disse slag. Skal du der imod kun løbe i skoven, så er det naturligvis nærmest “livsfarligt” for dine ankler at benytte den vi kender som den klassiske løbesko. Der skal du selvfølgelig have en lavere løbesko med langt mere greb i underlager.

Det har naturligvis også noget med holdbarheden at gøre på skoen. Du vil (desværre) alt for hurtigt opdage, at hvis du tager dine almindelige løbesko med i trail sporet, så vil der meget hurtigt kommer huller eller blive trukket tråde i overdelen. Den er simpelthen ikke lavet til at løbe i sådan terræn. Så tænk dig altid godt om hvis du vil have dine løbesko til at holde længst muligt.

 

Tidligere træning og skader

En sidste ting, som du skal være opmærksom på, er din nuværende kondi (beregn dit kondital her) og hvilken type motion/sport du har været vant til at dyrke. Hvis du tidligere har været ramt af skader i f.eks. ankler og knæ er et også vigtigt at du er opmærksom på dette når du køber løbesko. Det kan du eksempelvis løse ved at købe løbesko som passer til din løbestil, uanset om du pronerende, neutral eller supinerende løber. Derudover bør du også være opmærksom på at kravene til løbesko kan ændre sig, hvis du er en tung eller overvægtig løber.

 

Mest populære sko til herre


 

Hvad er specielt ved løbesko til mænd?

Der er som sådan ikke den store forskel i forhold til dame løbesko. Og så alligevel er der masser af små/mellemstore ændringer når vi snakker om løbesko til herre. Du kan som regel være 100% sikker på at når vi snakker om en sko til løb i herre udgave, så er den bygget over en *bredere læste. Og hvad betyder det så tænker du. Kort og godt, skoen er bygget på en bredere sål. Og det gøres fordi at måske 8/10 herre har bredere fødder end kvinder.
Du kan også være forvisset om at der lægger en større støddæmpnings pude i herre løbesko. Eller det er måske forkert at sige større – jo af vægt og udseende er støddæmpning med garanti større, men den er selvfølgelig tilpasset brug af skoen. En løbesko til en mand skal have mere blødhed i eksempelvis hælen, da det i langt de fleste tilfælde vil være sådan at manden vejer mere, og nok lander med et større tryk. Derfor skal der være mere til at bremse det.

De mest almindelige størrelses intervaller i herre løbesko er fra str. 41 til str. 48. Dog er der flere og flere producenter der især er begyndt at producere større skostørrelser til mænd. Løbesko i store størrelser har i flere år været en mangelvarer i både de fysiske og online sportsbutikker. Der har simpelthen ikke været plads til dem i sortimentet. Det er dog blevet bedre i de seneste år.

Vægten på skoen

Det er ganske naturligt at vægten på en herre løbesko er højere end den er på en sko til damer. Det er meget simple årsager der gør at det forholder sig sådan. For det første så er der brugt mere materiale til at lave skoen med. Det kræver mere materiale at bygge en sko i str. 44 fremfor str. 38. For det andet så er der også på nogle løbesko til herre brugt mere materiale på udvalgte steder. Mænd vejer mere end kvinder, og belaster derfor en løbesko væsentligt mere. Derfor kan der være tilfælde hvor der er sat ekstra støtte på skoen

*Bredde på skoen

Bredden på en løbesko kan føles anderledes fra producent til producent, men i langt de fleste tilfælde så er en herre løbesko bygget op på det man kalder en læste D. Der er ikke som sådan noget odiøst i det, sådan er det bare blevet med tiden, at en herre sko er bygget på D og en dame løbesko som regel er bygget på B. Så vælger udvalgte producenter, og i dette tilfælde med herrerne kunne det være New Balance, at fremstille skoen med ekstra bredde. Så hedder det en 2E bredde i stedet for D. Det virker meget forvirrende, men det er det slet ikke. Og spørger du i fysiske sportsbutikker eller online webshops, så ved de helt sikkert hvad du snakker om.

Blødhed og stabilitet i skoen

Der SKAL altid være mere blødhed i en herre løbesko end der skal i en tilsvarende sko til damer. Og det har alt sammen noget at gøre med ovenstående. En mand vejer mere, en mand lander hårdere ved hver skridt han tager, derfor er der naturligvis mere blødhed i en herre løbesko. Også stabilietet bliver ekstra forstærket af den simple årsag at det er meget vigtigt at holde foden i den position som skoen lægger op til. Især overdelen på en løbesko skal faktisk være mere stabil end man lige tror. Mange tror fejlagtigt at den skal være så blød og lækker som mulig. Selvfølgelig skal den være blød, men den skal også være MEGET stabil

 

Anmeldelser af de bedste herre løbesko

Jeg er en løbenørd og -entusiast. Jeg har testet rigtigt rigtigt mange forskellige løbesko, så du ikke behøver gætte dig til, hvordan skoene passer, hvor længe de holder og meget mere. Det kan du bruge til at finde de bedste løbesko til dig. I hver anmeldelse har jeg også samlet de billigste online priser fra troværdige webshops (btw. så er det langt billigere at købe løbesko online), så du ikke behøver at lede efter tilbud og udsalg.

adidas herre

 

Størrelser på herre løbesko

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Hvis nu bare alle producenter af løbesko verden over ville kunne blive enige om en ens norm til størrelser på løbesko, så ville det hele være meget nemmere for dig som forbruger.
Men sådan er det jo desværre ikke. Hvis du er løber i forvejen, så ved du at der kan være stor forskel på størrelser i sko. Og også på herre løbesko skal du naturligvis være opmærksom på dette. Nogle er store i deres størrelse, mens eksempelvis Nike altid har haft ry for at være lille i størrelsen. Men du kan finde masser af hjælp her via vores størrelsesguide til løbesko. Et godt råd er altid at gå ud fra centimeter målet, så er du ikke gået helt galt i byen.

 

Herre løbesko – Find dem billigt og på tilbud

Hvorfor betale fuld vejledende pris for et par herre løbesko, når du kan købe på udsalg online. Men hvornår er der udsalg på løbesko? Det typiske mønster er at du kan købe til ekstremt billige priser omkring januar og august. Grunden til at det er netop disse to måneder skyldes at mærker som Asics og Nike lancerer de nye kollektioner i starten af det nye år samt sensommeren.

løbesko herre

 

Guiden til køb af løbesko til mænd – sådan sparer du mest

Når du går efter søgninger som “løbesko tilbud”, “løbesko udsalg” og “billige løbesko”, får du utrolig mange relevante resultater frem. Dog er der også mindre relevante resultater iblandt. Ser du et godt tilbud på et par herre løbesko, er det naturligvis bare at hoppe på. Disse tilbud kommer typisk lidt sporadisk uden rytme (foruden udsalgsperioden i januar og august).

Jeg har samlet lister over danske løbebutikker, tyske løbebutikker og engelske løbebutikker som du kan stole på. Er du i tvivl om, hvorvidt en butik er sikker, eller deres handelsbetingelser, kan du altid tjekke mine oversigter over online løbeshops.

Med nethandel forholdet det sig sådan at der altid er gode tilbud modsat de fysiske forretninger. Det er ikke alle herre løbesko du finder til -50%, men på mange kan du.