Løbesko til overvægtige – uddybende guide til tunge løbere

guide til løbesko til tunge løbereHer får du en gennemarbejdet guide til løbesko til tunge løbere. I og med der er mange tunge løbere, er der efterhånden også mange løbesko til de særligt tunge løbere.

Der er flere faktorer, som du skal være opmærksom på, hvis du skal du og købe løbesko til overvægtige. Ved at vælge de rigtige løbesko minimeres skadesrisikoen og fornøjelsen maksimeres.

Jeg vil komme med mine bedste bud på løbesko til tunge løbere.

Sådan vælger du de rigtige løbesko som tung løber

Som tung løber skal du gå efter en løbesko der giver dig en bedre kontrol af fodbevægelsen. Derudover skal sålen være yderst stabil. Tunge løbere har typisk tendens til pronation – da de skal kunne afhjælpe faldet med den tunge vægt.

Faktorer med betydning for valg af løbesko

Når du skal vælge løbesko til overvægtige skal du primært være opmærksom på følgende faktorer, som alle er vigtige for at få valgt den rette løbesko, som gør løbeturene så fornøjelige som muligt.

  • Løbestil
  • Løbeunderlag
  • Vægt
  • Distance

Løbestil

Er du en tung løber er ekstra vigtigt at være bekendt med din løbestil, således at du kan købe løbesko, som passer til din løbestil. Det er vigtigt da du ved hvert eneste skridt på en løbetur belaster din krop, herunder især ankler og knæ, med 1,5 til 3 gange kroppens vægt, hvilket naturligvis vil være flere kræfter hvis du er overvægtig eller tung løber. Ofte vil løbesko henvendt til tunge løbere have et højere hældrop, for at give plads til ekstra støddæmpning.

Løbeunderlag

Det er altid vigtigt at kende sit underlag, så du kan vælge løbesko der passer til det underlag du primært kommer til at løbe på. Når jeg siger primært, så er det fordi du selvfølgelig altid kan bruge løbesko til flere underlag. Du vil dog opleve det bedste resultat ved at holde dig til specialiserede løbesko. Uanset om dette er asfalt løbesko, trail løbesko eller noget helt tredje.

Vægt

Hvor kraftig en støddæmpning/stødabsorbering du skal vælge afhænger naturligvis af din vægt. En løber med BMI på 27 skal ikke bruge lige så kraftig stødabsorbering, som en løber med et BMI på >40. (Beregn din egen BMI her)

Distance

Desto længere du løber, desto vigtigere er det med de rigtige løbesko. Hvis du maks løber 15 km om ugen fordelt på et par løbeture, så behøver du ikke tænke vildt meget over hvilke løbesko, du løber i. Har du derimod ambitioner om at træne op til halvmarathon eller måske endda marathondistancen, skal du være anderledes opmærksom på dine løbesko.

Løbesko til overvægtige

Herunder har jeg udvalgt de løbesko, som jeg synes er de bedste til overvægtige løbere. Jeg har haft fokus på en kraftigere stødabsorbering og stabilitetsfremmende kiler i skoen. Typisk mod pronation, men også til neutrale og supinerende løbere. Du kan læse alt om de enkelte løbesko i linksene, som fører dig hen til mine grundige anmeldelser af løbeskoene.

De bedste løbesko til overvægtige

Gode brands til tunge løbere

Disse mærker er særligt kendte for at lave løbesko til tunge løbere

Det kan være en jungle at finde de rette løbesko til overvægtige, men hvis bare du er opmærksom på ovenstående faktorer, så skal du nok være på rette vej mod at vælge et par løbesko som passer til. Skulle du have yderligere spørgsmål vedrørende løbesko til overvægtige løbere, er du mere end velkommen til at kommentere på artiklen i kommentarfeltet herunder og jeg vil svare så godt jeg kan.