Beregn BMI

BMI er et klassisk mål for vægt-højde-forholdet i din krop.

Body Mass Index’et er en grov vurdering af din sundhed.

Udfordringer? Se videoforklaring af beregneren

Det er helt centralt at BMI-beregneren benyttes, som et groft estimat på din krops sundhed. Har du en stor muskelmasse, vil du få en høj BMI trods en sund krop.

Surf rundt på siden, og opdag andre værktøjer, som kan hjælpe dig til at blive mere bevidst om din krop, din træning og din sundhed.

Andre beregnere

MANUEL BEREGNING AF BMI

(Find din lommeregner på telefon eller i skuffen)

BMI er en sjov størrelse, og der er alverdens med beregnere rundt omkring på Internettet. Vi kører den manuelleform her hos Iloebesko.dk, for så kan du selv bestemme hvor præcist du laver det. (Antallet af decimaler du tager med)

VÆGT / (HØJDE X HØJDE)

Eksempel:

84kg / (1,87 x 1,87 = 3.4969) = BMI 24,02

Resultatliste:
BMI Under 18,5 = Du er undervægtig
BMI mellem 18,5 og 24,9 = Din vægt er normal
BMI mellem 25 og 29,9 = Du er overvægtig
BMI mellem 30 og 39,9 = Du har fedme
BMI over 40 = Du har svær fedme

Så ovenstående udregning og eksempel viser at et BMI på 24,02 hører til i normal vægt


 

Under 18 år? Du skal bruge en anden beregner

Børn og unge kan ikke benytte den traditionelle formel for BMI.

IOTF har angivet grænseværdier for BMI for børn og unge. IOTF er en autoritær organisation. Når du er 18 år, kan du benytte den traditionelle BMI-beregner. Hvis du ønsker at udregne BMI for dit barn, så kan du tjekke denne beregner HER

I god form, men dårligt BMI tal?

Din gode form kan have stor indvirken på din BMI beregning. Ovenstående beregner tager udgangspunkt i den almindelige krop – og ikke den eksempelvis sportstrænede krop. Når du er trænet og igod form, så er det klart at din BMI er bedre, men det tager vores beregner ikke højde for. Men hvorfor er det så sådan. Jo når du har lav fedtprocent og større muskelmasse, så vil det give udslag i beregneren. Den vil registrere din vægt generelt, men den kan ikke se at det er muskler? Og muskler vejer en del mere end fedt. Så du skal tage den generelle udregning med et gran salt. Og så selvfølgelig kigge på egen krop og tage en vurdering. Så groft sagt, så kan du bruge BMI beregningen til at give dig et indblik i din generelle krops tilstand – den er ikke særligt velegnet for dig som sportsmand og med trænet krop.

Ændring af BMI tal?

Ja du kan selvfølgelig godt ændre dit BMI tal – det er logisk. Og da det er en meget simpel beregning ud fra højde og vægt, så er det lige til at gå til. Altså vi må gå ud fra at højden kan du ikke gøre så vanvittigt meget ved – så det er altså din vægt der gør den primære forskel og udslaget i et bedre BMI tal. Vi anbefaler helt klart at det gøres med løb eller andet træning. At skulle ned i vægt eller i gang med en slankekur bør altid involvere en eller form for motion. Det er det sundeste for kroppen, og dit vægttab bliver mere “smooth”

Måling af kropsfedt og muskelmasse

Mange har efterspurgt en beregner, der udregner mængden af kropsfedt og mængden af muskelmasse.

Det er ikke noget jeg vil inkludere her på siden. Min holdning er at det ikke kan beregnes. Det kræver en dybere analyse af din krop.

Går du i et fitnesscenter, kan du få et estimat på din kropssammensætning.

Fitnesscentrenes måling af kropsbygning

Ting du skal være opmærksom på:

  • Tag målinger med ens forudsætninger. Det vil sige du skal gøre følgende ens for de målinger du sammenligner: 1) spis aftensmad dagen inden på samme tid, 2) gå i seng samme tid, 3) stå op samme tid, 4) spis samme morgenmad og indtag samme mængde væske.
  • Tag testen om morgenen. Det er bedst at gøre umiddelbart efter du står op. På den måde har du det bedste sammenligningsgrundlag.
  • Bliv ikke skuffet/begejstret over 1 resultat. Målingerne skal primært bruges som sammenligningsmateriale. Tag 2 tests med 1-2 måneders mellemrum og se hvor meget du kan rykke.