Nike Lunarglide 9 – udtømmende anmeldelse og de bedste priser

Nike Lunarglide er et flagskib fra Nike til løbere med neutral eller let pronerende løbestil. Komforten og støddæmpningen er yderst behagelig. Er du på jagt efter en meget smooth og let løbesko, så kunne Nike Lunarglide sagtens være en løsning. Find ud af det her. Her på siden får du:

 • Anmeldelse af Nike Lunarglide
 • Fordele og ulemper ved Lunarglide
 • Prisoversigt på Nike Lunarglide
 • Teknisk gennemgang ag Lunarglide fra Nike

OBS: Køb i dag og spar 561 kroner. Vejledende pris er 1.050 kroner. Se priser her på siden.

 


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Nike Lunarglide 9

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 489 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
 

Hvad er nyt i Nike Lunarglide 9

Nike Lunarglide er ved at være en løbesko som langt de fleste løbere kender til. En af de første modeller der kom med prædikatet “Lunar løbesko” Vi står nu overfor endnu et skifte i versionsnummer på Nike Lunarglide.
Når efteråret 2017 begynder at vise sig frem, så vil du opdage af Nike Lunarglide 8 går hen og bliver til Nike Lunarglide 9. Og der sker naturligvis noget ved skoen når vi skifter et versionsnummer. Det er også tilfældet med Nike Lunarglide.

Nike Lunarglide 8 blev en rigtig god arvetager for den måske mest populære i denne kavalkade at Lunarglide modeller, nemlig Lunarglide 7. Lunarglide 8 løftede en tung arv, og er ligesom som dens forgænger blevet en stor succes. Nu står Nike overfor lanceringen af Lunarglide 9, og der må være lidt sommerfugle i maven med hensyn til om den endnu engang fejer benene væk under folk.
Vores umiddelbare vurdering er at Lunarglide 9 fra Nike bliver mindst en lige så stor succes, og det gør den på den baggrund at der er optimeret på gode og præcise punkter i skoen som giver løberen en bedre oplevelse.

Lunarglide 9 har fået kraftigere støddæmpning

Og det siger i sig selv ikke så lidt. At en så blød og lækker løbesko som både Lunarglide 7 og 8 var er blevet endnu blødere i version er noget af en præstation. Der er sket det at man har opgraderet selve Lunar-kernen inden i sålen. Den er blevet kraftigere og derved også blødere og mere hagelig. En rigtig lækker komfort opgradering.

Der er mere hold i Lunarglide 9 fra Nike

Flywire systemet fra Nike er i sig selv ganske genialt. Nu er dette system også blevet opgraderet en lille smule i Nike Lunarglide 9. Det betyder kort og godt at der er mere OG bedre hold i overdelen til din fod. Hvis du skulle være i tvivl, så er det her Flywire system et sæt “wire” der er forbundet med snørrebåndene på dine Nike løbesko, og de hæfter så nede på sålen. Så når du snørre dine løbesko, så strammer du samtidig overdelen på en unik måde omkring din fod. Det giver en helt perfekt pasform i skoen.

Mere hold til din hæl giver bedre komfort

Hælen har Nike bøvlet en lille smule med. Ikke så meget i komfort og blødhed men nok mere når vi kigger på hold i hælen. Altså det at finde balancen imellem at skabe naturlig og lækker blødhed i hælen, samtidig med at den skaber det korrekt hold og korrektion af din fod i afviklingen. Det er forsøgt optimeret i denne her version af Lunarlide fra Nike

Alt i alt er komforten i højsædet i denne Lunarglide 9

Når alle de her opgraderinger koges sammen så giver det dig bare en bedre komfort i Nike Lunarglide 9. Der er også lavet en lille bitte opdatering på selve overdelen. Den er forsøgt gjort en smule mere åndbar, således at dine fødder vil have det bedre under løbet. Men alt i alt, så er Lunarglide 9 fra Nike en lovende version af en allerede voldsom populær løbesko.

Samtidig er der naturligvis stadig alle de kendte features i Nike Lunarglide 9, som der også var i dens forgængere. De kendte lasercuts fra sålen som sikrer den optimale responsive støddæmpning, Det sublime og optimale fit i overdelen via det bløde materiale og naturligvis også Dynamic Support for en bedre støtte til pronation. Lunarglide 9 har stadig et 10mm hældrop og vægten vil være omkring de 250-260 gram (herre)

Hvad var nyt i Nike Lunarglide 8

Nike Lunarglide. En absolut topspiller og klassiker på landevejene, det er der vist ingen tvivl om. Det er uden at sige for meget, en af Nike’s absolut største sellerter. Og nu er Nike Lunarglide 8 på markedet. Men hvad og hvordan skiller den sig egentlig ud i forhold til Lunarglide 7. Det ridser vi lige hurtigt op for dig.

Lunarglide 8 skiller sig væsentligt ud i forhold til sine tidligere forgængere Lunarglide 6 og 7. Der er kommet rigtig mange fede opdateringer i denne version 8.
Skoens mellemsål er stadig en sålopbygning der henvender sig til den pronerede løber, men den har nu fået en gevaldig opdatering, så det er lasercut teknologi der lægger i mellemsålen, som man kender det fra eksempelvis nogle Lunar Epic modeller. Kort og kort betyder det at mellemsålen er rillet op på ydersiden via laser-teknikken, og på den måde bremser og kontrollere den din pronation.

Du vil helt sikkert også opdage at overdelen har fået en smule nytænkning. Både i pasform (som er blevet lige det mere smooth) og så også designmæssigt. Skoen har fået et lidt andet udtryk end eksempelvis Lunarglide 7 havde. Overdelen er nu i engineered mesh som er lavet i et stykke, og det er det som der giver den optimale pasform omkring foden. Mellemsålen er med Dynamic Support
Til sidst men ikke mindst, så har Nike Lunarglide 8 selvfølgelig også Flywire system, som holder foden på plads og sikrer dig en god løbetur.

Lunarglide 8 har selvfølgelig stadig nogle af de gode gamle dyder, såsom god plads i forfoden, og den rigtig gode pasform omkring hælpartiet. Det er stadig en multi-allround løbesko, som du både kan bruge som din mængdetrænings løbesko og som din halv eller hel-marathons løbesko

Flyknit er i massere af Nike løbesko, og det er et helt unik system fra Nike som sikrer optimal komfort

Lunarglide 8 fortsætter med at være til alle typer af løbestil, netop pga den særlige system om at lade støtten i svangen afhænger af hvordan du trykker ned på sålen i landingen.

Hvis du er vant til at løbe i Lunarglide løbeskoen, så skal du selvfølgelig være opmærksom på ovenstående ændringer. Version 8 skiller sig en smule ud i forhold til Lunarglide 6 og 7

nike-lunarglide-8-mens

 

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: supination / neutral / pronation
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1050 DKK

Nice to know

 • Dynamic Flywire
 • Nike+ kompatibel
 • Lunarlon
 • Dynamic Support

Fun to know

 • Vægt: cirka 250 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Hæl højde: 34,4 mm
 • Forfod højde: 21,9 mm

 

Personlige erfaringer med Nike Lunarglide

Jeg har været heldig at teste Nike Lunarglide herre skoen. I mine test (med video og tekst) løber jeg altid minimum 100 kilometer, men i Lunarglide blev det noget længere. Jeg har slidt det første par, og er igang med mit andet par. Jeg er helt tosset med skoen, dens relativt lave vægt og det faktum at den sidder glimrende på mine fødder.

Jeg giver dig her min personlige anmeldelse af Nike Lunarglide skoen. Jeg har testet skoen i herre udgaven, men er du kvinde, kan du tage samme værdi med fra denne video og tekstanmeldelse. Det skyldes at forskellene på dame og herre alene er små detaljer i forhold til mængden af støddæmpning og pasform. Grundlæggende er det den samme løbesko.

Jeg vil anbefale Nike Lunarglide som mængdetræningsløbesko, men også konkurrenceløb. Der er den nødvendige stødabsorbering til hårde underlag om det er på korte distancer eller lange distancer.

nike lunarglide 8

 

Førstehåndsindtryk

Jeg var yderst begejstret da jeg modtog mine nye Nike Lunarglide. Jeg har tidligere løbet i modellen, så jeg havde en ide om hvad der ventede. Farvekombinationerne er som altid helt i top hos Nike. Jeg tog skoene på, og de sad, som ventet, som smurt til mine fødder. Når jeg hører andre købe løbesko online, hører jeg oftest at bekymringen er hvordan skoene sidder. Lunarglide sidder perfekt på mig.

Før jeg tager første testløbetur plejer jeg gerne at gå lidt rundt i skoene for at mærke om der er gener. Som jeg nævner i fordele og ulemper sektionen, var der ingen gener overhovedet. Ind til videre er jeg meget positivt overrasket. Og jeg er ikke den eneste. På nike.com er tilfredsheden meget høj.

nike lunarglide survey

Efter 100 km løbetræning

Jeg baserer min anmeldelse af Nike Lunarglide på denne sko, men også mine seneste sko som jeg løb 800 km i før de måtte skiftes ud. I forhold til at skoen er i value for money segmentet (1100 DKK vejl. pris), så synes jeg det er en glimrende sko. Skoen holder udmærket (800 km for mit vedkommende), og det virker ikke som om den bliver særligt slidt i udsatte områder. Normalt synes jeg at sko har en tendens til enten at gå op i meshen udenpå, indenpå i hælen, eller at sålen falder stille og roligt af. Ved Nike Lunarglide har dette ikke været et problem på noget tidspunkt.

Jeg er personligt hæl/midtfodslander, men i Lunargliden er jeg en udpræget hællander. Med et drop på 13 mm, er det en decideret udfordring at lande længere fremme på skoene. Det giver dog heller ikke meget mening at fokusere på i en sko som denne. Støddæmpningen i hælen er sublim, og det skal udnyttes. En glimrende løbesko for hællandere.

nike-lunarglide-front

 

Valg af størrelse

Som du kan se nedenfor er der nogle som oplever at skoene er lidt små i størrelserne. Jeg har oplevet at skoen er lidt lille, men jeg bruger endnu størrelse 42 i skoen ligesom jeg gør i andre sko.

nike lunarglide fit

Fordele og ulemper

 

Fordele

En let løbesko

260 gram er ikke meget for en løbesk. Det placerer den i det meget lette leje af mængdetræningsløbesko og i det lidt tungere leje af letvægt løbesko. Det gør skoen god på flere distancer og til flere formål. Et stort plus for dig, som kun ønsker ét par løbesko.

Tørrer hurtigt

Overdelens mesh tørrer utrolig hurtigt. Det sætter jeg pris på, særligt i efteråret, hvor der i Danmark kan regne meget. At de tørrer hurtigt gør at jeg kan løbe 2 dage i træk i skoene uden at skulle tænke på at kaste en føntørrer efter dem.

God ventilation i overdelen

Jeg bemærkede særligt at overdelen var meget luftig. Det hænger godt sammen med at den tørrer hurtigt.

2 delt mesh = mindre irritationer

Er der én ting, som kan genere mig, er det løbesko, der skaber gener indvendigt. Det er heldigvis ikke tilfældet ved Nike Lunarglide. Jeg har uddybet denne fordel under den tekniske analyse af skoen.

Nike+ kompatibel

Ikke noget jeg benytter synderlig meget, men det skal naturligvis nævnes som en fordel til dig som bruger andre af Nikes produkter.

Ulemper

Flywire teknologien er ikke god nok

Jeg har tidligere kritiseret Flywire i min test af Flyknit Lunar, og jeg må komme med samme konstatering her. De tråde opretholder ikke min fod godt nok. De bør være stærkere.

Meget blød sål?

Hvor vidt det er en fordel eller en ulempe afhænger af hvem du spørger. På rolige løbeture på asfalt elsker jeg bløde løbesko, men skal jeg løbe hurtigt, vil jeg gerne have en hård mellemsål og ydersål for at få det mest effektive løb.


 

Analysedel 1: Hvem henvender Lunarglide sig til?

Jeg gennemgår i min test hvordan Nike Lunarglide passer i forhold til løbestil, pasform m.m. Du kan læse om hver enkelt parameter her nedenfor.

Løbestil

Nike Lunarglide henvender sig til alle typer af løbestil. Det er Dynamic Support teknologien som muliggør at både neutrale løbere, supinerende løbere og overpronerende løbere kan bruge skoen. Teknologien tilpasser støtten af pronation alt efter din løbestil. Jeg vil dog stille mig lidt skeptisk ved denne (eller fantastiske tanke) og sige at jeg primært synes skoen er til løbere med mild til moderat pronation. Nike vil nok være uenig med mig, men det er min holdning efter at have set neutral løbere og overpronerende løbere løbetræne i skoen.

nike lunarglide 12 anmeldelse og test

Pasform

Skoen kommer i normal bredde til både damer og herre. Derudoer er følgende værd at vide om pasformen:

 • Størrelse: normal længde ift andre løbesko
 • Hæl: normal
 • Midtfod: normal
 • Forfod: normal
 • Skosnude: normal
 • Svangstruktur: mellem / høj
 • Skoform: semikurvet

Underlag

Jævnfør den relativt flade sål egner Nike Lunarglide sig bedst til løb på asfalt. Du kan også bruge skoen på hårdtpakket grus, men den gør sig bedst på asfalt, fortov, cykelstier, beton og lignende.

Prisniveau

Prisen på Nike Lunarglide synes jeg personligt er ganske fair. 1100 kroner for en løbesko af den kaliber er ganske billigt. Hvis du tilmed finder Nike Lunarglide på tilbud eller udsalg, er det pludselig en utrolig billig løbesko, som holder mange kilometer. Jeg har personligt løbet omkring 800 km i mine gamle Lunarglide uden problemer.

002737101

 

Vægt

Med kun 260 gram er Nike Lunarglide en let løbesko. De letteste løbesko ligger i lejet omkring 200 gram, mens normale tunge løbesko ligger på 320-360 gram. Lunarglide fra Nike placerer sig mellem de to poler, hvilket gør at skoen er en hybrid.

Størrelse

Størrelsen er normal i forhold til andre løbesko. Personligt bruger jeg 42 i normale sko, og 42,5 i en sko som Lunargliden. Det er samme størrelse som jeg bruger i de tungere løbesko fra Nike, mængdetræningssko fra Asics og samt mængdetræningssko fra Adidas. Buttom line er at du skal købe skoene i samme størrelse som dine normale løbesko. Er du fortsat i tvivl kan du prøve shoefitr, eller min størrelsesguide, som konverterer størrelser på tværs af mærker. Kender du alene din US og vil finde ud af hvilken EU størrelse du har eller omvendt (indeholder også UK og CM), så kan du gå til min nike størrelsesguide til løbesko.

nike lunarglide 11 samlet

Type sko

Det er en sko til den daglige træning. Lunarglide kan bruges på nærmest alle distancer, hvilket gør det til en glimrende allround løbesko (læs her om typer af løbesko). Nu er det ingen hemmelighed at jeg har mange løbesko, men skulle jeg have kun én løbesko, ville Nike Lunarglide være en af spidskandidaterne. Det skyldes dens relativt lave vægt og den behagelige komfort kombineret med et relativt lavt drop, som giver god føling under løb. Jeg ser personligt skoen som en hybrid mellem de normale klassiske mængdetræningsløbesko og bølgen af letvægt løbesko, som er kommet. Derfor egner den sig glimrende som en allroundsko.

Drop og højder på forfod og hæl

Højden på hælen er cirka 35mm og forfoden 22mm hvilket giver et drop på omkring 13mm. Det er relativt meget, og derfor kan Nike Lunarglide ikke benyttes som en natural running løbesko. Det er en udbredet løbesko til løbere, der lander på hælen og ruller henover midtfoden, hvorefter afsæt vil foregå fra forfoden.

nike lunarglide 9 flywire

Analysedel 2: Opbygning af Nike Lunarglide

I denne del af analysen kommer jeg ind på de lidt mere tekniske aspekter af Nike Lunarglide. Du kan læse om selve konstruktionen af skoen. Jeg har forsøgt at gøre anmeldelsen så brugervenlig som mulig. Jeg nævner ikke blot teknologier, men uddyber hvad de betyder for dig som løber (hvis det har nogen effekt overhovedet).

Ydersålen

Ydersålen er flad, hvilket gør at skoen egner sig bedst til løb på asfalt. Du kan sagtens løbe på grus, men bevæger du dig ud i trail, eller offtrail, vil du få vanskeligheder i Nike Lunarglide – særligt hvis det samtidig er vådt underlag du løber på.

Ydersålen er meget blød, hvilket gør din landing behagelig. Er du mere til hårde og effektive landinger, skal du ikke træne med Lunarglide. I ydersålen er der ekstra stærkt gummispots de steder, hvor ydersålen normalvis slides mest. Det giver bedre slidstyrke.

nike lunarglide 5 sål

Mellemsål

Mellemsålen er af den kendte Lunarlon teknologi, deraf navnet LUNARglide. Alle Nike sko, som hedder Lunar, har Lunarlon mellemsålen. I den seneste udgave kommer lunarlon mellemsålen med en diamantformet struktur på yderdelen, hvilket optimerer støddæmpningen.

Støddæmpningen i løbesko er primært placeret i mellemsålen, hvorfor den seneste opgradering er essentiel for hvor blød en landing du får.

Hæl

Hvad angår støddæmpningen, er skoen blevet blødere og er mere stabil. Det gør at du får en løbesko, som du kan bruge til forskellige formål. Der sker som sagt intet ved at tage længere træningspas på asfalt med Nike Lunarglide til trods for at den er gange let.

nike lunarglide 1 dynamic support

Midt

Nike Lunarglide kommer med Dynamic support, som er et af Nike mest ambitiøse produkter nogensinde sammen med Nike Free projektet og Nike Air projektet. Dynamic Support menes at gøre således at løbestil bliver underordnet. Det betyder at alle typer af løbestil kan bruge skoene uden at skulle bekymre sig om pronationskile og lignende.

Rent teknisk fungerer det sådan at Dynamic support tilpasser sig alt efter hvor meget pronationsstøtte du har behov for. Helt lavpraktisk stødabsorberingens niveau alt efter hvor meget du falder indad. Hvis du eksempelvis har en neutral løbestil får du minimal pronationskile. Er du pronationsløber og begynder du at falde indad, vil støtte tage til. På den måde sørger dynamic support for at du får præcis den mængde støtte du har behov for.

Forfod

Forfodens ydersål har et godt og afbalanceret afsæt på asfalt. Der er tilstrækkelig støddæmpning hvis du er hællander (hvis du er hællander ligger du primært vægten på hælen, og du har ikke behov for samme støddæmpning i forfoden). Er du forfodslander, vil du måske opleve at støddæmpningen er en smule begrænset. Men med et 13 mm drop, er det svært at lande på forfoden.

Overdel

Den seneste udgave af Lunarglide har fået Dynamic Flywire. Det er en teknologi, som er med til at give skoen den pasform du altid har drømt om. Det gælder primært henover midtfoden hvor skoen sidder tilpas tæt. Designmæssigt er der kommet en lidt anden type ventilation i toppen af skoen. Det er dog på ingen måder noget der er mindre godt – ventilationen hr aldrig været bedre. Du kan læse lidt mere om folks oplevelser med Nike Lunarglide generelt her på loebesiden.

Selve meshen på overdelen af skoen er strækbar, mens inderdelen af meshen er mere fast. Skoen er således lavet med et 2-lags system, der giver dig den bedst mulige komfort. Indermeshen kommer uden sømme, hvilket reducerer irritationsproblemer væsentligt. Jeg har personligt ikke oplevet problemer med syninger eller andet i disse sko, hvilket er et stort plus.

nike lunarglide 8 fremtiden

Nike Lunarglide, en historisk succes

LunarLon er den udvikling fra Nike som vi skal forbinde med Nike LunarGlide. Det var en type af mellemsål som blev præsenteret tilbage i 2008 i forbindelse med de Olympiske Lege i Beijing. En løbesko (LunarRacer) og en basketball sko så for første gang dagens lys.
Selv samme år så vi for første gang Nike Lunarglide på markedet for første gang. Og det var lidt en revolution dengang den kom frem. LunarLon var dengang den her nye fremmede i klassen som man ikke rigtig vidste hvordan ville være. Vi ved jo alle sammen hvordan det er gået, men dengang trådte den ind i en marked af løbesko som var meget præget af den traditionelle opbygning på løbesko. En blød mellemsål, og en eller anden form for en direkte pronationskile på indersiden. LunarLon og ikke mindst LunarGlide gjorde op med den filosofi. Vi så her for vel nok første gang, at en løbesko ikke altid skal være bygget traditionelt op for at virke.
Lunarlon som er helt hjertet i Lunarglide løbeskoen bliver brugt af Nike i mange sammenhænge. Du finder det både i løb, basketball, skisport m.m.

Sammenligning

Nike Lunarglide er en ganske let løbesko, hvilket gør den egnet til konkurrenceløb og hurtige løbeture. Den kommer lidt i kategori med andre letvægtløbesko som Asics Trainer eller Adizero Tempo letvægteren fra Adidas. Vægtmæssigt minder skoene i hvert fald på mange måder om hinanden.

Udover ovenstående minder Lunarglide om Nike Zoom Vomero (neutral løbestil) og Air Pegasus (neutral eller supinerende løbestil). Har du en overpronerende løbestil, kan du sammenligne Lunarglide med Asics GT serien (1000, 2000 eller 3000).

Det særlige ved Nike Lunarglide er vægtniveauet på de 260 gram, som gør skoen til en hybrid. Nogle af skoene jeg har sammenlignet Lunarglide med er væsentlig tungere, og andre lidt lettere. Vægten er ikke altafgørende, men det er en faktor du skal overveje seriøst når du køber løbesko.

Løbestilen i Lunarglide samt tilbud

Med Nike Lunarglide får du en mere naturlig løbestil. Det kan være en udfordring for mange at skifte løbestil, men når du først har skfitet løbestil, til den mere naturlige løbestil, vil du sjældent fortryde. En mere naturlig løbestil giver dig mulighed for at undgå skader.

Hvis du er på udkig efter Nike Lunarglide er der ingen tvivl om at du skal købe den online. Her finder du Nike Lunarglide tilbud og udsalg til både damer og herre. Der er med andre ord ingen grund til at købe skoene i en fysisk forretning.

Opsummering

Overordnet set er jeg meget positiv omkring Nike Lunarglide. Det er en glimrende løbesko for dig, som søger en allround sko du kan bruge på asfalt og stisystemer af grus. Jeg er i øjeblikket igang med mit 2. par, og jeg er godt tilfreds trods skoens billige pris.

Det er en value for money løbesko, hvor du får en behagelig komfort og en glimrende støddæmpning til hællandere. Jeg vil meget gerne anbefale Nike Lunarglide som en allround sko.

nike lunarglide 3 par

Prissammenligning

Jeg er dagligt fordi en række forhandlere for at finde de billigste priser. De nyeste priser er super skarpe – se blot tabellen nedenfor.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 1.009 DKK Til butik
3-5 dage 1.019 DKK Til butik
1-7 dage 1.045 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik
1-2 dage 1.050 DKK Til butik