Asics Gel Kayano 27 – anmeldelse, test og de største besparelser

Asics Gel Kayano er en af markedets mest elskede løbesko. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg selv er ekstremt glad for skoen. Det er en sko til løb de giver dig masser af gode oplevelser for pengene Her får du:

 • Anmeldelse af Asics Gel Kayano
 • Fordele og ulemper ved Kayano’en
 • Teknisk gennemgang af skoen
 • Brugertest af af Asics Kayano
 • Prisoversigt

OBS: Køb gennem iloebesko og spar 601 DKK. Vejledende pris er 1.500 DKK, så der er gode tilbud lige nu.

 


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning KAYANO 27

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 1.349 DKK Til butik
4-7 dage 1.427 DKK Til butik
5-7 dage 1.451 DKK Til butik
 

Prissammenligning KAYANO 26

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 899 DKK Til butik
1-2 dage 1.005 DKK Til butik
2-5 dage 1.087 DKK Til butik
4-7 dage 1.087 DKK Til butik
1-2 dage 1.099 DKK Til butik
3-5 dage 1.193 DKK Til butik
1-2 dage 1.199 DKK Til butik
2-5 dage 1.274 DKK Til butik
2-5 dage 1.297 DKK Til butik
3-5 dage 1.439 DKK Til butik
3-5 dage 1.464 DKK Til butik
3-5 dage 1.500 DKK Til butik
 

 

Asics Gel Kayano 27 – hvad skal du forvente

At Asics Kayano er en sublim klassiker kommer nok som en overraskelse for de færreste. Er man løber, og har fulgt minimalt med, så har på et eller andet tidspunkt hørt Asics Kayano omtalt. Simpelthen fordi den har været på markedet så længe, og er blandt så mange løbere det foretrukne valg, når det kommer til valg af mængdetrænings løbesko.
Nu står Asics Gel Kayano 26 over for en udskiftning. Den stepper et nummer op, og bliver til Asics Gel Kayano 27, og hvad betyder det så for dig?

Man kan komme med den korte version, og sige at det betyder ganske kort en bedre og mere gennemtænkt komfort til dig som løber. Men skal vi grave en smule dybere, så er der selvfølgelig lidt overskrifter og forklaringer på disse opdateringer.

Overdelen på skoen, som ellers gennem de fleste opdateringer henover de sidste 5 versionsnumre er blevet opdateret, den har igen fået en mindre opdatering. Mere luft til fødderne betyder mere kølige fødder, og derved en bedre og højere komfort.

Mellemsålen har fået mindre tilretninger. Materialet er som helhed blevet en smule blødere, så Asics Kayano 27 er blødere at løbe i, end Asics Gel Kayano 26 var det. Mellemsålen og den generelle støddæmpning består stadigvæk af FlyteFoam, FlyteFoam propel og så naturligvis de bløde gel puder i både forfod og ved hæl. Men hele den her opbygning er altså i Kayano 27 blevet ændret en smule, således det hele føles blødere, men stadig lige så stabilt.

Den sidste ændring vi fremhæver i Asics Kayano 27 er de ændrede og optimerede “riller” som er på ydersålen. De er skåret en smule dybere, således at hele oplevelse føles mere smidig og let.

Så alt i alt, så er det ikke kæmpe ændringer som vi før har set på en klassiker løbesko som Asics Kayano jo må siges at være. Men en del små opdateringer som vel alle sammen går i retning af bedre løbekomfort til den enkelte løber.
Asics Gel Kayano er stadigvæk en ultra lækker mængdetrænings løbesko som henvender sig den pronerede løber, da den har stabilitets enheder på indersiden af sålen (modvirker pronation) Asics Kayano har taget løbe-verdenen med storm mange gange, og selvom version 27 ikke indeholder revolutionerende opdateringer, så spår vi Asics Kayano 27 til at blive en lige så stor succes som de fleste andre af sine 26 forgængere.

Asics Kayano 26 er endnu et mesterværk – eller er det?

Som vi har skrevet snart mange gange, så er der ingen tvivl om, at når en løbesko går ind i sin 26. udgave, så er det fordi den kan et eller andet. Så har de 25 foregående udgaver ikke været dårlige, nærmere tvært imod.
Asics Gel Kayano er vel praktisk talt kendt af 99% af de danske løbere – og en stor procentdel af disse har fra tid til anden også prøvet at løbe i et par Asics Kayano.

Nu er vi kommet til at Asics Gel Kayano 25 skal skiftes ud med Asics Gel Kayano 26. Og det er altid spændende når de aller mest populære løbesko skifter nummer. For hvad kommer der til at ske? Hvad har producenten, i det her tilfælde Asics, turde røre ved og ændre?

Beskyt hvert skridt du tager, sådan kan overskriften fra Asics Gel Kayano 26 frit oversættes. Asics har lanceret Kayano 26 under temaet “How to protect every step” Og alene den overskrift er jo lovende for hvad der ventede os. Selve grund fundamentet i Asics Kayano er der naturligvis ikke rørt ved. Så det er stadigvæk den her løbesko som hører til i toppen af skalaen hos Asics, og som beskytter mod pronation. Med denne opdatering er vi sikre på at den i hvert fald ikke falder ned på skalaen.

En af de få ulemper som forgængeren Asics Kayano 25 viste sig at have var pladsen til tæerne. Man kunne godt fornemme at der måske var en smule for lidt plads til tæerne. Personligt var det især når jeg havde løbet +10 kilometer i skoen at jeg kunne mærke denne mindre irritation. Det er der rettet op på i Asics Kayano 26. Den har fået en større (både i højde og bredde) tå-box så der nu er lidt bedre plads til dine tæer.

Blødhed har været et kæmpe fokus. Det tror vi på når vi kigger udefra og ind på den nye Asics Gel Kayano 26. Der er flere opdateringer i denne model som gør at skoen bliver blødere og mere affjedrende. Asics har blandt andet tilføjet med Gel i både forfod og i hælen. Men der hvor du måske kan mærke den største forskel er på mellemsålen.
Der har vi med samme opbygning at gøre som vi havde i Asics Kayano 25, og dog alligevel er der optimeret på nogle parametre. Men tankegangen har været den samme. Mellemsålen i Asics Kayano 26 består stadigvæk af en kombination af FlyteFoam Lyte og FlyteFoam Propel. Og det er sidstnævnte materiale som man i Asics Kayano 26 vil opleve at der er kommet mere af. Det kan være svært for det almindelige øje at se denne opdatering, men du vil helt sikkert kunne mærke den. Det betyder at du får en blødere oplevelse med skoen, og faktisk levere skoens mellemsål også mere tilbage til dig hver gang du skal sætte af.

 


Asics Kayano 26 har fået tilført mere GEL i hæl og forfod


Asics Gel Kayano 26 har en blødere, men stadig lige stabilt hælkappeAsics Gel Kayano 26 er tilført mere FlyteFoam Propel i mellemsålen


Asics Gel Kayano 26 er stadig en løbesko til den pronerende løber


 

Derudover er der andre små opdateringer på skoen. Blandt andet er indlægssålen blevet optimeret en smule så du følger dine fødder bedre. Det er ikke verdens største opdatering, men alligevel er det bare en opdatering i skoen som gør oplevelse endnu mere fuldendt og unik.
Hvis Asics Kayano 25 med sine små fejl blev så stor en succes, så spår vi Asics Gel Kayano 26 en rigtig stor fremtid. Det er virkelig en fuldendt sko med masser af fede detaljer og masser af blødhed. En fantastisk kombination.

 

 


Se video med forklaring til de mange opdateringer som Asics Kayano 26 indeholder i forhold til Asics Kayano 25

 

 

Asics Kayano 25, hvad havde den at byde på

Når man siger Asics Gel Kayano, så siger man også sværvægter indenfor løbesko. Ikke fordi den er markant tung, men nok mere fordi den er stærk. En løbesko der har været så mange år i branchen, og bliver solgt i de antal som det er tilfældet (DK). Sådan en sko fortjener respekt. Derfor er det også altid super spændende for løbe-nørder som mig, når nu Asics skal lancere nyt versions-nummer. For hvor meget har de turde pille ved, og hvor meget er bibeholdt. Hver gang en løbesko får et nyt versions-nummer, så er der opdateringer. Det siger lidt sig selv, for ellers kunne den bare beholde det gamle nummer. Men det er altid spændende om det er STORE tunge opdateringer, eller det blot er mindre tilretninger.

I forhold til at Asics Kayano 24 nu bliver til Kayano 25, der tør jeg godt sige at vi har med nogle ret så tunge, og for en producent, meget farlige elementer på skoen at gøre, når det kommer til opdateringer. Både mellemsål, overdel og ydersål har fået sig en omgang. Og faktisk er Kayano 25 gået en smule mod strømmen og blevet tungere. Det er jo ellers altid sådan at man altid prøver at skære vægt fra, men målt på gram er Asics kayano 25 tungere end Asics Kayano 24. Det har sine grunde, og det er højst sandsynligt ikke noget du lægger mærke til. Dertil følger også en forklaring.
Dertil kommer der en masse personlige spots som jeg synes er anderledes. F.eks. synes jeg skoen har fået et meget mere fast udseende, den ser ikke så “slasket ud” som Kayano 24. Men det hænger nok i bund og grund sammen med opdateringerne.

Men lad os starte med den mindste af de store opdateringer. GREBET i ydersålen. Faktisk er det ikke en materiale mæssig opdatering, men mere en design mæssig opdatering. Materialet er præcis det samme, nemlig AHAR+, man har dog valgt at kontruere felterne i bunden af skoen en smule anderledes, og det skulle give bedre greb.

Så er der den store opdatering af MELLEMSÅLEN. Og her skal du glæde dig. Her er en del af forklaringen nok også på hvorfor skoen som mere skarpt i mine øjne, og hvorfor Asics Kayano føles lettere, selvom den er tungere.
Man har fjernet noget af det GEL materiale i mellemsålen som du kender fra Asics, og som har været kendetegnet igennem alle årerne. Det har man så erstattet med FlyteFoam. Det materiale var også brugt i Asics Kayano 24, men i den 25. version er det med dobbelt-effekt. I bunden er det FlyteFoam Lyte, og ovenpå dette har Asics lagt FlyteFoam Propal. Flytefoam Lyte, og derved også dobbelt-effekten findes kun i den bagerste del af skoen. Men FlyteFoam Propal er i både forende og bagende af skoen. Materialet giver Asics Kayano 25 langt mere bounce-effekt, og giver dig i den grad et hurtigere afsæt. Derfor kan man sagtens argumentere for at skoen virker “hurtigere, mere smidig, lettere” selvom den rent faktisk er tungere.
Den her opdatering med mellemsålen glæder jeg mig specielt til at se og høre hvordan der bliver taget imod. Jeg er fan, men man skal, hvis man er “kayano løber” nok forberede sig selv på at det bliver en anelse anderledes.

Dine tæer er i fokus med den nye Asics Kayano 25. Overdelen har fået sig noget af en overhaling. Mere plads til tæerne, og så er mesh materialet blevet opgraderet. Det er en Jacquard Mesh der er brugt til overdelen, og det giver en fantastisk følelse af luft og frihed. Kombineret med den mere plads til tæerne, så synes jeg bestemt at det er den her opdatering hvor jeg får “mest for pengene”
Mellemsålen er den største opdatering på Asics Kayano 25 fordi den er så centralt et element i skoen, men når jeg kigger på mig selv, og spørger hvilken opgradering der giver den bedste effekt til mig, så er det den forbedrede overdel. Mellemsålen, der var jeg trods alt vant til verdensklasse støddæmpning, også uden de nye tiltag. Overdel-opdateringer giver mig en “anden følelse”

Og som vi altid slutter af med i en versionsopdatering, så er Asics Gel Kayano 25 selvfølgelig den samme løbesko som den altid har været når vi tager et kig på de mere overordnede termer og linjer. Det er stadigvæk en pr. definition klar mængdetrænings løbesko. Den henvender sig stadig til den over-pronerende løber, og den hører stadigvæk til i den absolut top indenfor løbesko. Både internt hos Asics, men såsandelig også generelt set over alle mærker. Der har den været repræsenteret i mange mange år.
Rigtig mange teknologier, såsom MetaClutch (hælkappe) er stadig at finde, det er stadigvæk den her bløde fornemmelse når du træder ned i skoen, og det er også stadigvæk den same pronationskile som er i skoen.

 

Hvad var nyt i Asics Kayano 24?

Asics Kayano er nået til sin 24. udgave. Og jeg er sikker på at mange løbere er rigtig spændt på hvad den så kan. Asics Kayano 24 afløser naturligt nok den 23. udgave af skoen. Og lad det enedelig være sagt fra start, du skal ikke forvente dig lige så store revolutionerende udfald i Asics Kayano 24 som der nok var i Asics Kayano 23.

Kayano 23 er egentlig blevet taget rigtig godt imod – og nu kommer det måske til at lyde som om at det var en fuldstændig anderledes sko da man gik fra 22 til 23, men det var det ikke. Der var blot ændret på nogle ret markante ting i Asics Kayano 23. Det var teknologier som viste sig at holde vand (havde nu heller ikke forventet andet fra Asics) og derfor er der rigtig mange ting der i Asics Kayano 24 er magen til nummer 23.

Men der er selvfølgelig lavet en smule om, ellers ville det ikke give mening at ændre versionsnummeret. Det er en af de rigtig fede ting ved Asics og i det her tilfælde Kayano løbesko’en, de har ikke et ry for at ændre på en løbesko bare for at ændre på den. De gør det kun hvis de kan se at det vil give løberen en klar forbedring. Det er en rigtig tilgang at have til tingene hvis du spørger mig. Men hvad har de så ændret på Asics Kayano 24 i forhold til Asics Kayano 23.

Hælen er blevet bedre i Kayano 24

Det er nok her den største opgradering har fundet sted. Hælen har altid været et issue på Asics løbesko. Asics har i mange mange år kæmpet med hælpartier der ikke helt levede op til forventningerne. Men man er nået rigtig langt i sin udvikling, og derfor skal Asics kayano 24 nu også iklæde sig MetaClutch hælkappen. En optimeret og ny hælkappe fra Asics der giver dig et mere stabilt hold, en blødere fornemmelse og så er den ikke helt så høj som tidligere hælkapper har været på Asics løbesko. Her vil du helt sikkert kunne mærke en markant forskel, det skal du glæde dig til.

Snørresystemet er blevet optimeret

Der er gjort en lille smule ved snørresystemet. Det er optimeret meget lidt, men det er nu nemmere at få skoen til at sidde endnu bedre omkring foden. Du får mulighed for en mere individuel tilpasning

Kayano nummer 24 er mere rummelig

Der er kommet en lille smule mere plads i forfoden. Det vil sige at der er mindre risiko for at dine tæer ligger for tæt og bliver klemt. Jeg er personligt en af dem der havde en lille smule problemer i Asics Kayano 23 i forhold til at mine tæer havde det helt perfekt i forhold til at blive klemt. Så dette er klart en optimering på komforten i Asics Kayano 24.
Nogle vil helt sikkert opleve at de igen “passer deres rigtige størrelse” i Kayano 24. Det var effekten af en lidt smal forfod i kayano 23. Nogle følte måske skoen var en smule for lille, og forsøgte sig med et halvt nummer opad. Nu kan du i Kayano 24 bedre stole på størrelsen.

Der er stadig alle de gode teknologier i Asics Kayano 24

Lige for at ridse det op. Alle de gode teknologier og større opdateringer som der kom i Asics Kayano 23 er naturligvis stadig at finde i den 24. udgave. Du får stadig en FlyteFoam mellemsål som er den bedste mellemsål Asics tilbyder lige nu. Der er stadig en overdel i FluidFit som er den her ekstrem bløde og behagelige overdel som sætter sig helt ind til din fod og giver en meget høj komfort.
Der er et 10mm drop, den vejer ca. 315 gram i str. 42 og så er den stadig lavet til ham eller hende der elsker en god solid løbesko til mængde løbetræning.

 

Kayano 22 bliver afløst af Asics Kayano 23

Asics Gel Kayano er med tiden blevet en løbesko tung på teknologi. Det skal du ikke være ked af. Alt er til din fordel som løber. Hver en detalje er tænkt for at du som løber skal have en bedre oplevelse.

Nogle år kommer der et par smuttere i nogle modeller fra Asics fordi de netop har lavet store ændringer. Det er dog ikke situationen med Asics Gel Kayano 23 (og 22). Man laver få GODE ændringer i skoen. Og det lykkes nærmest hvert år at lave en verdensklasse løbesko lige den smule bedre. 

Hvad er nyt i Kayano 23, og er der noget fantastisk at komme efter i denne klassiker fra Asics?
Det eneste der er at sige er: glæd jer, det her bliver en succes.

 

Da Asics tilbage i 2015 lancerede Asics Kayano 22 var det lidt med en klump i halsen, da løbeskoen som alle kender og elsker stod over for en fuldstændig ny re-lancering. Der er blevet taget rigtig godt imod Kayano 22 i det forgange år, og nu er det tid til version 23 i rækken af Kayano løbesko.

Hvad tilbyder denne Kayano 23 så? Det er en løbesko som der er bygget op efter præcis de samme principper som Kayano 22. Det er samme tankegang, og det samme man ønsker at opnå. Man har dog lige gjort en i forvejen skarp løbesko, lidt skarpere. Man har kigget på hvordan Asics Kayano 22 har performet i dens ca. 1 år lange levetid, og så har man optimeret ud fra dette.

Hvad får du så i Asics Kayano 23 i forhold til nummer 22 i samme serie.

Mere fleksibel pronations støtte

En “klagepunkt” hvis man kan tillade sig at kalde denne del for det, har været pronations støtten i Kayano 22. Der har Asics også været inde og optimere i denne omgang. Man har gjort således at pronations kilen i Kayano 23 nu giver lidt mere støtte. Det er mest med henblik på på den moderat pronerende løber.

Optimeret hælkappe / hælparti

Et sted hvor Kayano gennem tiderne har fået nogle tæsk, ja faktisk er det ikke kun Kayano, men Asics løbesko generelt, men hæl-kappen eller hælpartiet har altid været et ømt punkt på løbesko fra Asics. Det har man også i Kayano 23 forsøgt at optimere. Om holdbarheden bliver bedre kan kun tiden vise, men man har i hvert fald i kayano 23 gjort noget for at optimere pasformen, og det kan sagtens udmunde sig i at skoens hælparti holder længere.

Mellemsålen bliver faaantastisk

Asics har valgt at lave en rimelig vild opdatering på mellemsålen i Kayano 23. Det er nu en Asics FlyteFoam mellemsål som både gør løbeskoen mere responsiv, men også gør mellemsålen en hel del lettere end dens forgænger. FlyteFoam er et materiale der erstatter standard EVA mellemsål, og der er en væsentlig forskel på materialet. Fiberne i FlyteFoam giver dig et meget mere ensartet løb, samme afsæt hver gang, og alt i alt en mere “flyvende” fornemmelse.
Mærkeligt nok vil denne vægt reducering ikke kunne ses på den samlede vægt af Asics Kayano 23. Der vil du stadig have en løbesko der vejer omkring de 330gram i en str. US9. Så at man har gjort mellemsålen lettere giver altså ikke direkte udslag i hele skoens vægt, det kan vi godt synes er lidt synd. Men det gode er selvfølgelig at skoen ej heller er blevet tungere, og du får en meget bedre oplevelse.

En overdel du vil elske

Da Asics tilbage i 2015 lavede en hel ny overdel til Kayano (version 22) og satte det hele på spidsen, der var der rigtig mange der ventede med længsel. En ventid der var det hele værd. I Kayano 23 er denne overdel – som brugerne forresten har taget vældig godt imod – lige blevet finpudset lidt mere. Der er lavet et anderledes og bedre hold indover foden, så du lige får en lidt bedre pasform og mere optimeret støtte. Det er perfekt for de løbere der få trætte og tunge ben på de længere distancer. Overdelen er naturligvis stadig sømløs.

Iloebesko spå den nye Kayano 23 fra Asics en stor fremtid. Når man ser på hvor langt dens forgænger Kayano 22 er nået på lige knap et år. Du får i denne 23. udgave nogle virkelig lækre opdateringer, som dine fødder helt sikkert vil komme til at elske. Så er du vant til at løbe i Asics Kayano, så vil nummer 23 også være et hit for dig. Og husk at Kayano er nok den løbesko der er valgt til aller flest landevejs distancer. Den kan dække alt fra 3km til et maraton

Én ting som ikke er nyt er pasformen og størrelsesvalget. Jeg og en række andre løbere har testet skoen. Konklusionen er entydig: du skal have samme størrelse som i de tidligere modeller.

asics-gel-kayano-23-dame

 

Faktuel viden (vægt, løbestil…)

Must know

 • Løbestil: let / moderat pronation
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1500 DKK

Nice to know

 • Fluidfit
 • Fluidride
 • Dynamic Duomax
 • Rearfoot + forefoot GEL

Fun to know

 • Vægt: cirka 315 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Hæl højde: 22 mm
 • Hæl højde: 12 mm

 

Min test af Asics Gel Kayano

asics gel kayanoDenne anmeldelse (som blev meget dybdegående) er baseret på min test af Asics Gel Kayano i dens seneste version.

Jeg har også løbet i de tidligere modeller.

Jeg har på baggrund af de test lavet en opsummering af hvordan jeg synes skoen er.

Jeg vil mene at jeg har et ekstremt godt sammenligningsgrundlag. Jeg har testet flere løbesko end de fleste, og jeg har løbetrænet i Kayano mange år.

Jeg har lavet flere videoanmeldeler som du kan se her på siden og ved at surfe rundt.

Førstehåndsindtryk

anmeldelse af kayanoDet er lidt forkert at komme med et førstehåndindtryk af skoen, når jeg har løbetrænet med den i mere end 10 år. Men den seneste version virker lettere og mere kompakt end de tidligere modeller.

Jeg glæder mig altid til at træde ned i Asics Kayano. Jeg ved at pasformen er sublim. Denne gang er ingen undtagelse. Da min fod er i skoene, sidder skoen som støbt til mine fødder.

Jeg har lige været ude at løbe bakkeintervaller dagen forinden, men jeg kommer hurtigt i løbetøjet og får testet den første løbetur. Trods ømme ben, er det en behagelig og meget positiv oplevelse.

Størrelsen passer, ligesom i de tidligere modeller.

sål på gel kayanoJeg kan mærke at skoen er blevet lidt lettere. Udover vægten, kan jeg ikke mærke meget forskel på denne sko og den tidligere udgave. Det er dog ingen skam, da sidste version også var en glimrende løbesko.

Efter 1100 km løbetræning

Der er nu gået 1100 km siden jeg tog de første tråd. Jeg har brugt skoene over en længere periode (jeg skifter mellem forskellige løbesko for at mindske belastningen af mine fødder).

Jeg er meget tilfreds med holdbarheden af skoene, som i denne omgang holdt 1100 kilometer. Jeg har tidligere anmeldt skoen, hvor de har holdt op til 1300 kilometer, men gennemsnitlig har holdbarheden lagt omkring 1000 kilometer, som er en generelt “holdbarhedsdato” for løbesko, der er bygget godt.

asics kayano testNår jeg tester sko som Asics Gel Kayano går jeg meget op i hvordan skoene er når de har været igennem mange udfordringer. Selvom overdelen så småt er ved at gå i stykker, synes jeg at holdbarheden har været rigtig god.

Jeg har ikke behandlet dem optimalt og alligevel har de holdt mange kilometer. Jeg har eksempelvis vasket Asics Kayano løbeskoene 2 gange i vaskemaskinen og løbet med dem i al slags vejr. De holder. Læs i øvrigt om rengøring, pleje og vask af løbesko i denne artikel.

Har du løbet i den tidligere sko og overvejer at skifte til den nye, skal du ikke være bekymret for hvor vidt pasformen er ens. Det er den kan jeg (og de andre testløbere) konkludere.

Hvad siger andre løbere om skoen?

I denne sektion kan du læse hvad andre løbere har udtalt om at teste Asics Gel Kayano. Jeg går selv meget i dybden i min anmeldelse, men det er altid godt med en second opinon når man skal vurdere hvor god en løbesko er. Umiddelbart synes jeg løberne har været ekstremt tilfredse.

Karina Hansen, Ølstykke. Løber 30-40 km/uge

 • Jeg skifter mellem Gel Kayano og GT (også fra Asics). Jeg synes Kayano er bedst–Karina Hansen, Ølstykke. Løber 30-40 km/uge

Lars Storm Nielsen, København NV. Løber +60 km/uge

 • Jeg bruger Kenyano som min hverdagsløbesko. Jeg løber mange kilometer i ugen, og det er derfor vigtigt for mig at have en løbesko, som giver mig en god og behagelig støddæmpning. Mere end 60% af min løbetræning er i Kenyano. De resterende er intervaller og tempoture, som jeg løber i lettere løbesko. Selvom Kenyano er blevet lettere, er det på ingen måder en let løbesko.–Lars Storm Nielsen, København NV. Løber +60 km/uge

Britta Skøtt Hansen, Skanderborg. Løber +30 km/uge

 • For mig er Kayano det helt rigtige valg. Jeg har trænet i dem siden den 10. udgave. Ja, der har været gode og dårlige modeller, men alt i alt har jeg været meget tilfreds. Skoene sidder som smurt til min fod. Jeg ved godt man siger at man skal kigge på løbestil, underløb og mange andre faktorer når man køber nye løbesko, men for mig er det vigtigste hvordan skoen sidder. Asics Gel Kayano sidder perfekt. Jeg kan ikke forestille mig en anden sko sidde bedre.–Britta Skøtt Hansen, Skanderborg. Løber +30 km/uge

Ib Andersen, Skælskør. Hyggeløber

 • Løbesko for livet. Løber ikke alverden, men for silvan den løbesko er bare verdensklasse.–Ib Andersen, Skælskør. Hyggeløber

Jeg har tilmed opsamlet information fra andre løbere og hvad holdningen generelt er til Gel Kayano

asics gel kayano undersøgelse

Hvilken størrelse skal du vælge?

Du skal købe Asics Kayano i en normal størrelse til løbesko. Har du størrelse 43 i normale sko, skal du hve 43,5 i Asics Kayano. Det samme gælder andre “normale” løbesko. De fleste Asics sko passer i samme mål, dog er deres lettere løbesko lidt små i størrelserne, hvorfor de gerne skal købet et halvt nummer større.

Jeg har her også inkluderet hvad andre har sagt om størrelsen som du kan se af figuren her nedenfor

asics gel kayano størrelse og fit

Konverterer du størrelse fra et tidligere mærke, og er du i tvivl om hvilken størrelse du skal have, kan du prøve min størrelsesguide til løbesko. Alternativt kan du se en oversigt over Asics størrelser i US, UK, EU og CM. Så kan du konvertere de forskellige størrelser intern inden for Asics.

Fordele og ulemper

 

Fordele

Eminent pasform

Min anmeldelse af Asics Gel Kayano afspeljer på alle måder at jeg er yderst tilfreds med pasformen. Skoen sidder perfekt på mig. Det er mit indtryk at løbere, der løber i Kayano, primært vælger skoen på grund af den formidable pasform. Jeg har endnu ikke prøvet andre løbesko med lige så god komfort som denne. Stort plus her fra. 5 stjerner.

Bedre funktioner i overdelen

Overdelen i Kayano 22 har fået sig noget af et løft. Du får rigtig mange ting forærende i overdelen. Både at den er sømløs, men også at dine fødder kan ånde på en helt anden måde. Der har tidligere modeller være lidt for lukkede, men Kayano 23 giver dig en forbedre ventilation.

Reduceret vægt

At vægten er blevet reduceret en anelse er en fordel. At det er sket på baggrund af ændret valg af materiale er et kæmpe plus. Af og til promoveres løbesko at være blevet lettere, men hvis det skyldes mindsket fokus på støddæmpning eller komfort, er det en ligegyldighed at skoene er blevet lettere. Ved Gel Kayano er de blevet lettere fordi materialevalget er optimeret. Det kan jeg lide.

Ulemper

Hælen går op

Et stort minus ved Asics Kayano er at hælen har en tendens til at gå op. Det er stoffet inde i skoen, som går op. Grunden til at det sker, er den meget kompakte pasform. Hælen sidder utrolig tæt om akillessenen. Det er yderst behageligt, men det betyder også at skoene ofte slides her. Du kan undgå problemet ved at løsne dine sko ekstremt meget inden du tager dem af. Jeg løsner mine unaturligt meget for at undgå problemet.

Yderdelen af hælen har manglende støtte

Dette er ikke et problem jeg personligt har mærket til, men jeg har læst mig til at nogle oplever at hælens yderside ikke yder godt nok støtte.

Overdelen sidder tæt

Ikke et punkt der for alle vil være en ulempe. Men der er helt sikkert nogle der vil sige at Kayano 23 nu har fået en for tætsiddende overdel. Men lige som anmeldelser er individuelle, så er meninger om løbesko det også..


 

Derfor skal du købe Asics Kayano

Der er mange grunde til at du skal købe Asics Gel Kayano.

 • Asics Gel Kayano er en af de meget teknologisk udviklede løbesko på markedet.
 • Du kan nemt finde billige Asics Kayano. Se bare de store besparelser her på siden.
 • Skoen er slidstærk og har en lang holdbarhed.
 • Du går ikke på kompromis med sikkerhed og skader.
 • Asics Kayano er en glimrende allroundsko.

Asics-Kayano-22

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

Løbestil

Asics Gel Kayano er til let eller moderat pronerende løbestil.

Jeg kender dog også en række løbere med neutral løbestil, som har gode erfaringer med Kayano. Det er dog ikke noget jeg anbefaler.

Har du en neutral løbestil, skal du vælge broderen, Asics Gel Nimbus. Du kan læse lidt om det evige opgør mellem Kayano og Nimbus på runnersworld forum.

Falder du udad (supination), skal du ikke løbe i Asics Gel Kayano, men en helt anden løbesko. Et eksempel fra Asics kunne være Gel Kinsei skoen.

Ikke alle kan løbe i Asics Gel Kayano uden problemer, og det skal du være opmærksom på. Som et alternativ kan du tage et kig på Asics GT 1000, 2000 eller 3000, som jeg også har anmeldt. Skoene minder om hinanden. GT’en er en smule billigere.

Pasform

Pasformen er eminent. Personligt er det den løbesko, jeg nogensinde har løbet i, med den bedste pasform.

Her er lidt om pasformen.

 • Hæl: normal pasform
 • Midtfod: normal pasform
 • Forfod: normal / lidt bred pasform
 • Skosnudens højde: normal eller lidt lav
 • Svangstruktur: normal
 • Skoform: semikurvet

At skoformen er semikurvet betyder at hvis du stiller skoen på fladt underlag vil den kurve en smule. Det er med til at give dig et bahageligt rul fra hæl til forfod. Skal du have optimal komfort, er en semikurvet skoform at foretrække.

Underlag

asics kayano turkisHvis du løber på Asfalt er Asics Gel Kayano skoen for dig.

Som du kan læse mere om i den tekniske analyse af skoen, er skoen bedst på asfalt, fast grus, fortov, cykelstier og lignende. Støddæmpningen er god og grippet best på faste underlag.

Prisniveau

Gel Kayano er en dyr løbesko. 1500 DKK i vejlendede udsalgspris er mange penge.

Heldigvis er det ikke alle steder du skal betale fuld pris.

Køb Gel Kayano online og du kan nemt finde dem billigt sammenlignet med de fysiske forretninger, som tager fuld pris.

De fysiske butikker har større omkostninger, samtidig med at de bliver presset fra leverandørerne om at holde faste højde priser. Hvis prisniveauet faldet, ødelægger det brandet, mens det gavner du og jeg, som skal ud at shoppe nye løbesko.

Vægt

Med cirka 300-320 gram er Asics Kayano efterhånden blevet en lettere hverdagsløbesko. Jeg husker tydeligt at skoen har vejet +350 gram, hvilket er normalt for mange andre hverdagsløbesko. Asics har skåret ned på vægten ved at vælge nye materiale til konstruktionen af alt fra overdelen til mellemsålen og ydersålen.

Få gram kan gøre en stor forskel for din performance.

Type sko

Asics Gel Kayano er en mængdetræningsløbesko (mæng-de-træ-nings-lø-be-sko). Det er en langt ord.

Det betyder at skoen er bedst til de lange kilometer og de rolige løbeture.

Grunden til at skoen falder i denne kategori er at den har en glimrende støddæmpning, god komfort og relativ høj vægt.

Skal du løbe ekstremt hurtigt (eksempelvis sætte personlig rekord på 5km eller 10km), så anbefaler jeg dig i stedet for at kigge på konkurrence løbesko, eksempelvis den lette DS Racer fra Asics, som jeg personligt også har gode erfaringer med.

Drop og højder på forfod og hæl

asics kayano orangeHøjdeforskellen fra hæl til forfod er blevet mindre med årene.

Forskellen er i dag 10 mm, men fordi at hælens og forfodens niveau endnu ligger meget højt, er Asics Kayano på ingen måder en løbesko til dig, der ønsker at træne natural running eller forfods- og midtfodslanding. Du vil med størst sandsynlighed lande på hælen når du træner i Asics Kayano.

Ønsker du at træne midtfods- eller forfodslanding, skal du have fat i et par andre løbesko med et lavere drop. Du kan her se en oversigt over mere naturalistiske løbesko.

Analysedel 2: Teknisk opbygning

Asics Kayano er fyldt med lovende teknologi.Klik dig ind på Asics hjemmeside. Her kan du læse om den teknologi, der anvendes. Det er lettere teknisk, så det er ikke noget jeg vil gå i detaljer med her.

Nogle af de teknologier, der bruges på Asics Kayano går flere år tilbage, mens andre er nyere. Det er noget Asics skal have ros for. De laver sjældent en dårlig løbesko, selvom det ikke kan undgås helt.

I denne sektion ser jeg på opbygningen af skoen og forklarer (forhåbentligt) forståeligt hvad det betyder for dig som løber.

Ydersålen

ydersål kayanoYdersålen er afgørende for hvilket underlag dine sko gør sig bedst på. Asics Gel Kayano er klart at foretrække til løb på asfalt og fast grus. Mange bruger skoen som en allround sko til træning og konkurrence på forskelligt underlag, men som nørd, bliver jeg nødt til at nævne at det er en sko til hårdere underlag. Skoen har intet med trailløb eller andet løb uden for de afmærkede og sikre ruter.

Ydersålen kommer med AHAR, som er en forkortelse for Asics High Abrasion Rubber. Det er de færeste som ved hvad det betyder. Helt lavpraktisk er AHAR en gummi, der har vist sig at være ekstram holdbar, selv efter 1000 km.

Derudover kommer ydersålen med DuraSponge. DuraSponge sidder primært i forfoden, og giver dig et responsivt afsæt fra ydersålen kombineret med god fleksibilitet i forhold til retningsskift.

Mellemsål

komplet anmedelse kayanoMellemsålen (stedet hvor den primære støddæmpning sidder) er af Fluidride. Fluidride er langt mere holdbar end tidligere benyttet teknoligi. Derudover giver Fluidride et 20% bedre bounce end tidligere mellemsåle. Sidst men ikke mindst vejer materialet 15% mindre. Det er win, win, win.

Hæl

I hælen finder du mellemsålens kraftigste støddæmpning. Mellemsålens strækker sig i Asics Kayano helt fra hælen og ud til den yderste del af forfoden. Støddæmpningen er kraftigst i hælen.

I hæl, midtfod og forfod finder du Impact Guidance System (IGS), som er en teknologi designet til at give dig et afbalanceret rul fra hæl til forfod. Det er en teknologi fra Asics, som guider din fod i den bedste retning.

Midtfod

I midtfoden sidder støtten og overgangen fra hæl til forfod. Asics supporterer dine fødder med Guidance Trusstic System, som er et letvægtsmateriale, der giver dig den bedst stabilitet. Uden denne teknologi, ville du skøjte rundt (jeg overdrivelse).

Derudover er der Dynamic DuoMax Support System i midtfoden. Det reducerer din pronation ved at kontrollere fodens bevægelser, hvilket fører til en mere smooth og behagelig bevægelse fra landing på hælen til afsæt på forfoden.

Forfod

Som nævnt under ydersålens beskrivelse er der DuraSponge i forfoden som giver dig et godt og behageligt afsæt. Forfoden kommer desuden med Guidance Line, som er en vertikal funktion, der giver forfoden den mest effektive afvikling.

Overdel

overdel i gel kayanoOverdelen kommer med Fluidfit teknologi. Det er en ekstra stærk og ekstra strækbar mesh, som giver dig de bedste forudsætninger for god ventilation og optimal komfort. Sammenlignet med tidligere anvendte teknologier til overdeln, så er Fluidfit multistrækbar. Det vil sige at materialet kan strækkes i alle retninger, hvor det tidligere kun var 2 dimensionelt. Hvis du tidligere har haft problemer med at overdelen går i stykker, vil risikoen for dette være væsentligt mindsket med denne opgradering.

Fluidfit teknologien giver en handskekomfort. Det vil sige at skoen sætter sig helt tæt til din fod.

Forskel på dame og herre udgaven

Generelt er der ikke meget forskel på Asics Gel Kayano dame og herre. Grundlæggende er de to sko ens. Dog er der et par enkelte forskelle, som du skal være opmærksom på, hvis du som mand overvejer at købe dame modellen, eller du som kvinde overveje at købe herremodellen.

Den primære forskel er i bredden på skoene. Kayano dame er en smule smallere (særligt i hælpartiet). Hvad angår længde på skoene, er de lige “lange”. Altså er en 42,5 i herre det samme som 42,5 i dame.

Køb Kayano på tilbud eller udsalg

Asics Gel Kayano kongeløbeskoenVejledende udsalgspris på Asics Kayano er 1600 kroner, men der er mange penge at spare ved at købe den på det danske internetmarked. Se forhandlere og priser i skemaet her på siden. Du kan klikke dig direkte videre til de forskellige forhandlere af Asics Gel Kayano. Skemaet er sorteret efter hvor du får den største besparelse. Denne top performance løbesko henvender sig primært til pronerende løbere. Har du let pronation, moderat pronation eller kraftig pronation, kan du trygt dig den.

Det er de færreste som køber skoen til fuld vejledende pris. Langt størstedelen køber Asics Kayano på tilbud. ≈ret rundt kan du spare +500 kroner ved at købe denne løbesko online i stedet for i de fysiske forretninger. Nu handler alt ikke om pris, men hvis du tidligere har løbet i skoen, er der ingen grund til at have besvær med at gå i en fysisk forretning når du kan bestille online. Køb Asics Kayano på udsalg eller tilbud. Det gælder om du er herre eller dame, så kan du finde gode priser.

Asics Kayano har overgået sin forgænger med en del ændringer. Det er det, der gør Kayano til en af verdens bedste løbesko. Hvis ikke løbeskoen udvikles konstant, vil andre modeller og brands overhale indenom.

Alternativer til Asics Gel Kayano

Vil du gerne supplere din løbetræning med andre løbesko for at mindske et ensartet pres på dine fødder kan jeg anbefale dig at kigge på den lækre Nike Zoom Vomero løbesko. Zoom Vomero vil være et godt valg for dig, hvis du er i den lettere vægtklasse eller normal vægtklassen. Nike Vomero er en god allround løbesko, som du kan bruge til forskellige formål.

Er du en tungere løber, der har brug for maksimal støtte og komfort, er NB 1260 (New Balance) er udmærket bud. Skoen har god komfort (efter min mening ikke lige så god som Kayano), og giver dig kraftig støddæmpning og støtte i svangen til at neddæmpe din pronation.

Fra samme mærke, Asics, vil jeg anbefale Asics GT serien (primært GT 2000). GT er en value for money løbesko hvor Kayano er en premium løbesko. Forvent derfor ikke helt samme kvalitet. Jeg kan personligt godt lide at skifte mellem Kayano og GT, og det ved jeg at mange andre løbere også gør. Det afveksler belastningen og mindsker skadesrisikoen. Så er du til Asics, er det de to sko du skal have.

Sidst vil jeg anbefale Saucony Guide som et alternativ. Om du tager trail udgaven eller den normale udgave, så minder fittet og egenskaberne for de to sko meget om hinanden.

Opsummering

Asics Gel Kayano er en konge løbesko. Det er min favorit løbesko til løbere med pronation, som løber på asfalt og som vil have maksimal støddæmpning. Naturligvis findes der løbere, som gerne vil have ultra lette løbesko, og der er Kayano ikke det bedste valg. Til dig som træner op til marathon, halvmarathon eller din første 10 kilometer, så er Gel Kayano en glimrende løbesko, som giver dig den bedste komfort du kan forestille dig.

Jeg kan på alle måder anbefale Asics Gel Kayano!

asics-Gel-kayano-22

Prissammenligning KAYANO 24

Nedenstående er prissammenligning på Asics Kayano 24. En løbesko som blev lanceret i efteråret 2016 (nærmere betegnet 1/9-2016) Kayano 24 stod overfor den store udfordring at skulle “løfte arven” efter den voldsom populære Asics Kayano 23. Og man må sige at alle test og anmeldelser peger i det retning. Asics har endnu engang skabt an vanvittig god, populær og næsten perfekt løbesko.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
2-5 dage 749 DKK Til butik
2-5 dage 824 DKK Til butik
1-2 dage 999 DKK Til butik
1-7 dage 1.050 DKK Til butik
3-5 dage 1.420 DKK Til butik
 

Prissammenligning KAYANO 25

Hos iloebesko har jeg udvalgt unikke forretninger der har specielt fokus på salg af løbesko. Det gør at du er sikker på kompetent vejledning, billige løbesko og ikke mindst sikkerhed. Alle butikker jeg anbefaler er nemlig testet og godkendt, hvilket giver dig større sikkerhed.

Jeg har ikke alle forhandlere af Asics Kayano med, men jeg bestræber mig på at kunne vise dig de bedste og de billigste. Du kan altid finde de billigste priser på Asics Kayano her på iloebesko – priserne opdateres hvert eneste øjeblik. Jeg har gjort det nemt og overskueligt for dig. Overskueligt ved at udelukke de mange dyre løbebutikker, hvor du ikke får mere for den ekstra pris på betaler. At købe billige løbesko på nettet skal være en transparent, simpel og god oplevelse.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
2-5 dage 824 DKK Til butik
1-2 dage 899 DKK Til butik
1-2 dage 928 DKK Til butik
4-7 dage 950 DKK Til butik
2-5 dage 952 DKK Til butik
1-7 dage 975 DKK Til butik
3-5 dage 1.068 DKK Til butik
3-5 dage 1.139 DKK Til butik
2-3 dage 1.450 DKK Til butik
3-5 dage 1.509 DKK Til butik
1-2 dage 1.600 DKK Til butik