Saucony Guide ISO – priser og anmeldelse

Saucony Guide ISO er den nyeste sko i Guide serien fra Saucony – en allround sko med en god responsiv følelse og optimal kontrol. Her på siden finder du:

  • Min personlige anmeldelse af Guide
  • Sammenligning med andre modeller
  • Pristabel med de billigste forhandlere

OBS: Spar 851 kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 1.400 kroner, så udnyt det i dag.

 


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning – Guide ISO

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 549 DKK Til butik
2-5 dage 637 DKK Til butik
2-5 dage 674 DKK Til butik
3-5 dage 1.139 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
 

Prissammenligning – Guide 9/10

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 700 DKK Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
1-2 dage 1.400 DKK Til butik
 

Saucony lancere ny GUIDE ISO model

Den populære Saucony Guide i sin almindelige udgave har nu set sine sidste produktionshaller. De sidste 2 modeller i denne serie, altså Saucony Guide 9 og 10 har været rigtig populære modeller hos de danske løbere. Men nu skal man altså vænne sig til et nyt navn. Men bare rolig, skoen er ikke blevet forringet af den grund – tvært imod.
Saucony Guide ISO er det nye navn på skoen, og skiftet fra Guide 10 til Guide ISO byder på et par pæne opdateringer som du vil blive rigtig glad for.

Det er primært overdelen som har fået sig et løft på denne her nye udgave af Saucony Guide. Den er blevet anderledes i forhold til hvordan de stafferinger der holder din fod på plads når du løber er placeret. Det giver en blødere og mere smooth overdel, og derved også en langt bedre komfort.
Udseende er en smagssag, det ved vi godt. Men vi kan alligevel ikke lade være med at skæve til den første farve som Saucony har lanceret dere Guide ISO i. Den er fed og skiller sig ud fra mængden. Gad vide om det er fremtidens design?

Saucony Guide ISO er stadig en ultra let pronations løbesko til dig der ønsker sig en sko med mange kilometer. Det er planen at denne skal bruges som både mængde træningssko, men samtidig kunne dækker noget af behovet for en lettere løbesko til eksemeplvis tempoture eller kortere konkurrencer.
Modellen er også som de andre topmodeller fra Saucony udstyret med en EVERUM mellemsål i hele fodens længde, som sikrer den løber der bruger skoen en fantastisk blødhed og balance ved hvert eneste skridt.

Saucony Guide ISO har hældrop på 8mm. Det vil sige at hælen er 26mm og forfoden er 18mm.

Vi spår denne her model en rigtig fin fremtid. At den har skiftet navn betyder ikke alverden, det er hvad skoen indeholder der er det vigtige. Og det bliver som altid kun bedre fra gang til gang med Saucony.

Hvad var nyt i Guide 10

Saucony er et løbebrand som vinder mere og mere terræn i Danmark blandt løbere. Når man suser af sted på landevejen eller er med i større og mindre løb så støder man mere og mere på dette fantastiske mærke Saucony. Og det er fordi der udvikles fantastiske løbesko i deres udviklingshaller.
Et af deres flagskibe er Saucony Guide som nu er nået til sin 10. version.

Skoen har fra dens forgænger Sauconu Guide 9 ikke fået de store revolutionerende opdateringer, men er generelt blevet opdageret på mange små finesser. Så var du glad for for Guide 9 eller for den sags skyld Guide 8 fra Saucony, så vil du komme til at elske Saucony Guide 10.
Skoen er stadig en mængde trænings løbesko, med en fantastisk støddæmpning som kommer via den EVERUN funktion der er lagt i skoen. Et let og super støddæmpende materiale, som hjælper dig i både landing og afsæt.

Pronations kilen i Saucony Guide 10 er en kile der er tilpasset det tryk som du lægger forskelligt på den i hele afviklings fasen. Det vil sige at du får en pronations kile som guider og støtter foden perfekt fra du lander til du afvikler.
Denne løbesko minder på mange måder om Hurricane ISO fra Saucony, som er en af topmodellerne. Der er et godt greb i ydersålen på skoen, og en overdel der sidder perfekt omkring foden. Faktisk er det her at Saucony Guide 10 har fået sin mest merkante opdatering. Overdelen er nu mere polstret, og denne polstring og mesh stoffet over tæerne er uden syninger. På den måde opnår der en langt bedre komfort i denne model 10.

Saucony Guide 2 bagfra siden

Saucony Guide 10 besidder selvfølgelig stadig de features som har gjort forgængeren Guide 8 og 9 så populære. Det er stadig en rigtig letvægts løbesko, hvor du får en fantastisk kombination af stabilitet (via den pronationskile der er i løbeskoen) og et fantastisk flex i skoen, der gør at den er en drøm at løbe i.

Alt i alt en løbesko fra Saucony som lige et blevet et hak bedre. Version 8 og 9 af Guide var fantastisk, version 10 er lige lidt bedre

Saucony Guide 5 ydersål

Min test af Saucony Guide

Lige så snart jeg fit mit nye par Saucony Guide løbesko brugte jeg dem på en gåtur. Jeg ville føle skoen før jeg ville bruge den som en del af mine løberutine. På min korte gåtur i var jeg generelt positiv omkring fittet af skoen. Jeg bemærkede særligt at PowerGrid sålen var blevet en smule blødere.

Hvor vidt jeg rent faktisk kunne være et godt bounce, eller om det blot var et psyokologisk boost ved at have nye løbesko på, ved jeg ikke, men umiddelbart var jeg stor tilhænger af den bouncende effekt skoene havde på min gåtur.

Jeg løb dernæst et par rolige kilometer i skoene og allerede her vidste jeg at det ville være en god løbesko selv på længere distancer, eksempelvis halvmarathon og marathon. Stabiliteten er god og jeg synes vægten er fornuftig til de lidt længere løbeture. Jeg oplevede absolut ingen gener af forkertplacerede syninger eller lignende, som jeg af og til kommer ud for i andre løbesko. Skoen sidder tæt, hvilket er utrolig behageligt – dog ikke så tæt at den er anstrengende at have på.

Første indtryk

For et par år siden døjede jeg lidt med en skade, som fik mig til at prøve nye løbesko – jeg ledte efter en sko som kunne give mig den nødvendige pronationskontrol (let overpronation) og som kunne give mig god stabilitet på de længere løbeture. Her klarede den senste udgave af Guide sig rigtig godt. Saucony leverer virkelig kvalitetsløbesko.

Saucony Guide 3 bagfra siden 2

Saucony Guide er ikke den letteste sko på markedet, men det er heller ikke en decideret hurtig løbesko. Det er en sko, der primært henvender sig til den normale/daglige træning. Efter et par rolige løbeture var mit indtryk fortsat positivt.

Nogle løbesko holder kun 400 kilometer, men det er mit indtryk at Saucony Guide holder mange kilometer. Det er min overbevisning at Guide serien er perfekt til rolige løbeture, mængdetræning og lettere hurtig træning – dog ikke intervaltræning.

Hvorvidt du skifter sko efter 500 kilometer, 800 kilometer eller 1.000 kilometer skal jeg ikke være herre over, men der er absolut ingen grund til at skifte disse sko efter kun 500 kilometer. Jeg tror at efter 500 kilometer vil du nærmest ikke kunne opleve nogle tegn på slitage.

Jeg anbefaler dig dog at bruge lidt forskellige løbesko, for at variere belastningen.

Fordele og ulemper ved Saucony Guide

 

Fordele

Lav vægt

Saucony Guide er en af de lettere mængdetræningsløbesko. Med kun 275 gram for herre, er skoen blandt de letteste sko jeg kender til i mængdetræningskategorien, som har en nogenlunde støddæmpning.

Blød støddæmpning

Med PowerGrid indersålen får du en blød sål der går hele vejen fra hæl til tå. Den absorberer de mange stød du oplever. Modsat den traditionelle EVA sål, som de fleste mærker i øvrigt er ved at gå væk fra, får du i Guide en blødere og mere bouncende fornemmelse når du løbetræner. Du har på den måde en bedre energioverførsel. Da sålen går fra hæl til tå, er dens funktion gældende uanset hvor du lander på foden (hæl, midt, forfod).

Støtte i forfoden

Med IBR+ i forenden af løbeskoene får du et mere responsivt løb. Det giver dig et mere smooth løb, som også vil føles let. Der er en god støtte i forfoden, så lander du længere fremme på foden vil IBR+ give dig god støtte.

Ny overdel

Den nye overdel, som kommer med HydraMax materialer (en åben mesh) gør at skoen ser væsentlig bedre ud rent visuelt. Dog synes jeg ikke at skoene designmæssigt lever op til eksempelvis Nike, som er førende. Overdelen har en god komfort og jeg har oplevet at svedtransporten er særdeles god. Hælen sidder kompakt, hvilket for mig, er et stort plus.

Overall god pasform

Jeg har oplevet at skoene sidder godt. Forfoden er lidt bred, men ikke noget jeg har oplevet som et problem. Tanken fra Saucony har været at give dine tæer lidt mere plads, særligt på de længere løbeture.

Holdbarhed

Jeg havde frygtet at overdelen ville gå op, da det så lidt skrøbeligt ud, men det har ikke været tilfældet. Derudover er ydersålen utrolig udholden og jeg ser ingen yderligere slitage i ydersålen.

Ulemper

Grimt design

Saucony er kommet efter det, men jeg synes endnu der er lang vej. Der er kommet fine farver på (tjek de forskellige farvekombination), men det er langt fra på niveau med Nike, Adidas, Asics og New Balance, som er mine favoritter designmæssigt.

Støddæmpningens placering

I forhold til ændringen i hæl til tå droppet, undrer jeg mig over hvorfor der endnu er så meget støddæmpning i hælen, mens støddæmpningen ikke et øget synderligt i forfoden eller midtfoden.


 

Hvem henvender skoen sig til?

Prisniveau

Jeg synes prislejet for skoen er ganske udmærket. En value for money sko og på grænsen til premium priser. Jeg synes fint at prislejet afspejler kvaliteten af skoen.

Neutral svangstøtte

Svangstøtten i Saucony Guide løbeskoen er både til damer og herre god til dig der har brug for en neutral svangstøtte. Støtten er ikke for meget og heller ikke for lidt. Er du til en ekstremt god støddæmpning, er det dog ikke Saucony Guide du skal have fingre i.

Saucony Guide 4 størrelse

Til løbere med mild overpronation

Har du brug for lidt kontrol og justering af din pronation, kan Saucony Guide være et fornuftigt valg. Skoen er designet til at støtte løbere der falder en smule indad, og derfor har brug for støtte til at opretholde en god løbestil.

Hvilket terræn?

Saucony Guide er en glimrende løbesko til løb på asfalt og tildels grus. Gummimaterialet fra ydersålen og ydersålens struktur afslører, hvordan skoen primært at til løb på de hårdere underlag. Sålen er lavet af XT-900, som er et gummimateriale, der holder ekstremt godt.

Hvilken type løb er skoen god til?

Skoen fra Saucony er særligt til dig, der mangler en ny sko til den normale løbetræning. Det indebærer rolige løbeture, lange løbeture og tildels tempoture. Det er ikke en hurtig løbesko, så er det det du er ude efter, skal du måske kigge på Saucony Kinvara som et alterntiv til de hurtige ture, herunder intervaltræning og konkurrenceløb.

Saucony Guide 6 bagsål hæl

Gennemgang af Saucony Ride

Holdbarhed

Det er mit indtryk (og min oplevelse) at alle materialer fra ydersålen til den øverste del af skoen er lavet af meget holdbare materialer. Det er en mønster jeg ser fra andre Saucony løbesko også. Med SSL EVA sålen som sidder i midterdelen af skoen, skabes der ekstra holdbarhed. I overdelen er det særligt Strobel Last og Strobel Board, som sørger for at give en lang holdbarhed.

Størrelse og fit

Størrelsesmæssigt er skoen normal. Jeg bruger samme størrelse I Saucony guide, som jeg gør i andre normale løbesko. Saucony Guide løbeskoen kommer i bredde D til herre og bredde B til damer, hvilket er standardbredderne, som bruges i Saucony og fra andre mærker. Har du en meget bred fod, kan det anbefales at du går ½ nummer op i størrelsen.

Vægt

Saucony Guide herre vejer 283 gram i størrelse 42 mens damernes udgave vejer 243 gram i størrelse 39. Det er en typisk vægt for de nye mængdetræningssko – måske er Guide en smule lettere end normalen, men det skal du ikke være ked af. Personligt er jeg stor fortaler for Saucony Guide skoens vægt.

Saucony Guide 7 closeup

Hælhøjde

Herre skoen af Saucony Guide har en hælhøjde på 26 mm, mens damernes udgave er 2 mm højere, nemlig 28 mm. Det er en normal hælhøjde for mængdetræningssko og er et udtryk for at du får en god støddæmpning.

Forfodens højde

For både damer og herre er forfodens højde 20 mm. Igen, ganske normalt for denne type mængdetræningsløbesko.

Hæl til tå drop

Hæl til tå droppet er 6 mm for herre og 8 mm for damer. Hvad droppet er, herunder hælhøjden og forfodshøjden afhænger meget af hvem du spørger og hvordan det måles. Saucony selv angiver 8 mm. Under alle omstændigheder er der tale om et relativt lavt drop i forhold til at det er en mængdetræningssko, som du kan bruge til dine lange løbeture.

Opbygning af Saucony Guide

Ydersålen

Saucony Guide ydersålen er konstrueret af den nyeste teknologi inden for udvikling af slidstærke såle. Materialet er XT-900, som er et karbon-gummi materiale, der giver en ekstremt god skridtafvikling samtidig med at holdbarheden er i top. Forfodens ydersål har IBR+, som er et letvægtsmateriale, der er meget fleksibelt. Det giver dig den bedste responsive følelse du kunne forestille dig i en lettere tung løbesko. Ydersålen er relativt fleksibel, hvilket giver dig gode og frie bevægelsesmønstre.

Saucony Guide 9 Powergrid læs mere her om guide

Mellemsålen

Mellemsålen er lavet med en midt-fods støtte bro, hvilket er et thermoplastisk materiale placeret hælen og ind mod midt-foden. Dette øger den torsionelle stivhed. I mellemsålen finder du også Saucony Super Lite EVA, som er tæt og kompakt materiale. Super Lite EVA vejer næsten ingenting og har samme slidstyrke som tungere mellemsåle. Denne er placeret under midt foden for at give løbeskoens dens høje komfort. Saucony kører med et koncept der hedder SRC eller Super Rebound Compound Impact Zone som er stødabsorberende og giver en glidende transition fra hæl til tå.

Overdelen

Saucony Guide har en overdel i åndbar mesh med syntetiske overlag. Det åbne mesh materiale bliver lavet i letvægtsstof og dækker hele overdelen. Forfoden er designet for at give den optimale støtte, mens den ekstra plads ude i skosnuden er designet til at give komfort for tæerne.

Rundt om hælen sidder et ”kop” HydraMax, som er produceret for at holde hælen på plads og give ekstra komfort, samtidigt med at transporterer fugten væk fra hælen. Inderdelen har en formet EVA Comfort Lite Sock liner som sætter sig tæt omkring hele foden uden at skabe prespunkter nede i skoen. For at øge skoens tilpasningsevne til hvert skridt har Saucony Guide det populære Dynamic Fit. Tungen og snøresystemet fungerer nemt og giver skoene det sidste for en helt præcis pasform.

Den tekniske konstruktion i Saucony Guide

Saucony Guide har en teknisk konstruktion, som er blevet udviklet og perfektioneret løbende. Det har taget Saucony mere end tre år at færdiggøre designet af Saucony Guide. Gennem gentagne test og undersøgelser har de kommet op med en optimal løbesko, ikke bare til konkurrence og træning, men specifikt til fodstyring.

Saucony Guide 8 profil herre

Som løbesko til mild overpronation er skoen blevet skabt ud fra de nyeste teknologier på markedet kombineret med et anderledes koncept. Ud af det kom Power Grid, som er det seneste skud på stammen indenfor løbeteknologi. I stedet for at bruge en traditionel mellemsål, bruger Saucony deres egen Power Grid, som kombinerer lav vægt med premium støddæmpning. Det giver et blødere løb med mere rebound. Ikke alene beskytter det dine led, det hjælper dig også til at få et mere kraftfuldt afsæt i hvert eneste skridt. Kombinationen mellem den bløde landing og det kraftfulde afsæt vil holde dig løbende helt til målstregen.

En anden teknisk feature i skoen er dens SRC Impact Zone. Denne ligger og strækker sig fra hælen ind under midt foden og er bygget til at give den mest effektive stødabsorbering, hvilket medvirker til skoens høje komfort. Som jeg kort nævnte i et tidligere afsnit har de produceret Saucony Ride med en inderdel, som forsøger at efterligne en soks tætte og komfortable fit uden prespunkter. Det kalder de for Comfort Lite Sock Liner. Denne giver også bedre svangstøtte i skoen og er forbundet med deres HydraMax Collar lining, der er transporterer sved væk fra foden.

Saucony Guide 11 skosnude

Skoens XT-900 gummi sål er også delvist lavet i carbon, hvilket ikke bare gør ydersålen ekstremt holdbar, mens også hjælper til med at give skarpt greb på ethvert hårdt underlag.

Tilbud og udsalg

Skoen er bredt tilgængelig i de fleste online løbebutikker og ligeledes i større butikskæder og skobutikker. Du kan ofte finde forskellige tilbud og udsalg, som kan være i en enkelt eller flere online butikker. Ofte vil du finde tilbud på gratis levering ved køb af produkter eller løbesko over en vis pris. I forskellige kampagner vil butikker tit tilbyde gode rabatter på løbesko som Saucony Guide.

Saucony Guide Herre og Dame

Støddæmpning i hælen

Saucony Guide til herre har en støddæmpning i hælen, som vurderes til 7 ud af 10, mens dame modellen vurderes til 6 ud af 10. Så høj en vurdering af støddæmpningen viser at der er en effektiv støddæmpning og support i hælen og resten af skoen. Grundet til at der en større dæmpning i herre modellen er for at tage højde for mænds generelt højere vægt.

Saucony Guide 10 overdel mesh

Forfodsstødabsorbering

Det gummi som er blevet tilføjet i forfoden giver den rette mængde af stødabsorbering og kraftfulde afsæt som Saucony har været på udkig. Igen gør det sig gældende at stødabsorberingen er kraftigere i herre modellen.

Stivhed

Til både herre og damer er Saucony Guide ikke for stiv. Skoen ligger på et mellemniveau, hvor foden har frihed til at bevæge sig frit samtidigt med at skoen giver støtte, hvor det er nødvendigt.

Stabilitet

Skoen er meget stabil og er præcist hvad en overpronerende løber har brug for. Dette gør sig gældende for både herre og dame modellen.

Sammenlignelige løbesko

Saucony Guide tilbyder mange nye features til markedet af flade konkurrence løbesko, som dens Power Grid for en blødere løbeoplevelse. Guide er en letvægts løbesko, som samtidigt tilbyder støtte og støddæmpning i hvert eneste skridt. Med denne kombination er performance, design og features er der kun nogle få af de konkurrerende brands som kan sammenlignes mes Saucony Guide.

En lignende løbesko er Mizuno Wave Rider, som har nogenlunde den samme konstruktion i letvægtsmaterialer, stabilitetskontrol og stødabsorbering i hæl, midt og forfod. Denne sko er også designet med et tæt og komfortabelt fit og en super fleksible overdel i mesh.

En anden sko stabilitet og støtte i en letvægtspakke, der kan sammenlignes med Saucony Guide er Asics GT. Denne letvægts løbesko har Gel Pods i mellemsålen, som giver en responsiv løbefornemmelse i hvert eneste skridt. Asics GT er en af de bedste muligheder fra Asics for en letvægtsløbesko med stabilitetskontrol.

Saucony Guide 12 front test og anmeldelse

En anden populær sko i samme stil er Brooks Adrenaline GTS som er designet med et støddæmpningssystem som giver en perfekt balance til overpronerende løbere. Skoen giver stabilitet til foden uden at presse på hæl eller forfod. Og siden den også har en lav vægt, passer løbeskoen godt ind i de flestes løbeprogram.

Opsummering på anmeldelse

Saucony Guide er en rigtigt god løbesko, som er blevet udviklet med dens mest moderne løbesko teknologi. Saucony har lavet en stor bunke tests og undersøgelser for at komme ud med en sko, som har den rette blanding af stabilitet, stødabsorbering, støtte og fleksibilitet uden at gå på kompromis med den lave vægt. Når det kommer til forfodskomfort og holdbarhed har denne sko det hele. Alt hvad du som løber forventer af et par løbesko. Den avancerede tekniske konstruktion er nærmest perfekt for neutrale og let pronerende løbere ved at den giver god stabilitet uden at foden kommer til at lide under dens lave vægt. Med dens lave hældrop på bare 8 mm er skoen meget attraktiv og tiltrækkende for løbere, som foretrækker at løbe i flade løbesko.

Power Grid konstruktionen giver den responsive løbefornemmelse. Den stramme carbon gummi sål sikrer maksimal holdbarhed og den syede Strobel tunge og svejsede overgange i mesh overdelen. Og her nævner jeg ikke engang alle de innovative løsninger, som er brugt i Saucony Guide for at give skoen dens imponerende performance. Til både træning og konkurrence.

Som en neutral løber der allerede har prøvet og testet Saucony Guide, ikke bare til træningspas, men også til langdistancekonkurrencer, kan jeg kun abefale denne løbesko. Siden det er en Saucony løbesko, kan du med god grund forvente en forbedret performance. Jeg vil i fremtiden løbe de fleste af mine konkurrencer i Saucony Guide.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 700 DKK Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
1-2 dage 1.400 DKK Til butik