Mizuno Rider 22 – prissammenligning og personlig anmeldelse

Mizuno Wave Rider er en alsidig løbesko, som kan bruges af løbere med neutral eller supinerende løbestil året rundt og til forskellige formål. Her får du:

 • Vores test af Wave Rider
 • Teknologier i Mizuno Rider
 • Sammenligning med andre løbesko
 • Prisoversigt på Mizuno Rider

OBS: Spar 750 kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 1.100 kroner, så udnyt det i dag.


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Mizuno Rider 22

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 550 DKK Til butik
5-7 dage 739 DKK Til butik
3-5 dage 752 DKK Til butik
4-7 dage 839 DKK Til butik
2-5 dage 899 DKK Til butik
3-5 dage 935 DKK Til butik
2-5 dage 974 DKK Til butik
3-5 dage 989 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik
 

Prissammenligning Mizuno Rider 21

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 786 DKK Til butik
2-5 dage 824 DKK Til butik
1-7 dage 899 DKK Til butik
3-5 dage 1.197 DKK Til butik
 

Mizuno Wave Rider 22, hvad er nyt?

Wave Rider fra Mizuno er en klassisk neutral løbesko som har vundet rigtig mange løbehjerter på de sidste 2-3 opdateringer. Og Mizuno Wave Rider har også en hel masse at have det i.
Nu er tiden så kommet til at denne sko skal gå fra sin 21. version til sin 22 version. Og i lanceringen af Mizuno Wave Rider 22 har man valgt at røre ved hele 2 store centrale punkter på en løbesko, både overdelen og sålen (ydersålen) er berørt af denne opdatering.

Overdelen har for så vidt aldrig rigtig fejlet noget, og var en af de ting man fremhævede som løber både i den 20. og den 21. version Så derfor kan det måske godt komme som en overraskelse at det er her man har sat ind. Men når man ser og mærker skoen, så kan man godt forstå hvorfor. Med den nye Triple Zone overdel som er blevet en mere ventilerende overdel, men stadig med det samme fantastiske hold om foden, så var der en mening med galskaben da Mizuno valgte at opgradere et sted hvor der ikke umiddelbart var en udfordring. Godt gået og godt set.

En anden spektakulær ting som er blevet opgraderet i Mizuno Wave Rider 22, det er ydersålen. Det gav så en smule mere mening at denne fik en opdatering. Med den nye SmoothRide ydersål har vi nu en ydersål med flere flex zoner som gør sålen mere (godt gættet) mere fleksibel og smooth at løbe med.
Materialet som denne sål er stykket sammen af, er en blanding af gummi og carbon. En sammensætning som skal sikre den høje slidstyrke i sålen på Mizuno Wave Rider 22

Hvad var nyt i Mizuno Wave Ride 21

Dengang Mizuno skiftede fra Rider 19 til Rider 20, der synes vi der skete noget magisk. Nu skal vi se om Mizuno Wave Rider 21 kan følge op på den opadgående kurve og positive spiral skoen er inde i.
Mizuno Rider er en løbesko som går rigtig godt til de længere distancer – og det er både til træning og konkurrence. Og derfor er den væsentlige opdatering i Mizuno Rider 21 fantastisk.

Man har i mellemsålen på Rider 21 versionen brugt en CloudWave plade som er med til at sikre dig som løber en blødere men og også en mere naturlig afvikling af hver evig eneste skridt du tager på turen. Og når man nu tænker på at skoen er henvendt til de længere distancer, så kan det jo godt være en del.

Mizuno Rider 21 har stadig den fantastiske U4ic teknologi (skum) som gør at mellemsålen i sig selv er 33% mere responsiv end sine forgængere.

Der udover kan du stadig forvente en åndbar overdel som du vil elske på de lange ture, da fødderne får lov at ånde rigtig godt. Du får den optimerede ydersål som er beregnet til at skulle kunne holde længere grundet sin blanding af gummi og carbon (primært i landingsfasen). 12 mm drop og en vægt omkring de 260-265 gram ved størrelse 42-42½
Til sidst men ikke mindst, så er den hælen blevet opdateret på indersiden. Pasformen omkring hælen og din akillessene er nu blevet en del bedre, så det burde du helle ikke kunne mærke noget til når du suser derud af i dine nye Mizuno Rider 21.

 

Mizuno Wave Rider 20 – hvad bød den på

Mizuno Wave Rider 19 var en løbesko der kombinerede de 2 ting som spiller en rolle i de fleste løberes mind-set rigtig godt. Og her henviser vi naturligvis til vægt og støddæmpning.
Med en vægt på ca. 260 gram og en rigtig lækker og meget stødabsorberende fornemmelse, så var Mizuno Wave Rider 19 en rigtig yndling hos rigtig mange løbere.

Hvis man syntes om version 19 i Mizuno Rider, så vil du helt sikkert komme til at elske den 20 version af denne løbesko. Skoen er især blevet optimeret på sin overdel. Det vil sige at du har stadig den her fantastiske følelse fra mellemsålen med U4ICX teknologien som sikrer dig fantastisk støddæmpning. Du har stadig den der kontrollerede følelse af at denne løbesko holder dine fødder helt perfekt på plads der hvor de skal være i en neutral løbesko. Men oven i det, så er overdelen nu også blevet endnu mere blød og ventilerende, så du får en endnu højere komfort på de korte såvel som de lange distancer. Især på de lange distancer vil du nok kunne mærke at Mizuno Wave Rider 20 er blevet optimeret. Når der løbes længere, så ophobes der også mere varme i skoene, men det vil med den optimerede overdel nu have bedre forudsætninger for at forsvinde. Og det giver en bedre komfort.

Fede features i Mizuno Wave Rider

Denne løbesko er måske en smule undervurderet på det danske marked. Når man kigger på hvor mange rigtig fede funktioner og features der er bygget ind i denne sko. Så synes vi hos Iloebesko i hvert fald at du får en løbesko der er langt mere værd end du ender med at give for den.

Airmesh:
Det er overdelen der har denne indbyggede funktion. Det er en feature i Wave Rider der tillader fødderne at ånde på en ganske unik måde. Må sige at vi har været meget overrasket over denne effekt til at få fugt væk fra fødderne.

Dynamotionfit:
Det er en feature der ligger i selve skoen, og som er med til at optimere på pasform og ikke mindst den måde dine fødder får lov at bevæge sig på.

Mizuno Intercool:
Hvor Airmesh delen sørgede for at dine fødder kunne ånde oppe i skoen, så er denne her Intercool feature en funktion der sørger for at man i skoens sål har lagt ventilations kanaler, således at der også er mulighed for at man ånder ned igennem skoen ydersål. Det giver en ganske unik ventilation igennem hele løbeskoen.

Premium Insock:
Mizuno Wave Rider inderholder en aftagelig indersok inde i skoen. Den giver selvfølgelig både en godt hold omkring din fod, men den vigtigste feature ved sådan en opdatering er at du kan tage denne sok ud, og på den måde give skoen lov til at ånde og restituere, så den hele tiden er frisk og gennem ventileret.

SmoothRide:
En effekt der er bygget ind i Mizuno Wave Rider for at optimere den hurtige accelaration og for at give den blødeste og den mest koncentrerede fremgangsmåde når du løber. Du vil kunne mærke den responsive afsæt i denne feature, og mærke at skoen meget gerne vil hjælpe dig med fart og tempo.

X10:
En forstærket og forbedre carbon kombination i hælen på Mizuno Wave Rider. Og denne funktion er lagt i for at give skoen længere levetid på de særligt udvalgte punkter. Rigtig mange løbere starter deres “nedslag” netop her, og derfor er denne del af en løbesko meget ofte ekstra udsat.

U4ICX:
Det er mellemsåls materiale på Mizuno løbesko, og derved også på en Wave Rider. Det skiller sig ud ved at være super let og give en helt unik “feedback” til dine fødder. Du vil helt sikkert kunne mærke et meget blødt “bounch” U4ICX er en videre udvikling af Mizuno U4IC mellemsålen som var kendt for dens megen blødhed. I X modellen får du bare lige lidt mere, og du vil især kunne mærke det på de længere løbeture. For materialet er ekstremt let, men super blødt.
Derfor kan man i Mizuno Wave Rider, i forhold til lignende løbesko fra andre producenter, få en så let løbesko med så høj komfort.

 

Mizuno Wave Rider herre og dame på tilbud og udsalg

En stor gruppe løbere har efterspurgt netop en allround løbesko til løbere med neutral eller supinerende løbetil. Mizuno Wave Rider 18 er en glimrende value for money løbesko, som på flere punkter lever op til kvaliteten fra de dyreste løbesko.

Hvis du er på udkig efter Mizuno Rider til herre eller damer, er der sjældent grund til at købe dem til fuld pris.

Det kan være svært at finde dem på udsalg eller tilbud, men lader det sig gøre, er der naturligvis ingen grund til at gå i en fysisk forretning og købe dem.

Med Mizuno Wave Rider får du en løbesko, der fungerer på mange forskellige underlag og som er blevet udviklet i årtier med det formål at servicere den målbevidste løber.

 

Must know

 • Løbestil: supination / neutral
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Nice to know

 • Wave teknologi
 • Dynamotion
 • Smooth Ride
 • U4icX teknologi

Fun to know

 • Vægt: cirka 260 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 12 mm
 • Hæl højde: 24 mm
 • Forfod højde: 12 mm

 

mizuno riderMizuno Rider har i mange år haft vægtproblemer så at sige. Det jeg mener med det er at de har oplevet en stigende vægt i deres løbesko. En forøget vægt betyder mere modstand under løb. Mere modstand er ensbetydende med lavere hastighed. Derfor har det i mange år været svært at slå personlige rekorder. En udtalelse fra Kristine Bor, der har netop skiftede fra den populære Asics Gel Nimbus til denne sko:

Jeg synes pasformen er rigtig god i Mizuno Rider. Asics er kendte for at have en meget kompakt hæl. Derfor var jeg lidt bekymret da jeg skiftede til Mizuno. Jeg blev meget positivt overrasket.

Nye tider er kommet. Den seneste udgave af Mizuno Rider er blevet en tand lettere. Det gør skoen til en god klassiker til dig med pronationsløbestil. Vægtreduceringen kommer primært i form af nye materialevalg og færre stykker materialer. Vil du gerne læse flere udtalelser, kan du tage et kig forbi Runnersworld overblik over skoen.

Lidt om kvaliteten af Mizuno Rider

Mizuno Wave Rider er faktisk en ganske let og stabil løbesko. Du får meget støddømpning for grammene så at sige. Mizuno har bygget skoen op omkring deres koncept om kontrol og fleksibilitet. Det betyder at du som løber aldrig vil føle dig låst. Skoen er god til accellerationer og du kan nemt lave hurtige retningsskift, da du netop har god kontrol over skoen.

Mizuno Rider indeholder AP+ teknologi. Den er ikke nævnt tidligere i artiklen. Jeg er vild med dette innovative tiltag, der skaber den nødvendige stabilitet for en løbesko. Under hvert eneste skridt vil du mærke hvordan skoen fører dig fra landing til afsæt nemt og behageligt.

Wave teknologi

Stødabsorberingen er bygget af Wave teknologien. Den er også brugt i andre af deres top løbesko – eksempelvis Mizuno Nirvana, som er pendanten til Rider, bare for løbere med pronationsløbestil.

Wave Rider aborberingen gør at du belaster dine knogler og lidt langt mindre. Du lander relativt blødt på selv meget hårde underlag. Wave er meget stabilt og holder mange kilometer. Navnet kommer af at sålen er bølger, som spredet stødet ud på hele foden.

Alt i alt er Mizuno Rider en god robust løbesko. Skoen kan på mange måder sammenlignes med Asics Nimbus og den klassiske New Balance 1080 – bare for at give dig lidt inspiration.

 

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik