Asics Gel Nimbus 22 – test og priser

Asics Gel Nimbus er en af de mest populære valg til løberen med neutral løbestil. Komforten er sublim og holdbarheden virkelig god. Det er uden tvivl den mest fortrukne løbesko i Danmark blandt løbere med den neutrale løbestil. På denne side finder du:

  • Udtømmende anmeldelse af Asics Nimbus
  • Fordele og ulemper ved Asics Nimbus
  • Prisoversigt
  • Teknisk gennemgang af Nimbus løbesko

OBS: Køb gennem iloebesko og spar 401 kroner. Normalpris: 1.500 kroner, så der er gode tilbud lige nu.

 


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Nimbus 22

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 1.099 DKK Til butik
1-2 dage 1.116 DKK Til butik
2-5 dage 1.124 DKK Til butik
4-7 dage 1.156 DKK Til butik
1-2 dage 1.169 DKK Til butik
3-5 dage 1.184 DKK Til butik
5-7 dage 1.228 DKK Til butik
3-5 dage 1.242 DKK Til butik
5-7 dage 1.259 DKK Til butik
2-5 dage 1.297 DKK Til butik
2-5 dage 1.349 DKK Til butik
3-5 dage 1.500 DKK Til butik
 

Asics Nimbus 22 er landet – hvad kan du forvente

Ingen er bedre end sin sidste kamp. Og inden er bedre end sin sidste udgivelse. Men det er nu engang så heldigt at Asics stort set hver eneste ene gang levere det korrekte produkt når de lancere en ny udgave af deres topmodel Asics Gel Nimbus. Det er imponerende sjældent at de har skudt ved siden af målet.

Nu er tiden så inde til at den (endnu engang) meget populære Asics Nimbus 21 skal erstattes af Asics Nimbus 22. Og som altid er det noget af en arv som den nye skal løfte. Asics Gel Nimbus 21 har virkelig været en “hardhitter” og en kunde yndling. Men derfor kan det jo sagtens være at Asics Nimbus 22 kan løfte den arv, hvem ved?

Der er selvfølgelig ændringer i den nye Asics Nimbus 22, for ellers ville det være tosset at ændre versionsnummer på skoen, hvis man alligevel ikke ændrede noget. Lad det bare være sagt med det samme. Asics Nimbus 22 kan “sagtens” løfte arven efter Asics Nimbus 21. Der er faktisk et par ret så interessante opådateringer i skoen som du som løber får rigtig stor glæde af.

Overdelen på Asics Nimbus 22 har blandt andet fået sig en opdatering. Det er et lidt anderledes materiale der er brugt til overdelen på skoen, og det resultere så i en overdel på Nimbus 22, som både er blødere, men som også giver dine fødder langt bedre mulighed for at ånde og komme af med varmen.
Hvis du tager et kig på skoen, så vil du opdage at den plastic-støtte som sad uden på skoen/hælen på dine Asics Nimbus 21, den er ikke længere at finde på Nimbus 22. Det skyldes at den er flyttet “ind i hælen”. Det giver dig en lille bitte smule mere stabilitet i hælen.

Sålerne i Asics Nimbus 22 har i den grad fået sig et fantastisk løft.
Indlægssålen i skoen er blevet lidt mere smooth og en anelse blødere. Ydersålen er blevet mere fleksibel i sit udtryk, da den er blevet udstyret med flere riller, og nogle af dem er også mere konstante og dybe. Det giver skoen et anderledes og mere smooth flex når du afvikler dine skridt.

Til sidst, men bestemt ikke mindst. Så har den i forevejen allerede fantastiske FlyteFoam mellemsål fået sig et nyk opad. Der er lagt 2mm ekstra skum i mellemsålen. Det giver dig mere blødhed og generelt bare en mere lækker oplevelse med skoen. Du var ikke i tvivl inden Asics Nimbus 22 at denne model var en topmodel, men du er med denne lancering bare blevet bekræftet i den opfattelse.
Asics Gel Nimbus 22 er en luksus løbesko til mænd og kvinder. Vi er yderst begejstrede for de få, men markante opdateringer som Asics Nimbus 22 har fået i forhold til Asics Nimbus 21. Vi spår den en lige så stor fremtid (ligesom alle de andre udgaver af denne løbesko)

Hvad kunne du forvente af Asics Nimbus 21

Kan man være så fræk at kalde det en forsinket julegave? I skrivende stund bliver Asics Nimbus 21 lanceret primo/medio januar 2019. Altså omtrent små 14 dage efter jul.
Som løbe-nørd glæder man sig lige så meget til sådanne sko-lanceringer som man gør til julegaverne den 24 december, sådan næsten da. Men det gør det altså altid en anelse specielt når vi snakker om serier eller modeller som virkelig har fat i folk. Og det må man sige at Asics Nimbus har. Og det har den haft i rigtig mange år.
Du kan bl.a. se vores kåring af Danmarks bedste løbesko anno 2017 – der er den flot repræsenteret.

Men det er også altid med en vis skepsis at man kigger på en ny sko af den kaliber. For lever den nu op til den sædvanlige høje standard. Og høj standard det må man sige Asics Nimbus har holdt igennem alle de 20 forgående versioner. Men nu er turen kommet til Asics Nimbus 21. Holder den standarden? Bliver den lavere, eller bliver den ligefrem højere.
Det kan selvfølgelig være svært at generalisere. For med så mange år på bagen, så har Asics Nimbus har både op og nedture for den enkelte løber. Så vi holder den selvfølgelig mest op mod de 2 tidligere versioner, altså Asics Nimbus 19 og Asics Nimbus 20.
Præcis de 2 sko versioner af Asics Nimbus har vi en klar fornemmelse af at laaaangt de fleste løbere har været rigtig godt tilfreds med, så det er et hårdt felt som Asics Nimbus 21 skal ud og konkurrere med.

Men hvad kan Asics Nimbus 21 så? Kan den noget?

Ja det kan den i den grad. Asics har igen være inde og pille ved nogle ret så markante ting i skoen. Og endnu engang er det gjort med stor succes. De har endnu engang formået at højne nogle elementer i Asics skoen som man ellers ikke troede var muligt. Vi ved selvfølgelig godt at vi lever i en verden i fuld bevægelse hvor der hele tiden opstår nye udviklingsmuligheder. Men det er pudsigt at man gang på gang skriver at nu kan Asics Nimbus ikke blive bedre. men det kan den altså. Og det skyldes den rivende udvikling af forskellige teknologier.

Et lille bitte minus er blevet til plus

Skal man komme med nogle kritikpunkter i forhold til Asics Nimbus 20, så er det forfoden og dens evne til at rumme ens fødder og tæer. Den har været lidt tæt, og måske også for tæt. Det laver vi (eller Asics gør) om på i Asics Nimbus 21. Det er en af de væsentlig ændringer. Der er blevet gjort plads til lidt mere luft til dine tæer i forfoden, og det højner komforten betragteligt.

Et Asics Nimbus varemærke er blevet optimeret – igen

Overdelen har også fået sig en omgang i denne opdatering til Asics Nimbus 21. En ny type mesh er anvendt. Den såkaldte jacquard mesh som Asics også bruger i andre af deres løbesko. Denne type mesh er både lettere, mere fleksibel og så ånder dine fødder bedre igennem det. Faktisk er overdelen bygget op af både 3D print (stabilitet i overdelen) og så hele 2 lag jacquard mesh. En meget let kombination af en overdel, som giver det optimale hold til dine fødder.

Hjertet i Asics Nimbus 21 slår hurtigere nu

Skal man snakke om et hjerte i en løbesko, så er den for mit vedkommende helt sikkert mellemsålen. Det er her magien den sker. Det er her hvor skoen kan gøre en forskel. Mellemsålen er stedet hvor man skaber den optimale komfort og den bedste støddæmpning.
Asics Nimbus 21 har fået en 2-delt mellemsål. Eller man skal måske hellere kalde det en 2-lags. For det er 2 forskellige materialer, der er optimeret til hver sin ting, som er placeret ovenpå hinanden i Asics Nimbus 21. Den nederste del i mellemsålen er Asics FlyteFoam Lyte. En konstant fjedrende mellemsål, som ganske simpelt bare skaber en super fundament. Oven på denne har man så tilføjet Asics FlyteFoam Propel. Et mellemsålsmateriale der er optimeret mod at tage imod. At ekspandere og virke bedste ved hårde nedslag. Altså hver gang du lander efter et skridt. Samtidig er hele skoens længde med mellemsålen placeret korrekt efter hvor du har de hårdeste stød og nedslag.
Mere optimalt bliver det næppe i 2019

Asics Nimbus 21 har mange gamle dyder

Asics Nimbus 21 er stadigvæk en, eller måske den bedste neutrale løbesko på markedet når det kommer til langdistance ture. Men det må man ikke lade sig narre af mere. Der var engang hvor Asics Nimbus ikke kom på tale hvis man ville have bare lidt tempo på korte eller lange ture. Sådan er det ikke mere. Ikke fordi den er blevet så meget lettere, men den er blvet meget mere ergonomisk og man har en væsentlig bedre følelse i skoen. Også på de hurtige ture.
Skoen vejer omtrent 305 gram i en str 42½. Og skoen bibeholder sit drop på 10mm.

Iloebesko.dk spår endnu engang skoen en stor tid. Det gør man tit når det kommer til de her topmodeller, og det plejer at holde stik. Det er skisme sjældent Asics tisser ved siden. (Undskyld sproget) Så hvorfor skulle de gøre det denne gang.

Hvad kan du forvente af Asics Nimbus 20

Et skarpt hjøne bliver med denne lancering af Asics Nimbus 20 rundet. Asics Nimbus har nærmest været på markedet i en menneskealder, og så ikke helt alligevel. Men når en løbesko runder sit 20. versionsnummer å ved man at den har været med rigtig længe.
Asics Nimbus er i Danmark en af de mest populære løbesko, og har været det stort set fra dag et den kom på markedet. Det er den fordi det er en fremragende løbesko med en opbygning og ikke mindst blødhed som passer rigtig godt ind i danskernes mentalitet og mind-set.

Derfor er det også altid med lidt flere sommerfugle i maven, både hos løber-nørder som undertegnet og hos producenter, når et nyt versionsnummer skal aflyse et gammelt. I det her tilfælde skal Asics Nimbus 20 ind og tage over for den populære Asics Nimbus 19.
Frygten hos producenten og forventningen hos mig er nok ikke så stor som sidste gang da Asics Nimbus skiftede versionsnummer. For selvom Nimbus 20 er et skarpt hjørne, så blev den store opdatering og ændring af skoen lavet sidste gang, nemlig da Nimbus gik fra 18 til 19.
Dengang valgte man at revolutionere med at opgradere hjertet i løbeskoen, nemlig mellemsålen. Man gik over til at bruge den nye FlyteFoam mellemsål fra Asics som både er mere støddæmpende, men “mærkeligt nok” også 33% lettere. Så der var dengang for ca. et års tid siden store ubesvarede faktorer i forhold til Nimbus opgraderingen.
Men det gik jo som det så ofte gør når Asics laver større opgraderinger på deres løbesko. De havde naturligvis gjort deres hjemmearbejde, og Asics Gel Nimbus 19 blev en lige så stor succes som dens forgængere.

Asics Nimbus 20 er blevet lettere

I Asics Nimbus 20 er der alligevel for den kræsne løber et par rigtig gode opdateringer at komme efter. For som skrevet ovenfor, så reducerede man vægten i Nimbus 19 betragteligt ved at ændre på mellemsålen. Men i Asics Nimbus 20 er turen så kommet til overdelen. Og den er blevet lettere.

Man har fra Asics side valgt at lave en mere åben, og derved også lettere overdel som fødderne kan ånde bedre igennem. Det er i den forbindelse vigtigt at påpege at overdelen af den årsag ikke er blevet mindre støttende. Du får stadigvæk den her gode støtte omkring din fod som du er vant til fra dine tidligere Asics Nimbus løbesko. Så hvor det var sålen der reducerede vægten sidste gang, så er det i Asics Nimbus 20 overdelen som spiller en hovedrolle i forhold til opgraderinger.

I og med at overdelen på Asics Nimbus 20 er blevet en smule lettere, så har det samtidig medført at overdelen også er blevet en smule mere loose. Det giver især en god effekt ind over foden og i forfoden på løbeskoen. Et af de få kritik punkter der har være til Asics Nimbus 19, er nemlig at forfoden var en smule smal/tætsiddende. Men det er nu optimeret i denne efterfølger.

Hælen er blevet optimeret i Nimbus 20

Hælen er ligeledes blevet opgraderet på Nimbus 20 i forhold til Asics Nimbus 19. Lad os alle krydse fingre for at denne opgradering også hjælper på holdbarheden. For lige så glade vi alle sammen er for den bløde og unikke pasform som Asics løbesko altid har haft i hælen, lige så irriteret kunne man blive over den manglende holdbarhed. Der bliver jo ofte slidt hul i hælen.
Men i Asics Nimbus 20 er der lavet en mere tætsiddende hæl, som også er mere fleksibel og blød, således at den kan følge din fods bevægelser bedre. Og samtidig giver dig et optimeret hold i hælen. Den nye opbygning er mere skabt til at følge dine fødders bevægelser.

Lille ændring i snørresystem på Asics Nimbus 20

Det er muliggjort med denne lille opdatering at få din Asics Nimbus løbesko til at passe lidt mere unikt omkring din fod. Med dette optimerede system får du som løber nu lettere ved at tilpasse snørringen af løbeskoen lige efter dine behov.

Asics Nimbus 19 vs. Nimbus 20

Hvis vi skal lave en mere direkte sammenligning af disse 2 modeller, så ligner de hinanden i omegnen af 85%. De procenter der er skiftet ud i Asics Nimbus 20 er hovedsageligt den “fejl” med overdelen som var for tæt i forfoden, og nogle så sig nødsaget til at gå op i størrelse for at få skoen til at sidde tilpas. Og ellers har været inde og lave de her småjusteringer på bl.a. hæl og snørresystem. Så hvis du er tilfreds med Asics Nimbus 19, så kommer du til at elske Nimbus 20.
Asics Nimbus 20 er stadig en neutral løbesko til ham eller hende som ønsker sig en løbesko med utrolig meget støddæmpning, for det er virkelig et af kendetegnende ved Asics Nimbus. Det har det været hele vejen, og det er det naturligvis stadigvæk. Hvis du kommer fra en Asics Gel Nimbus 19 og nu skal til at prøve den 20. version af Nimbus fra Asics, så er vores anbefaling at du skal glæde dig. For der er ikke lavet om på nogle store ting i Nimbus 20, men de “mindre” opdateringer der lavet, de er rigtig lækre. Så glæd dig til at indtage landevejen i dine nye Asics Nimbus 20.

Hvad var nyt i Asics Nimbus 19

Endnu en gang skal vi til at sætte et nyt tal bagved den velkendte løbesko Asics Nimbus. Denne gang er Danmarks (måske) populæreste løbesko kommet i version 19. Og hvad har den så egentlig at byde på. Den har MASSER af byde på.
I forhold til sidste opdatering som gik fra Nimbus 17 til Nimbus 18, som var sådan en lidt neutral opdatering, med få ting der stak ud i forhold til forgængeren. Så skal man i denne omgang spidse øjne og ører, for den nye Asics Nimbus 19 kommer med nogle virkelig fede nye ting. Selve løbeskoen bliver opdateret på nogle ret så markante områder. Områder hvor løberen i den grad er i fokus, og fra første skridt vil kunne mærke den umiddelbare forbedring.

Asics Nimbus 19 blev lettere

Det er her den mest effektive opdatering i Nimbus 19 kommer. I hvert fald i forhold til dig som løber. Asics har i modsætning til de tidligere Nimbus modeller (16-17 og 18) nu valgt at smide en FlyteFoam mellemsål i skoen. Den er ikke alene lettere, den er også mere effektiv i sin affjedring. Selve FlyteFoam mellemsålen i Nimbus 19 er 33% lettere, men har en bevist større effekt i sin affjedring. Så du har hermed fået lettere løbesko med mere effekt. Det er en fordel du vil kunne mærke fra dag 1. Hov, det skal nok også lige nævnes at den nye mellemsål i Asics Nimbus 19 også holdere længere tid. Så der går altså også længere tid inden du har løbet din mellemsål og derved skoen “træt”

Overdelen blev optimeret i Nimbus 19

Den er ikke så grov mere. En klassisk løbesko, og derved også dens forgænger Nimbus 18 kan godt syne en smule grov i overdelen. Der har førhen skulle være plads til staferinger på skoens ydersiden. Det er de ekstra materialer der er med til at stabilisere skoen og holde dine fødder på plads. De er nu fjernet, og man benytter nu fra Asics’ side en 3D teknologi som virker helt perfekt. Så farvel til tunge stafferinger, og goddag til 3D skellettet.

Bedre affjedring, mere markante Gel puder

Er der et sted hvor Asics har været kendt så er det på deres super bløde og meget effektive Gel-puder. Det er bestemt ikke her at brugerne har stillet deres spørgsmåltegn. Men alligevel kan du regne med mere støddæmpning i Asics Nimbus 19. Gel-puderne er gjort større, og så er de blevet optimeret på den måde at de nu “rammer bedre” man kan næsten sidestille det med at de er blevet “fodformede”
I en kombination med en ny og forbedret mellemsål (FlyteFoam) så giver det her en fuldstændig unik følelse. Og den bløde fornemmelse fra tidligere Asics løbesko, det er med et trylleslag blevet bedre.

Nyt udseende til Asics Gel Nimbus 19

Ikke at det gør det vilde, men med alle disse meget lækre opdateringer er der også kommet et nyt look til Asics Nimbus. Den 19. version er blevet en del mere cool at se på, og især den optimerede overdel spejler igennem. Den er på en måde blevet en smule mere strømlinet og “smooth” at se på.

Video gennemgang af Asics Gel Nimbus 19

Vi har lavet en video anmeldelse af den nye Asics Gel Nimbus 19. Der er sket rigtig meget bare siden sidste gang de opdaterede fra Nimbus 17 til Nimbus 19. I videoen kommer vi omkring alle de super mange fordele der er bygget ind i den nye Nimbus 19. Det er bestemt kke småting, og du skal som løber glæde dig rigtig meget til at komme på landevejen i denne her nye meget opgraderede model fra Asics. Vi spår med denne Nimbus 19, at dette bliver fremtiden for Asics løbesko. Vi er sikre på at det bliver sådan her deres top løbesko vil blive fremstillet fremover. Det er masser af nyskabning, og vi øjner en meget lys fremtid for både dette look og den pasform som der er lagt i denne form for løbesko. Du kan kun glæde dig, det her bliver godt. Asics har taget springet til næste level.


Størrelserne i Nimbus 14, 15, 16, 17 og 18 er ens. Men der er en ting, som vi efter forholdsvis kort tid kunne konstantere i den nye Asics Gel Nimbus 19. Størrelsen er et issue du skal være opmærksom på. Det er ikke unaturligt at du skal et halvt nummer op i forhold til hvad du plejer i denne sko. Asics har ændret lidt på overdelen, nærmere betegnet tå-boksen, og det har vist sig at give nogle udfordringer med størrelsen.

 

Hvad skete der fra Asics Nimbus 17 til 18

Asics Gel Nimbus har i rigtig mange år været den foretrukne neutrale løbesko i Danmark, og med denne 18. udgave af denne fantastiske løbesko, så tror jeg ikke at der bliver ændret på det aspekt.
I Nimbus 18 er der i forhold til Nimbus 17 lavet en ændring på støddæmpningen. Gel zonerne er blevet optimeret i en retning så de er bedre til at tilpasse sig dine fødder og dig som løber. Gel zonerne i Nimbus 18 er blevet større, og de er blevet bedre til at dæmpe stødet ved landing, og afgive energi ved afsættet. Så klart en forbedring du vil kunne mærke som løber.

Derud over kan Nimbus 18 prale af at have fået en opdateret Guidance Line, det giver dig en en bedre afvikling når du løber. Denne feature er den der gør at dine fødder og din struktur bliver holdt i den rette position ved afvikling af dit løb. I Asics Nimbus 18 er denne feature blevet optimeret, så din afvikling bliver mere dynamisk, og du opnår derved et mere “smooth” løb.

Pasformen i Nimbus 18 er super blød og smidig. Og så vil den vakse løber sige at det var den også i Nimbus 17, og det er selvfølgelig korrekt. Men i den 18. udgave er der lige lavet en lille opdatering i overdelen så den bliver lidt mere blød og smidig. Det er naturligvis stadig den lækre sømløse overdel som smyger sig omkring foden, og giver dig den gode “sok-lignende” pasform.

Asics Gel Nimbus 18 er næsten en lækker kopi af dens forgænger Asics Nimbus 17, bare lige med lidt mere stil og klasse

 

Kølige facts om skoen

Must viden

 • Løbestil: neutral / let pronation
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1500 DKK

Nice to know

 • Speva 45
 • I.G.S.
 • Dynamic Duomax
 • Rearfoot + forefoot GEL

Fun to know

 • Vægt: cirka 318 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 10,0 mm
 • Hæl højde: 32 mm
 • Forfods højde: 22 mm

 

Min test af Nimbus

Asics Gel Nimbus 16Jeg har lavet en test, som er blevet udformet i form af en video anmeldelse og denne tekst anmeldelse af Asics Gel Nimbus.

Jeg har testet løbeskoene over 800 kilometer.

Jeg giver her mit indtryk af skoene.

Husk på at det er min vurderingDu kan have en helt anden holdning. Denne sektion er alt andet end objektiv. Formålet er at dele mine holdninger til skoen.

Førstehåndsindtryk (umiddelbare indtryk)

Da jeg modtager Nimbus herre i dens seneste udgave er jeg ikke i tvivl om at den vil sidde godt på mig.

Asics Gel Nimbus herre og dameJeg har lidt snydt, da jeg tidligere har løbet i Nimbus og været yderst tilfreds med resultatet.

Hvad angår pasformen synes jeg den nye udgave sidder meget identisk med den tidligere. Det er et stort plus for os som køber Asics Nimbus online, om det er i Danmark, England, Tyskland eller et helt fjerde sted.

Efter første løbetur har jeg ingen gener, hverken i svangen, hælen eller andre steder.

Skoene sidder glimrende og jeg har lyst til at løbe længere selvom mit træningspas må stoppe efter 18 km.

Asics Gel Nimbus testDet blev til en rolig løbetur i et tempo omkring 4:50 min/km. Normalt ville jeg kun løbe 5-10 km første gang i nye løbesko, men i min test af Asics Gel Nimbus, må jeg indrømme at jeg blev grebet af stemningen og fortsatte – simpelthen fordi jeg ikke kunne styre lysten.

Efter 800 km løbetræning (nu kan den ikke mere)

Det er nu 800 km siden jeg først modtog mine Nimbus løbesko.

Jeg har løbet alt fra korte friske løbeture på 4 km til lange rolige ture på 20-25 km. Alt i roligt tempo.

Jeg er stor fan af Nimbus. Min personlige pronation er ikke kraftig, og derfor passer skoen mig fint. Jeg bruger også Kayano, som er til løbere med lidt mere pronation.

Holdbarheden har været det største plus.

Asics Gel Nimbus anmeldelseDer er lidt små ridser i overdelen, men ellers synes jeg skoenes holdbarhed har været over al forventning. Sammenlignet med sko fra Adidas, synes jeg at Asics sko generelt holder længere.

Støddæmpningen var som ventet. Den minder meget om de tidligere udgaver.

Jeg bruger personligt Asics Nimbus på de hårdeste underlag, når jeg bare skal have nogle kilometer i benene. Og det er netop det skoen er god til.

Vil du løbe skovløb og lignende, har jeg andre anbefalinger til dig. Da skal du se på trail løbesko. Men til asfalt er Nimbus at foretrække. Grebet er godt, afsættet hurtigt, og landingen den mest behagelige jeg kunne forestille mig.

Vil du vide lidt mere generelt om Asics Gel Nimbus, kan du se video anmeldelsen her på siden, eller læse videre. Jeg har forsøgt at gøre det så overskueligt som muligt for dig.

Andres holdninger til Asics Gel Nimbus

Johan P. L., Aabenraa. Løber 30-50 km/uge på asfalt

 • Jeg bruger Asics Gel Nimbus på mine lange og rolige løbeture. Her synes jeg skoen gør det godt. I starten skulle jeg lige vænne mig til den lidt højere vægt (jeg løber normalt i meget lette sko), men efterhånden synes jeg mig selv meget tilfreds med skoen.–Johan P. L., Aabenraa. Løber 30-50 km/uge på asfalt

Malene Cathrine Hansen, Ballum. Løber 20 km/uge inkl 1 halvmarathon

 • Jeg har ikke så meget kendskab til løbesko, men jeg synes at Nimbussen sidder rigtig gode på mine små fødder. Den er behagelig at have på, og har aldrig givet mig problemer. Jeg skal helt sikkert have Nimbussen næste gang når dem jeg har nu er slidt op. Ps. Jeg har løbet allerede 1100 km i dem, så det er snart ved at være tid til en udskiftning.–Malene Cathrine Hansen, Ballum. Løber 20 km/uge inkl 1 halvmarathon

Marianne Ludvigsen, Amager. Har løbet 3 marathonløb i Nimbus

 • Jeg har efterhånden løbet 5 år i forskellige udgaver af Nimbus. Lige godt passer de alle sammen. Jeg er aldrig bange for at købe den nye udgave. Kun én gang har jeg haft problemer med en enkelt vabel i en ny sko som lige skulle tilvænnes.–Marianne Ludvigsen, Amager. Har løbet 3 marathonløb i Nimbus

Omkring anmeldelser fra andre har jeg også fået opsummeret hvad andre har sagt om skoen herunder.

asics gel nimbus survey

Asics Nimbus størrelse

Ofte får jeg spørgsmål til valget af størrelse. Asics Gel Nimbus er størrelsesmæssig normal, som på engelsk kaldes true to size. Det vil sige, at køber du dem ½ nummer større end dine normale hverdagssko, vil de i langt de fleste tilfælde passe glimrende. Det gælder både for dame og herre størrelser.

Se også billedet herunder som viser hvordan andre har vurderet størrelsen i Asics Gel Nimbus.

asics gel nimbus fit

Er du endnu i tvivl om størrelsen, kan du prøve min størrelsesguide til Asics, New Balance, Nike … m.fl.. På den kan du konvertere størrelser fra mærke til mærke. Det er et utroligt nyttigt værktøj, som jeg personligt erfarer passer i langt de fleste tilfælde. Vær opmærksom på at vi alle har unikke fødder, og der kan være afvigelser i størrelserne.

Fordele og ulemper

Uanset hvilken sko du køber vil du finde fordele og ulemper. Jeg har listet nogle af de fordele og ulemper som jeg ser ved Nimbus skoen. Der skal ikke herske nogen tvivl om at jeg er fan af skoen og bestemt vil anbefale skoen til andre løbere. Når jeg vurderer fordele og ulemper, vurderer jeg den enkelte sko i det felt den egner sig til. Jeg ville aldrig sammenligne Asics Gel Nimbus med Asics Gel FujiRacer fordi det er to helt forskellige sko, der anvendes til forskellige formål.

 

Fordele

Den bedste komfort

Jeg må bøje mig i knæene hver gang jeg tror jeg har fundet en løbesko som sidder bedre end Nimbus (neutral) og Kayano (overpronation) skoene fra Asics. De to sko, sidder bedre end nogle andre løbesko jeg har prøvet i samme klasse. Jeg elsker god komfort, særligt på de længere løbeture.

God støddæmpning i hælen

Er du hællander er Asics Nimbus en drøm. Hælen har en meget kraftig støddæmpning. Det er som at lande på pudder. Så gør det pludseligt ikke meget at løbe på asfalt (selvom jeg foretrækker blødere terræn).

God holdbarhed

Selv efter 800 kilometer er skoene i god stand. Der er lidt ridser hist og her, men de 100% selvforskyldt. Den nye overdel har været god til at tage imod grene og stenslag. Ydersålen har desuden endnu tydelig struktur.

Ulemper

Dyr

Sammenlignet med andre løbesko på samme teknologiske niveau er Nimbus en dyr løbesko. Du kan hos andre mærker få mere eller mindre samme kvalitet for 1-200 kroner mindre i vejledende priser.

Tung

Vil du have fart, er Asics Nimbus ikke skoen for dig. Med +300 gram er det en af de tungere løbesko.

Hælen går op

At hælen går op i Nimbus er et tilbagevendende problem. Desværre ikke noget Asics har "fikset" endnu


 

Derfor skal du købe Gel Nimbus

Asics Gel Nimbus er en fantastisk løbesko, men er du endnu ikke overbevist, så læs lige disse 4 grunde til at købe denne løbesko.

 • Asics Gel Nimbus har eksisteret mange generationer og er efterhånden blevet finpudset så mange gange, at der ikke er meget at komme efter mere.
 • Asics Nimbus er billige løbesko (online i hvert fald) – du kan opnå meget store besparelser, og det skal udnyttes!
 • Det er rigtig nok en af de tungere løbesko da den er bedst egnet til mængdetræning, men det er også en god ting. Det sikrer at du undgår de fleste overbelastningsskader.
 • Asics Gel Nimbus er en billig løbesko i forhold til hvor mange kilometer den holder til. Nogle løbesko slipper op efter alt for få kilometer.

Asics Nimbus er fortrinlige løbesko, og er du neutral løber, der vil have det maksimale ud af din løbetræning, skal du nærmest have et par Gel Nimbus.

Overordnet analyse af Asics skoen

Løbestil

Asics Gel Nimbus parIkke alle løbere kan løbe i en løbesko som Asics Gel Nimbus. For mange år siden, var teknologien inden for løbesko meget begrænset, men som årene er skredet frem, er løbesko blevet mere og mere teknologisk udviklet. Det har også betydet, at du kan finde en løbesko, der passer dig endnu bedre. Samtidig giver det også nogle begrænsninger.

Asics Gel Nimbus henvender sig nemlig primært til neutrale løbere. Cirka 20 % af Danmarks befolkning har en neutral løbestil, 78 % har pronerende løbestil og sidst har 2 % supinerende løbestil. Har du en svag tendens til supination eller pronation, kan du stadigvæk løbe i Nimbus løbeskoen. Er du neutral løber, er alt bare perfekt!

Pasform

Baseret på den normale bredde (D for herre og B for damer) er pasformen således:

 • Hæl: normal bredde og normal pasform
 • Midtfod: normal
 • Forfod: normal, måske lidt bred
 • Højde på skosnuden: normal
 • Svangstruktur: normal
 • Skoform: semikurvet (ligesom de fleste andre løbesko)

Overordnet set er pasformen glimrende. Pasformen er i mange tilfælde “normal”. Det betyder at du kan forvente at den ikke er ekstra bred eller ekstra smal nogle steder.

Underlag

Asics Gel Nimbus sålSom jeg også siger i min video anmeldelse af Asics Gel Nimbus, egner den sig bedst til løb på asfalt og grus. Du kan godt bruge skoen i skoven, men vil du have en specialist sko, skal du gerne have en sko med et bedre grip i ydersålen.

Prisniveau

Nimbus er en dyr løbesko. Det er en premium løbesko, hvilket prisen i den grad afspejler. Hvis du går meget op i prisen på dine løbesko, skal du hamstre Nimbus sko når de er på tilbud eller udsalg.

Vægt

Asics Gel Nimbus er en af de tungere løbesko. Den vejer over 300 gram, hvilket gør at jeg klasificerer den som en tung løbesko. Nogle sko vejer +400 gram, men det er de færreste. Ulempen ved tunge sko er at du løber langsommere. Fordelen er at du får optimal støddæmpning.

Hvis du ikke løber motionsløb, konkurrenceløb eller på anden vis konkurrere mod andre, er vægten ikke den vigtigste parameter for dig. Asics Nimbus har en høj vægt, men det betyder ikke at der ikke er tænkt over tingene. Du får en glimrende støddæmpning, der kan være med til at mindske din skadesrisiko.

Type sko

En allround løbesko til dig der værdsætter god komfort over vægten i løbesko. Du løber på asfalt, fortov, i byer eller på grus.

Holdbarhed

Som jeg nævnte i min test, holder Asics Nimbus sko meget lang tid. Selv efter 800 kilometer er skoene ikke slidte, hverken i sålen eller overdelen. Det er et kvalitetsstempel, som gør at skoen også er billigere i drift.

Ét punkt hvor Asics Gel Nimbus ikke holder er i hælens inderside. I nærmest alle udgaver af Nimbus jeg har løbet i har hælen været gået op. Det er et tilbagevendende problem. Hælen i Asics sko er meget kompakt, hvilket forårsager dette problem. Undgå problemet ved at løsne dine sko ekstremt meget inden du tager dem af.

Drop og højder på forfod og hæl

De seneste Asics Nimbus sko har haft et lavere hæl til tå drop. Det fremmer landing længere fremme på foden. Dog vil du med størst sandsynlighed lande på hælen i Asics Nimbus.

Teknisk analyse af Asics skoen

Jeg gennemgår her selve opbygningen af den neutrale løbesko. Tidligere så vi på forbedringer ved den nye Asics Gel Nimbus i forhold til den gamle model. Der er sket tydelige ændringer. De nævnte ændringer er kun få af denne løbeskos mange specifikationer. Læs mere om tekniske specifikationer på Asics.com. Ikke at det er noget, der er nødvendigt at vide, men for entusiaster er der nu et link.

Ydersålen

Asics Gel Nimbus sålen i nimbusYdersålen er særlig vigtig når du vælger løbesko. Det er ydersålen som afgør hvilket underlag dine løbesko egner sig bedst til. Asics Gel Nimbus er klart at foretrække på asfalt og grus. Hvis du løber på grus med skoene, er det min overbevisning at de er bedst på hårdtpakkede grusstier. Ydersålen er meget flad. Derfor skal du ikke bruge skoen steder, hvor der er mudret og hvor du skrider nemt.

Mellemsål

Mellemsålen i Asics Gel Nimbus er af Fluidride. Denne teknologi er langt mere holdbar end hvad man finder i lignende produkter fra andre mærker. Faktisk er det bevist af Fluidride er 20% bedre i forhold til bounce effekten. Bounce effekten er et udtryk for hvor meget energi du får igen fra landingen til dit afsæt. Det er særligt på de længere løbeture at Fluidride kommer til udtryk. Den nye mellemsål holder langt bedre end tidligere udgaver af mellemsåle fra Asics.

Hæl

I de seneste modeller er der kommet ekstra Gel i hælpartiet, hvilket giver dig en ekstremt god støddæmpning. Støddæmpningen i Nimbus er fænomenal, og vurderes at være blandt de sko med bedst hælstøddæmpning, hvis man tager vægten i betragtning.

Midt

Asics Gel Nimbus mellemsål i nimbusMidtfoden har en ordentligt omgang stabilitet. Nimbus er en stiv sko, med god stabilitet. Det giver dig gode betingelser for at få godt rul fra hæl til forfod.

Forfod

Forfoden har, ligesom hælen, fået mere GEL insprøjtet, hvilket giver god støddæmpning til dig der er forfodslander. Du kan derfor sagtens bruge Asics Gel Nimbus som en forfodslander løbesko, selvom det er en udbredet hællander løbesko.

Overdel

Overdelen i den nye Asics Gel Nimbus træder særligt ud. Overdelsn struktur er med Fluidfit anderledes fra tidligere modeller. Det nye snøresystem giver dig gode muligheder for at lave specielle snørelukninger. Det giver dig mulighed for at få en ekstremt behagelig komfort, om du har nedsunken forfod, er platfodet eller om du har andre problemer.

Med Fluidfit er overdelen stærkere. Jeg har tidligere kritiseret Nimbus overdelen for at svag. Det er min vurdering at styrken er væsentligt forbedret.

Forskel fra dame og herre skoen

Generelt ligner Asics Nimbus dame og herre meget om hinanden, dog er der nogle væsentlige forskelle, som du skal have in mente hvis du som mand vil købe kvinde skoen, eller hvis du som kvinde vil købe mande udgaven.

 • Væsentlig mindre støddæmpning i hælen i Nimbus herre modellen
 • Nimbus dame er lidt lettere
 • Hælhøjden i dame modellen er cirka 3 mm højere (10%) højere end herre modellen
 • Støddæmpningen i forfoden er bedst i Gel Nimbus dame

Stivheden, fleksibiliteten, støtten og den generelle opbygning af skoen er mere eller mindre ens. Men overvejer du at skifte fra dame/herre, så bør du være opmærksom på ovenstående.

Hvor finder du skoen på tilbud og udsalg

Shopper du online er du næsten sikret at finde Asics Nimbus på udsalg. ved at kigge lidt rundt på priserne kan du hurtigt spare +500 kroner, nogle gange er der op til 70% udsalg. Hold øje med siden her. Jeg sørger for konstant at holde dig opdateret med de bedste priser. På den måde sikrer du dig altid at finde et godt tilbud på Asics Nimbus hvad enten du er herre eller dame.

Er du en tilbudshaj, skal du bruge særligt meget tid her på iloebesko i januar og august, hvor priserne tydeligvis er lavest. Du skal dog også gå på kompromis med om du vil have den nyeste model, eller forgængeren.

Sammenligning af Asics Gel Nimbus med andre løbesko

Asics Gel Nimbus overdelAf alle løbesko er den sko som minder mest om også fra Asics, nemlig Asics Gel Cumulus. Cumulus er en lidt billigere løbesko, hvor Nimbusen er en premium løbesko. Træner du bare 1 gang i ugen, behøver du ikke investere i en dyr løbesko. Derudover bruger mange Nimbus og Cumulus som afveksling i løbetræningen for at mindske risikoen for løbeskader. Ved at træne i forskellige løbesko, presser du dine fødder på forskellig vis.

Derudover har jeg altid sammenlignet Asics Gel Nimbus med New Balance 1080. Dog synes jeg personligt at pasformen i Nimbus er langt bedre end i den ellers også gode løbesko, NB 1080.

Et sidste alternativ jeg synes du skal overveje er Brooks løbeskoen Glycerin. Generelt er løbesko fra Brooks ikke så udbredte, men det ændrer på ingen måder på kvaliteten af deres løbesko. Ofte ser du verdens bedste løbere løbe i Brooks sko.

Opsummering af anmeldelse og test af Asics Gel Nimbus

Lad mig opsummere min anmeldelse af Asics Gel Nimbus ved at anbefale den til dig som løber på asfalt, er neutral løber, og har brug for dejlig komfort. Jeg kender ikke umiddelbart til løbesko med bedre komfort end Gel Nimbus, og det er netop derfor at jeg ofte anbefaler denne sko til løbere, der beder om råd til skovalg.

Asics Nimbus er blandt mine favoritsko til asfaltløb. Skoene holder længe og komforten er god, selv efter 800 kilometer. Jeg skifter typisk skoene efter 800 kilometer – af samme årsag løb jeg ikke længere i disse sko.

Prissammenligning på Nimbus 20

Asics Gel Nimbus har en vejledende udsalgspris på 1500 kroner, men hvorfor betale 1500 kroner for en løbesko du kan få meget billigere på internettet. I skemaet her på siden kan du se en priser på skoen fra danske og udenlandske forhandlere. Jeg har gjort det nemt – du kan trykke dig direkte til de forskellige løbeforretninger der sælger Asics Nimbus. På den måde sparer du hurtigt masser af penge når du skal have nye billige løbesko.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
2-5 dage 824 DKK Til butik
1-7 dage 900 DKK Til butik
2-5 dage 974 DKK Til butik
5-7 dage 979 DKK Til butik
4-7 dage 1.019 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
1-2 dage 1.399 DKK Til butik
1-2 dage 1.500 DKK Til butik
3-5 dage 1.509 DKK Til butik

 

 

På internettet kan man hurtigt føle man bliver overloaded med informationer, og man kan have svært ved at skelne mellem hvad der er godt og hvad der er dårligt. Prissammenligningen på Asics Nimbus 18, lige her ovenfor, har ikke alle løbebutikker med. Det er der flere grunde til. Målet med prissammenligningen på denne løbesko er at give dig et overblik over hvor du får den bedste pris på Nimbus 18 med godkendt service. Ikke alle butikker lever op til kravene.

Her på iloebesko finder du løbeforretninger, der har speciale i salg af løbesko. Du kan altså være sikker på kompetent vejledning, god service og billige løbesko. Alle butikkerne er E-mærket. Har en internetbutik E-mærket, er det din garanti for en sikker handel.

Målet med prissammenligningen er at give dig et simpelt overblik over hvor du finder de billige løbesko. Der er derfor ingen grund til at nævne alle internetbutikker. Mange internetbutikker lever ikke op til vores krav for denne prissammenligning på Asics Gel Nimbus, og andre internetbutikker er simpelthen for dyre. Her på iloebesko.dk kan du være sikker på at få links til billige løbesko!