New Balance 1080 v8 – review og priser

New Balance 1080 v8 er topløbeskoen til neutral løbestil. Det er en af mine personlige favoritter og foretrukne løbesko til løbere med neutral eller supinerende løbestil. Lær her om:

 • Mine personlige erfaringer
 • Fordele og ulemper ved New balance 1080
 • Prissammenligning / oversigt over priser

OBS: køb i dag og spar 601 kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.400 kroner. Slå til i dag.


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning 1080 v.8

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
4-7 dage 952 DKK Til butik
2-5 dage 960 DKK Til butik
3-5 dage 979 DKK Til butik
1-7 dage 1.265 DKK Til butik
3-5 dage 1.286 DKK Til butik
 

Prissammenligning – andre versioner

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
1-2 dage 628 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
1-7 dage 1.495 DKK Til butik
 

New Balance 1080 lancere version 8

New Balance 1080 har måske altid levet en smule i skyggen af Asics Gel Nimbus. Men som vi sikkert har pointeret rigtig mange gange, så er der bestemt ingen grund til det. For New Balance 1080 har alle dage været en fantastisk neutral løbesko, og den er kun blevet bedre og bedre for hvert versionsnummer som New balance har frigivet.
Vi er nu nået til at New balance 1080 er på gaden i sin 8. version. Og alle de gamle og forventede dyder om store stødabsorberings puder og perfekt pasform er selvfølgelig stadig væk opfyldt. Noget af det nye der i de sidste udgaver af New balance 1080 har gjort det rigtig godt for skoen er Fresh Foam mellemsålen. Det var ligesom det der løftede skoen til nye højder da det blev indført.

I New balance 1080 v.8 kan du forvente dig et par gode opdateringer i forhold til den i eller forvejen gode komfort. Og så en opdatering i ydersålen.
I overdelen har man valgt at arbejde med et begreb der hedder dobbeltmesh – og det sikrer dig en blødere overdel som sidder perfekt til omkring foden. Det er nærmest en ekstrem blødhed du mærker nu, men det er altså uden at jeg synes at skoen mister noget støtte. Der udover er hælkappen på New Balance 1080 v.8 blevet lavet i nyt design. Hælen er altid et ømt sted for en løbesko. Hvis ikke man mærker noget til hælen, så fungere den som regel. Udgaven af hælkappen i New Balance 1080 v. 8 er en blødere og mere fleksibel tilgang til at selve kappen skal sidde mere behageligt omkring din akillesene. Derved opnår du større fleksibilitet. Og igen synes jeg egentlig at det er uden at du kan mærke noget på støtte og komfort. Føler stadig hælen er i gode og trykke hænder.

New balance 1080 version 8 har også fået en opdateret ydersål, således at du opnår et bedre greb.

Så alt i alt er der heller ikke denne gang nogen grund til at New Balance 1080 skal stille sig i skyggen af nogen som helst. For den er helt og holdent på højde med alle andre neutrale løbesko på markedet. Vi er i hvert fald imponeret.

Hvad var nyt i New Balance 1080 v7

New Balance lavede sidste gang de kom med en version af New Balance 1080 det store kvante spring med store OG gode opdateringer.
Dengang gik det fra New balance 1080 version 5 til 6.
Denne her gang er det så New balance 1080 v6 der står for skud, den er blevet afløst af New Balance 1080 i version 7 (v7)

Man introducerede sidste gang man skiftede løberne for denne her nye konstallation i mellemsålen således at den bestod af den teknologi fra New Balance der hedder Fresh Foam. Og man må bare sige at igen har New Balance ramt rigtigt. Løberne har taget rigtig godt imod denne opdatering, ikke mindst på grund af at det blev en endnu federe løbesko at løbe i.
Så denne Fresh Foam mellemsål er selvfølgelig også det der danner fundamentet i New Balance 1080 v7. Så version indeholder minimum lige så meget lækker støddæmpning som du er vant til.

Der udover får du naturligvis stadig en fantastisk overdel i skoen, som skiller sig en smule ud ved at være i 2 lag. Det giver en fantastisk pasform, og du bevarer 100% din åndbarhed i skoen. Overdelen er naturligvis også uden generende sygninger, så komforten er super høj i New Balance 1080 v7.
Der hvor man har været inde og pille en lille smule på version 7 af New Balance 1080 i forhold til sin forgænger er på hælpartiet. Der har man fået lidt feedback, og derfor er version 7 nu med en lidt lavere hælkappe, således at skoen tillader din fod at arbejde mere frit og fleksibelt.

Som den har været igennem samtlige generationer, så er det en neutral løbesko som passer perfekt til mængdetræning. Den har altid været rigtig god til de længere distancer, og det er den bestemt ikke blevet dårlige til efter man lagde Fresh Foam mellemsålen ned i denne løbesko.

 

New Balance 1080 v7 – Brooklyn Limited Edition

 

 

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal
 • Underlag: Asfalt / grus
 • Vejledende pris: 1500 DKK

Nice to know

 • N2 Cushioning
 • FantomFit
 • Syntetisk / mesh overdel
 • T-Beam

Fun to know

 • Vægt: cirka 293g (42)
 • Hæl til tå drop: 8 mm
 • Fresh Foam sål
 • Bedst Asics Nimbus modsvar

 

Egne erfaringer med NB 1080

Førstehåndsindtryk

Jeg er ikke kæmpe fan af designet i New Balance 1080. I mit hovede er der noget, som ikke spiller fuldstændigt, især i overgangen fra overdelen til ydersål. Det er dog ikke nogen dealbreaker og efter hvad jeg har hørt, så er jeg sikker på at NB 1080 overtaler mig og jeg bliver fan, når jeg først får den med ud på landevejen.

New Balance 1080 anmeldelse

Jeg bliver ikke skuffet på første tur. Havde ikke planlagt nogen speciel løbetur, men jeg endte med at løbe 10-12 i højt tempo. Jeg kunne simpelthen ikke lade være. Jeg er positivt overrasket over, hvor godt kombinationen mellem mere traditionel støddæmpning og det lavere drop fungerer. Jeg ligger ikke rigtigt mærke til den ekstra vægt, selvom jeg er vant til at løbe i lettere løbesko. Glæder mig meget til at komme ud og teste løbeskoen yderligere.

New Balance 1080 herre

Dom efter flere hundrede km

Dom og dom, det bliver nok mere en lovprisning. Jeg har løbet flere hundrede km i New Balance 1080, og jeg er sikker på at der er mange hundrede km igen i løbeskoen, da den ikke har nogle tydelige tegn på brug. Det er imponerende, og så er løbefornemmelsen absolut fortsat lige så god, som den var første gang jeg var ude og løbe i skoen.

New Balance 1080 tilbud video

Jeg er virkeligt glad for den alsidighed som skoen giver mig. Jeg kan tage den med på ferie, og uanset hvad jeg finder på at træne, eller hvordan jeg løber, så er den en stærk partner. Det er et virkeligt godt valg, til dig som gerne vil løbe både langt, hurtigt og evt. i konkurrencer. NB 1080 klarer det hele i et snuptag. Der er nogle mindre irritationsmomenter, som du kan læse mere om længere nede, men de gode løbeegenskaber opvejer klart det som trækker lidt ned.

New Balance 1080 billede trail

Hvad siger andre om løbeskoen?

Kasper Fischer, Korsør, løber 10-20 km/uge

 • Jeg har aldrig prøvet New Balance løbesko før jeg prøvede NB 1080. Jeg fandt at der var masser af stødabsorbering, uden at miste fornemmelsen for jorden. Jeg er ingen hurtig løber og nød komfortable løbetur med et jævnt tempo. Lige nu kan jeg ikke sige noget negativt om 1080'eren.–Kasper Fischer, Korsør, løber 10-20 km/uge

Jens Pedersen, Svendborg, Løber 0-10 km/uge

 • Jeg kan godt lide fornemmelsen i de her løbesko. Det føles nemt og naturligt at løbe en tur. Komfortable løbesko, som har fået mig igang med at løbe mere regelmæssigt, og det er nok for mig.–Jens Pedersen, Svendborg, Løber 0-10 km/uge

Dorte Kelmann, Horsens, 60-70 km/ugen

 • Jeg synes som udgangspunkt at NB 1080 er en rigtig god løbesko, men der er nogle detaljer som mangler før jeg synes den kommer helt op at ringe. Jeg synes eks. at den godt kunne have været lidt stivere til tempoture. Men alt i alt en virkeligt komfortabel løbesko, som dog er lidt for dyr. –Dorte Kelmann, Horsens, 60-70 km/ugen

Der er ingen tvivl om at New Balance 1080 er en yderst populær sko for den neutrale løber. Her er overordnet hvad andre løbere mener om skoen.

new balance 1080 survey

NB 1080 størrelse

Du vil ikke have nogen problemer med at finde den rigtige størrelse på NB 1080. Den populære løbesko, har en helt almindelig løbesko størrelse, hvilket gør at du kan gå efter samme størrelse som du altid plejere at løbe i. Hvis du lige er kommet fra en løbesko, som er lidt mærkelig i størrelsen, bør du selvfølgelig være lidt opmærksom. Men ellers er det bare at gå efter din normale størrelse, når du skal købe New Balance 1080 i den rigtige størrelse.

Da fodstørrelser er meget individuelle har jeg også inddraget data fra andre løbere og hvad de synes om størrelsen. Det kan du se her nedenfor. Generelt er New Balance løbesko true to size – læs mere om det på linket.

new balance 1080 fit

Fordele og ulemper

 

Fordele

God support omkring midtfoden

Hele skoen giver en god support og støtter godt op omkring foden. Lige omkring midten af foden føles den dog ekstra sikker og komfortabelt. Jeg oplevede at dette gav mig et selvtillidsfuldt løb, hvor jeg turde at, og kunne, give den fuld gas, selv på skiftende underlag. Noget af det, som jeg husker tilbage på med glæde i New Balance 1080.

Skoen føles stabil og sikker

Som forlængelse af ovenstående, så føles hele løbeskoen både sikker og stabil. Den responsive stødabsorbering i hælen, som sikrer en stærk kraftoverførsel og et bredt fodaftryk ligger også grundlagt for den stabile konstruktion. Hele dette er også grunden til at skoen kan bruges af både let pronoerende og let supinerende løbere, selvom den er beregnet til den neutrale løber.

Skoens lave drop

En af de ting jeg er allermest vild med i den nye New Balance 1080. Det lavere drop, som giver skoen er mere naturlig fornemmelse, når man løber. Det er ikke en minimalistisk løbesko, men dens drop er tilstrækkeligt lavt, til at du får de gode ting fra en minimalistisk løbesko og kombinerer dem med fordelene fra løbesko med højere drop.

Ulemper

Snørebåndene går til tider op

En lille ting, som kan være et stort irritationsmoment. Det er virkeligt træls at snørebåndene har en tendens til at gå op undervejs i løbeturen. Det er rigtigt træls at skulle stoppe op og binde snørebånd. Det får en ud af sin rytme.

Hælen er lidt bred

I forhold til mange af de andre løbesko, jeg har løbet i, så er hælen i New Balance 1080 ret bred, hvilket gør at fittet ikke kommer til at være så tæt og tight, som jeg har vænnet mig til. Nogen gange kan det derfor godt føles som om at man mister lidt kræfter ved at hælen ikke sidder 100% fast.

Pris

Det er en premium løbesko, og det må man betale for, men samtidigt synes jeg at en vejl. pris på 1600 kr er at presse den. Heldigvis er der god konkurrence på New Balance 1080, så du altid kan finde den på udsalg eller tilbud og købe skoen markant billigere.


 

Del 1 – Mere teknisk gennemgang af skoen

Løbestil

New Balance 1080 henvender sig hovedsageligt til neutrale løbere, men kan også bruges af løbere med tendens til let pronation eller let supination. I hælen er den kraftigste del af stødabsorbering, mens du i forfoden får en mere fleksibel sko, med mindre stødabsorbering og mere kraftfuldt afsæt.

New Balance 1080 dame

Pasform

Du kan forvente en luksuriøs løbeoplevelse. Pasformen med New Balance’s FantomFit er meget behagelig og der er ingen irriterende syninger, som kradser og presser på indersiden. Herunder kan du finde lidt mere nørdet information om pasformen på forskellige områder af skoen.

 • Hæl: Normal pasform
 • Midtfod: Normal til høj volume
 • Forfod: Normal / lidt bred pasform
 • Skosnudens højde: Normal
 • Svangstruktur: Normal
 • Skoform: Semikurvet

Underlag

Jeg har løbet på mange forskellige underlag med New Balance 1080. Selvom der ikke bør herske nogen tvivl om at løbeskoen er bedst på asfalt og andet hårdt underlag, som grus og lign. Så synes jeg at den klarede sig overraskende godt på trails og mere mudret underlag. Positivt overrasket over skoens alsidighed.

New Balance 1080 test

Prisniveau

New Balance 1080 er en ret dyr løbesko, selvom den kan findes billigt på tilbud på nettet, er den vejledende udsalgspris 1450 kr, hvilket er rigtigt mange penge. Du får også en premium løbesko, som kan holde til at løbe rigtigt mange km. Du får kvalitet, men får også lov til at betale for det. Min anbefaling er at bruge prissammenligneren og købe NB 1080 så billigt som muligt.

Vægt

 • Herre: Ca. 293 g i str. 42
 • Dame: Ca. 247 g i str. 39

Vægten i New Balance 1080 har fundet et godt mellemniveau, som sikrer den et meget alsidigt brug. Den ligger i det vægtniveau, som jeg vil betegne som en hybrid løbesko. Den ligger i rummet mellem lette konkurrence løbesko og tungere mængdetræningssko. Derfor synes jeg, den er rigtigt god til dig, som gerne vil lidt af det hele uden at skulle ud og købe flere løbesko. Med New Balance 1080 kan du klare dig med en løbesko.

Skotype

Det en løbesko som kan bruges til mange ting. Jeg har brugt den til både hårde intervaltræninger, lange løbeture og konkurrencer. NB 1080 kan lidt af det hele. En super allround løbesko, som ikke passer præcist til et segment, men derimod giver dig mulighed for at gøre det hele. Fra intervaller til marathon og fra asfalt til trails. Hvorfor blive begrænset, når alt er muligt?

New Balance 1080 løbetræning løbesko

Hældrop

New Balance oplyser selv at hældroppet i den nyeste model er blevet 8mm, og jeg har målt det til at være 8 mm. Det er en god mellemting, mellem en minimalistisk løbesko og en mere almindelig løbesko til hællandere. Det lave drop vil “tvinge” dig til at lande mere på mellem- og forfoden og give dig en mere naturlig løbestil, som også kan være med til at styrke din fods indre muskulatur. Det er en forholdsvist høj løbesko, med god støddæmpning.

Del 2 – Skoens opbygning

Ydersål

New Balance 1080 har et bedre greb på flere forskellige underlag, end du i første omgang forestiller dig. Jeg har været meget imponeret over dens evne til at løbe på alt fra asfalt til singletrails. Ydersålen er dog bedst på asfalt. Den er konstrueret i slidstærkt gummi, som holdbart og sikrer at skoen fastholder sine egenskaber km efter km efter km.

Mellemsål

Mellemsålen giver en effektiv stødabsorbering uden at det bliver for meget og går ud over den naturlige løbefornemmelse og det kraftfulde afsæt. Den nye skum i mellemsålen er lettere og har samme performance som i tidligere modeller. Mellemsålen rammer skarpt mellem at give god stødabsorbering og lade din fod bevæge sig naturligt.

New Balance 1080 ultraløb

Hæl

I hælen findes den kraftigste stødabsorbering, nemlig den støddæmpende og stabiliserende Abzorb Crashpad. Denne fører også kraften fra hvert skridt videre frem i skoen, så du får den mest komfortable og sikre afvikling af hvert løbeskridt.

Midtfod

Ved midtfoden har New Balance valgt at forstærke mellemsålen med deres nye teknologi T-Beam. Dette er en plastkonstruktion, som er lettere og giver mere stivhed i hele skoen. Dette forbedrer stabiliteten i hele skoen.

Forfod

Forfoden er fleksibel og har N2 Burst støddæmpning, som udover at dæmpe hvert skridt også giver et kraftfuldt afsæt igennem hele forfoden. Den perfekte partner til den mere stabile midtfod og hæl i NB 1080.

New Balance 1080 billede løbesko

Overdel

Overdelen er i syntetisk mesh, som giver god ventilation og et godt fit, som sikrer det den komfortable fornemmelse, når du løber i skoen. Deres syninger går ikke indover hinanden og du finder ikke nogle irritationspunkter i syningen. Komfort og funktionalitet, med det som New Balance kalder FantomFit.

New Balance 1080 til herre og dame

Der er overraskende meget forskel, på herre og dame modellen i New Balance. Selvom New Balance på deres egen hjemmeside beskriver herre og dame modellerne præcist ens, har det ansete online magasin Runners World fundet ganske markante forskelle. Herre modellen er mere fleksibel og har en del mere stødabsorbering end dame modellen i NB 1080. Dette overrasker mig, hvilket selvfølgelig betyder at du, som kvinde, skal være opmærksom på at jeg har testet en herre model, og at du ikke nødvendigvis kan overføre alt det jeg har skrevet i min anmeldelse til dame modellen. Derudover har New Balance naturligvis sørget for at dame modellen har nogle mere femine styles, design og farver.

New Balance 1080 runnovation

Find bedste tilbud på NB 1080

Som du vil kunne læse mere om lige herunder, har jeg specielt udvalgt de bedste forhandlere af løbesko. Først og fremmest for at samle de bedste tilbud og udsalgspriser på NB 1080 til dig. Der er ingen grund til at betale fuld pris, hvis du kan finde løbeskoen billigere og til en lavere pris. I prissammenligningen, kan du altid finde nettets billigste pris på New Balance 1080. Jeg vil gerne garantere at løbeskoen altid er på tilbud i den ene eller den anden webshop. Lige nu er Loebeshop billigst med en pris på 499 inkl fragt.

Om prissammenligningen på New Balance 1080

Der findes mange butikker, der sælger New Balance 1080. Jeg valgt af sortere i det store sortiment. Når du laver en simpel søgning på Google efter New Balance 1080 bliver man nærmest kun mere forvirret. Der er utallige informationer om denne løbesko. Jeg har forsøgt at samle informationerne et sted for at gøre det nemt for dig. Du finder simpelthen de billigste og bedste forhandlere af NB 1080 her. Ikke alle forhandlere er med. Det har flere årsager.

Enten er forhandleren af løbesko ikke E-mærket, hvilket er noget jeg går meget op i. Selvfølgelig findes der internetbutikker der er gode, som ikke har E-mærket, men hvorfor købe noget fra en butik, der ikke er E-mærket, når du har valget? E-mærket er en organisation, som webshops kan tilmelde sig. Det betyder samtidig at de skal leve op til visse betingelser, der er med til at stille dig om forbruger bedre! Gå efter E-mærket, det gør vi! Jeg viser kun butikker frem jeg mener kan anbefales. At jeg anbefaler en butik betyder at du kan spørge om råd angående køb af løbesko, vejledning om løbetræning og generel viden inden for emnet. En løbebutik skal kunne give kompetent vejledning.

New Balance 1080 kvinde pige

Alternativer

Der er flere forskellige muligheder, hvis du har lyst til at se på alternativer til New Balance 1080. Du kan eksempelvis kigge på den mere prisvenlige Adidas Supernova Glide eller hvad med legenden Nike Air Pegasus Europas mest kendte løbeskobrand, Asics, har selvfølgelig også en løbesko til den neutrale eller supinerende løber, deres populære Asics Kinsei findes også på fødderne af mange stærke løbere.

Opsummering på anmeldelse

Den er god nok – NB 1080 er en super løbesko, der virkelig kan øge din løbeglæde New Balance løbesko holder generelt længere end mange andre løbesko, og det er endnu et argument for at købe denne løbesko hvis du er neutral løber og vil have det optimale ud af din løbetræning. Jeg har i min test og anmeldelse, været mere end rigtigt godt tilfreds med mine New Balance 180, og jeg vil klart anbefale løbeskoen til andre løbere. Løbeskoen giver en meget umiddelbar og naturlig glæde ved løb. En følelse som du ikke får i mange andre løbesko end NB 1080.

Prissammenligning

Vil du gerne købe New Balance 1080 billigt? Altså rigtig billigt? Og gerne ved troværdige forhandlere? Prøv nedenstående. Jeg har selv handlet i alle forretningerne, og kan stå inden for dem alle sammen.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
1-2 dage 628 DKK Til butik
3-5 dage 1.108 DKK Til butik
1-7 dage 1.495 DKK Til butik