Asics GT-2000 | Anmeldelse, test og personlig vurdering

Er du løber så er det nærmest med garanti at du har hørt omkring Asics GT-2000. Eller du har i hvert fald hørt omkring GT serien fra Asics. I denne her anmeldelse får du:

 • Gennemgribende test af GT-2000
 • Fordele og ulemper ved GT-2000 fra Asics
 • Video anmeldelse af Asics GT-2000
 • Find den bedste pris på Asics GT-2000
 • Teknisk gennemgang af Asics GT-2000

OBS: Køb gennem iloebesko og spar 572 kroner. Normalpris: 1.200 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Asics GT-2000 v8

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 628 DKK Til butik
2-5 dage 825 DKK Til butik
1-2 dage 864 DKK Til butik
1-2 dage 899 DKK Til butik
4-7 dage 912 DKK Til butik
5-7 dage 925 DKK Til butik
3-5 dage 935 DKK Til butik
3-5 dage 966 DKK Til butik
2-5 dage 1.024 DKK Til butik
2-5 dage 1.049 DKK Til butik
 

Prissammenligning på Asics GT-2000 v7

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 628 DKK Til butik
2-5 dage 675 DKK Til butik
1-2 dage 699 DKK Til butik
4-7 dage 806 DKK Til butik
2-5 dage 899 DKK Til butik
1-7 dage 960 DKK Til butik
3-5 dage 1.139 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
3-5 dage 1.200 DKK Til butik
1-2 dage 1.200 DKK Til butik
 

Asics GT-2000 version 8 er landet. Hvad kan den?

Verdens bedste lillebror? Den mest solide lillesøster i verden? Asics GT-2000 har i rigtig mange år haft alverdens betegnelser. Den har haft diverse prædikater, men mest af alt er den nok kendt for at være den her lillebror eller lillesøster til Asics Gel Kayano.
Vi har tidligere gennemgået og lavet sammenligningen mellem netop GT-2000 og Asics Kayano. Den kan du læse her

Det er i vores verden en forkert betegnelse at give skoen prædikatet “lillebror” Selvom det måske ikke er sådan ment, så har det en negativ klang. Og det er på ingen måde sådan man skal se på denne sko. Hvis du har læst vores sammenligning, så vil du vide hvad vi snakker om. Asics GT-2000 er den sko burde vælge i hvert fald hver anden gang de vælger at købe en Kayano løbesko. Asics GT-2000 passer ganske simpelt meget bedre til den almene danske løber.
Skoen har eksisteret i rigtig mange år. Og selvom vi nu er nået til “kun” version 8, så må du ikke lade dig snyde. Det er udelukkende fordi skoen har skiftet navn undervejs, og derved også versionsnummer.

Men nu er v i altså nået til Asics GT-2000 v8. En løbesko som står overfor en væsentlig opgave, nemlig at skulle løfte arven efter 7er versionen af selvsamme løbesko.
Men der er i vores øjne nu ingen fare for det ikke skulle ske (igen) At den nye version af GT-2000 bliver bedre end den forrige. Asics GT-2000 v8 har fået nogle væsentlige og virkelig mærkbare opdateringer med på sin rejse.

Du vil helt sikker kunne se at skoen er blevet mere smooth at se på og røre ved. Overdelen er blevet opdateret, således at den nu mere er en helhed. Selve overdelen er mere helstøbt, og uden så mange “overlays” Overdelen er ligeledes blevet sømløs, hvilket giver dig en langt bedre pasform og en bedre fornemmelse af skoen som helhed.

Ydersålen, hælen og blødheden i skoen er også løftet markant. Især hælpartiet vil du nok kunne mærke en rigtig lækker forskel. Der er nemlig både sket en opgradering på FlyteFoam skummet, men der er også lagt en større GEL pude i hælen for en bedre og mere massiv støddæmpning. Det giver dig en endnu bedre (blødere) oplevelse når du løber.

Men derudover så kan du forvente dig den “samme unikke løbesko” som du plejer. En løbesko med en pronationskile der henvender sig til løberen med den milde til den moderate overpronation. En mængde-løbesko med masser af kilometer og til de fleste distancer. Skoen er stadigvæk udstyret med en 10mm hældrop.

Asics GT-2000 er en klassiker

Der hører en lille historie til Asics GT-2000 som du måske allerede kender, og ellers så får du den her. Hvis du (i skrivende stund) kigger på versions nummeret af skoen så er det ikke særligt højt. Og det er jo som regel på versions nummeret du kan spotte om en løbesko er ny eller gammel i felten. Jo højere versions nummer, desto ældre er skoen som regel.
Men hvorfor er det så at mange kalder GT-2000 for en klassiker og en sko der har eksisteret siden ruder konge var knægt, når nu dens versions nummer er så forholdsvis lavt?

Det er fordi skoen i sin tid på markedet har skiftet navn. Selve skoen og dens funktion er en sko som Asics har haft i sit produktsortiment i rigtig rigtig rigtig mange år. Men inden at Asics GT-2000 kom til at hedde Asics GT-2000 der hed den noget andet. Hvis du har været den heldige ejer af et par Asics GT 2100 eller måske et par Asics GT 2160, så har du faktisk været first-mover, sådan lidt ubevist, på Asics GT-2000. For GT2100 serien er forgængeren til Asics GT-2000 serien. Skoen er den samme, og henvender sig til samme type løber, mens navnet er anderledes. Derfor snakker man om at GT-2000 er en aldrende sko som har befundet sig på markedet i mange år. Den har levet skjult under et dæk-navn.

 

 

Det her bør du bemærke ved Asics GT-2000

Det du skal starte med at bemærke ved Asics GT-2000, det er hvor meget den også i udseende ligner sin storebror, nemlig Asics Gel Kayano. Og grunden til at vi fremhæver dette som det første du bør lægge mærke til, er fordi vi ynder at sige, og nu er vi nok på kant med rigtig mange “kayano-løbere” i Danmark, at Asics GT-2000 i langt de fleste tilfælde er “en bedre” løbesko end en Asics Kayano? Ikke i selve opbygningen og de materialer der er brugt, men i selve ydeevnen.

Du kan læse vores sammenligning af Asics Kayano vs. Asics GT-2000 her

 

Men skal vi tage et kig på Asics GT-2000 og dens funktioner som løbesko, så er der selvfølgelig også her nogle ting du skal være opmærksom på.
Blandt andet er det værd at lægge mærke til den mellemsål og dens materiale som er lagt i Asics GT-2000. Der er placeret Flytefoam i mellemsålen, som ellers i længere tider var forbeholdt “topmodellerne” hos Asics. FlyteFoam er en mellemsål som ikke alene er mere responsiv, giver dig hurtigere afsæt/afvikling, den er også markant merew holdbar og mere let. Det er en af e funktioner i skoen som er blevet optimeret for nylig. Førhen kunne skoen godt syne og mærkes en anelse tung, da den var udstyret med en anden og tungere mellemsål.

Efterfølgende vil det selvfølgelig være naturligt at fremhæve hvilken alsidig løbesko som Asics GT-2000 er. Det kan du også læse mere om i sammenligning af Asics Kayano og Asics GT-2000.
Men skoen er i sig selv en pronations løbesko, så den henvender sig til ham eller hende der hælder indad på fødderne når de løber. Men det som Asics GT-2000 gør så godt, det er at der er en bedre harmoni mellem skoens mellemsål og dens pronationskile. En almindelig løber, eksempelvis mand på 80-82kg vil få en meget mere harmonisk løbesko i Asics GT-2000 end han ville få i Kayano. Asics GT-2000 er bygget til ham eller hende med middel eller almindelig vægt.

 

 

 

Asics GT-2000 er den undervurderede lillebror til Asics Kayano

Du får mere ud af Asics GT-2000 end Asics Kayano hvis du eksempelvis er pronerende mande-løber på 75-80kg

Skoen er i vores øjne en value for money løbesko. Du får rigtig meget for forholdsvis små penge

Asics GT-2000 kommer til kort i forhold til "tungere" løbere

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Nedenstående finder du et lille udpluk af hvad andre har sagt om Asics GT-2000

Klaus Hansen, Virkelig en god løbesko

 • Er virkelig overrasket over skoens formåen. Har ellers i mange år holdt mig til mine Nike løbesko. Men Asics GT-2000 ov erraskede mig en smule–Klaus Hansen

Max Jensen, GT-2000 er ikke god for mig

 • Skoen er ikke en sko der passer til mine fødder. Får desværre store vabler i svangen af at løbe i skoen. Har læst mig frem til at der har været enkelte versionsnumre med mindre fejl, måske har jeg bare været uheldig. Men tør ikke tage chancen igen, så jeg holder mig til mine andre løbesko fremover–Max Jensen

Gustav Hansen, Asics er bare mit mærke

 • Hvis du spørger mig, og sikkert alle mulige andre, så er asics det bedste løbebrand i hele verden. Er glad for både mine Asics Kayano og mine Asics GT-2000. De sidder bare helt som de skal på min fod–Gustav Hansen

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Pronation
 • Pasform: Mellem
 • Underlag: Hårdt underlag
 • Vejledende pris: 1.200 DKK

Nice to know

 • Dynamic Duomax (støtte)
 • FlyteFoam
 • Comfortdry sockliner
 • Gel i forfod og hæl

Fun to know

 • Vægt: ca. 287 gram
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Multi løbesko
 • Kayano’s lillebror

 

 

 

Valg af størrelse

Der er ikke nogen væsentlige udsving når vi snakker om korrekt størrelsesvalg i Asics GT-2000. der kan du bruge din “normale størrelse” Og husk den bedste måde at finde den korrekte størrelse på er ved at købe efter centimetermålet på dine sko. På den måde er du 100% sikker på at længden passer. Så skal du naturligvis derudover være opmærksom på pasform m.m.
Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

 

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Multi teknologien

Det er sådan lidt vores eget opfundne udtryk. Men skoen rummer mange muligheder. Fordi den hverken er ultra let eller meget tung, så ligger skoen sig i den her mellemleje hvor den knap så "tids-nørder-løbe-mand-eller-kvinde" får en god sko som kan bruges til kortere og længere distancer. Går du afsted med Asics GT-2000 så går du afsted med en alsidig allround løbesko

Prisen

Prisen er sgu i orden. Og det er den på flere parametre. Alene udgangspunktet på de 1200,- ville være en okay pris, i forhold til hvad du får med i prisen. Nu er det bare sådan at Asics GT-2000 tit er i "priskrig" online (se bare vores tabeller) og du kan i langt de fleste tilfælde finde denne løbesko fra 1.000,- og ned efter. Det er altså en rigtig god deal.

Mellemsålen

FlyteFoam i mellemsålen (har ikke været der i alle versioner) Men det er det nu og det er altså en fantastisk ting. Et mellemsåls materiale der både er lettere, mere responsivt og også mere holdbart. Det har altså løftet skoen et niveau mere

Skoens evner

Måske en lidt mærkelig overskrift, og også en smule svært at forklare. Men når skoen i rigtig mange tilfælde hamler op med topmodellen Asics Kayano så skal det selvfølgelig med som en fordel.

Ulemper

Vægten

Vi nævnte under fordele at skoen er hverken eller i forhold til vægt. Men hvis du er på jagt efter en let løbesko til både korte og lange distance, noget ala Nike Air Pegasus Turbo, så må GT-2000 altså melde pas. Vi er alligevel i nærheden af 300 gram. Så ønsker du letvægts løbesko, så bør du overveje skoen.

Overdelen

Overdelen synes jeg føles lidt stiv. Den er knap så "smooth" som man ser på mange andre løbesko. Ikke at den er dårlig eller irriterende når du løber, men det er bestemt et sted som Asics kan optimere på en ellers fremragende løbesko


 

 

 

Analysedel 1: Hvem løber i Asics GT-2000

Første analysedel går ud på at finde frem til hvem der egentlig kan og bør bruge denne løbesko (Asics GT-2000) Her kommer vi omkring hvad skoen indeholder af forskellige tiltag og funktioner

Hvilken løbestil

Asics GT 2000 er pr. definition helt klart en løbesko der henvender sig ham eller hende som er pronationsløber. Skoen har en pronationskile (Duomax) indbygget på indersiden af skoen, og vil derfor kunne “bremse” mild til moderat overpronation. Det specielle ved Asics GT 2000 er også (som vi tidligere har skrevet om) at dens kombination af mellemsål, pronationskile og støddæmpning faktisk gør at skoen i rigtig mange tilfælde ville være et bedre valg for dem som køber Asics Kayano igen og igen.

Pasform

En ganske almindelig pasform finder du i Asics GT-2000. Den har ikke tendenser til at være særligt bred eller særligt smal i sin opbygning.

Underlag og konditioner

En allround løbesko som primært befinder sig godt på de hårdere underlag. det er i hvert fald det som den er fremstillet til. Asfalt, almindelige veje – men holder du dig på skovstien eller grusstien, uden at komme i nærheden af grene og torne så kan den altså også sagtens klare dette. Den besidder faktisk en forholdsvis stærk overdel.

Prisniveau

Ikke engang udgangspunktet synes jeg er særlig højt. Skoen har en vedledende udsalgspris på 1.200,- Og den er bestemt ikke ublu når man ser på hvad du får i skoen. Men der er heldigvis/desværre også så stor konkurrence på denne sko, eller generelt Asics løbesko at du ved en simpel Google-søgning finder ud af at den sagtens kan findes til under 1.000,- Og nogle gange helt nede i 799,-
Så snakker vi altså en rigtig fin pris for en super god løbesko.

Vægt på Asics GT-2000

Det er sådan en hverken, eller løbesko. Den er ikke super let, men det er faktisk heller ikke særlig tung (når man kigger på dens funktioner) Hvis du vælger at købe et par Asics GT-2000 så kan du, hvis ikke du er alt for krakilsk, sagtens få dig en løbesko som kan bruge på både korte, lange og hurtige distancer.

 

 

Pleje og vedligeholdelse af Asics GT-2000

Du kan læse vores guide til vask og vedligeholdelse af løbesko her
Men ellers så er det som vi altid siger. Vask dine løbesko i hånden hvis du synes de trænger til at blive vasket. Tag indlægssålen ud når du har været ude og løbe, og lad dine sko tørre naturligt.

Drophøjde i Asics GT-2000

Asics GT-2000 har et drop på 10mm.
Det betyder at vi i denne sko har med den klassiske opbygning at gøre. Den type løbesko som er fremstillet til det vi betegner som hæl-landere.

Drophøjder:
Forfodshøjde: 11mm
Hælhøjde: 21mm

Analysedel 2: Teknisk gennemgang af Asics GT-2000

Den del hvor du kan “risikere” at rende ind i lidt flere fagudtryk. Men vi lover at prøve at holde det så simpelt som muligt.

Ydersålen

Ydersålen i Asics GT-2000 er som i langt de fleste Asics løbesko fremstillet i AHAR gummi. Et slidstærkt materiale der har en rigtig godt greb i underlaget i langt de fleste conditioner. En høj slidstyrke sikrer dig løbesko i lang tid, også ved stor belastning.
Som sagt så synes jeg ikke jeg har problemer med at Asics GT-2000 står fast på grusstier og eller på skovstier. Det er ikke det skoen er fremstillet, og derved heller ikke ydersålen, men vores erfaring siger os at man godt kan finde greb på de underlag også.

 

 

Mellemsål

Mellemsålen består af 3 elementer. 2 blødgørende og et stabiliserende. Mellemsålen er fremstillet af Speva skum og FlyteFoam. Og især FlyteFoam materialet er interessant, da det er det nyeste skud på stammen hos Asics i forhold til en slidstærk mellemsål. Flytefoam er ikke alene mere holdbar, den er også væsentlig lettere end den almindelige EVA mellemsål.
Der er Duomax kile i mellemsålen. Det er det element som hjælper dig mod overpronationen.

 

 

Hæl

Der er ikke så meget at sige, andet end den fungere. Ingen gener, og med den kendte og karakteristiske Asics opbygning. Kan godt være “Asics hæle” på et tidspunkt blev mest kendt for at gå i stykker. Men de har altid være super bløde og behagelige. det er de stadigvæk, og det med holdbarheden er også markant forbedret.

Støddæmpning

Det er hovedsagelig SpevaFoam teknologien, som er placeret nærmest lige under indlægssålen i skoen, som står for den der fjedrende fornemmelse du får i Asics GT-2000. Den har generelt en super god og afbalanceret blødhed. Ikke for lidt og ej heller for meget. Helt perfekt.

Forfod

Her er det på sin plads at nævne den bredere tå-oks som er lanceret i denne her testede model. Asics GT-2000 har i tidligere versioner været beskyldt for at have en smal forfod eller at der ikke var plads til tæerne. Det er der nu. Således at der også er mulighed for et ordentlig afsæt uden at tæerne bliver klemt.

Overdel

Det er jo blevet mere reglen end undtagelsen. Overdelen på en løbesko skal være uden syninger og ultra svedtranspoterende. Sådan er det også på Asics GT-2000. Et let og behagelig overdel er der skoen. Der er lagt mesh paneler i skoen der hvor det gier bedst mening i forhold til at opnå bedst mulighed for at fødderne kan ånde.

 

 

Sammenligninger til Asics GT-2000

Det er bar emeget naturligt at starte med dens storebror. Asics Gel Kayano er en klar sammenligning til GT-2000. De ligner som udgangspunkt hinanden meget i både opbygning og funktionalitet.
En anden mulighed kunne være Saucony Guide som også er en løbesko der ligner Asics GT-2000 rigtig meget.

Opsummering

Asics GT-2000 er for mig den her stabile løbesko som kan i rigtig mange kilometer og som sidder rigtig godt på foden. Lidt ligesom at sætte sig ind i en Toyota og drøne derud af. Personligt er jeg glad for at turde tage springet fra Kayano til Asics GT-2000. For jeg kan sagtens mærke at grundet dens opbygning, at GT-2000 fra Asics er en bedre løbesko til min opbygning og vægt.
Er du på jagt efter en rigtig solid løbemakker, så er denne sko et klart top-valg

Prissammenligning på Asics GT-2000

Vores automatiske opdatering holder hele tiden øje med de bedste priser på Asics GT-2000 for dig. Herunder finder du de bedste priser netop nu hos vores løbesko partnere.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 628 DKK Til butik
2-5 dage 675 DKK Til butik
1-2 dage 699 DKK Til butik
4-7 dage 806 DKK Til butik
2-5 dage 899 DKK Til butik
1-7 dage 960 DKK Til butik
3-5 dage 1.139 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
3-5 dage 1.200 DKK Til butik
1-2 dage 1.200 DKK Til butik