Battle: Kayano vs GT2000. Hvem vinder?

hvilken sko er bedst, kayano eller gt2000

Kampen er lige, eller er den. Asics Kayano er en fantastisk løbesko, og måske Danmarks mest kendte løbesko (Læs her om den mest populære løbesko i 2016). Men viste du at ude i den store verden, der er Kayano ikke lige så populær som en anden af Asics’ modeller. Kan du gætte hvilken?
Vi vil prøve at stille skarpt på om hvorvidt Kayano altid er det RIGTIGE og SIKRE valg. Svaret vil måske overraske dig en del.

* Artiklen tager udgangspunkt i Asics Kayano 22 og Asics GT 2000 V4

Den seriøse udfordre

Mange kender denne løbesko, men ser den ikke sådan. Asics GT 2000 bliver i langt de fleste tilfælde opfattet som en lillebror til Asics Kayano. Det er måske også rigtig når man kigger på pris. Men vi fristes til at kalde det en halv-bror i stedet for. Vi fortæller dig hvorfor Asics GT2000 er den seriøse udfordre til Kayano

Danmarks mest populære løbesko får kamp til stregen

Asics Gel Kayano, det er et navn der klinger, og klinger godt i langt de fleste danskeres ører. Alle løber er på et eller andet tidspunkt blevet konfronteret med en Kayano fra Asics, det vil jeg næsten godt lægge hovedet på blokken på. Og hvis ikke det er alle, så er det i hvert fald gennemsnitlig 9/10.
Men det er heller ikke så underligt. For set ud fra et teknisk synspunkt så får du en løbesko i så absolut verdensklasse. Den rummer så mange lækre detaljer, og er proppet med at den fedeste og nyeste teknologi fra Asics. Vi spørger så bare os selv, og dig. Er det nu også altid det bedste valg at gå efter topmodellen. I det her tilfælde vil jeg svare nej. Der findes masser af argumenter for at man bør kigge på Asics GT 2000 i stedet for Asics Gel Kayano

Lillebror eller halvbror?

Når man snakker om Asics GT2000, så snakker mange om at det er en lillebror eller en lillesøster til Asics Kayano. Der vil jeg sige man tager en lille smule fejl. Jeg synes måske nærmere man skulle kalde det en “halvbror” Og det gør jeg af den simple årsag at selvfølgelig dækker de 2 løbesko, set udefra, den samme målgruppe af løbere. Men jeg synes tit at når man kalder noget for “lillebror” eller “lillesøster” så er det fordi at det er et skridt ned af rankstigen. Og det mener vi ikke er tilfældet. Ikke altid i hvert fald.
Det er klart, og bevist at hvis du måler konkret ud fra alementer, features og materialer, så er kayano bedre end GT2000. men kigger du lidt dybere, og kigger væk fra de konkrete og hardcore tekniske facts, så mener vi at GT2000 i mange tilfælde vil være et bedre valg af løbesko, og derved også en bedre løbesko for dig (hvor det faktum passer) Det er klart at udfylder du kriterierne til Asics kayano, så skummer du bare fløden og lader dig svælge hen i alle de bedste og mest revolutionerende features i Kayano. Nu lyder det meget som om at GT2000 har væsentlig dårligere materialer og elementer end Asics Kayano, det er på ingen måde tilfældet. GT2000 er proppet med lækre materialer og features. Du får bare lige +1 på alle elemnter i Asics kayano. Håber det giver mening, men det er bare ultra vigtigt at man ikke forbinder GT2000 fra Asics med dårligere materialer. For den er på linje med nogle af de bedste løbesko fra de andre brands, såsom Nike Structure, New Balance 890 og masser af andre.

Du kan bland andet se længere nede i artiklen, hvor vi har holdt de 2 sko op mod hinanden i nogle helt ordinære ting som løbestil, vægt, drop og pris. Og her gætter du aldrig hvem der vinder dysten.

Udnyt fordelene i Asics GT2000

Der er ligesom der er i Kayano også massere af fordele i Asics GT2000, da det jo er en top løbesko.
En af de store fordele er vægten. Og det kan faktisk tolkes på 2 måder. Ikke alene vejer GT2000 lige lidt mindre end Asics kayano (kommer vi ind på i andet afsnit) men skoen er også bedre tilpasset løbere med en lavere vægt. Det vil sige at du ikke behøver veje +85kg for at få det optimale ud af skoen. Opbygningen og støddæmpningen er tilpasset løberen der vejer noget mindre.
Rigtig mange foretrækker Kayano på grund af der er mere støddæmpning i end der er i GT2000, men mange glemmer at tænke på om de får den optimale støddæmpning hvis ikke de “vejer nok” GT2000 er en hurtigere sko, med en hurtigere afvikling da den har mindre støddæmpning, og derved mindre vægt. Men den har RIGELIGT med støddæmpning til at forkæle enhver løber under de 85 kg.

GT2000 bremser din pronation, men alligevel er pronationenskilen der er monteret på sålens inderside mindre end den er i Asics Kayano. Og det er også derfor at GT2000 er lettere.

Kayano fra Asics er til den tunge pronations løber?

Dengang jeg selv stod i en sports/løbe butik der fik vi af vide at Asics kayano var til den lidt tungere pronerende løber. Og det er jo for så vidt også rigtigt. Denne løbesko kan sagtens dække en moderat overpronation, men om man ligefrem behøver at være tung (og hvordan definere man det) det skal jeg lade være usagt. Undertegnet vejer 83kg, og vil ikke anse mig selv for tung, og jeg synes nemt jeg kan udnytte de features der er i Asics Gel kayano. Det kan godt være at jeg ville få mere optimal udnyttelse af skoen hvis jeg vejede lidt mere?
Men tilbage til “der var engang” Den gang var der lidt mere fokus på hvilken løbesko der passede til hvilken løber. Om det så var rigtig eller forkert, det er ikke noget jeg tager stilling til her. Men man er jo de sidste år mange gange rendt ind i den diskussion omkring løbesko der afhjælper pronation eller naturlige løbesko. Der er både for og imod, og tror det har meget med ens egen løbe religion at gøre. Men det blev bare dengang mere og mere sådan at jo mere Kayano blev markedsført og hypet desto nemmere blev det at sælge den. Så hver gang der var en løber der bare havde en anelse af pronation, så kunne man i hvert fald altid sælge ham/hende et par Kayano løbesko. Det er det jeg tror der lægger til grund for at vi i dag ser mange sværge til at vælge Kayano igen og igen. For de har været tilfredse med skoen, og har altid løbet i den. Derfor kan det være svært at skifte “hest” og hoppe over i noget, som udaf til virker dårligere. Og det kæmper Asics GT2000 imod i dag. For der er rigtig mange der ville opleve bedre løb ved at skifte deres Kayano ud med et par Asics GT2000. Men mange tør ikke tage springet. Man ved hvad man har, man ved aldrig hvad man får? Men jeg kan godt hjælpe dig lidt på vej, du får en ganske fantastisk løbesko i GT2000.

VIDSTE DU AT:

Asics GT2000 sælger flere par på verdensplan end Asics Gel Kayano gør?

Asics GT2000 erstatter den voldsom populære Asics GT2170 eller GT2160

 

Kølige facts om disse 2 løbesko

Asics GT 2000

 • Løbestil: Moderat pronation
 • Vægt: 287 gram
 • Drop: 10mm
 • Underlag: Fast underlag (Skov, sten, mudder)
 • Træningsformål: Mængdetræning
 • Vejledende pris: 1200 DKK

Asics Kayano

 • Løbestil: Moderat pronation
 • Vægt: 328 gram
 • Drop: 10mm
 • Underlag: Fast underlag
 • Træningsformål: Mængdetræning
 • Vejledende pris: 1500 DKK

Og vinderen er

 • Løbestil: UAFGJORT
 • Vægt: GT2000 = minus 41g
 • Drop: UAFGJORT
 • Underlag: UAFGJORT
 • Træningsformål: UAFGJORT
 • Vejledende pris: GT2000 = -300,-

 

Der er taget udgangspunkt i:
– Vejledende pris fra leverandør
– Vægten på skoen er fra en str. 42 (herre)

GT2000 må siges at være vinderen i det her spil – helt klart…eller?
Vi ved godt at ovenstående kåring er meget opstillet, og selvfølgelig nok ikke helt skal vurderes således hvis man gøre det dybdegående. Men alligevel er det, set fra vores synspunkt, meget bemærkelsesværdigt at GT2000 har flere vinderpunkter end Gel Kayano?
Hvis man tager punkterne og sammenligner dem, så opdager man hurtigt at det er en løbesko der dækker præcis den samme målgruppe af løbere. Begge 2 er udpræget designet til at tage sig af de moderat pronerende løbere (den løber der vrider indad).

Og tag det fra en som har prøvet begge løbesko, de gør jobbet lige godt. Hvis man kigger nøgternt på det faktum at det skal bremse og hjælpe pronation, så gør begge sko jobbet lige godt. Man kan som tidligere nævnt i artiklen så sagtens argumentere for at i Asics kayano er der lige brugt de lidt federe materialer og features. Men kigger du på opgaven som disse løbesko skal løse, så er min påstand at de løser det begge 2 til UG.
Hvis skoen klarer jobbet, så kan man efterfølgende begynde at se på andre fordele og ulemper der kunne være i den ene løbesko fremfor den anden. Og her er der 2 væsentlige parametre som jeg ikke mener man kommer uden om:

Vægt:
Vægten på en løbesko har en hel del at sige. Du løfter alligevel dine fødder en del gange på en løbetur (eller gåtur) Og i det her tilfælde er Asics GT2000 ca. 41 gram lettere end Asics Gel Kayano. Og det synes jeg da egentlig er en okay forbedring, som jeg helt sikkert ville blive glad for på min løbetur. Hvis du løfter 41½gram mindre hver gang du tager et skridt, så er vejen til tunge og trætte ben længere. Så alene det faktum at skoen er lettere synes jeg gør at du bør overveje om ikke GT2000 skulle have et forsøg?

Pris:
Ja nogle går meget op i det, andre hader det. Personligt er pris for mig ikke noget jeg går stort op i. Jeg vil gerne betale hvad mine løbesko skal koste, så længe jeg ved at de løser opgaven, og jeg får hvad jeg forventer.
Det er realitet at Asics GT2000 i vejledende udsalg er 300,- billigere end Kayano. Det er den fordi at den ikke har toppen af poppen i alle materialer og features (tidligere beskrevet) Derfor kan skoen sælges billigere. Og hvis vi tager udgangspunkt i at en Asics Kayano som regel lægger på en pris omkring de 1000-1100,- i Danmark. (minus 30% sådan cirka) Så kan vi med samme besparelse på Asics GT2000 nå ned under den magiske grænse på de 1000,- 1200,- minus 30% giver 840,- Og til den pris vil jeg kalde Asics GT2000 for et scoop. Det er langt under hvad jeg ville vurdere denne løbesko kunne bære i pris.

Vi har selvfølgelig anmeldt de 2 sko

Da skoene hører til i blandt de mest solgte, trods alt i Danmark, så har de selvfølgelig også været igennem vores testeri. Og lad det bare være sagt med det samme. Individuelt er det 2 fantastiske løbesko. Så ovenstående skal ikke ses som at den ene løbesko er bedre end den anden. Ovenstående skal mere ses som at man måske kunne kigge anderledes når man valgte løbesko. Måske er kayano det rigtige valg for dig?

Læs test og anmeldelse af Asics Kayano

Læs test og anmeldelse af Asics GT 2000

 

Video gennemgang af Asics GT2000 vs Asics Kayano

 

Besøg Asics egen officielle hjemmeside HER

Hvad er kan du spare lige nu på de 2 modeller

Hvad koster de 2 modeller så? Det har vi selvfølgelig listet op for dig, så du kan finde den bedste pris på enten Asics Kayano eller Asics GT2000 netop i dag.
Hvis ikke du ved det, så har vi testet og sammenlignet et hav af forskellige løbesko, og skulle en af 2 ovenstående modeller ikke lige være den du søger, så besøg vores side med anmeldelser og test af løbesko her. Der finder du helt sikkert masser af relevant og konstruktiv viden omkring massere af løbesko

Dagspris på Asics Gel Kayano

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 899 DKK Til butik
1-2 dage 1.005 DKK Til butik
2-5 dage 1.087 DKK Til butik
4-7 dage 1.087 DKK Til butik
1-2 dage 1.099 DKK Til butik
3-5 dage 1.193 DKK Til butik
1-2 dage 1.199 DKK Til butik
2-5 dage 1.274 DKK Til butik
2-5 dage 1.297 DKK Til butik
3-5 dage 1.439 DKK Til butik
3-5 dage 1.464 DKK Til butik
3-5 dage 1.500 DKK Til butik
 

Dagspris på Asics GT2000

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 628 DKK Til butik
2-5 dage 825 DKK Til butik
1-2 dage 864 DKK Til butik
1-2 dage 899 DKK Til butik
4-7 dage 912 DKK Til butik
5-7 dage 925 DKK Til butik
3-5 dage 935 DKK Til butik
3-5 dage 966 DKK Til butik
2-5 dage 1.024 DKK Til butik
2-5 dage 1.049 DKK Til butik
 

Hvad er dine erfaringer med Asics GT2000 vs Asics Kayano

Du er som altid mere end velkommen til at give din mening til kende. Har du gode og eller dårlige erfaringer med de 2 løbesko, så kom endelig med dem. Ovenstående er kun vores vurdering, og der er selvfølgelig altid åbent for debat.
Så brug rigtig gerne kommentarfeltet herunder til at smide os dine erfaringer og meninger.

About the Author:

En passioneret løber der elsker at nørde med både løbesko, og selvfølgelig også alt det fysiologiske omkring det at løbe. Ja, jeg har rigeligt med løbesko, det siger min kone i hvert fald. Men jeg kan altså ikke lade være.....

Kommentarer

 1. Rasmus  marts 9, 2020

  Har løbet i GT2000 fra jeg vejede 115 kg til 85 kg og har prøvet forskellige andre, men er hver gang kommet “tilbage” til GT2000. Det er bare en super god sko.

  svar
  • Ronni Andersen  marts 14, 2020

   Hej Rasmus.

   Jeps. Asics GT-2000 er i Danmark en yderst undervurderet sko. Tak for input.

   svar

Skriv en kommentar