Inov8 – anmeldelser af de bedste trail løbesko

Inov8 løbesko vinder måned efter måned bedst i test udgivelser for trail løbesko.

Her på siden finder du:

 • Danmarks største samling af Inov8 sko
 • Personlige tests og anmeldelser
 • Prissammenligninger

Klik dig ind på de specifikke modeller og lær om modellerne. Der finder du også de bedste priser.


 
Trailløb (sti, sten..)

Mest populære

Andre

 • Inov8 Trailroc 255
 • Inov8 Roclite 290
 • Inov8 Trailroc 235
 • Inov8 Trailroc Terrafly 303
 • Inov8 Roclite 243
 • Inov8 Roclite 312
Crossfit (funktionel træning)

Mest populære

Andre

Off trail (mudder, sne..)

Mest populære

Andre


 

Hvad er så skide godt ved Inov8?

Inov8 løbesko vinder måned efter måned mere indpas på det danske trail og crossfit marked. Hvad er så specielt ved disse Inov-8 løbesko?

De vil være lettest i enhver kategori.

Du får utrolig lette løbesko til orienteringsløb, trailløb, offroad løb, ultraløb, asfalt løb, crossfit osv.

Jeg er personligt kæmpe fan af Inov8. Det kan faktisk ikke siges for tit. Inov8 gør det bare hver gang – overrasker mig positivt. Hver gang man når til et punkt hvor man tænker, nu kan de ikke gøre det og det bedre – så gør de det sgu. Og det er udvikling i verdensklasse hvis i spørger mig.

Se videoen om Inov8, vælg din model, eller scroll længere ned for at få et overblik over hvilken sko du skal have. Jeg giver dig en meget lavpraktisk indblik i strukturen for løbeskoene, som ellers kan virke noget uigennemskueligt

Sådan finder du din sko fra Inov8

For at nå frem til den model, der passer dig, skal du stille dig selv følgende spørgsmål i prioriteret rækkefølge. Jeg giver dig i hvert tilfælde svarmuligheder, så du kan krydse af hvilken retning du skal. Ud for hver svarmulighed har jeg også noteret hvilke sko du kan bruge)

 1. Hvilken type træning udøver jeg?
 2. Hvor længe har jeg trænet min sportsgren og hvor seriøs er jeg?

1. Typer af træning

Lad mig skære helt ind til benet. Du har her følgende valgmuligheder:

 • Crossfit – indendørs primært (Bare-XF, Fastlift)
 • Normal løbetræning – asfalt og hårdt underlag (Road-X, Road-X-treme, Road-X Lite, Bare-X)
 • Trailløb – småstier og grus (Roclite, Trailroc, Terrafly)
 • Offroad – mudder og sne (Mud-Claw, X-Talon, Bare-Grip, Oroc)

2. Niveau og skadesrisiko

Inov8 opererer med “drop”. Drop er et udtryk for højdeforskellen mellem hælens højde og spidsen af skoens højde. Er hælen 35 mm og fronten 25 mm, er der tale om et 10 mm drop. På den måde taler man her ikke om løbestil. Der er ikke lagt samme typer af pronationskiler i løbeskoene. I stedet for benyttes droppet.

inov8 løbesko

Jo lavere et drop, desto mere nærmer du dig en naturlig løbestil. Med et 0 mm drop (også kaldet zero drop) kan du opbygge en meget naturlig løbestil. Dog skal du også kigge på tykkelsen af sålen. Der er ikke meget naturlig løbestil og en løbesko med zero drop og 20 mm tyk sål. Er du ny indenfor natural running vil jeg til enhver til anbefale dig at starte i et par 9 mm drop sko. Det er en rigtig god gylden middelvej, og så har du muligheden for at lade din krop vende sig til den nye løbestil.

Generelt har Inov8 følgende typer af drop:

 • 9 mm drop (Fastlift, Road-X, Roclite, Oroc)
 • 6 mm drop (F-Lite, Roclite, Trailroc, Terrafly, Mudclaw, X-Talon)
 • 3 mm drop (F-Lite, Road-X, Road-X-Treme, Road-X Lite, Roclite, Trailroc, Mudclaw, X-Talon, Oroc)
 • 0 mm drop (Bare-XF, F-Lite, Bare-X, Road-X-Treme, Trailroc, Bare-Grip)

Du kan læse mere om de forskellige løbesko, og deres drop på Inov8’s hjemmeside. 3 pile kendetegner 9 mm drop, 2 pile er 6 mm drop, 1 pil er 3 mm drop og “zero” er 0 mm drop. Som du kan se findes flere af modellerne med forskellige drop. Lad mig demonstrere med et eksempel. F-Lite går igen i flere kategorier. Det skyldes at den er lavet i flere udgaver. Forskellen på droppet betyder oftest også en reduceret vægt. Der findes således F-Lite 195, F-Lite 230 osv.

inov8_kategorier

Mont Blanc vertikal kilometer

Inov8 har flere gange været sponsor på et af de hårdeste kortere løb i verden. Løbet hedder er kendt som Vertikal kilometer. Du løber 1000 højdemeter på en distance på 3,8 km. Det er en stigningsprocent på 26%. Det gør ondt. Rigtig ondt. Du kan læse mere om vertikal kilometer her.

Jeg har personligt haft fornøjelsen af at løbe distancen. Du kan ikke andet end at undervurdere den rute. Et bud er at verdens hurtigste på en 3,8 km flad rute er 10 minutter (2,5 min/km). Verdens hurtigste ville formentlig klatre denne rute på omkring 30 minutter (7,5 min/km). Da jeg løb Inov8 Vertikal Kilometer i Charmonix Mont Blanc er mit bedste bud at jeg ville kunne klare en flad 5 km på 19 minutter. Det tog mig 52:30 minutter at komme til toppen. Det er 13,8 min/km. Det lyder langsomt. Det er langsomt. Hvis du nogensinde får muligheden, bør du gøre dig selv den tjeneste at tage turen. Hvis jeg skal give dig ét råd med på vejen – du kan ikke løbe derop – gå nu bare!

Jeg er utrolig begejstret for løbet, som har 400 deltagere fra cirka 100 nationer hvert år.

Inov8 trailløbesko på tilbud og udsalg

inov8

Er du på udkig efter Inov8 løbesko på tilbud, bør du slå et smut forbi en af forhandlerne her på siden. Det er ikke svært at finde Inov8 løbesko på tilbud. Det skyldes flere ting. inov8 er et moderne firma, der godt ved at internettet er vejen frem. Naturligvis kan du ikke få samme rådgivning når du køber varer online som i en fysisk forretning.

Inov-8 løbesko herre og damer

Helt overordnet set kan man sige at Inov8 laver løbesko til herre, damer og unisex. De er primært kendt for deres unisex modeller, hvilket de samtidig er blevet en anelse kritiseret for. Det skyldes at mange andre mærker som Asics og New Balance har gjort meget op i at lave kønsspecifikke modeller. Det er de dog kommet efter i de seneste kollektioner.

Crossfit sko – hvorfor nu det?

Crossfit er en af verdens hurtigst voksende sportsgrene. Desværre er udbudet af crossfit sko ikke stigende i nær samme grad. Det gør nu ikke så meget når Inov8 har så gode crossfit sko som de har. Den absolut mest kendte model er Bare-XF 210 – en suveræn sko til crosstræning. Crossfit er fedt for kroppen, og en perfekt pendant til dit løb. Du får med crossfit rørt nogle flere muskler, og din træning bliver hermed langt mere alsidig. Inov8 er hvis du spørger mig en af de førerende på crossfit fodtøj. De har hos Inov8 set lyset, og kom tidligt i gang med at udvikle disse sko. Og mange tak for det.