Inov8 F Lite 230 – personlig test med de skarpeste priser

Inov8 F-Lite 230 er en sublim begynder crossfitsko, som også kan benyttes som en løbesko til de hurtige løbeture. Fittet er behageligt og meget effektivt. Læs her om:

 • Min vurdering af F-Lite 230
 • Sammenligning med andre modeller
 • Prisoversigt fra forhandlere.

OBS: Spar -95 kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 1.100 kroner, så udnyt det i dag.


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.195 DKK Til butik
 

Inov8 F-Lite 230 crossfit sko

Inov8 F Lite 230 er en allround crossfit sko og løbesko med en vægt på kun 230 gram. Skoen har et lækkert anatomisk fit og kan benyttes til en bred vifte af sportsgrene. Dog er skoen særligt kendt som en stabil crossfit sko, som du kan bruge til WOD, løft eller løb under træningen. Det er noget du alt sammen kan se mere om i den video jeg har lavet. Hvis du benytter rebklatring i særlig grad, skal du have fat i Inov8 F Lite 240 i stedet for 230´eren da den har en bedre beskyttelse.

Inov8 FLite 230 er en 230 gram let crossfit sko lavet af syntetiske materialer for at holde vægten på sit minimum. Det er Inov8s mål at være lettest i hvilken som helst klasse de laver sko – det er også tilfældet med deres crossfit sko. Overordnet set er det en sko med lav profil med et 6 mm hæl til tå drop. Det er en størrelse af droppet som af mange anbefales til eksempelvis de olympiske løbe. Samtidig kan skoen bruges til at træne den naturlige løbestil. På løbefronten er skoen primært designet til at løbe på hårdere underlag.

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: N/A – alle
 • Pasform: anatomisk
 • Underlag: gulv / asfalt / grus
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Nice to know

 • 3mm sticky gummisål
 • F-Lite sål
 • Reinforced medial

Fun to know

 • Vægt: cirka 230 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 6,0 mm
 • Hæl højde: 9,0 mm
 • Forfod højde: 3,0 mm

 

De nødvendige specifikationer

Inov8 F-Lite 230 har et drop på 6mm startende fra 9mm hæl og sluttende ved 3mm forfod. Et drop på 6mm er mindre end mange andre sko, men det kan fås mere ekstremt ved eksempelvis Inov8 Bare XF 210 er droppet 0mm. Skal du bruge skoene til andet en vægtløftning er det ikke nødvendigvis bedst med et så lavt drop som muligt. FLite 230 crossfit skoen er lavet som en unisex sko og med den kendte sål F-Lite. Det er en relativ hård sko, som dog godt kan “bøjes” under øvelser.

Overvældende mange farvemuligheder

Inov8 F Lite 230 kommer i et hav af farvekombinationer. Nok blandt de løbesko, der kommer i flest farver. Dog er det typisk sådan at hver forretning har valgt at fokusere på 1 (måske 2) farver. Det er vanskeligt at lagre så mange forskellige farver.

Forskel på 195 og 230?

Selv er jeg primær tilhænger af Inov8 F Lite 195 – det er primært fordi når jeg træner crossfit vil jeg gerne udføre alle øvelser så naturligt som muligt. Kan du godt lide at have bare en smule hæl på, så er dette er rigtig godt valg. Inov8 F Lite 230 er desuden lidt mere for begynderen / den let øvede crossfitter / løber. Er du for nyligt startet til crossfit, så er dette skoen jeg vil anbefale dig.

Udover at bruge skoen til crossfit, kan du også tage den med på dine løbeture. Det har jeg selv fine erfaringer med. En af Danmarks bedste og mest kendte trailløbere har af og til også Inov8 F Lite 230 med i kufferten. Fx til Ultra Trail Mont Blanc – se Moses Løvstads pakkeliste her.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.195 DKK Til butik