Asics Gel Super J33 anmeldelse og priser

asics-gel-super-j33-anmeldelse-størrelse-herre-danmarkAsics Gel Super J33 er en let løbesko målrettet en mere naturlig løbestil. På ingen tid er Super J33 blevet et populært valg til løbere med pronation. Her finder du:

  • Min anmeldelse af Super J33
  • Fordele og ulemper
  • Prisoversigt

OBS: Køb i dag og spar (AFP: Der skete en fejl ved indlæsning af pris fra tabellen med id ‘180’) kroner gennem iloebesko. Normalprisen er 1.100 kroner

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
 

Introduktion

Efter at have læst flere lovende anmeldelser købte jeg et par Asics Gel Super J33 og testede dem derefter fra A til Z.

Asics har i sin altid innovative og målorienterede ånd udviklet endnu en tilføjelse til sin samling af hurtige letvægtssko. Den nye sko hedder Asics Gel Super J33, og den er en del af Asics’ Natural33-kollektion, som er en samling af sko, hvis primære formål er at skabe en interaktion mellem alle 33 led i din fod.

Asics Gel Super J33 praler af sin FluidAxis-teknologi, som tilpasser sig fodens geometri samt hjælper løbere med tendens til mild til moderat pronation. Derudover har Asics Gel Super J33 et 5,3 mm højt hæl-til-tå drop, hvilket gør, at du kan løbe endnu hurtigere uden at gå på kompromis med skoens støtte. Noget der er endnu vigtigere at nævne er, at denne sko er en letvægtssko, der vejer omkring 226 gram.

Hvad er nyt?

Asics Gel Super J33 er faktisk den første sko med dette navn. På trods af, at der ikke er nogen deciderede forgængere at sammenligne skoen med bliver den ofte sammenlignet med den lidt lettere Asics sko, Gel-Lyte 33, som vejer 218 gram. I Asics Gel Super J33 er der tilføjet ekstra hårdt skum i skoens mediale halvdel for at øge skoens samlede stabilitet. Den er altså en letvægtssko, som er perfekt til trackløb og generelt løb i højt tempo, idet den med sin lave vægt tilbyder en høj komfort, mens den derudover også tilbyder foden en god støtte og stabilitet.

Asics Gel Super J33 billig test pris

Fordele og ulemper ved Asics Gel Super J33

 

Fordele

Lav vægt

Asics Gel Super J33 regnes for at være en af Asics’ letteste stabilitetsløbesko. Herremodellen vejer 226 gram, mens damemodellen vejer 187 gram. Dette er en meget lav vægt, hvilket vil gøre dit løb nemmere, mens det også vil forbedre din fart og effektivitet.

Fleksibel

Udover at være en letvægtssko er Asics Gel Super J33 også en meget fleksibel sko. Dette gælder især mellemsålen, som består af en kombination af Solyte Midsole- og FluidAxis-teknologien. Derudover har skoen også en meget fleksibel overdel.

God plads til tæerne

I modsætning til de fleste af Asics’ løbesko har Asics Gel Super J33 en overraskende rummelig toebox, hvilket gør det nemmere at strække tæerne ud efter en lang løbetur.

God støddæmpning

For en letvægtssko som Asics Gel Super J33 er støddæmpning ofte en af de ting man er nødt til at gå på kompromis med. I Asics Gel Super J33 er der dog indlagt nogle GEL units i sålen, som giver skoen en rigtig god støddæmpning på trods af den lave vægt. Dette betyder, at du vil føle dine fødder bounce afsted når du løber, hvilket i sidste ende også vil bidrage til en hurtigere fart.

God stabilitet

Asics Gel Super J33 er kendt for at give en rigtig god stabilitetsfølelse, og det især til løbere, der hartendens til overpronation. I skoen finder vi Guidance Line-teknologien, som guider foden i hvordan den skal lande. Derudover er der også placeret en form for fast skum langs skoens mediale inderside for at forhøje stabiliteten.

Stilet udseende

Hvis du også er interesseret i at bruge dine løbesko til andet end løb er Asics Gel Super J33 et godt valg. I modsætning til andre Asics’ sko, som kun er tilgængelige i kedelige og neutrale farver, er Asics Gel Super J33 tilgængelig i et bredt spektrum af klare og stærke farver, der får skoen til at se meget stilet og fashionabel ud.

Ulemper

Lidt for varm

Selvom at Asics Gel Super J33 er en meget letvægtig sko føles den en smule varm under løb. Det kan derfor konkluderes, at der må vær nogle problemer med skoens åndbarhed. Derfor vil jeg fraråde dig at bruge disse sko om sommeren eller generelt i et varmt klima, da dine fødder vil få de meget varmt, hvilket højst sandsynlig vil påvirke din performance.

Ikke god støtte når man er stillestående

Hvis du havde tænkt dig at iføre dig dine Asics Gel Super J33 i situationer, hvor du skal være meget stillestående, vurderer jeg, at dette er en dårlig ide. På trods af at de indlagte Gel units giver rigtig god støddæmpning under løb er de ikke designet med henblik på at man skal stå meget stille. I så fald vil du højst sandsynlig føle dig træt i både hæl og forfod.

Hælskridning

Selvom at Asics Gel Super J33 har en rigtig god pasform er det ikke en sko, der smyger sig om dine fødder. På skoens overdel sidder to snørehuller, der er forbundet med hælen. Hvis du strammer disse godt vil du opnå en bedre pasform i hælen. Hvis du derimod har en bred ankel kan dette både være besværligt og ubehageligt. Derfor vil du måske føle, at din hæl skrider. Selvom du ikke nødvendigvis vil finde dette direkte irriterende kan det alligevel være en ulempe ikke at have den helt rigtige pasform.


 

Hvem henvender skoen sig til?

Pris

Prisen på Asics Gel Super J33 ligger vejledende på 1100 DKK. I sammenligning med andre af Asics’ topmodeller er denne altså relativt billig. På trods af den lavere pris må man dog ikke betvivle dens kvalitet, som er virkeligt høj. Du kan heldigvis typisk finde stærke tilbud på Asics Gel Super J33, så du kan finde den billigere end vejledende pris. Konkurrencen er størst online, hvilket også gør at det er her du oftest finder de største besparelser.

Svangstøtte og pronationskontrol

Asics Gel Super J33 er en stabilitetssko, som tilbyder rigtig god støtte til løbere, som har en flad eller lav svang. Dette kan bestemmes ved at lave et aftryk af din fod. Derudover er Asics Gel Super J33s pronationskontrol udviklet med henblik på løbere, der har tendens til let overpronation. Overpronation sker når din fod vrikker for meget ind på indersiden af din fod når du løber, hvilket øger risikoen for skader. Hvis du derimod er bevidst omkring dette og investerer i en stabilitetsløbesko, der giver dig den pronationskontrol du har brug for, behøver du ikke længere at bekymre dig om dette.

Terræn

Asics Gel Super J33 henvender sig primært til løbere, der løber kortere distancer i terræner som eksempelvis bane, asfalteret vej eller grus. Skoen arbejder rigtig godt på jævne og tørre overflader. Hvis du er interesseret i trailløb er denne sko nok ikke den optimale idet du med denne ikke vil opnå den stabilitet og komfort du har brug for i denne type løb. Asics Gel Super J33s adræthed sænkes når du bruger den i besværlige terræner, som eksempelvis på våde og glatte overflader.

Brug

Asics Gel Super J33 er optimal, hvis du ønsker at bruge den til normal og regelmæssig træning. Idet den er en del af Asics’ Natural33-kollektion kan du føle dig sikker på, at du kan løbe på din helt egen naturlige måde. Der skabes en interaktion mellem alle 33 led i din fod og din løbestil vil derfor føles endnu mere personlig og naturlig. Denne sko er meget passende hvis du ønsker at løbe korte til mellemdistancer, som eksempelvis 10 km-ture eller kvalitetstræninger.

Holdbarhed

Asics Gel Super J33 er lavet af nogle holdbare og slidstærke tekstilmaterialer. Ydersålen er lavet af AHAR gummi, som er meget modstandsdygtigt overfor slitage. Dette sikrer dig, at ydersålen ikke nemt går i stykker. Dog har jeg bemærket, at overdelen på mine sko begynder at vise tegn på slitage på trods af, at jeg kun har løbet omkring 1000 km iført dem. Jeg kan dog sagtens stadig bruge dem, og resten af skoen ser stadig rigtig godt ud.

Størrelse og pasform

Skoens pasform afhænger af din fods bredde. Pasformen i Asics Gel Super J33 er til dem, der har en medium størrelse fod. Dette gælder både hælen, midterfoden og forfoden. Den har en rummelig toebox, så der er uanset hvad god plads til tæerne.

Størrelsen til gengæld afhænger af din fods længde fra hæl til tåspidser. Du skal købe din Asics Gel Super J33 i den størrelse du normalt bruger, og den er tilgængelig fra US størrelse 4 til 19 i herremodellen og 5 til 15 i damemodellen.

Vægt

Asics Gel Super J33 er en letvægtsløbsko, der primært henvender sig til løbere med tendens til mild til moderat overpronation. Herremodellen vejer 226 gram, mens damemodellen vejer 187 gram. Det er en sjældenhed at se en stabilitetsløbesko, der har en ligeså lav vægt som Asics Gel Super J33 har.

Hælhøjde

Det er meget vigtigt at kende hælhøjden på dine løbesko da det er denne, der fortæller dig hvor stor afstand, der er mellem din hæl og jorden. Hælhøjden på Asics Gel Super J33 er 31,2 mm på herremodellen og 30,1 mm på damemodellen. Dette er en meget gennemsnitlig hælhøjde, hvilket betyder, at du kun lige og lige kan føle det underlag du løber på.

Forfodshøjde

Forfodshøjden er afstanden mellem dine tæer og jorden. Forfodshøjden på Asics Gel Super J33 er 25,9 mm på herremodellen og 25,8 mm på damemodellen. Dette er en gennemsnitlig forfodshøjde for en stabilitetssko som Asics Gel Super J33.

Hæl-til-tå drop

Hæl-til-tå droppet er en anden faktor, der er vigtigt at være opmærksom på, når du køber nye løbesko. Hæl-til-tå-droppet er forskellen mellem hælhøjden og forfodshøjden, hvor et lavere hæl-til-tå drop medfører en blødere landing på forfoden eller midterfoden. I Asics Gel Super J33 er hæl-til-tå droppet 5,3 mm i både herre- og damemodellen, hvilket er et meget lavt drop. Dette giver den rigtig god støtte på trods af, at den er letvægtig.

Asics Gel Super J33s opbygning

Ydersål

Ydersålen på Asics Gel Super J33 har bl.a. en Guidance Line, som guider din fod i hvordan den skal lande under løb. Derudover består den af F.A.S.T-sålen, og der brugt gelemateriale i støddæmpningen, som giver en vis fart og energi i dit løb.

Mellemsål

Det er i mellemsålen, at vi finder Asics Gel Super J33s mest berømte egenskab og teknologi – nemlig den før beskrevne FluidAxis-teknologi. Den strækker sig fra hælens yderside til lige over din fods svang på indersiden, og giver mere plads til bevægelse for foden. På den måde er den behjælpelig med henblik på overpronation. Derudover er der i mellemsålen også tilføjet en tykt lag af skum, der giver skoen mere stabilitet.

Overdel

Asics Gel Super J33s overdel er også en af højdepunkterne ved denne sko. Overdelen er sømløs, og er lavet af et let mesh-materiale, som er draperet med en række welded overlays.

Asics Gel Super J33s tekniske konstruktion

For at skabe en revolutionerende sko som Asics Gel Super J33 er det nødvendigt at inkorporere en masse teknologier i udviklingen. Nogle af disse er beskrevet før i den anmeldelse, og jeg vil igen komme ind på nogle af dem her:

I Asics Gel Super J33 er FluidAxis-teknologien inddraget i et forsøg på at komme problemet med overpronation til livs. FluidAxis er en samling anatomisk korrekte riller, der sidder placeret omkring fodens led. Dette er gjort i et forsøg på at gøre skoen lige tilpas fleksibel. Derudover er meningen også, at denne teknologi skal lade skoen genkende og tilpasse sig fodens bevægelser og tryk, for at sikre, at foden laver en mere naturlig pronation.

Derudover har Asics Gel Super J33 også inkluderet en række F.A.S.T.-teknologier i den nye udvikling: F.A.S.T. ™Drop, F.A.S.T. ™ Heel, F.A.S.T. ™ Sole og F.A.S.T. ™ Ride. F.A.S.T. ™Drop er en lav forskel mellem hælen og forfoden, som minimerer mellemsålens vægt. Dette hjælper med at optimere din fart når du løber. F.A.S.T. ™ Heel-teknologien er en letvægtig konstruktion i hælen, som indhyller din fod og på samme tid reducerer skoens strukturelle vægt. F.A.S.T. ™Sole-teknologien er derimod et materiale på ydersålen, der gør skoen slidstærk og optimal til brug i hårde og udfordrende terræner. F.A.S.T. ™ Ride-teknologien henviser til den lidt mere faste Solyte-mellemsåls tilstedeværelse. Denne øger skoens reaktionsevne og forbedrer din løbetur.

Tilbud og rabatter

Hvis du ønsker at investere i et par Asics Gel Super J33-løbesko er der stor sandsynlighed for, at du vil kunne finde den på tilbud på flere forskellige online-løbeskosforhandlere. Nogle har endda fri returret, hvilket gør det nemmere, hvis du ikke er helt sikker på hvilken størrelse du skal anskaffe dig.

Asics Gel Super J33s herre- og damemodel

Støddæmpning i hælen

Støddæmpning i hælen er vigtig, hvis en løbesko skal leve op til en vis standard. Det er sandsynligt, at din hæl er den del af foden, der vil påvirkes mest under løb. Med henblik på støddæmpning i hælen vurderer jeg Asics Gel Super J33 til at være 7 ud af 10 på en skala fra 1-10 i herremodellen og 9 ud af 10 i damemodellen. Støddæmpningen i hælen er altså af rigtig høj kvalitet, og du kan være sikker på, at din fod er godt beskyttet under løb.

Støddæmpning i forfoden

På den anden side er det støddæmpningen i forfoden, der afgør, hvor meget din forfod påvirkes under både afsæt og landing. Jeg vurder støddæmpningen i forfoden i Asics Gel Super J33 til at være 9 ud af 10 for både herre- og damemodellen. Dette er en virkelig høj vurdering, og det betyder selvfølgelig bare, at der nærmest ikke er en finger at sætte på beskyttelse af forfoden.

Stivhed

Skoens stivhed afgør hvor meget kontrol du har over både din fart og din løbestil. Jeg vurderer stivheden i Asics Gel Super J33 til at være 2 ud af 10 i både herre- og damemodellen. Dette er en meget lav vurdering, hvilket betyder, at skoen er meget fleksibel. Fleksibilitet er godt, men det gælder om at finde en mellemvej for at få det optimale ud af din sko.

Stabilitet

Skoens stabilitet tillader dig at tage fuld kontrol over løbeturen og det især på ujævne overfalder. I Asics Gel Super J33 vurderer jeg stabiliteten til at være 8 ud af 10 i både herre- og damemodel, hvilket uden tvivl er rigtig godt for en meget letvægtig stabilitetssko.

Løbesko der ligner Gel Super J33

Der findes også andre løbeskomodeller, der på mange måder minder om Asics Gel Super J33. Nogle af dem vil jeg herunder give en kort beskrivelse af.

Asics Lyte33 er en løbesko, der har ry for at være en adræt sko med god støddæmpning såvel som stabilitet. Især støddæmpningen i hælen er værd at lægge mærke til, og den har derudover også en fast forfod, der dog er lidt for rummelig, hvilket dog var forventet. Alt i alt er Asics Lyte33 skoen en meget medgørlig sko, der primært henvender sig til løbeentusiaster, som gerne vil have en hurtig tid.

Mizuno Wave Inspire er også en sjælden type stabilitetsløbesko idet den kun vejer 263 gram på trods af, at den har en rigtig god støddæmpning og en fleksibel forfod. Denne sko gør brug af Mizunos særlige teknologi, Wave-pladen, som er en tynd plastikplade, der er at finde under hælens indre kant. Det er denne plade, der gør, at Mizuno Wave Inspire brillerer på stabilitetsfronten.

Sidst, men ikke mindst, har vi Saucony Kinvara (Jeg har anmeldt skoen her), som er en forbedring af Sauconys tidligere Kinvara-modeller. Der er placeret ekstra gummi i ydersålen for at optimere holdbarheden. Derudover er der brugt en ny teknologi ved navn Pro-lock, som giver skoens overdel en rigtig god pasform. Derudover er mesh-materialet på overdelen også meget slidstærkt, og skoens kant er blevet mere behagelig som følge af, at der er brugt et nyt og blødere materiale til denne del.

Opsummering

Efter min mening er Asics Gel Super J33 helt klart en sko, der er værd at investere i, hvis man er på udkig efter en letvægtig stabilitetssko. Den har et stilet ydre, men går ikke på kompromis med komfort eller stabilitet. Den er især optimal for løbere med tendens til overpronation, og er især anvendelig i terræner såsom bane, asfalteret vej eller grus. Du kan både bruge Asics Gel Super J33 til maratonløb, kvalitets workouts eller kort- til mellemdistanceløb. Den har flere forskellige teknologier inkorporeret, som samlet set forbedrer stabiliteten, farten og adrætheden i dit løb. Det lave hæl-til-tå drop gør, at du får en god føling med det underlag du løber på. Alt i alt er disse egenskaber og teknologier med til at give dig en mere naturlig løbeprofil.

På den anden side er der også ting, der kan forbedres ved Asics Gel Super J33. Dette gælder især åndbarheden, der ikke er synderligt imponerende. For at sikre, at løberens fødder vil holde en behagelig temperatur og ikke vil svede alt for meget er en bedre åndbarhed nødvendig. Jeg håber, at dette vil blive forbedret i den næste udgave af Asics Gel Super J33.

Prissammenligning

Jeg har søgt nettet tyndt for steder, hvor Asics Gel Super J33 kan købes billigt. Her er hvad jeg fandt frem.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik