Nike Air Zoom Odyssey | En fantastisk løbesko

Nike Odyssey er en løbesko der henvender sig til et bredt publikum. Skoen er en løbesko med masser af fede features, og en løbesko der virkelig kan nogle specielle ting. Vi hos Iloebesko.dk har bl.a. andet i denne terst kigget nærmere på:

 • Udtømmende anmeldelse af Nike Odyssey løbesko
 • Fordele og ulemper ved Nike Air Zoom Odyssey
 • Bedste pris lige nu på Odyssey
 • Hvad siger andre om Nike Odyssey
 • Tekniske detaljer om skoen

OBS: spar her 501 kroner. Butiksprisen er 1.300 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
3-5 dage 1.242 DKK Til butik
1-7 dage 1.245 DKK Til butik
1-2 dage 1.300 DKK Til butik
 

Hvad er nyt Nike Air Zoom Odyssey 2

Nike Odyssey er nu nået til nummer 2 i rækken. Den første udgivelse af Nike Air Zoom Odyssey var en stor succes, og derfor var vi selvfølgelig også super spændte på at se hvad Nike kom med når de lancerede Nike Air Zoom Odessey 2.
Der er ikke lavet nogle revolutionerende ændringer, da man stod med en løbesko som løberne havde taget rigtig godt imod, og som egentlig fungere på rigtig mange punkter. Nike Odessey var måske lidt ment som en arvetager for Nike Lunareclipse, og den opgave må man sige at skoen har løst til fulde. Der er stort set kun positive ting at høre når snakken falder på Nike Odessey.

Vi vil ikke trække nogle områder ud og fortælle at her har Nike i deres Odyssey 2 lavet store ændringer, for sådan ser vi det ikke. Vil mere sige at Odyssey er blevet optimeret lidt på det hele, uden at vide at om Nike rent faktisk har justeret hver enkelt lille detalje på skoen, det tror jeg næppe. Men tror helt bestemt på at Nike har lyttet til de tilbagemeldinger de har fået på skoen, og justeret ind efter dem. Skoen indeholder naturligvis stadig de fede features som Flywire snørresystem, Zoom Air støddæmpning i forfod og hæl, Dynamic support og meget meget mere. Alt det har Nike i hvert fald ikke været inde og justere på.

Så hvis du var glad for Nike Air Zoom Odyssey 1, så tror jeg bestemt ikke du vil komme til at holde mindre af Nike Air Zoom Odyssey 2. Vi synes i hvert fald at denne løbesko står knivskarpt til den pronerende løber, og alle med den stil burde give sig selv den oplevelse det er at løbe i Nike Odyssey.

Hvad er fantastisk ved Nike Air Zoom Odyssey

Kort og godt så er det fantastiske ved denne Nike Odyssey nogle banale ting som støtte, pronationsstøtte og pasform. Det er ting som mange mener altid vil være til stede i en løbesko, men i Nike Air Zoom Odyssey er der bare lige lidt mere af det. Det er en top løbesko fra Nike, og det kan man sagtesn mærke i deres valg af materialer og features.
Odyssey er udstyret med alle de fede ting fra Nike, alle deres voldsom populære features som Zoom Air, Flywire m.m. Og så er der lige den lille ting ved denne løbesko fra Nike, at den indeholder et nyt system i forhold til at bremse pronation. Og lige netop det kan for mange godt være springpunktet til at gå op og vælge Nike Odyssey i stedet for eksempelvis Nike Air Structure. Vi hos Iloebesko synes i hvert fald man kan mærke en tydelig optimering, men det kan du læse mere om lige herunder i vores personlige test af skoen.

Pronationssystemet hedder Triple Density, og betyder kort og godt at Nike har valgt at lægge 3 forskellige hårdheder ind i bremsningen af din pronation – det bevirker at du får et langt mere smidigt “rul” fremover, også selvom dine løbesko skal bremse din pronation.

Nike Air Odyssey er bare en drøm at træde ned i. Du kan fra første sekund mærke hvordan denne løbesko bare sætter sig rigtig godt rundt om din fod, og du på den måde får den absolut bedste komfort.

Du købe Nike Odyssey hvis du er pronationsløber og vil have toppen af poppen

Nike Air Zoom Odyssey er til dig der gerne vil have en ultra høj løbe komfort, og som elsker at dine løbesko bare sidder der fra første sekund

Du køber IKKE Odyssey hvis du er vant til at løbe i neutrale løbesko. Så passer modellen ikke til dig.

Et par Nike Odyssey

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Herunder finder du et meget kort udsnit af hvad andre løbere har sagt om skoen. Der er ikke bare hos os, men generelt på alverdens hjemmesider store roser til Nike Air Zoom Odessey

Søren Larsen, motionist løber

 • Jeg synes Nike Zoom Odyssey er god. Sidder godt og jeg har ingen gener ved at løbe i den. Den var måske lidt dyr, men jeg fortryder ikke jeg købte den–Søren Larsen

Madeline Olsen, Løber 30-40 km/uge

 • Jeg er forholdsvis seriøs med mit løb, og derfor går jeg virkelig meget op i mit fodtøj, det er klart. Jeg oplevede fra dag 1 at Nike Odyssey var en rigtig fed løbesko, og det er en af mine foretrukne løbesko på de længere ture. Den sidder tip top, og er bare super lækker at have på, også efter 15 kilometer–Madeline Olsen

Karl Petersen, Hygger sig med løb

 • For mig er løb en hygge beskæftigelse. Jeg har dog altid holdt mig til Nike løbesko. Det har jeg gjort fordi at hver gang jeg har skiftet til en ny model, ikke har oplevet gener ved dette bytte. Derfor ser jeg ikke grund til at skifte mærke. Odyssey fra Nike er for mig en super fin løbesko, som giver høj komfort, og gør hvad den skal for mig–Karl Petersen

 

 

Nike odyssey set fra siden

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Moderat/kraftig pronation
 • Pasform: Medium bredde
 • Underlag: Fast underlag
 • Vejledende pris: 1300 DKK

Nice to know

 • Dynamic Flywire snørresystem
 • Zoom Air støddæmpning (hæl/forfod)
 • Triple Density (pronation)
 • Flymesh overdel

Fun to know

 • Vægt: 287 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 12 mm
 • Fart OG stabilitet
 • Den “dyre” løbesko fra Nike

 

 

Se Nike flywire system

 

Min personlige test & vurdering af Nike Odyssey

Som udgangspunkt er jeg jo pronationsløber, og jeg vil ikke komme nærmere ind på den “diskussion” omkring løbestil som bliver ved med at florere rundt i branchen og blandt løbere. Jeg er ikke tvunget til at løbe med en pronations løbesko, jeg løber med de sko der sidder godt, og så tilpasser jeg længden af mine turen til løbeskoen.
Men da jeg første gang så Nike Air Zoom Odyssey, ja så kan man jo ikke lade være med at glæde sig til at komme ud og løbe i den. Den udstråler bare kvalitet fra det sekund du pakker den ud af æsken. Og det bliver bestemt ikke mindre af at få den på fødderne. Hold da op jeg synes den sidder godt. Der er selvfølgelig forskel på fødder, og pasform er individuelt, og jeg skal lade det være usagt om Nike Odyssey bare er unik til mig, men vil mene at denne løbesko fra Nike lægger i min personlige top 3 på pasform. Den har præcis den støtte den skal have, og så suger den sig fint fast til foden og sidder bare perfekt.

Udseendet på skoen er for mig som regel fuldstændig ligemeget, går ikke op i om jeg ser godt ud når jeg løber, vil hellere kunne gå i dagene efter en lang løbetur. Men derfor synes jeg godt man nævne designet på en løbesko når det er fedt. Og det er det på Nike Odyssey, den er sgu fed og stilfuld at se på, og nok også en løbesko jeg ville kunne finde på at tage på en sommerdag igennem byen med ungerne når vi skal ud at have en is.

Hvordan er Nike Odyssey så på landevejen?

Jeg synes helt igennem det er en god løbesko at løbe i. Den første tur jeg tog i Nike Odyssey var af en længde på 8 kilometer, og der kommer skoen i hvert fald ikke til kort, og da jeg løb denne “kortere” tur var det min klare fornemmelse allerede inden at have været ude på en længere løbetur i disse sko, at det ville den sagtens kunne klare. Og det kan den også.
Men den første løbetur bekræftede mig blot i de ting jeg havde formodet inden jeg løb, og jeg fik også bekræftet nogle af de features som jeg havde læst mig til skulle være fantastiske ved Nike Odyssey. Den utrolig lækre pasform omkring foden kan jeg kun nikke genkendende til, og det at du med Flywire systemet (snørre systemet) kan snørre skoen så den sidder helt som den skal, det gjorde bare oplevelsen federe.
Selvfølgelig kunne jeg godt mærke vægten i skoen. Mange sko jeg får på fødderne i denne tid er jo lavet ultra lettet og må nærmest ikke veje noget. Nike Odyssey har med en vægt omkring de 300gram i min størrelse en betydelig vægt i forhold til andre løbesko. Men synes ærligt ikke det gør noget, selvfølgelig kan jeg mærke forskel, men synes så også jeg fik en bedre komfort.

Og efter flere ture i Nike Odyssey

Efter flere både kortere og længere ture i skoen er min opfattelse egentlig ikke ændret væsentligt. Skoen sidder perfekt, og det er den samme oplevelse jeg har af skoen om jeg løber de 5 kilometer eller jeg runder de 15 kilometer. Skoen sidder hele tiden som den skal, den bremser min pronation sublimt, og så er den ultra blød at løbe i hele vejen.
Jeg har hovedsageligt løbet på asfalt i denne sko, og det er også det anbefalingen fra Nike går på, men kan altså ikke sige mig fri for at have ramt nogle skovstier engang imellem, og det synes jeg også den kan. det skal dog siges at det er nok på eget ansvar, da Nike har udviklet skoen til asfalt løb. Men jeg tog nu alligevel chancen – living on the edge :-)

Nike Air Zoom Odyssey, vil i hvert fald i længere tid nok være en del af min løbesko garderobe, for den er super lækker at løbe i. Tror ikke jeg sætter rekorder i den, og jeg vælger den heller ikke til mine intervaller og tempo ture, men vil helt sikkert anbefale Nike Odyssey til de løbere der vil have en god allround løbesko.

En af de ting jeg hæftede mig ved inden jeg modtog den Nike Odyssey jeg købte var at mange klagede en lille smule over at skoen var dyr. Og jeg kan da godt give folk ret i at 1300,- i vejledende udsalg er en del penge. Men jeg synes altså at man får hvad man betaler for. Du får høj kvalitet, og en løbesko som jeg tænker der i hvert fald er 1000 kilometer i. Og så ser regnestykket lige pludseligt rigtig fint ud. Jeg ser mange betale 8-9-1000,- for tempo sko som er lavet med ultra tynde materialer, og som måske kun holder 700 kilometer, så synes jeg at hvis du finder Nike Odyssey til måske 1100,- eller 1000,- online, så er det en god handel. Du kan jo starte med at kigge i vores pristabel for at finde den bedste aktuelle dagspris.

Valg af størrelse

Du skal vælge som du plejer at gøre når du køber Nike løbesko. Der skiller denne model sig ikke ud i størrelse. Men hvis du kommer fra et andet mære end Nike, så skal du være opmærksom på at Nike er til den lille side. Til sammenligning bruger jeg str. 43 1/3 i Adidas og Salomon, men i Nike løbesko er jeg oppe i en str. 44 (US 10) Du kan eventuelt bruge vores størrelsesguide

Fordele og ulemper

 

Fordele

Komfort, komfort og komfort

Overskriften siger sig selv. Den sidder bare PERFEKT, høj komfort, og derved også en fornøjelse hver gang man er ude og løbe i denne løbesko. Som jeg nævnte det tidligere, så høre Nike Air Odyssey til i min personlige top 3 når vi kommer til komfort i skoen

3 steps pronationskile

Pronationskilen, den måde den bremser din pronation og sørger for din afvikling på er perfekt. Der er arbejdet meget med dette fra Nike's side, og synes sagtens man kan mærke at der er lagt mange timer i at udvikle denne 3 steps kile, hvor det er 3 forskellige hårdheder.

Fuld Zoom Air

Der er støddæmpning i hele fodens længde. Både med mellemsål, men selvfølgelig også ved de 2 store Zoom Air puder som er lagt i både hæl og forfod. Det giver dig en ultra blød og responsiv fornemmelse

Flymesh overdel

Hænger unægteligt sammen med punkt 1 og komfort, men alligevel har Nike en fantastisk evne til at lave deres overdele på deres løbesko så bløde og lækre at jeg det fortjener et punkt på denne fordels liste. Du vil opleve at skoen bare suger sig ind til dine fødder, og giver dig perfekt pasform

Ulemper

Pris

Den lægger i den høje ende, og det vil helt sikkert skræmme nogle fra at købe denne løbesko. Og det er faktisk lidt synd, for tror at 9/10 ville være ligeglad med prisen hvis de først har haft prøvet skoen og løbet i den, for så er prisen lige pludselig sekundært.

Pronationskile

Ligesom det var en fordel, så tror jeg også at kilen vil kunne opfattes som en bagdel eller ulempe. For rigtig mange er gået med på vognen omkring at pronationskiler er unødvendige, man bruger kroppens egen stabilitet og hele den diskussion, og der kan Nike Odyssey måske godt miste nogle af sine ellers oplagte kunder fordi at pronationskilen er beskrevet som værende til den moderat eller kraftigt overpronerende løber.

Højt drop

Det er en smagssag, men med et drop på hele 12mm, så er du forholdsvis langt fra underlaget, og det er der helt sikkert nogle der synes vil være en ulempe.


 

Analysedel 1: Hvilke type løber henvender Odyssey sig til

Nedenstående analysedel 1 har udgangspunkt i hvem der kan og bør løbe med Odyssey fra Nike. Det skal selvfølgelig ses som vejledende, og hvad er reglen uden undtagelsen. Men nedenstående er en kort gennemgang af hvad forskrifterne og anbefalinger for denne løbesko burde være.

Hvilken løbestil

Det er pronationsløbere der bør løbe i denne Nike Odyssey. Og forskrifter siger fra moderat til kraftig overpronation. men hvad er det så lige det er. Det er jo nok en smule elastik i metermål, for hvordan bestemmer man lige hvor man lægger på skalaen. Men her har Nike Odyssey en klar fordel, da den er ikke bare med den gode gamle “hårde” pronationskile. Den er bygget op med 3 step i pronationskilen, og det alene vil gøre at den henvender sig til flere løbere.

Pasform

Denne løbesko sidder tæt, men det er tæthed på den gode måde. Den suger sig fint fast omkring din fod, uden at vi synes det bliver en “kvælende” fornemmelse.

 • Størrelse: normal længde (Nike niveau – husk de er små i størrelserne)
 • Hæl: normal
 • Midtfod: normal
 • Forfod: Lidt stor
 • Skosnude: normal
 • Svangstruktur: mellem
 • Skoform: semikurvet

Underlag & konditioner

Tanken fra Nike var at denne Nike Odyssey skulle være til asfalt (fast underlag) Men efter at have testet skoen synes vi at den godt kan bruges på semiløst underlag såsom skovstier, parkstier m.m. Vores test viser i hvert fald at den har et fint greb i den løsere underlag også. Men om overdelen så holder til det i længden, det skal vi ikke være herre over. Det kan i hvert fald anbefales at holde sig på stierne, så du ikke kommer i kambolage med grene og torne og sådan, for sådan nogle bløde overdele som der blandt andet er i Nike Air Zoom Odyssey har det med at have den ulempe at de ikke er så robuste.
Skoen har også en fin måde at gribe underlaget når vi snakker fugtige forhold på asfalt.

sålen på et par Nike air zoom odyssey

Prisniveau

Den lægger i den høje ende, og den lægger også i den høje ende selvom du finder den på tilbud online. Derfor skal du sjældent regne med at finde denne sko under de 900,- og hvis du gør, så slå til med det samme, det er en god pris på Nike Odyssey

Vægt

Ikke verdens letteste løbesko – ja faktisk er den en løbesko der i Nike’s program lægger i den høje ende hvad angår vægten. men synes lidt det bliver forsvaret af at du får ultra god støtte og meget høj komfort. Så er en lidt højere vægt den pris du må betale for at få de andre ting.

Type af løbesko

Allround løbesko fra Nike. En løbesko der dækker alle distancer. Jeg ville ikke være bange for at banbefale folk at løbe eksempelvis et halv eller hel maraton i denne Nike Odyssey. Den støtter og dæmper dig perfekt hele vejen rundt på de lange distancer. Om du så vil leve med den lidt højere vægt, det lader jeg være op til dig.

Drop og højder på forfod og hæl

Både herre og dame udgaven af Nike Air Zoom Odyssey har et drop på 12mm. Det er et forholdsvis højt drop i nutidens løbesko.

Herre:
Højden på hælen: 32mm
Højden på forfoden: 20mm

Herre:
Højden på hælen: 30mm
Højden på forfoden: 18mm

 

detaljerne på Nike odyssey

 

Analysedel 2: Teknisk opbygning af Nike Odyssey

Analysedel 2 går lidt mere ind i de tekniske detajler, hvilke features er der i skoen, og hvilke systsmer har Nike brugt i deres Nike Air Zoom Odessey

Ydersålen

En ydersål der har et godt greb i underlaget – faktisk i mange forskellige underlag. I ydersålen lægger der Nike Duralon teknologi for at ydersålen også hjælper til med dæmpningen. En fleksibel ydersål der følger dine bevægelser som den skal.

Mellemsål

En super responsiv mellemsål som er bygget op omkring Cushlon og Lunarlon. Det kombineret med Zoom Air støddæmpningen gør at du får en helt fantastisk opbygning af en mellemsål. Det er hele hjertet i løbeskoen, og er den der som den første er med til at skabe den fantastiske følelse i denne løbesko.

Hæl

Hælen på Nike Odyssey er rigtig god. God polstring og en god støtte. Sørger for at holde din hæl på plads på en meget behagelig måde.

Forfod

Forfoden kan godt virke lidt bred, men også kun lidt. Hvis du kan lide at der er plads til tæerne, så er denne løbesko rigtig fin for dig.

Overdel

Flywire og Flymesh er de 2 buzz ord der får magien til at ske i denne del. Overdelen er unik på denne sko. Flymesh sørger for den bløde og behagelig pasform, som samtidig giver dine fødder en unik mulighed for at ånde. Denne del går hånd i hånd med Flywire systemet, som er det system der gør at du kan binde, snørre og i det hele taget få denne sko til at sidder perfekt om foden. Flywire er med i hele overdelen struktur, og det er det der gør at den sidder perfekt.

 

nike-zoom-air-odyssey-test

 

Sammenligninger

Det ville nemt at nævne Nike Air Structure som en sammenligning til denne Nike Odyssey, men synes nu alligevel sagtens man kan gøre det ud fra de dækker samme løbestil. Du får bare lige lidt mere i Nike Odyssey end du gør i Structure.

Men hvis du skal kigge på andre modeller der kunne være et alternativ, så tag et kig på enten Mizuno Wave Paradox eller måske et kig på Brooks Adrenaline. Begge 2 modeller som lægger meget tæt på Nike Air Zoom Odyssey

Opsummering

Jeg er fan. Du får i Nike Odyssey en rigtig god løbesko, som dog lægger i den dyrere ende af skalaen. Men med masser af fede Nike features i denne løbesko, så bliver prisen hurtig sekundær. Det er bestemt en løbesko som får min klare anbefaling, og en sko som jeg tror vil komme til at præge løbesko markedet i mange år fremover.

Prissammenligning

Vi er meget tit forbi en række forhandlere for at finde de billigste priser. De nyeste priser er super skarpe – se blot tabellen nedenfor.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
3-5 dage 1.242 DKK Til butik
1-7 dage 1.245 DKK Til butik
1-2 dage 1.300 DKK Til butik
 

 

nike-air-zoom-odyssey-rewiev