Nike Roshe Run – komplet test og de bedste priser

nike roshe run topNike Roshe Run er en mellemting mellem en sneaker og en løbesko. Det kan være en glimrende sko til fritidsbrug. Her får du:

 • Vores holdning til Roshe Run
 • Hvad er godt og hvad er skidt
 • Prisoversigt

OBS: Største besparelse er 575 kroner. Se forhandleren længere nede på siden. Normalpris: 1.000 kroner.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 425 DKK Til butik
1-7 dage 749 DKK Til butik
 

Forskellige modeller

Jeg har testet og anmeldt Nike Roshe Run, for at finde ud af, hvad der gør Nike Roshe Run til så populær en sko.

Det er en simpel og flot sko, som kombinerer Nike’s velkendte teknologier med et simpelt design og en komfortabel pasform. Samtidig er Nike Roshe Run billig nok til at du ikke bliver ruineret.

Nike Roshe Run er en nyere model, indtil videre findes der ikke en 2.0, 3.0 etc.

Der findes enkelte forskelligheder ved Nike Roshe Run.

Nogle modeller har ekstra teknologi som Natural Motion og Hyperfuse teknologi. Dette vil altid fremgå af skoens navn.

Lige som med andre Nike sportssko til herre og damer, så kommer også disse med en række forskellige sprøde teknologier.

Helt overordnet må jeg blankt erkende at Roshe Run ikke er den mest tekniske løbesko.

Faktisk er det en ekstremt simpel sko uden meget avanceret teknologi.

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutal
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 949 DKK

Nice to know

 • Full Mesh Upper
 • Phylon Midsole
 • Sockline
 • Rubber Waffle

Fun to know

 • Vægt: cirka 283 gram (herre str 45)
 • Natural Motion
 • Zen Inspireret

 

Min personlige anmeldelse af Nike Roshe Run

Førstehåndsindtryk

vurdering og review samt priser af nike roshe run

Det første jeg tænker da jeg åbner skokassen er: “Hold kæft den er flot”. Simpelt og overskueligt design med nogle kraftige farver. God kontrast mellem farverne på overdelen og sålen. Jeg prøver den på, og går lidt rundt. Det ser også godt ud på fødderne, samtidigt føles den behagelig og komfortabel. Skoen sidder rigtigt fint omkring foden. Gang og bevægelse i foden føles rigtigt naturligt. Næsten som i bare tæer. Efter kort tid har jeg næsten glemt at jeg har dem på og går bare rundt indenfor. Hopper i løbetøjet og tager dem ud på første rolige tur. Starten føles stadig god, meget naturlig stil og fornemmelse. Senere føles det mere anstrengt, jeg begynder at kunne mærke at der ikke er meget affjedring og støddæmpning i skoen. Komforten sidder stadig i skabet.

Nike Roshe run anmeldelse

Efter 100 km

Jeg nåede aldrig 100 km i mine Nike Roshe Run. Jeg fandt hurtigt ud af at det ikke er en løbesko til længere ture eller volume i løbetræningen. Det er en glimrende sko til kortere afslappende ture, men der findes bedre løbesko. Jeg var ikke tilfreds med støddæmpningen til asfalt og hårdt underlag og grebet i ydersålen var ikke godt nok til løbeture på trails. Men efter at jeg har droppet Nike Roshe Run som løbesko, har jeg tilgengæld fundet mine nye favorit sneakers. Designet og komforten sidder, selv efter længere tids brug, stadig lige i skabet. For mig personligt er Roshe Run ikke en løbesko, men derimod en moderigtig og lækker sneaker.

Bordeau Roshe Run

Bonus info: Jeg synes det er en glimrende sko til fitness, crossfit mv.

nike roshe run kasse

Hvad andre mener om Roshe Run

Denne sektion bliver med tiden udbygget. For nu har jeg samlet hvad andre synes om skoen.

nike roshe run survey

Størrelsesvalget i Roshe Run

Du kan nedenfor se hvad andre har gjort sig af tanker om størrelsesvalget i Nike Roshe Run

nike roshe run fit

Fordele og ulemper

Herunder vil jeg meget detaljeret gennemgå de fordele og ulemper jeg fandt ved min test af Nike Roshe Run. Det er en virkelig lækker sko, som har fundet inspiration og teknik fra løbesko, men mere er designet som en moderigtig sneaker. Det er især her i blandingen mellem de to stilarter, at jeg synes det bliver lidt noget rod. Her vil jeg dog ikke sige mere. Du kan læse alt om hvad jeg synes der er fordele og ulemper ved Nike Roshe Run lige her. (Jeg har testet en herre model, men Nike Roshe Run findes naturligvis til både herrer og damer)

nike roshe run hyperfuse rød sort herre

 

Fordele

Jeg synes at der er rigtigt mange fordele ved Nike Roshe Run. Det er en komfortabel og behagelig sko, som du kan bruge til niecens konfirmationen, til dimissionsfesten eller til løbeturen med vennerne. Den store alsidighed har dog også sin pris. Derfor er det hele heller ikke bare godt, men lad os starte med at se på det gode i min anmeldelse af Nike Roshe Run.

Komfort og pasform

Det første jeg lagde mærke til da jeg tog skoen på var den lækre fornemmelse omkring foden. Nike Roshe Run sidder tæt til foden uden at presse omkring foden eller i hælen. Denne tynde mesh overdel (som jeg snakker mere detaljeret om nedenunder), giver sig tilstrækkeligt, samtidigt med at den støtter op omkring foden, så du ikke falder ud til en af siderne. Oppe omkring anklen giver skoen lidt mere støtte for at mindske risikoen for at vrikle om.

Åndbarhed

Også en del af komforten og den behagelige fornemmelse ved Nike Roshe Run. Overdelen er produceret i et tyndt, og ekstremt åndbart, mesh materiale, hvilket giver skoen en unik fornemmelse. Den tynde overdel gør at der altid er et godt gennemtræk igennem skoene, så dine fødder ikke bliver overophedede og svedige. Virkeligt behageligt.

Design

Jeg bliver glad hver gang jeg ser på mine Nike Roshe Run. Synes virkelig det er en flot sko. Designet er simpelt og ligetil, men alligevel med mange små detaljer som sætter prikken over i'et. Det gælder for både Nike Roshe Run til herre og dame. Farverne er kraftige og nuancerede, og der er tænkt over kontrasterne til sålen. Dermed kommer hele skoen til at fremstå som en helhed.

Minimalismen

Simpliciteten i skoen er en af mine favoritting ved skoene. Skoen ryger lige på, der er ikke alt for meget affjedring. Skoen er ikke super let, men absolut heller ikke tung. Alt dette kombineret med dens komfortable fit og det simple design, får skoen til at spille som en samlet enhed for mig. Med dens natural motion, føler jeg nærmest at jeg ikke har nogen sko på når løber. I hvert fald på kortere og afslappende ture har jeg det som om jeg løber igennem nyslået græs i bare tæer. Ren fornøjelse.

Ulemper

Som nævnt så er det ikke lutter lagkage med Nike Roshe Run. Det er en rigtig god sko, men den har også sine mangler. Især dens store alsidighed gør også at den mangler nogle features og attributter. Herunder kan du læse den mere kritiske del af min anmeldelse og test af Nike Roshe Run.

Mangel på affjedring

I forlængelse af min ros af skoens minimalisme og simplicitet, kommer også en af skoens mangler. Phylon midsolen, som giver skoen dens affjedring er dejlig at gå rundt i, men at løbe længere ture eller flere gange ugentligt på asfalt, synes jeg ikke er behageligt. Stødene bliver lidt hårde og det føles ikke længere så komfortabelt. Men til en restitutions- eller hyggeløbetur fungerer det fint.

Sålens greb

Da det ikke rigtigt fungerede for mig at løbe flere eller længere ture på asfalt med Nike Roshe Run, forsøgte jeg mig med mere trailorienteret løb. På store velplejede grusstier (tænk rundt om søerne eller de store stier i Amager Fælled) fungerede skoen ganske glimrende, men på mindre singletrails og glattere underlag var sålens greb ikke effektivt nok. Lidt for mange gange gled jeg ud, og var ved at vælte.

Sneaker vs. løbesko

Jeg kunne ikke finde ud af om jeg skulle sætte denne i fordele eller ulemper, men besluttede til sidst at sætte dette punkt under ulemper. Det er en sko, som er inspireret af teknikken bag, og udformningen af, løbesko, men mest af alt opfører sig og designet til at være en sneaker. Det ser som nævnt en sko, som kan bruges i næsten alle anledninger. Dette er dens store fordel, men også dens ulempe. Fremover bruger jeg hovedsageligt Nike Roshe Run som mine sneakers.


 

Del 1: Gennemgang af skoen – kunne det være en sko til din løbetræning?

Løbestil

Skoen henvender sig til den neutrale løber. Nike Roshe Run giver ikke meget støtte omkring foden og giver generelt en minimalistisk fornemmelse når man løber i den. Der er ikke vildt meget affjedring, bare nok til at gøre kortere og rolige ture afslappende. God og behagelig at gå rundt i.

Mesh i Roshe Run

Pasform

Som gennemgået højere oppe i anmeldelsen af Nike Roshe Run, er det en virkeligt behagelig sko, som sidder tæt uden at stramme omkring skoen. Den føles meget naturlig og behagelig at have på. Der er lidt mere støtte omkring anklen.

nike roshe run rød fashion sneaker

Underlag

Den er mest beregnet til lige underlag, om det er græs, asfalt eller grus, gør ikke den store forskel. Der er ikke meget greb eller traction i skoen, så jeg kan ikke anbefale at tage ud på singletrails eller mudrede spor. En god sko til en løbetur i by og parker.

Test af Nike roshe Run

Prisniveau

Skoen ligger lige på grænsen mellem billige og midrange løbesko, med en vejledende udsalgspris på omkring 950 kr. Det er dog ofte muligt at finde billige Nike Roshe Run på tilbud. For en løbesko ligger den i den billige ende, mens jeg som sneaker synes at den ligger lidt i den dyre ende.

Vægt

Det er hverken en let eller tung sko. Nike Roshe Run’s vægt er ca. 283 gram (målt i str. 45 herre model). Dens design er inspireret af de lettere løbesko, men vejer lidt mere, fordi Nike har prioriteret komfort og affjedring.

Type sko

Efter at have testet den i forskelligt terræn, diverse løbeture, til fester og familiekomsammen er jeg kommet frem til at Nike Roshe Run først og fremmest er en lækker sneaker. Skoen kan sagtens bruges til enkelte løbeture, men der findes andre bedre og mere tekniske løbesko på markedet. Til gengæld er Roshe Run er en meget komfortabel og meget flot hverdagssko.

Hæl drop

Jeg har ikke kunne finde de præcise mål for at hæl til tå drop i Nike Roshe Run. Sikkert fordi skoen også er ment som en hverdagssko, hvor hæl droppet ikke er yderst relevant. Men Nike’s natural motion gør at skoen føles meget naturlig at løbe i. Jeg vil derfor mene at hældroppet ligger omkring 6-12 mm, hvilket er en god drophøjde for nybegyndere til natural running.

Del 2: Gennemgang af skoen – Hvordan er den opbygget?

Ydersål

Ydersålen er fremstillet med Nike’s Rubber Waffle teknologi, som du kan læse mere om længere nede. Det er en kraftig og hårdfør gummi, med enkelte fordybninger, som giver et forbedret greb omkring underlaget.

Mellemsål

En letvægts mellemsål, som er med til at holde den samlede vægt af skoen i den lave ende, samtidigt med at den giver god affjedring til let løb og gang. Ikke helt effektiv nok affjedring til længere ture på hårdt underlag.

nike roshe run hverdagsstil

Overdel

Overdelen i skoen er lavet i mesh overdel, som er let og åndbar. Nok ikke den allermest holdbare konstruktion, men overdelen er med til at give skoen et behageligt og komfortabelt fit omkring foden. Overdelen giver ikke vildt meget støtte selve foden, til gengæld giver den mere støtte omkring anklen og hælen. En god kombination mellem en naturlig fornemmelse og et tættere, og støttende, fit. Mesh overdelen virker ikke ekstremt holdbar. Endnu en grund til at holde skoen væk fra skarpe sten og andre objekter på singletrails og i skoven.

dame roshe run

Del 3: Anvendt teknologi

En samlet oversigt over teknologier og features som findes i Nike Roshe Run. Her kan du lære alt om den teknik, som er blevet brugt i Nike Roshe Run. Gælder både for herre og damer.

Full Mesh Upper

Mesh overdelen er åndbar og behagelig. Det er et letvægtsmateriale som giver dig en let fornemmelse omkring foden. Vigtigst af alt så sikrer overdelen en god åndbarhed, så dine fødder aldrig bliver overophedede eller ukomfortable i skoen.

Bagdel i Nike Roshe

Phylon Midsole

Letvægts støddæmpning og affjedring. Holder vægten nede og giver skoen en meget naturlig fornemmelse. Der er lidt affjedring, men ikke nok til at man føler det som at løbe i en løbesko. Man får en meget mere naturlig løbestil og -fornemmelse.

Sockline

Den bløde og komfortable inderside af skoen. Så komfortabel at du ikke behøver at have sokker på. Giver ifølge Nike selv “Premium Comfort”.

Ankle Collar

Den mest støttende del af skoen. Omkring anklen og åbningen i skoen er der en stivere krave, som støtter op om foden og anklen, så du kan fastholde den naturlige løbestil. Og naturligvis også undgå at vrikle om mens du løber.

Rubber Waffle

Teknologien på ydersålen af skoen. Den hårdføre og holdbare ydersål kan holde til mange km på landevej, hvad enten du går eller løber rundt. Ydersålen har nogle fordybninger, som giver et bedre greb omkring underlaget. Ikke så meget som en trailsko, men tilstrækkeligt til større trails og let ujævne stier.

Natural Motion

Teknologien bag natural motion giver dig så naturlig en bevægelse som muligt. Minimalisme og simplicitet samlet i en teknologi. Ikke bare en betegnelse for skoens naturlige performance. Natural motion påvirker også designet i Roshe Run. De modeller der har Natural Motion er derfor også præget af et simplere og mere underspillet design. (Findes i nogen, men ikke alle Nike Roshe Run)

Roshe Run fra Nike herre

Hyperfuse

Hyperfuse teknologien er en forstærkning af overdelen for at give komfort og støtte, uden at skoen kommer til at fylde eller veje mere. En effektiv teknologi, der støtter mere op omkring midtfoden, uden at blive for overdrevet. (Findes i nogen, men ikke alle Nike Roshe Run)

Sammenligning med andre løbesko

Nike Roshe Run er absolut ikke som løbesko er flest. Det er faktisk meget klassisk Nike, at det er svært at kende forskel på deres sportssko og deres sneakers. To kategorier som de ofte blander sammen. Derfor ligger det også mest lige for at sammenlige Nike Roshe Run med Nike Air og Nike Free. Disse to modeller bliver promoveret, brandet og brugt på nogenlunde samme vis som Roshe Run. Nogle bruger dem til løbesko, fitnesssko og sportssko, mens andre bruger dem sneakers. Den naturlige udformning og føling, vil også gøre dem til et godt valg som crossfit sko, som alternativ til de mere specialiserede sko i den genre som Reebok Crossfit Nano og Inov8 F Lite 230.

Historie bag Nike Roshe Run

Historien bag Nike Roshe Run er en fortælling om en stædig designers brainchild. I 2010 fik Dylan Raasch en så god idé at han på trods af modstand internt i Nike, besluttede sig for at designe skoen i sin fritid. Både skoens design og konstruktion er skabt af en glæde ved leg, eksperimenter og lyst. Roshe Run er med sit innovative design på bedste vis kombineret kvaliteten og teknologier, som Nike er kendt for, med et løssluppent og simpelt design. En af grundtankerne bag var at Roshe Run skulle være billig, så alle kunne få glæde af en fed sneaker uden at blive ruineret. Derfor kan du ofte finde Nike Roshe Run på tilbud og til lave priser.

Nike Roshe Run

Er du lidt nørdet kan det være værd at tjekke den fulde historie om Nike Roshe Run. Spændende og interessant!

nike roshe run sneakers stil

Opsummering af Nike Roshe Run test

Når jeg kigger rundt i gadebilledet, ser jeg at Nike Roshe Run er en ekstremt populær sko, både til herre og dame. De fleste er, ligesom undertegnede, kommet frem til at Nike Roshe Run fungerer bedst som sneakers. Skal du bruge den som sportssko, er den bedst til fitness, crossfit og lign. Prislejet for Nike Roshe Run er tilgængeligt for de fleste og du kan ofte finde Roshe Run på udsalg og tilbud på nettet. Derfor har vi øverst i anmeldelsen samlet de bedste priser og laveste priser på Nike Roshe Run til dig.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 425 DKK Til butik
1-7 dage 749 DKK Til butik