Nike Lunartempo 2 – anmeldelse og pris

Nike-lunartempo-top

Verdensberømt er LUNAR serien fra Nike blevet på rekordtid. Nike Lunartempo er ikke nogen undtagelse. En løbesko der er af folket er taget rigtig godt imod. Men er denne løbesko nu også så god:

 • Test og anmeldelse af Lunartempo løbeskoen
 • Top og flop ved Lunartempo
 • Prisoversigt på Nike Lunartempo

OBS: spar her 25 kroner. Butiksprisen er 1.000 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
3-5 dage 975 DKK Til butik
1-7 dage 979 DKK Til butik
1-2 dage 980 DKK Til butik
 

Nike Lunartempo 2, hvad byder den på?

Nike Lunartempo nu er den på gaden i en version 2. Hvad kan Lunartempo 2 som Lunartempo 1 ikke kunne. Nike har formådet at lave nogle små, men gode opgraderinger på skoen.
I version 2 er der blandt andet blevet opgraderet på pasformen. Fittet i løbskoen er blevet bedre. Du vil opleve at du nu føler det lidt mere som en “sok siddende pasform” Det er der god logik i, når det nu er en hurtig tempo sko. Så er det en fed følelse at den sidder fast på foden.

Du får stadig masser af fleksibilitet i sålen, og en super let løbesko, som du kan tage masser af tempoture i.
Der er dog sket det meget mærkværdige at Nike har øget vægten en lille smule på Nike Lunartempo 2 i forhold til Nike Lunartempo 1. Det er selvfølgelig ikke flere kilo, men det er værd at nævne, da det i vores øjne er en lille smule bemærkelsesværdigt. Men vi vælger at tro på at det er for at de andre opgraderinger krævede lidt mere vægt, og man ikke ville gå på kompromis med de allerede integrerede features.

Hvad er fantastisk ved Nike LunarTempo?

Denne Nike Lunartempo er en sko der i sin opbygning og i sit design placere sig mellem Nike LunarGlide og Nike LunarRacer

Jeg har haft den fornøjelse at teste skoen, og jeg vil sige at der er rigtig mange plusser, men der sneg sig også et par minusser ind. Men alt i alt en rigtig god oplevelse at løbe i denne Nike Lunartempo. 

Denne løbesko fra Nike er selvfølgelig (som altid) fristes man næsten til at sige, super blød at træde ned i. Du får en rigtig god fornemmelse omkring foden når du tager dine Lunartempo på. Og især den sømløse overdel der smyger sig til din fod lagde jeg mærke til med det samme. Der er nogle der kan lide at løbeskoen sidder tæt, og andre vil gerne have et mere loose fit. Det skal slås fast, at er du til det loose fit, så skal du IKKE vælge Nike Lunartempo. Det er en ultra tætsiddende løbesko. Men mere om det senere.

Lige for at få på plads hvor denne her Nike løbesko hører til. Så hører den til i kategorien letvægt løbesko (193 gram) Det er en fornøjelse (for dem der godt kan lide dette) at få et par sko på fødderne som du næsten ikke kan mærke sidder på foden, fordi de vejer så lidt

Jeg er ikke fan af letvægtsko, eller det lyder måske forkert, for selvfølgelig vil jeg gerne have mine løbesko så lette som overhovedet muligt. Men min krop er lidt anderledes skruet sammen, og jeg synes jeg kan mærke at når jeg bruger de her sko der går i kategorien letvægtere, så reagere kroppen anderledes. Der er jo ikke så mange gram at lege med – det betyder at støddæmpning og støtte nok er lidt mindre, end i de traditionelle løbesko. Men nok om det, tilbage til Nike Lunartempo.

Som jeg lige skriver, så er jeg af den overbevisning at der vil være mindre støddæmpning i letvægts og race løbesko da vægten skal reduceres, men det skal ikke være en hemmelighed at blødheden og hele pasformen overraskede mig utrolig meget i Nike Lunartempo.

Ud over at den faktisk giver en god støddæmpning, så oplever jeg en god fornemmelse af den tætsiddende overdel. Det giver mine fødder en rigtig god støtte. Kan godt mærke at Nike har gjort en del ud af deres Flywire teknologi når jeg tager skoen på. Men den teknologi er ikke ny, men det gør den jo ikke mindre fantastisk. Teknologien er set i mange andre Nike løbesko tidligere.

Nike Lunartempo er primært til det faste underlag. Det vil sige asfalt og til nød kan du godt bevæge dig lidt udenfor asfalten og ind på stierne. Men det er min klare overbevisning at Nike Lunartempo holder sig bedre hvis du holder den på det faste løbe underlag.

Du købe Nike Lunartempo hvis du elsker de lette og hurtige løbesko i det frække design.

Nike Lunartempo er til dig der gerne vil forbedre din kilometertid. Skoen hjælper dig med sine kun 193 gram.

Du køber IKKE Lunartempo hvis du er til løbesko med ekstrem støtte og mere loose fit.

 

Nike-lunartempo-pris

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral & subination
 • Pasform: Medium bredde
 • Underlag: Fast underlag
 • Vejledende pris: 1000 DKK

Nice to know

 • Dynamic Flywire snørresystem
 • Carbon Rubber forstærkning
 • Lunarlon mellemsål
 • Sømløs overdel

Fun to know

 • Vægt: 212 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 8 mm
 • Nørrebro inspireret
 • Designet over LunarRacer
 • Speed og tempo løbesko

 

Min personelige vurdering af Nike Lunartempo

Løbeskoen er super cool – Nike laver løbesko der også taler til det designmæssige i folk. Og her er LunarTempo bestemt ikke en undtagelse. Jeg synes det er en rigtig flot løbesko, med en udstråling ud over det sædvanlige. Jeg tror det skyldes at den har en tæt fit på foden, og ikke ser klodset ud på nogen måde. Det var bestemt en sko jeg kunne finde på at tage på til et par jeans også. Men nu er det jo med henblik på løbeskoen LunarTempo at vi skal lave analysen.

Noget af det første du nok vil lægge mærke til er vægten på skoen. Da jeg pakkede skoen ud, var det nærmest som om der ikke var noget i kassen. Med sine 193 gram har vi her en sko der i hvert fald ikke skal have skylden for de langsomme tider på landevejen.

En anden ting som man også bemærker når du kommer ned i skoen første gang, det er at du er meget tæt på underlaget. Et drop på 8mm er der i Nike Lunartempo. Det gav mig den klare følelse at jeg kom rigtig rigtig tæt på underlaget, og derved også havde en bedre kontrol.

 

Første tur på landevejen i Lunartempo

Lad mig sige det med det samme. Jeg kommer ikke ud over de 10-12 kilometer i denne sko. Det tror jeg ikke på. Det er mine fødder og disse løbesko simpelthen ikke bygget til. Jeg har før løbet i løbesko fra Nike og deres Lunar serie, og det har sagtens kunnet fungere. Og det er jeg sikker på at Nike Lunartempo også kommer til. Men det er de hurtige 5-7 kilometer ture jeg kommer til at tage i denne løbesko.

Men den første tur på landevejen bekræftede blot hvad jeg tænkte da jeg prøvede skoen inden løbeturen. Jeg får en løbetur med en god kontakt til underlaget, og jeg kan stort set ikke mærke jeg har skoen på. Det eneste jeg vil nævne er at overdelen er virkelig tætsiddende. Det skal man vænne sig til. Men når du først har vænnet dig til det – så giver det en ganske fantastisk pasform i løbeskoen når du løber.

 

Efter flere løbeture – hvad siger vi så?

Jeg kommer som jeg skrev ovenfor ikke ud på de længere løbeture i den her sko. Men efter at have været afsted på flere af de små og korte sprint løbeture, så er min klare vurdering at du i Nike Lunartempo får en “value for money” løbesko. Selvom jeg måske har været afsted på 7-8 ture med godt tempo på, så kan jeg stort set ikke se at løbeskoen er brugt. Det skal siges at jeg også kun har holdt mig til forskrifterne. At bruge denne sko på asfalt.

Den har en pris på 1000,- i vejl. pris. Og det synes jeg er en meget fair pris for denne løbesko. Jeg er overbevist om at jeg sagtens kan få denne sko til at række til de 800+ kilometer. Og det må siges at være okay for en løbesko der balancere på segmentet konkurrence/race løbesko. Det er jo egentlig meget nemt at lave regnestykket for hvor lang tid jeg vil have denne løbesko i mit sortiment. Hvor lang tid går der før at den er slidt ned. Hvis vi tager udgangspunkt at skoen holder 850 kilometer på det rette underlag. Jeg går udfra at mit gennemsnit på de hurtige ture er 6 kilometer. Det er nok nærmere 5 kilometer, men lad os bare sige 6 kilometer, så er der taget højde for opvarmning og nedkøling også. Så hedder løbe regnestykket 850/6 = 141 løbeture. Det er 141 løbedage i min verden. Det vil sige at jeg kan sjusse mig frem til at jeg cirka har denne sko i hvert fald i halvandet år. Det er sgu da meget godt.

nike-lunartempo-test

Valg af størrelse

Som altid vil jeg sige at Nike løbesko er en lille smule små i deres opsætning. Jeg oplever de fleste gange at jeg må en størrelse op når jeg skal vælge Nike løbesko. Nike Lunartempo er ikke nogen undtagelse, jeg er i samme størrelse som jeg altid er i Nike sko. Så er du vant til at løbe i nike sko, så køber du bare som du plejer. Men skal du skifte fra et andet løbemærke, så skal du være opmærksom. Du kan eventuelt bruge vores størrelsesguide

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Meget let løbesko

Med sine cirka 193 gram så er vægten en faktor der skal nævnes som fordel. Du får et par ultra lette løbesko, som det bliver nemmere at løbe hurtigt i. .

God pasform

Pasformen er tæt. Pasformen er individuel, og derfor også med som både fordel og ulempe. Jeg kan godt lide den tætte pasform omkring foden. Det giver mig en helhed når jeg løber mig en tur..

Det lave drop

Du er tæt på underlaget, og det er intet mindre end fantastisk. Hurra for det lave drop på Nike Lunartempo.

Sømløs overdel

Er der én ting, som kan genere mig, er det løbesko, der skaber gener indvendigt. Det er heldigvis ikke tilfældet ved Nike Lunarglide. Jeg har uddybet denne fordel under den tekniske analyse af skoen.

Ulemper

Pasformen – igen

At pasformen igen nævnes som en ulempe er at den sidder meget tæt, og det kan være en ulempe for nogle. Jeg kan lide pasformen, men det er sikker på ikke er en generel holding.

Mellemsål kan være for blød

Lunarlon mellemsålen kan for nogle være lidt for blød. Især hvis man holder det op mod at det er en speed/race løbesko. Der er jeg personligt lidt mere til de mere faste mellemsåler på de hurtige ture.

Kun asfalt

Jeg ville jo rigtig gerne at skoen var bygget lidt mere til flere terræner. Jeg synes jeg kan mærke at Nike Lunartempo kun skal bruges på asfalt, ellers så går det stærkt med slidtagen


 

Analysedel 1: Hvilke type løber henvender Lunartempo sig til

Nedenstående analysedel 1 har udgangspunkt i hvem der kan og bør løbe med skoen.

Hvilken løbestil

Nike Lunartempo vil jeg helt klart mene er en sko der henvender hovedsageligt til løbere med nautral løbestil. Du kan også hvis du løber med supination anvende denne løbesko med succes. Faktisk vil jeg mene at man sagtens kan bruge denne løbesko selvom man har en lille smule pronation når du løber. Den tætsiddende overdel og selve opbygningen kan godt forsvarer at du får den støtte til fødderne som du skal.

nike-lunartempo-billede

Pasform

Pasformen i skoen er tæt. Selve bredden er normal i skoen, men det er overdelen som giver dig tætheden

 • Størrelse: normal længde (Nike niveau – husk de er små i størrelserne)
 • Hæl: normal
 • Midtfod: normal
 • Forfod: normal
 • Skosnude: normal
 • Svangstruktur: mellem
 • Skoform: semikurvet

Underlag

En løbesko der er udviklet til nærmest kun at skulle bevæge sig på asfalt. Selve sålen er blevet slidstærk. Den har en vaflet struktur, som udover at give dig bedre stødabsorbering, og har en længere levetid.

Prisniveau

Når vi snakker om en pris på vejl. 1000,- for et par Nike Lunartempo, så synes jeg det er en rigtig fair pris. Value for money løbesko, hvor du får rigtig meget for dine penge. Er du heldig, så kan du måske finde den på tilbud eller udsalg, og så snakker vi kanon god race løbesko til måske 800,-

orange nike lunartempo

Vægt

Lunartempo skiller sig ud ved at kunne præsentere en vægt på KUN 193 gram (Herre, str. 42) Det må siges at være en letvægter. Du får en løbesko som du stort set ikke bliver tynget af når du løber. .

nike-lunartempo-dame

Type af løbesko

Nike vil mene at det er allround løbesko. De har gjort noget for både dem til de korte hurtige distancer, og så noget for dem til de lidt længere hurtige distancer. Min klare overbevisning, og her taler jeg på egne vegne, det er at den her vil blive brugt som en tempo løbesko. Om det så er på 5-10 eller 21 kilometer, det skal jeg ikke spå om. Jeg ved at mine Nike Lunartempo, de kommer næppe ud over de 7 kilometer. Det er MIN krop ikke bygget til.

Drop og højder på forfod og hæl

Højden på hælen: 26mm

Højden på forfoden: 18mm

Nike Lunartempo har et drop på 8mm, hvilket stiller dig i en løbesko som er forholdsvis tæt på løbe underlaget.

 

Analysedel 2: Opbygningen i LunarTempo

Analysedel 2 går lidt mere ind i de tekniske detaljer omkring løbeskoen. Giver dig en overblik over hvordan skoen er bygget op omkring mange forskellige elementer

Ydersålen

En flad men nu mere vaflet ydersål. Giver dig et godt touch på underlaget, og den vafflede effekt giver dig noget når du lander og sætter af.

Ydersålen er som i mange andre Lunar løbesko godt blød. Så du skal være tilhænger at de bløde landinger, og ikke gå op i en hård og mere kraftfuld/effektiv landing.

Mellemsål

Som alle andre Nike Lunar Løbesko så har denne Nike Lunartempo også en lunarlon mellemsål. Det er dette fantastiske element der giver dig den gode blødhed i Nike løbesko. Det er en ultra let, blød og responsiv skum der danner den populære Lunar mellemsål.

Hæl

Hælen fremstår blød og behagelig. Indvendig i hælen er der gjort meget ud af at holde foden på plads og i den rette vinkel til den rette afvikling og det rigtige afsæt. Udvendig er der god blødhed når du lander efter hvert skridt.

nike lunartempo i sort

Forfod

Nike Lunartempo har en forfods opbygning der henvender sig primært til dem der lander på hælen. Dog skal det nævnes at Nike Lunartempo i forhold til eksemeplvis LunarGlide har fået et lavere drop. Ca. 5 mm, og derfor er der bedre mulighed for at komme tættere på underlaget, og derved også større mulighed for at lave forfods landing.

Overdel

 

Den er unik. Overdelen er fremstillet i sømløst og yderst ventilerende materiale. Den sidder rigtig tæt på foden, og derfor er det så vigtigt at der ikke er noget mulighed for gener. Det eliminere den sømløse overdel. Dine fødder får det super godt nede i denne løbe. Nike Lunartempo ventilere rigtig godt, og derfor har de fødder det bedste klima inde i skoen.Jeg synes jeg kunne mærke at overdelen lige kom det tættere på foden, og det gav mig køligere fødder.

 

Sammenligning

Lunartempo er en vanvittigt let løbesko, så vi kommer nok ikke udenom at man kan sammenligne den med Asics DS Racer.

Skal vi omkring løbestilen så kan Nike lunarTempo sammenlignes med New Balance 1080 eller Nike’s egen Nike Flyknit Lunar. En 3. mulighed kunne være Asics Gel Cumulus

Lunartempo er en ekstrem let løbesko – nogle af ovenstående sko er nok lidt tungere, men der er sammenligningen holdt op mod løbestilen, og ikke “løbe kategorien”

LunarTempo er Nørrebro inspireret

Nike Lunartempo er rent faktisk en sko der er udviklet med inspiration fra Nørrebro og de danske NBRO løbere. Derfor denne hurtige løbesko til asfalt, krydret med et rigtig flot design

Den minder om LunarRace skoen

Selve løbeskoen og den opbygning kan godt minde en hel del om Nike LunarRace. Faktisk siger Nike at den lander mellem Lunarglide og LunarRace. Nike har ladet sig inspirere af 2 af deres egne modeller, og så har de skabt dette letvægter klon. Hvis vi skal holde den op mod Race skoen, så får du lige det der løbeturen sjovere i Lunartempo. Der er nemlig støtte omkring mellemfoden, bedre støddæmpning og så er den mere slidstærk.

Opsummering

 

Jeg er super tilfreds med mine Nike Lunartempo løbesko. Det er klart en sko jeg ville anbefale til andre. Jeg ville dog fortælle dem at jeg kun ville bruge den til de kortere hurtige ture, og så lige efter sige at det er sådan min krop er skruet sammen. For tror godt at en løber der ikke lander nær så hårdt som jeg, kan bevæge sig ud på længere ture i denne løbesko.

Prissammenligning

Jeg er dagligt fordi en række forhandlere for at finde de billigste priser. De nyeste priser er super skarpe – se blot tabellen nedenfor.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
3-5 dage 975 DKK Til butik
1-7 dage 979 DKK Til butik
1-2 dage 980 DKK Til butik