Hoka One One – Anmeldelser af de blødeste løbesko

Hoka One One vinder mere og mere terræn – og det er der en helt speciel grund til, læs herunder hvorfor.

Her på siden finder du:

 • Danmarks største samling af Hoka One One sko
 • Personlige tests og anmeldelser
 • Prissammenligninger

Klik dig ind på de specifikke modeller og lær om modellerne fra Hoka. Inde på hver test og anmeldelse af skoen vil du ligeledes kunne finde en anbefaling, samt en pris sammenligning

hoka logo


 
Trailløb (sti, sten..)

Mest populære

 • Stinson ATR
 • Challenger

Andre

 • RAPA Nui 2S
 • Speedgoat
 • Mafate
Landevej og asfalt

Mest populære

 • Stinson
 • Clifton

Andre

 • Bondi
 • Conquest
 • Huaka
 • Constant
 • Valor
Off trail (mudder, sne..)

Mest populære

 • Tor Ultra HI WP

 

Historien bagved Hoka One One løbesko

Egentlig er det stadig lidt et ubeskrevet blad. Men så ikke alligevel. De korte facts er at Hoka One One er et fransk designet mærket, som er opstået ud af sports branchen. Det er de 2 tidligere Salomon ansatte (Salomon har ligeledes fransk hovedsæde) Nicolas Mermoud og Jean-Luc Diard der har udviklet og taget initiativ til at bringe Hoka One One løbesko frem i verden. De gør det godt, og de gør det selvfølgelig også ud fra den ekspertise som de begge bringer med fra Salomon, som verden over er kendt som et yderst teknisk brand.

Hvad er Hoka One One kan som ikke andre kan?

For hver dag der går, så vinder Hoka One One mere og mere terræn. Det er en løbebrand der er gået lidt imod strømmen, i hvert fald set med danske øjne. Lige som vi var blevet tudet ørerne fulde af minimalistiske løbesko, og barefoot runnng, så kommer Hoka One One ind med løbesko der er af en lidt anden støbning. Men i andre lande og verdensdele er Hoka One One yderst udbredt. Eksempelvis i Sydamerika er Hoka en løbebrand som rigtig mange løbere bruger nu. Det er grundet at Hoka One One er udviklet til at klare de hårde og krævende ture i det terræn.

Hoka One One vil skabe nytænkning med MAKSIMAL støddæmpning

Hoka One One gør op mod minimalistiske løbesko og lærer os at en løbesko ikke behøver at være lille og forfinet

Jeg er personlig en stor fan af Hoka løbesko. Og det er uden at jeg har fået noget for at udtale mig omkring dem. Vil rigtig gerne indrømme at min første tanke omkring de sko til løb fra Hoka var, at det kommer de da aldrig til at lykkes med. Og da jeg selv skulle teste disse løbesko for første gang, ja der tænkte jeg, det bliver til de 2 obligatoriske ture, og så videre med andre sko. Men Hoka One One har taget mig med storm (og der skal alligevel noget til) Er sikker på at vi kommer til at se mere og mere og mere til dette fantastisk nytænkende løbebrand.

Vil du være maximalist eller minimalist?

Minimale løbesko er noget som de fleste løbere kender til. Når vi snakker om Hoka, så snakker vi om maksimalisme. De er gået lidt imod strømmen og skabt maximale løbesko. Det er ikke løbesko der er tungere end almindelige løbesko, men blot et udtryk for en løbesko der yder maximalt når vi snakker om lethed og støddæmpning. Og den type løbesko skal man vænne sig til – ligesom det er “svært for kroppen” at vænne sig til at løbe minimalt, så skal du også vænne dig til at løbe i Hoka One One maximale løbesko. Men når du er fremme ved målet, og kroppen er vant til det, så tvivler jeg på at du løber væk igen.

Hvad kan mine Hoka One One løbesko?

1. Typer af træning

Herunder er listet lidt af de typer af træning jeg mener du skal bruge, eller kan bruge Hoka løbeskoene til.

 • Mængdetræning – der er rigtig mange kilometer i deres løbesko. Og du løber på absolut max støddæmpning
 • Længdetræning – Når du skal ud på de lange distancer. Der hjælper Hoka dig hele vejen rundt. Lethed og masser af blødhed.
 • Trailløb – der findes modeller til trail, hvor du får de samme gode dyder.

2. Niveau og skadesrisiko

Hoka er specielle, og du skal være opmærksom på at kroppen højst sandsynligt skal vænne sig til at benytte disse løbesko. Vores erfaring er helt klart at man skal bygge langsomt op. Lad kroppen vænne dig til at løbe i disse sko
Niveauet er for alle. Alle der ønsker sig masser af dæmpning skal prøve et par Hoka løbesko engang i sit liv.

Se denne inspirerende video fra Hoka One One:

Forskellige typer til forskellige behov?

Løbesko fra Hoka One One er udviklet til at arbejde under meget vansklige forhold. Bjergløb, trailløb og selvfølgelig løb på landevej. De operere med forskellige opbygninger på deres løbesko / mellemsåler. Dem kan du se herunder:

 • Ultra Size – det er deres mest støddæmpende mellemsål, og det kan op til 2.5 gang så meget dæmpning som en almindelig løbesko. Mellemsålen kan være op til: 35mm i hælen og op til 31 mm i forfoden
 • Over size er ligeledes med en yderst dæmpende mellemsål. Og fakta på den er: Op til 30 mm i hælen og op til 25 mm i hælen.

Du kan læse mere om de forskellige løbesko, og deres opbygning på den internationale side for Hoka One One

Fast and Far – bare derud af

 

Hoka One One skaber løbesko i høj kvalitet ud fra mottoet Fast and Far. Du skal kunne løbe mange og adskillige kilometer i dine løbesko. Det er både ment på den måde at du skal kunne tage lange løbeture i dine sko, men de skal også kunne holde til masser af ture og mange kilometer.
Det skal gå stærkt. (FAST) Skoen er (selvom det ikke ser sådan ud ved første øjekast) faktisk yderst let. Og det giver dig som løber den fordel at det kan komme til at gå stærkt. Du vil opleve skoene indeholder lethed og i den grad er responsive. Og det er egentlig ligegyldigt om det er på landevejen, det er i skoven, eller det er på det mere krævende bjergløb.

Hoka One One løbesko – nytænkende og meget spændende løbebrand