Brooks Ghost 7 – anmeldelse og de største besparelser

brooks ghost top

En løbesko som Brooks Ghost 7 er svært sammenlignelig med andre sko. En glimrende løbesko med eminemt support og støddæmpning. Jeg giver dig her et overblik:

 • Min vurdering af Brooks Ghost
 • Hvad er godt/skidt
 • Prisoversigt

OBS: dagens besparelse gennem iloebesko: 526 kroner. Butikspris: 1.200 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 674 DKK Til butik
2-5 dage 750 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik
 

Brooks Ghost 7 – en verden til forskel

Ghost modellen fra Brooks er en mængdetræningssko. Du skal bruge skoen til de mange rolige kilometer – og her er den stærk. Støddæmpningen er vidunderlig. Skal du ud på dit første marathonløb er det ligeledes en løbesko jeg gerne vil anbefale dig. Den har generelt fået gode anmeldelser over hele linjen. Det er en sko, der giver god support under de mange kilometer.

Med sin vægt på 320 gram og et drop i omegnen af de 11 mm er du sikret den fornødne stødabsorbering. Skoen er konstrueret mod at du løber med hællanding.  Der findes Brooks Ghost herre og der findes naturligvis også Brooks Ghost dame for sådan en populær model. Køb Brooks Ghost online på tilbud eller udsalg og spar penge.

 

Kølige facts om skoen

Need to know

 • Løbestil: neutral
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1200 DKK

Teknologi

 • Caterpillar Crash Pad
 • Anatomical DNA Layout
 • Omega Flex Grooves
 • Omni Grooves

Nice to know

 • Vægt: cirka 320 gram (herre str 42)
 • Hælhøjde: 34,7 mm
 • Hæl til tå drop: 10,9 mm

 

 

Et par ord om teknikken

Ghost løbeskoen er blandt de mest vindende fra Brooks – deraf dens popularitet. Den vinder priser pga. løbernes positive feedback. Dog mindst så vigtigt er det at der rent faktisk er noget teknisk bag skoen, som virker. Det nytter ikke noget at sælge en sko i forhåbningen om at den er god. Det kan have skader til følge.

Du får teknikken Anatomical DNA støddæmpning med i den neutrale løbesko. Det er et enestående støddæmpningssystem kun lavet til Brooks løbesko. Det giver dig den helt optimale dæmpning baseret på eksempelvis hastighed og vægt. Er du en let løber, giver materialet ikke meget efter. Er du tung, udnyttes materialet fuldt ud.

Derudover kommer skoen med Omega Flex Grooves. Den teknik gør skoen mere fleksibel. Fleksibilitet kan være godt og dårligt. Tunge løbesko er typisk lidt stive i det. Det er ikke tilfældet med Ghost skoen, som med denne teknologi giver dig et blødere rul henover foden – helt fra hæl til tå.

Andre væsentlige teknikker er Profile Sockliner og Profile Element – det er den del, der giver dig den lækre komfort og ventilation. Sidst men ikke mindst har de valgt at bruge DRB Accel som støtte til midtfoden for at sikre dig mod seneskader og lignende, som ellers kan være et større problem blandt løbere.

Hvordan er det at løbetræne i Brooks Ghost?

Brooks Ghost sidder tæt og kompakt om foden. Det giver dig den støtte du har brug for, men også bevægelighed af hele foden. Personligt har jeg normal bredde fødder, og her passer skoen rigtig fint i bredden. Jeg har brugt skoen på alt fra korte rolige løbeture til lange tempoture. Jeg vil dog ikke anbefale skoen til intervaltræning – der skal du nok nærmere over i sko som Adidas AdiZero Tempo eller Asics Racer. De sko er deciderede konkurrence løbesko.

Har du en ekstra bred fod kan du få Brooks Ghost 7 i 2E. Samme gælder hvis du har en ekstra smal fod, så fås den i bredde B (for herre). For damer skal du have fingre i bredde A for smalle fødder og bredde D for brede fødder. Står der intet angivet, kan du regne med at butikken sælger skoene i normal bredde. Du kan læse hvad andre synes om Ghost på Brooks hjemmeside.

Dét synes jeg om stødabsorberingen

Brooks har som nævnt brugt Brooks Anatomical DNA støddæmpning. Det er et materiale som er en blanding af skum og gel. Det kan sammenlignes med Asics’ traditionelle GEL. Stødabsorberingen i hælen er ganske kompakt – klar til at tage i mod stød. Det er særligt værdsat på de længere løbeture, hvor benene bliver udmattede og løbestilen måske ikke er så god som den burde være.

Forfodens anatomiske DNA er lidt blødere. Det gør at du kan få et hurtigere afsæt og derved højere fart. Jeg anbefaler dig at bruge Brooks Ghost som en mængdetræningssko til asfalt, grus og andre hårde underlag. Hvorfor lige her? Fordi den har en god stødabsorbering. Til de blødere underlag er andre sko bedre.

 

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 674 DKK Til butik
2-5 dage 750 DKK Til butik
3-5 dage 1.153 DKK Til butik