New Balance 1500 v2 – Stor test og anmeldelse af skoen

et par new balance 1500New Balance 1500 er en hurtig-løber. Denne løbesko er bygget til høj komfort og masser af fart. Hvis du er på jagt efter en løbesko til at sætte PR tiderne i, så kunne model 1500 fra New Balance sagtens være et rigtig godt bud. Den kommer i hvert fald ikke til at tynge dig:

 • Læs stor anmeldelse af New Balance 1500
 • Hvad skal du vente dig af NB 1500?
 • Fordele og ulemper i denne løbesko
 • Bedste pris lige nu på New Balance 1500

OBS: Køb New Balance 1500 v2 gennem iloebesko og spar 601 kroner. Normalpris: 1.100 kroner – gode tilbud lige nu.

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
2-5 dage 712 DKK Til butik
3-5 dage 930 DKK Til butik
 

Hvad er NB 1500 for en løbesko?

New balance 1500 er en fantastisk løbesko til dig der kan lide fart og tempo. Det er der imod ikke en fantastisk sko til dig der elsker alt det bløde og behagelige i en “almindelig løbesko” som eksempelvis New Balance 1260 eller Nimbus fra Asics.
Når man fremstiller en race-løbesko med henblik på at lette skoene så meget at du skal kunne løbe stærkt i dem, og måske sætte din næste PR tid i dem, så går det unægteligt lidt ud over både støtte og støddæmpning.

Men grunden til at jeg skriver lidt er fordi at New balance har fremstillet et helt fantastisk kompromis i deres model 1500. Her får du en løbesko med masser af plads til fart og tempo, men på en ganske fantastisk måde har de hos New balance formået at lave en rigtig støttende løbesko MED pronationskile, og som samtidig er ufattelig blød at træde ned i.
Der er af ganske naturlige årsager ikke de samme store mængder støddæmpning som i de andre almindelige løbesko, men for dens klasse, så indeholder New balance 1500 en rigtig flot mængde. Eller du får i hvert hurtigt følelsen af at du har en god støddæmpning. Hvis du vælger at løbe længere race, såsom marathon og måske sågar halvmaraton, så kan du nok ikke komme helt uden om at støddæmpningen bliver lidt træt på de sidste kilometer. Men sådan er det med langt de fleste løbesko der er fremstillet til race og tempo.

Så du kan forvente dig en rigtig god kombinations løbesko hvis du vælger at gå med en New Balance 1500. En løbesko der har rigtig mange muligheder.

 

orange new balance 1500 herre

 

Min første løbetur i New Balance 1500

Man glæder sig altid. Det er lige meget om det er model man kender eller om det er en helt ny model løbesko man skal teste. Følelsen var også den samme da jeg første gang skulle i gang med testen af New Balance 1500.
En ny løbesko der for første gang kommer op af sin æske lugter og mærkes bare meget speciel. Det kan lyde underligt, men er du rigtig løbenørd, så ved du hvad jeg taler om. Og det er her at analysen og testen starter. Førstehåndsindtrykket og så selvfølgelig det at mærke de forskellige elementer i løbeskoen.

New Balance 1500 var en god oplevelse alt i alt. Lugten, følelsen og det at skulle afsted på landevejen i en helt ny løbesko var der med det samme da jeg “un-boxede” mine nye NB 1500. En rigtig flot og let løbesko fik jeg fat i, og der kan man allerede mærke at det er en løbesko i meget høj kvalitet. Men der var også en lille smule malurt i bægeret – men det er der desværre altid når jeg pakker en tempo og race løbesko ud – Min krop, mine fødder og mine ben har et anstrengt forhold til at løbe alt for lange ture i de her mere minimalistiske løbesko. Jeg er ikke en decideret tung løber (83kg) men lander utrolig tungt hver gang, og derved udsætter jeg personligt mine løbesko for en stor eller større belastning.
Det der allerede dengang tiltalte mig i NB 1500 var at man havde formået at bygge en lille smule pronationsstøtte ind i skoen. Det kan være en god start for en bedre støtte på de lange kilometerture.

Første løbetur i New Balance var en intervaltur på små 5 kilometer. Så det var ikke alverden, men tænkte at jeg ville starte med at teste skoen der hvor jeg højst sandsynligt ville bruge den mest. Det vil/ville helt sikker tblive på de hurtige intervalture. Skoen sidder rigtig godt, New Balance har formået at lave en rigtig god pasform i skoen, også selvom man har haft til opgave at lave en let og minimalistisk løbesko. Jeg følte i hvert fald at den sad fint på min fod, og støttede mig der hvor jeg havde brug for det.

Så alt i alt så var både førstegangs indtrykket og den første løbetur godkendt fra min side – men helt ærlig, så havde jeg stadig den bange anelse for denne sko på de lange løbeture.

Flere ture bekræftede kun NB 1500

Jeg har efter flere ture i New balance 1500 nu haft muligheden for at vurdere den på flere forskellige distancer. Det længste jeg har været ud i er 15 kilometer og det tror jeg også bliver det længste jeg kommer ud over. Jeg vil personligt sige at jeg kommer til at bruge den på de hurtige korte løbeture. Skulle jeg ud over de 15 kilometer, så ville det være hvis jeg skulle løbe et halvmaraton i den. Så kunne jeg nok bide smerten i mig.
Men det er vigtigt at sige at det er mig som løber der har den holding, det er som sådan ikke et udtryk for selve New Balance 1500 skoen. For tror faktisk at den, som en af de få race løbesko, kan løfte opgaven med blødheden på længere distancer. Det virker i hvert fald sådan når man måler og vejer den. Men kan ikke sige det med 110% sikkerhed da jeg ikke har afprøvet det på egen krop.

Men flere ture i denne løbesko bekræftede kun hvad jeg fik af vide efter den første tur. Det er en smidig, behagelig og af sin art, en god responderende løbesko. En model der nok kommer i nærheden af min top 3 når vi snakker om konkurrence eller race løbesko.

 

overdel og sål new balance 1500

 

 

Kølige facts om New Balance 1500

Generelt

 • Løbestil: Neutral, let pronation
 • Pasform: Lidt tæt (Race)
 • Størrelse: almindelig
 • Underlag: Hårdt underlag
 • Træningsformål: tempo, interval & konkurrence
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Herre

 • Vægt: 208 gram str. 42
 • Drop: 6 mm
 • Bredde: Standard (D)

Dame

 • Vægt: 186 gram str. 39
 • Drop: 6 mm
 • Bredde: Standard (B)

 

Helhedsindtrykket af New Balance 1500

Det kan egentlig siges ganske kort. Helhedsindtrykket er kort. Vil dog påpege at det er når jeg vurdere den ud fra den kategori af løbesko som den tilhører (konkurrence løbesko) og jeg kigger på mine egne personlige præferencer. Det jeg mener er at jeg jo kun vil bruge den på korte tempo løbeture, og der er helhedsindtrykket som det skal være.
Jeg får masser af lethed, en acceptabel støddæmpning, og en løbesko der følger mine fødders bevægelser.

Jeg er klar over at andre kan have et andet indtryk af skoen, alt efter hvilke præferencer de har, og hvordan de agter at bruge denne løbesko.

 

Flere facts omkring NB 1500

Need to know

 • RevLite mellemsål
 • T-beam (pronation)
 • FantomFit

Nice to know

 • Del af New Balance “race program”
 • Race sko MED pronations kile
 • Anbefalet: 10 til 42km

Den skæve vinkel

 • Dame fremstilles i en bredde (B)
 • Herre fremstilles i 2 bredder (D+2E)
 • Motto: Train, Race, Win, Repeat

 

herre nb 1500

 

Vælg den rigtige størrelse.

Er du i tvivl om hvad den enkelte størrelse indeholder – så besøg eventuelt vores New Balance størrelsestabel.

Vedrørende skoen, så er det ikke sådan at jeg synes der er noget du sådan ekstra ordinært skal være opmærksom på. Du skal gå efter den størrelse du normalt bruger (bruger du et andet mærke, så kig efter centimeter målet)
Du skal selvfølgelig være beredt på at skoen i sig selv sidder en smule tæt omkring ens fod, men det er mere pasformen, og har som sådan ikke noget med størrelsen i New Balance 1500 at gøre.

Herre størrelser:  40 – 47.5 (US 7 til 13)

Dame størrelser: 35 – 43 (US 5 til 11)

 

new balance 1500 dame

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Vægten

Den lave vægt er selvfølgelig en fordel. Det er den primære årsag til at man kan tillade at kalde det en tempo og eller konkurrence løbesko. Desto mindre vægt, desto hurtigere afvikling af hvert skridt.

Kombinationen

Det faktum at flere løbere synes at det er en rigtig fed maraton løbesko hvor de får en mere end acceptabel lethed, og samtidig en god affjedring på samtlige 42,195 kilometer. Det beviser at New Balance 1500 rammer lige i orkanens maraton øje.

Pronationen

Mange race og konkurrence løbesko bliver fremstillet som minimalistiske, og i langt langt de fleste tilfælde uden pronationskile. Så jeg ser det som en klar fordel at der i NB 1500 er blevet plads til en mindre støtte og pronationskile. Når du løber de lange distancer som halv og hel maraton, så får du brug for pronationsstøtten, også selvom du er neutralløber. Jo mere trætte fødderne bliver, desto mere tendens er der til at de pronere en lille smule. Så klart en fordel at skoen indenholder pronationskilen.

Pasform

Den tætte pasform, den handske-lignende pasform vil for nogen (dem der kan lide det) være en klar fordel. Du føler virkelig at du bliver ét blev skoen, og sko og fødder går ud i et. Det passer perfekt til hurtige ture eller race.

Ulemper

Pasformen

Det er ikke en fejl, den kvikke har opdaget at pasformen står både under fordele og ulemper. Der er nogle som ikke er særligt begejstrede for helt tætte løbesko, og på den baggrund bliver pasformen også en ulempe for denne New Balance 1500. Det vil unægteligt holde nogle fra at købe denne model.

Svangstøtten

Denne sko har fået en lille smule hug for at være meget tæt på underlaget, hvilket kan være fint nok, men også at den er meget flad og omkring svangen, og det kan få den til at virke lidt hård. Men det er en af priserne man nok bliver nød til at betale når vi snakker race-løbesko.

Prisen

Vurdere at prisen kan blive en ulempe, da det er en sko der har et snævert segment for brugeren. Det er ikke en mængde trænings løbesko som du benytter 8 ud af 10 gange. Så nogle vil nok mene at skoen er for dyr at have stående i forhold til sin sparsomme tid PÅ fødderne.


 

Du skal købe New Balance 1500 hvis….

Du vil have en tempo og konkurrence løbesko med pronationskile

Du er på jagt efter en løbesko der vil egne sig perfekt til din næste PR tid

Du ved at når vi snakker om race-løbesko, så er der sparet lidt på både materiale (støtte) og støddæmpning (blødhed)

 

new balance 1500 ovenfra

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Herunder finder du et meget kort udsnit af hvad andre løbere har sagt om skoen. Der er ikke bare hos os, men generelt på alverdens hjemmesider store roser til Nike Air Zoom Odessey

Bitten Kortzen, løber 3-4 gange om ugen

 • Jeg skulle lige vende mig til at løbe i den. Var vant til en mere almindelig løbesko med masser af støddæmpning. Men nu er jeg rigtig glad for mine New Balance 1500. De ryger i hvert fald på hver gang jeg skal til race–Bitten Kortzen

Kaj Johansen, Løber med skadet knæ

 • Når man har været opereret i knæet, så skal man kigge godt efter når man vælger løbesko. Jeg har aldrig før turde løbe i "minimale" race løbesko. Men fik muligheden for at teste disse nb 1500, og må sige at det kan godt lade sig gøre. Jeg løber ikke i dem hver gang, kun når jeg synes der skal lidt tempo på. Mere kan knæet ikke holde til.....–Kaj Johansen

Paw Albrectsen, Løber for hyggens skyld

 • Jeg har et par New balance 1500. Synes det er en fed løbesko man virkelig kan mærke er let. Bruger dem faktisk også til hverdag , da det er en super cool sko synes jeg, og så gør det jo ikke noget at mine fødder er mindre trætte efter en lang arbejdsdag–Paw Albrectsen

Du kan også se en masse internationale rewievs og anmeldelser HER. RunRepeat har anmeldt og lagt New Balance 1500 ud til vurdering hos deres brugere.

Analysedel 1: Hvem kan bruge New Balance 1500

Løbestil

Det er til ham eller hende der løber med en meget mild pronation eller måske neutralt. Det er en løbesko der egentlig på en meget elegant måde dækker lidt mere end bare en almindelig neutral løbesko eksempelvis. Da skoen har en lille pronationskile på indersiden, så er den ideel for neutrale løbere til langdistance løbene, da fødderne/benene/musklerne så når at blive trætte, og ganske automatisk begynder at pronere lidt indad når du løber. På den anden side er der ikke en for stor kile i til at en neutral løber også kan bruge den på sprint turerne.
Ham eller hende der pronere får også fra start en smule støtte på indersiden, måske ikke lige så meget som de er vant til, men dog alligevel støtte. Og det er ikke altid nemt at finde i en tempo og konkurrence løbesko.

Vidste du at New Balance er det løbebrand man i Danmark forbinder med fremstilling af løbesko i flere bredder

Prisniveau

Der kan siges både for og imod prisen. Som tidligere nævnt så vil nogle løbere mene at med en vejledende udsalgspris på 1100,- så er det i den dyre ende, da det er en løbesko med begrænset brug (korte ture eller race ) Men hvis jeg skal vurdere det udelukkende ud fra prisniveau og hvad du får, kontra andre sko i samme kategori, så synes jeg faktisk det er en billig løbesko. Jeg synes jeg fik rigtig meget for mine penge.
Og lad os antage at denu, som alle andre løbesko kommer til at indgå i en mindre priskrig på nettet, så kan du nok hurtigt komme ned i en pris der hedder 8 eller 900,-

Type sko

Det har vi været meget inde over. Det er en decideret race og konkurrence løbesko. Så vi siger det lige engang mere – du skal være forberedt på at der er skåret på nogle ting i forhold til support og dæmpning for at køre løbeskoen så konkurrencedygtig som mulig.

Drop

6mm drop er der i New Balance 1500. Det giver en suveræn fornemmelse af underlaget, og du er samtidig meget tæt på jorden. Når vi snakker om konkurrence løbesko, så er det en unik følelse du får i denne sko.

 

overblik new balance 1500

 

Analysedel 2: Opbygningen af NB 1500

Ydersål

En klassisk ydersål som er bygget til at gribe fast i de faste underlag. Den skiller sig måske en anelse ud ved at mønstringen eller knopperne på ydersålen er lidt kraftige. Men det er for at give et bedre greb i underlaget.

Mellemsål

RevLite mellemsål som er en rigtig let, faktisk er den omtrent 30% lettere end den klassiske New Balance mellemsål, men den rummer samme blødhed og fleksibilitet.

Hæl

Et hælparti som jeg synes sidder som det skal. Jeg lagde ikke som sådan mærke til hælen, og det plejer at være et godt tegn. Når hælen er neutral, og man ikke oplever “gener” så er det fordi at den gør sit arbejde som den skal.

Midt

Her benytter New Balance et system der hedder T-Beam. Det er en stabilisator som lægger midt i foden. Den sikrer at skoen holder sin stabilitet, samtidig med at der gives god støtte til svangen.

Forfod

Fleksibel forfod, som også har den fordel at den er monteret med RevLite. Det vil sig at der er god dæmpning i forfoden når du sætter af, og du bliver ligesom hjulpet afsted i dit afsæt.

Overdel

FantomFit. Thats where the magic begins. En ultra let og sømløs overdel sørger for med meget få midler (overdelen er meget let) at give din fod den optimale støtte, samtidig med at den tillader fødderne at ånde grundet det tynde og behagelige materiale.

Analysedel 3: New Balance 1500 i brug

Underlag

Fast underlag. Du stryger afsted på asfalt eller måske en grussti i denne New Balance 1500. Du skal nok ikke forsøge at løbe hverken hardcore eller mindre trail i denne løbesko. Sålen er ikke bygget til det, og overdelen er slet ikke.

Holdbarhed

Hvis du holder dig til anbefalingerne så er der masser af fede kilometer i skoen. Men igen, du skal være opmærksom på den lidt skrøbelige overdel. Hold dig væk fra det terræn hvor der er torne, grene og den slags ting der kan hænge fast i skoens overdel. Den er meget blød, og vil højst sandsynligt ende op med en revne eller et kedeligt hul.

Pasform

Samme FantomFit overdel som måske er lidt skrøbelig, er også den overdel der er med til at gøre denne New balance 1500 unik. Det er den overdel der sikrer dig en unikke pasform i skoen.

Sammenligninger

New Balance 1500 hører til i en forholdsvis snæver kategori af løbesko, og derfor findes der ikke så mange direkte sammenligninger. Men en der bestemt skal nævnes er Nike LunarTempo. Den har lidt det samme som New balance 1500, at du får faktisk en “rigtig løbesko” følelse når du bruger den, og tænker ikke så meget over det er en konkurrence løbesko.
Alternativet kunne være en anden model fra Nike, Nike Free RN, og hvis du så vælger Free RN Flyknit, så er du sikker på en endnu tættere overdel hvis det er det som du går efter i dine konkurrence sko.

Opsummering

Hele opsummeringen må siges at være nem. Jeg er helt igennem begejstret for New Balance 1500. Synes den har rigtig meget at byde på, og selvom den hører til i en kategori hvor det er svært at skille sig ud, så gør den det lidt alligevel, det synes jeg er fint når en løbesko formår det.
Der vil altid være plads til nogle forbedringer, og som du kan læse i anmeldelsen så er den jo heller ikke fejlfri, men nogle gange handler det om at holde de fejl op mod helhedsindtrykket og det man får ud af produktet, og så se om det ville have gjort en forskel. Og det synes jeg i mit tilfælde ikke det ville have gjort.

Bedste pris på New Balance 1500

Vi har samlet nogle af de bedste priser på New Balance 1500 til dig. Der er priser fra både webshop i Danmark, Tyskland og England.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
2-5 dage 712 DKK Til butik
3-5 dage 930 DKK Til butik