Salomon Fellraiser – review og priser

salomon fellraiser top

Salomon Fellraiser er flere gange kåret som den bedste trailsko – ofte i tæt kapløb med Salomon Speedcross. Her lærer du om:

 • De største besparelser på Fellraiser
 • Min personlige vurdering
 • Hvad du skal være ekstra opmærksom på

OBS: Spar i dag 14 kroner gennem iloebesko. Butikspris: 900 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
3-5 dage 886 DKK Til butik
1-7 dage 899 DKK Til butik
1-2 dage 900 DKK Til butik
 

Hvad er nyt

Salomon Fellraiser er en bevist vinder, der er lav, vejer lidt og tørrer hurtigt. En oplagt trail sko til træning og løb i mudrede og våde forhold.

Jeg har fundet den tæt på perfekt til den våde og fugtige danske vinter. Ydersålen er aggressiv og giver Fellraiser et stærkt greb, som lader dig løbe selvtillidsfuldt på selv meget vådt og udfordrende underlag. Det er en super fed løbe oplevelse at løbeskoen giver dig disse friheder.

Herunder kan du læse min anmeldelse og test af Salomon Fellraiser.

Født som et bastard barn af to af Salomons populære og meget udbredte trail løbesko, Salomon Speedcross og Salomon Fellcross, får du det bedste fra begge verdener.

En løbesko med et lavt drop og grov ydersål med et stærkt greb på især våde underlag.

Skoen er sprængfyldt med den nyeste teknologi og har naturligvis Salomons klassiske og populære Quicklace system, hvor du hurtigt og nemt kan komme ind og ud af skoen.

Salomon som du kender det med et anatomisk korrekt fit og sublime trail egenskaber.

Salomon Fellraiser billig

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral eller supinerende
 • Pasform: Bredere forfod
 • Underlag: Trail
 • Vejledende pris: 900 DKK

Nice to know

 • Quicklace
 • Ortholite
 • Sensifit
 • Contagrip

Fun to know

 • Vægt herre: cirka 271 gram str 42
 • Vægt dame: cirka 249 gram str 39
 • Hæl højde: 21 mm
 • Forfodshøjde: 15 mm
 • Hæl til tå drop: 6 mm

 

Min test af skoen

Førstehåndsindtryk

Jeg har været rigtigt spændt på at komme igang med at teste Salomon Fellraiser. Jeg har efterhånden testet flere forskellige trailsko og har den anledning, læst og hørt meget positivt om Fellraiseren, hvilket også gjorde at jeg besluttede mig til at anmelde og teste skoen. Var det virkelig for good at Løbemagasinet har givet den 6 ud af 6 mulige stjerner i deres test og anmeldelse. Det allerførste indtryk er rigtigt godt, jeg synes det er et cool design, som spiller godt og skoen ligner en rigtig trailsko. Komfortmæssigt føles fittet godt og tight. Jeg hopper direkte på jernhesten og begiver mig til Hareskoven, hvor første test skal stå. Den skal jo testes i sit rette element – på den måde kan vi give brugerene de bedste forudsætninger.

Salomon Fellraiser tilbud pris

Selvom det havde regnet dagen før og underlaget var godt mudret, har jeg et virkeligt godt greb. Den indledende nervøsitet og tilbageholdenhed bliver hurtigt smidt over bord og erstattet af leg og hurtigt løb rundt i skovbunden. Det er virkeligt sjovt. Har mudderet sprøjtende op af benene, men det betyder ingenting mens jeg løber rundt ude blandt de høje træer mine nye Salomon Fellraiser. Da jeg kommer tilbage til lejligheden bliver det dog en smule problematisk.

Salomon Fellraiser udsalg

Efter utallige højdemeter og km

Jeg har under min test haft Salomon Fellraiser ude på mange forskellige trails, både i Danmark og alperne, og lige så imponeret som jeg var i første omgang, lige så imponeret er jeg den dag i dag. Jeg har nogle små ting, som synes kunne være blevet forbedret. F.eks. lidt beskyttelsen på foden. Og så har jeg fundet ud af løb på asfalt skal minimeres og gøres så lidt som muligt. Det er denne sko simpelthen ikke bygget til i længden – det er en udpræget trail løbesko.

Ofte så tager jeg cyklen hen til skoven, for at løbe så lidt på asfalt som muligt. Så bliver skoen i sit rette element. Hvilket jeg tror forlænger holdbarheden og giver dig meget bedre oplevelser med Salomon Fellraiser.

Salomon Fellraiser test

Jeg har været stærkt tilfreds med skoens performance på både våde og tørre trails og er rigtigt tilfreds med den selvtillid som skoens stærke greb giver på trails. Især har jeg kunne løbe meget hurtigere nedad. I stedet for at undgå at falde har jeg i stedet kunne koncentrere mig om at løbe så hurtigt som overhovedet muligt. På fladere trails, er Fellraiser ikke noget specielt, men når det går op og ned kommer den i sit rette element og har givet mig mange gode oplevelser på trailen.

Salomon Fellraiser trail løbesko

Hvad andre har sagt om skoen

Jens Lund, Bramming, Erfaren trailløber

 • Dette er min foretrukne løbesko til tekniske trails eller alle de dage, hvor jeg forventer mudder–Jens Lund, Bramming, Erfaren trailløber

Annette Larsen, Ringe, Mangeårig løber – ny på trails

 • Virkeligt imponeret over ydersålen, som ekstremt grippy og har et godt greb på stenfyldte overflader. Den effektive tå beskyttelse sikrer tæerne mod de irriterende og smertefulde stenspark.–Annette Larsen, Ringe, Mangeårig løber - ny på trails

Morten Madsen, Nordborg, 30-40 km/uge

 • Ikke den bedste på flade trails, men på ujævnt og stenet terræn er Fellraiser en af de bedste trail sko jeg har prøvet.–Morten Madsen, Nordborg, 30-40 km/uge

Det er altid rart med indtryk fra flest mulige løbere. Jeg har også, helt overordnet, tilføjet denne grafik, som viser hvordan den generelle tilfredshed er.

salomon fellraiser review survey

Salomon Fellraiser størrelse

Der er lidt delte meninger omkring størrelsen i Salomon Fellraiser. Jeg brugte bare min almindelige størrelse, mens andre har oplevet at de skulle have en halv størrelse mindre i Salomon Fellraiser. Det bedste du kan gøre er nok at måle den præcise længde på dine fødder hjemme i stuen og derefter gå ind på Salomon’s hjemmeside og finde deres skema til Fellraiser størrelse. Der kan du præcist måle dig frem til den rigtige størrelse for dig.

Som du kan se nedenfor er der et fælles indtryk af at Salomon Fellraiser er true to size. Det er kun ganske få som oplever at skoen er lidt lille i størrelserne.

salomon fellraiser fit

Fordele og ulemper

 

Fordele

Strækt greb i underlaget

Den meget grove ydersål sikrer dig et overordentligt stærkt greb i underlaget. Uanset hvor vådt, mudret eller ujævnt underlaget er, kan du løbe selvsikkert velvidende at det stærke greb holder dig fast. Jeg har testet den på stejle bjergtrails i Frankrig og i Hareskovens mere kuperede trails. I begge tilfælde er Salomon Fellraiser virkeligt effektiv. Når det går op og ned, er den konge.

Alsidigt brug

Som jeg kort har nævnt ovenfor, så har jeg testet Salomon Fellraiser i mange forskellige situationer og jeg er imponeret over, hvor glimrende skoen klarer de forskellige udfordringer. En alsidig trailsko, som dog gerne vil holde sig på trails.

Tæt på jorden

På trods af at der er en glimrende stødabsorbering i skoen, er du tæt på jorden og kan mærke underlaget, og dermed reagere hurtigt på enhver ændring, der måtte være på trailen. Et af de punkter, som jeg er mest tosset med Salomon Fellraiser.

Ulemper

For høj på hårdt underlag

Selvom jeg er stor fan af, hvor tæt på jorden man er på trails, så føler jeg at man på hårdere og jævnere terræn, som hårdere grusstier eller asfalt kommer til at løbe underligt, fordi at ydersålen er så grov og ganske høje, når du udelukkende løber på toppen af grebet.

Pas på med asfalt

Jeg vil helt sikkert anbefale at undgå asfalt, så meget som muligt. Det slider lige lovligt meget på ydersålen, og som nævnt herover, er det ikke nogen speciel komfortabel løbeoplevelse.

Der kunne være mere beskyttelse fortil

Selvom jeg egentligt er ganske godt tilfreds med beskyttelsen mod tæerne, så synes jeg godt der kunne være en bedre beskyttelse, også lidt højere oppe mod svangen. Jeg har fået nogle hårde stød på oversiden af foden. Det kan dog også godt være mig, der skal blive mere erfaren med at løbe på snævre og tekniske trails.


 

Derfor skal du købe skoen

 • Hvis du er på udkig efter en allround trailsko
 • Løbemagasinet har givet Fellraiser 6 ud af 6 stjerne
 • Du er neutral eller supinerende løber
 • Du vil have en let løbesko

Analysedel 1: Er Salomon Fellraiser for dig?

Løbestil

Skoen henvender sig hovedsageligt til den neutrale eller supinerende løber. Nu er jeg også en neutral løber, men jeg føler ikke at det gør den store forskel i trailsko. Især ikke på singletrails, hvor du har lige så meget fokus på bare at få sat foden rigtigt. Der er ikke meget støtte eller support i skoen.

Salomon Fellraiser herre

Pasform

Jeg synes pasformen i Salomon Fellraiser rigtigt god. Den er lidt bredere ude i forfoden, hvilket er optimalt til dig der har en bredere fod. Det simple quicklace system gør det nemt og hurtigt at tage skoen af og på. Med Sensifit får du en overdel, som smyger sig omkring foden og giver et præcist og sikkert fit.

 • Hæl: Medium
 • Midtfod: Medium til lav volume
 • Forfod: Medium
 • Skosnude højde: Medium
 • Svangstruktur: Medium til høj
 • Skoform: Semi-kurvet

Har du lidt problemer med pladsen ude foran på skoen, kan du evt. prøve at tage indersålen ud. Det giver lidt mere plads til foden.

Underlag

Den er blevet bygget til mange skiftende, glatte og ujævne underlag. Det er en allround løbesko til trails, som er bedst i våde forhold. Fellraiser er god allround trail løbesko, undgå at bruge den for meget på asfalt og hårdere underlag. Fokusér derimod på skovstier og singletrails.

Salomon Fellraiser pris

Den vejledende Salomon Fellraiser pris er 900 kr. Dette er et godt mellemniveau, hvor du får meget for pengene. Du kan dog næsten altid finde Salomon Fellraiser på tilbud eller udsalg rundt om på nettet. Der er ingen grund til ikke at købe Salomon Fellraiser, så billigt som muligt.

Salomon Fellraiser anmeldelse

Vægt

Herre: Ca. 271 gram i størrelse 42

Dame: Ca. 249 gram i størrelse 39

Salomon Fellraiser er en lettere løbesko, som ikke føles af meget på foden. Dette gør at den kan bruges til meget alsidigt brug, både til konkurrencer og lange træningspas. Et spændende niveau, hvor performance møder en letvægtskonstrukrion.

Type sko

Det er en trail løbesko af rang. Konstrueret til at give det bedste greb på omskiftelige underlag, hvad enten det er glat eller tørt. Jeg har haft virkeligt mange fede trail oplevelser med Salomon Fellraiser, som du hurtigt lærer at stole på og bare give den fuld gas, selv hvis det er glat og tricky underlag.

Holdbarhed

Da skoen er bygget til trails, har der også været stor fokus på at skabe en holdbar konstruktion. Både i overdel og ydersål. Overdelen skal kunne holde til at blive ramt af grene, buske, sten og hvad du ellers finder på trails. Ydersålen skal være så holdbar at sporet og grebet i skoen ikke forsvinder efter nogle hundrede kilometers løb.

Salomon Fellraiser pris

Drop samt hæl- og forfodshøjde

Med en begrænset hæl- og forfodshøjde, på henholdsvist 21 og 15 mm, kommer du tæt på jorden og kan mærke skift i underlag og kontrollere din fod på underlag som ændrer sig hele tiden. Dette er ekstremt vigtigt i trail løbesko, hvor du skal være beredt på overraskelser i jordhøjde. Som du nok har kunnet regne dig frem til, så er skoens drop 6 mm, hvilket er i den lavere ende og vil give dig en naturlig løbestil, med landing og afsæt længere fremme på foden.

Analysedel 2: Mere teknisk gennemgang

Ydersålen

Ydersålen er meget grov, så du til hver en tid kan få et stærkt og sikkert greb i underlaget. Den grove ydersål, gør skoen virkeligt god til regnvåde og mudrede underlag. For at kunne klare de mange krævende underlag og løb på asfalt (kun hen til den nærmeste trail selvfølgelig), har de lavet en meget slidstærk ydersål med flere forskellige specialiserede gummimaterialer.

Mellemsål

I mellemsålen er der forskelligt niveau af stødabsorbering. Af at være en forholdsvist lav sko, med en lavere drop giver skoen en effektiv og responsiv stødabsorbering.

Salomon Fellraiser review

Hæl

I hælen finder du en lidt højere og lidt kraftigere stødabsorbering end i resten af skoen. Dette sikrer at du ikke støder for hårdt imod jorden, hvis du lander på hælen

Midtfod

I midtfoden har Salomon Fellraiser en stabil konstruktion som fører energien videre fra hælen til forfoden, så du kan få så kraftigt et afsæt som muligt.

Forfod

For at give dig et kraftigt og naturligt afsæt er højden i forfoden lavere end på resten af skoen. Dermed kan du udnytte de mange kræfter i forfoden til at komme hurtigt og effektivt videre til næste skridt.

Salomon Fellraiser løb trail

Overdel

Der bliver sat helt specifikke krav til overdelen på en trail løbesko. Ikke bare skal overdelen være ventilerende, fleksibel og komfortabel, (som overdelen i Salomon Fellraiser er), den skal også kunne beskytte din fod mod naturens elementer som sten, klipper, grene mv. Overdelen er lavet i et ventilerende mesh materiale. Helt ude ved tæerne er der en beskyttende toe-box som er hårdere og beskytter dine tæer mod førnævnte forhindringer. Det hele bliver lukket sammen af quicklace systemet, hvor du lynhurtigt kan spænde og åbne løbeskoene.

Forskel mellem dame og herre

Salomon Fellraiser herre løbesko

Jeg har naturligvis testet en herre model af Salomon Fellraiser. Derfor vil alt jeg har skrevet i denne anmeldelse gøre sig gældende for herre modellen.

Salomon Fellraiser dame løbesko

Dame løbeskoen er en smule smallere i fittet end den tilsvarende herre model. Lige herunder vil du kunne læse mere præcist om forskelle mellem Salomon Fellraiser til herre og dame.

Salomon Fellraiser dame løbesko

Konkrete forskelle mellem herre og dame skoen

Den vigtigste forskel i herre og dame modellerne er at dame skoen er en smule smallere end herre modellen, for at passe til kvinders generelt lidt smallere fødder. Så du bør nok ikke vælge det modsatte køns Fellraiser, selvom du skulle foretrække designet i den ene eller anden. Der er også forskel på støddæmpningen, som i herre modellen er kraftigere end dame modellen. Dette er fordi mænd som regel vejer mere og derfor lander hårdere på underlaget.

Hvor finder du skoen på tilbud og udsalg

Tilbud på Fellraiser

Mange butikker kører tit og ofte tilbud på Salomon Fellraiser, for at kunne tilbyde dig den billigste pris på den eftertragtede løbesko. I stedet for at du selv skal sidde og finde det bedste tilbud på Fellraiser, har jeg fundet markedets bedste og billigste priser til dig i min prissammenligner øverst i artiklen.

Udsalg på nettet

Salomon Fellraiser er en af de mest populære trail løbesko på markedet og derfor er der naturligvis god konkurrence løbebutikkerne i mellem. Det er kun godt for dig. Det betyder at du ofte kan finde Salomon Fellraiser på udsalg til lave priser.

Salomon Fellraiser kilian

Sammenligning

Der kommer flere og flere trail løbesko på markedet. Salomon Fellraiser er fortsat en af de allermest populære, men hvis du vil undersøge markedet for trail løbesko, vil jeg anbefale dig at kigge på følgende løbesko. Vil du holde til samme brand er den banebrydende Salomon Speedcross værd at tage et kig på. Til den mere konkurrencelystne løber er Inov8 X Talon 212 en lettere løbesko et godt valg, ellers så er der den lignende Inov8 Oroc 280 til glatte trails.

Opsummering

Som en afslutning på min anmeldelse af Salomon Fellraiser vil jeg lige give dig hovedpunkterne i testen. Jeg har fået nogle vildt fede oplevelser med Salomon Fellraiser på trailen, og kan helt sikkert anbefale skoen til dig som skal have en effektiv trail sko til det omskiftelige danske vejr og underlag i skoen. Den er ikke bare til grusstier og lignende, men henvendt til mere seriøse og udfordrende trails. Skoen giver dig meget værdi for pengene, med en lang holdbarhed og en forholdsvist lav pris. Især hvis du benytter dig af min prissammenligner til at finde markedets bedste tilbud og laveste pris på Salomon Fellraiser.

Prissammenligning

Jeg har været rundt i de forskellige butikker og fundet disse priser. Det ser ud til at der denne uge er rigtig fornuftige besparelser at hente.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
3-5 dage 886 DKK Til butik
1-7 dage 899 DKK Til butik
1-2 dage 900 DKK Til butik