Brooks PureCadence 3 – priser og anmeldelse

Brooks skabte med Brooks PureCadence 3 en revolution inden for løbeverdenen. Populariteten er enorm. Rid med på den minimalistiske bølge. Bliv klog på:

 • Vores anmeldelse
 • Hvorfor du ikke skal købe Cadence
 • Prisoversigt / sammenligning

OBS: dagens besparelse gennem iloebesko: (AFP: Der skete en fejl ved indlæsning af pris fra tabellen med id ’54’) kroner. Butikspris: 1.200 kroner. Slå til i dag.


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
 

Det nye i Brooks PureCadence 3

Først kom Nike Free, som var et ambitiøst forsøg på at lave en minimalist løbesko (Nike Free er ingen god løbesko). Herefter lancerede PureCadence 3 som en sand minimalist løbesko, der har været med til at rykke grænser inden for løb. PureCadence 3 fremmer en naturlig løbestil. Du får en løbesko med et hæl-til-tå drop på 5mm, hvilket er fornuftigt for en natural running sko.

Den nyeste opdatering til Brooks PureCadence 3 er den kraftigste opgradering af seriens løbesko.

Selvom der er tale om en stor opgradering er det fortsat mere subtile ændringer, som giver skoen et bedre fit og mere naturlig fit og fornemmelse.

Skoens NavBand er nu konstrueret i silikone og er blevet integreret i mellemsålen på den mediale side, for at forbedre støtten.

På svangen har de også tilføjet ekstra støtte og stabilitet med en forbedret pod.

PureCadence 3 har ændret skoens ToeFlex til at tage to tæer ind og ikke længere bare storetåen. Dette giver Brooks PureCadence 3 et kraftigere afsæt end tidligere modeller.

Brooks PureCadence test

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: let / moderat pronation
 • Pasform: Normal bredde
 • Underlag: Asfalt / grusstier
 • Vejledende pris: 1200 DKK

Nice to know

 • Biomogo
 • Analytical DNA
 • Nav Band
 • Internal PDRB

Fun to know

 • Vægt herre: cirka 260 gram (herre str. 42)
 • Vægt dame: Ca. 212 gram (dame str. 39)
 • Hæl højde: 22 mm
 • Tå højde: 17 mm

 

Min test af PureCadence

De første indtryk

Har glædet mig til at pakke PureCadence ud og teste løbeskoen, og prøve kræfter med en ny Natural Running løbesko. Min første reaktion er dog ikke udelukkende positiv. Jeg synes ærligt talt ikke at designet er specielt cool eller noget. Skoens ydersål ser lidt mærkelig ud. Men jeg kan godt undlade at tage mig af designet, hvis skoens performance er i top. Som udgangspunkt er komforten i al fald god.

Brooks PureCadence udsalg

Jeg løber naturligvis afsted hurtigst muligt, for at kunne finde ud af hvordan den løber. Jeg har noget tidligere erfaring med lavt drop og en naturlig løbestil, hvilket er med til at gøre at jeg hurtigt finder rytmen og finder ind i et komfortabelt løbetempo. Jeg er overrasket over den gode støddæmpning og støtte, som alligevel findes i skoen. Det var ikke lige, hvad jeg havde forventet, men egentlig synes jeg det fungerer meget godt.

Brooks PureCadence video

500 km senere

Skoen er ved at være slidt op. Ikke at Brooks PureCadence er ved at falde fra hinanden, men den er begyndt at blive slidt på både overdel og ydersål. Jeg synes ikke 500 km er nok for et par løbesko i denne priskategori. Løbemæssigt har det dog været en god oplevelse at løbe i Brooks PureCadence. Jeg er blevet ret vild med det tætte fit, som holder min fod fuldstændigt fast nede i skoen. Overdelen passer eller tilpasser sig min fod, så skoen sidder lige så godt og komfortabel, som ved mit første indtryk.

Brooks PureCadence tilbud

Derudover så synes jeg fortsat at det fungerer godt med forholdsvist kraftig stødabsorbering og støtte omkring pronationen i kombination med skoens lave drop og naturlige fornemmelse. Modsat nogle andre løbesko, med god pronationsstøtte, føler jeg ikke at jeg med PureCadence løber med en klods om foden. Vægten er så lav at jeg næsten ikke mærker at jeg har den på. Jeg havde håbet at grebet var lidt bedre trails, men skoen er beregnet til asfalt, så det var nok min fejl at have forhåbninger om dette. Jeg har været oprigtigt tilfreds med Brooks PureCadence og kan klart anbefale skoen. Havde den haft en længere holdbarhed, kunne det sagtens have været min favorit løbesko.

Brooks PureCadence billede

Hvad siger andre om skoen?

Claus Møller, Silkeborg, Erfaren trail- og naturalrunner

 • En virkeligt behagelig sko, som jeg har haft meget glæde af. Skoen giver en god støtte, men føles alligevel rigtigt naturlig at løbe i. Jeg er dog lidt skuffet over holdbarheden og at grebet ikke er bedre på trails og i skoven.–Claus Møller, Silkeborg, Erfaren trail- og naturalrunner

Jan Andersen, Ålborg, Løber 20-30 km/ugen

 • Jeg synes at skoen sidder som en drøm. Når jeg løber i den føler jeg at jeg løber på skyer. Da de blev leveret til min dør, tog jeg dem på og før jeg så mig om havde jeg haft dem på i 2 timer. –Jan Andersen, Ålborg, Løber 20-30 km/ugen

Hanne Jessen, Herlev, Ny i natural running

 • Dette var mine første Brooks løbesko nogensindde. Jeg er ikke nogen super erfaren løber, men jeg holder af at holde mig i form. PureCadence 3 er rigtigt let og komfortable. Jeg har haft skader i ankler, knær og ryg fra andre sportsgrene, hvilket forhindrer mig at løbe ekstremt mange km. Jeg har dog oplevet at PureCadence 3 har reduceret mine gener, smerter og ømhed betragteligt.–Hanne Jessen, Herlev, Ny i natural running

Jeg har derudover fanget andre anmeldelser på nettet så du kan få et mere overordnet billede af hvad folk synes om skoen.

brooks purecadence survey

Derfor skal du købe Brooks PureCadence

Der er mange grund til at vælge netop denne løbesko hvis du har tendens til pronation. Hovedårsagen skal dog ligge i at du godt kunne tænke dig at prøve et lettere løbesko med fokus på en naturlig afvikling af fodens bevægelser under løb. Jeg har selv gode erfaringer med netop Brooks PureCadence, som sidder tæt, har et responsivt og kraftfuldt afsæt og som føles utrolig let.

 • I 2012 blev Brooks PureCadence kåret som verdens bedste løbesko af Runnersworld
 • Du er på udkig efter en sand minimalistisk løbesko med lavt drop
 • Du har tendens til pronation
 • Du vil have en aggressiv løbesko, som ikke vejer meget
 • Miljøvenlig og biologisk nedbrydelig mellemsål = God karma

Find den rigtige størrelse

Der er ingen tvivl om at det er en helt igennem fantastisk løbesko. Jeg er selv pronationsløber, og derfor har skoen passer super fint til mig. Størrelsesmæssigt anbefaler jeg at du tager ½ nummer større end du er vant til i normale løbesko. Det er noget jeg har erfaret personligt, og gennem salg af skoen til andre.

Jeg har også opsamlet information om hvad andre synes om størrelsesvalget. Det illustreres i figuren nedenfor. Som du kan se, siger majoriteten at skoen er true to size.

brooks purecadence fit

Fordele og ulemper

 

Fordele

Tæt pasform

Skoen sidder rigtigt tæt, hvilket jeg er overordentligt tilfreds med. Skoen bliver holdt på plads, uden at det på nogen måde bliver irriterende og ukomfortabelt. Derimod føler jeg en god og naturlig kraftoverførsel fra fod til underlag. Der et lidt issues med snørebåndene, men overordnet set er jeg meget tilfreds med komforten og fittet i Brooks PureCadence 3.

Naturligt løb

Jeg er helt vild med det meget naturlige løb, som skoen tvinger dig til. Det er en fornøjelse at komme mere op på tæerne og lande på midt- og forfod i stedet for at lande hårdt på hælen hver gang. Det er anderledes fornemmelse, og hvis du er ny til en naturlig løbestil, er det nok noget du skal vænne dig til, men jeg er overbevist om at du ikke bliver skuffet.

Lav vægt

Jeg er vant til at løbe i lette løbesko og det er et punkt jeg er meget fokuseret på. Jeg ønsker ikke at slæbe rundt på for meget ekstra vægt. Og det gør jeg absolut ikke i Brooks PureCadence. Det er en letvægtsløbesko, som giver dig mange muligheder, hvadenten det er træning eller konkurrence.

Ulemper

Manglende holdbarhed

Brooks Running oplyser selv på deres hjemmeside at løbere skal forvente en levetid på løbesko Brooks Pure serien, herunder PureCadence på bare 400 - 500 km, hvilket jeg ikke er imponeret over. Det er ikke ret meget, når du snildt kan forvente at normale løbesko vil have en levetid på omkring det dobbelte.

Overraskende træthed

Selvom jeg har, efter egne standarder, en ganske god erfaring med Natural Running og minimalistiske løbesko, oplevede jeg en mærkelig træthed i læggen, som var utroligt udmattende. Måske er det bare mig, der skal nosse mig sammen, men en sådan træthed har jeg ikke oplevet med andre løbesko med lignende minimalisme.

Mærkelige snørebånd

Jeg synes at snørebåndene er lidt mærkelige. De er bygget assymetrisk for bedst muligt at tilpasse sig foden og dens struktur. Jeg synes dog at de er lidt besværlige at snøre og kan irritere lidt, hvis ikke man får det gjort ordentligt.


 

Del 1 – Løbeinformation om Cadence

Løbestil

Løbeskoen henvender sig primært til pronerende løbere. Det er den sko i Pure-serien med mest støtte. Så selvom det er en natural running løbesko, som henvender sig en mere minimalistisk tilgang til løb, giver den godt støtte og hjælp til overpronation. Du får følelsen af at have den nødvendige støtte uden at mærke skoen.

Brooks PureCadence review

Pasform

Jeg har været rigtigt tilfreds med pasformen i Brooks PureCadence, som sidder tæt. Jeg er især vild med at hælen sidder rigtigt tæt. Har du en meget bred fod, er dette nok et punkt, hvor du skal være opmærksom. Ellers er der ikke noget specielt at hæfte sig ved omkring pasformen i PureCadencee. Dens Nav Band teknologi give en dynamisk svangtilpasning, som gør at skoen altid sidder helt tæt omkring foden.

 • Hæl: Smal
 • Midtfod: Medium til lav volume
 • Forfod: Medium
 • Skosnude højde: Medium til lav
 • Svangstruktur: Medium til høj
 • Skoform: Semi-kurvet

Underlag

Brooks PureCadence er til løb på asfalt og bane. Dvs. hårdere underlag og skoen løber derfor også glimrende på hårdere grusstier eller til løb på græs. Jeg er dog ikke imponeret over grebet på singletrails og skovstier, hvor man hurtigt kommer til at glide lidt rundt og ikke kan få nok kraft i sit løb.

Prisniveau

Den vejledende pris på Brooks PureCadence 1300 kr er i det niveau, som jeg egentlig finder ganske tilforladeligt for løbesko i et højere performance spektre. Der hvor filmen lidt knækker for mig er dog ift. holdbarheden (bare 400-500 km), hvor jeg synes at prisen per løbet km bliver lidt høj. Heldigvis kan du finde Brooks PureCadence billigere på nettet. Ofte er den på tilbud eller udsalg. Lige i øjeblikket, kan du købe PureCadence billigst hos (Produktet er udgået) ((Produktet er udgået) kroner)

Brooks PureCadence dame

Vægt

Herre: 260 gram i størrelse 42

Dame: 212 gram i størrelse 39

Selvom Brooks PureCadence yder god pronationsstøtte, har det ikke betydet at vægten er blevet højere. Det er fortsat en let løbesko, med fokus på performance. Du får støtten uden andet unødvendig vægt.

Skotype

En minimalistisk løbesko som promoverer natural running. PureCadence henvender sig til dig, som gerne vil prøve kræfter med en mere naturlig løbestil. Med dens lave vægt, kan du bruge skoen til både træning og konkurrencer. En alsidig løbesko.

Hældrop

Som det er blevet nævnt et par gange har Brooks PureCadence et lavt hæl til tå drop på 5mm, hvilket giver dig en mere naturlig løbestil, hvor du vil opleve at komme til at løbe mere på midt- og forfod. Dette er med til at styrke fodens muskulatur og kan give dig et mere kraftfuldt løb. Så du kan komme til at løbe som kroppen er bygget til at løbe. Det er ikke helt som barfods løb, men vi kommer tæt på.

Del 2 – Den mere tekniske opbygning

Ydersål

Ydersålen har en anderledes og rigtigt interessant ydersål, som er opdelt i flere sektioner. Selve pronationskontrollen starter allerede i ydersålen. Hos Brooks fokuserer de meget på det anatomisk korrekte, hvilket også betyder at ydersålen er konstrueret med et anatomisk korrekt fit, som føles behageligt og lader foden bevæge sig naturligt i sin fulde range-of-motion. Grebet i ydersålen gør at skoen hovedsageligt henvender sig til løb på asfalt og bane. På en hårdere grussti fungerer løbeskoen også rigtigt godt, mens jeg har oplevet at der på singletrails ikke er tilstrækkeligt greb til at få et effektivt løb.

Brooks PureCadence danmark

Mellemsål

I mellemsålen finder du både stabilitetsfremmende teknologier og en stødabsorbering, der effektivt fordeler trykket fra dine skridt uden at det bliver overdrevet. Dermed mister du ikke den naturlige løbefornemmelse og foden vil styrke den indre muskulatur. Mellemsålen består af Brooks DNA som er en banebrydende støddæmpning der giver dig en tilpasset stødabsorbering, uanset vægt og løbehastighed. Brooks DNA reagerer på hvert eneste af dine skridt og fordeler støddet og giver ideal komfort og beskyttelse ved alle hastigheder.

Den holdbare MoGo mellemsål er blevet gjort endnu mere miljøvenlig. Et ugiftigt og naturligt tilsætningsstof i de grundlæggende dele af BioMoGo opfordrer mikrober til at nedbryde mellemsålen 50 gange hurtigere, når den lander på lossepladsen. Læs mere om MoGo mellemsålen her

Hæl

Hælen er perfekt rundet for at efterligne dit løbeskridt perfekt. Fra den rundede hæl får du den optimale indledning på din løbebevægelse, så du kan føre så meget som muligt af kraften fra landingen igennem midtfoden og ud til afsæt i forfoden.

Midtfod

Kraften og bevægelsen kommer igennem den formede mediale midtfod, som er med til at give pronationskontrol og mere støtte. Det bredere og integrerede Nav Band, sikrer at skoen har en god torsionsstivhed og overfører så meget kraft som muligt ud til fronten. Denne stabilitet og support giver dig følelsen af at blive støttet op uden at mærke og føle dig begrænset af skoen.

Brooks PureCadence anmeldelse

Forfod

I forfoden har Brooks PureCadence et overlegent flex, som giver dig et kraftfuldt afsæt, hvor du udnytter alle dine muskler i foden til at skabe fremdrift og løbe hurtigere.

Overdel

Hele skoen og i særdeleshed overdelen har fokus på en anatomisk opbygning, som smyger sig omkring foden og giver din fod frihed til at bevæge sig naturligt.

Vær derudover opmærksom på at Brooks PureCadence ikke er vandafvisende eller vandtæt.

PureCadence til herre og dame

Herre PureCadence

Jeg har testet og anmeldt herre modellen, så alt du læser i denne guide til Brooks PureCadence vil relatere sig til herre løbeskoen. er du derimod på udkig efter dame modellen, vil du finde at det meste også gør sig gældende for dame skoen.

Dame PureCadence

I store træk er løbeskoen den samme til både herre og dame, men der er nogle mindre forskelle. Udover bredden af skoen, som jeg kommer nærmere ind på lige herunder, så er Brooks PureCadence også en smule mere fleksibel end herre modellen.

Brooks PureCadence herre

Forskellen mellem herre og dame modellen

I teknologien bagom Brooks PureCadence er der ingen forskel på herre og dame modellerne. Designmæssigt finder du naturligvis nogle mere feminine farvevalg og style så dame løbeskoene. Samtidigt så er der lidt forskel på bredderne af skoen. Bådde herre og dame modellerne holder sig standardbredden for løbesko. For herre er dette Width D og for dame er det Width B.

Kom bag om den gode løbesko

Brooks PureCadence kommer med et hav af ny teknologi. Blandt mange andre lækre detaljer, kan du se følgende. Tilmed har de lavet lækre illustrationer af teknologien – det gør den noget nemmere at forstå end tekst. Se med her.

brooks pure cadence anatomic fit
biomogo dna
hæl på cadence 2
nav band pasform

Toe flex i Cadence

Alt i alt må jeg sige at jeg er meget begejstret. Både for Brooks PureCadence, men også bare for hele initiativet omkring Pure Projekt.

Lidt viden om Pure projektet

Brooks PureCadence er i familie med følgende lignende løbesko: Pure Flow, Pure Connect, Pure Grit. Hele dette Pure projekt er et mål fra Brooks om at udbrede kendskabet til natural running, dets afskygninger og underbygge det med teknologi, der virker. Der er en tendens til at producenter af natural running løbesko gør for lidt ud af indholdet – derfor er skoene i virkeligheden ikke så gode som de giver sig ud for at være. Det er ikke tilfældet med Pure serien af naturlige løbesko.

Figuren nedenfor viser hvordan opdelingen af de forskellige Brooks løbesko tager sig ud. Fremhævet er Pure skoene.

Som figuren viser, adskiller pure løbeskoene sig meget fra “float core line” løbeskoene – det er de sko, der kendetegner standardlinjen i deres kollektion. PureCadence er den af Pure skoene, der giver den bedste pronationsstøtte, hvilket kan ses ved at den ligger længst mod højre. Det betyder at PureCadence “låser” dig lidt sammenlignet med de andre modeller, der er endnu mere frie. Du kan lære mere om pronationskontrollen i PureCadence i min video i toppen af anmeldelsen

Find Brooks PureCadence på tilbud

Tilbud

Du kan ofte finde Brooks PureCadence på tilbud på internettet. Men for at du ikke skal bruge flere timer på at finde nettets billigste priser, så har jeg gjort det for dig, og sammenlignet de bedste løbeshops i både Danmark, Tyskland og England. Der er ingen grund til ikke at kigge i udlandet, hvis du vil finde PureCadence på tilbud.

Udsalg

Lige så vel som løbeskoene ofte kan findes på tilbud, vil du også ofte se at Brooks PureCadence er på udsalg, om det er i Danmark eller i udlandet betyder ikke noget når du bestiller online. Det er ofte nemmere at finde PureCadence på udsalg online. Der er ingen grund til at købe en løbesko til andet end laveste pris.

Brooks PureCadence løbesko

Lignende minimalistiske løbesko

Natural running bliver mere og mere populært og af samme grund, kommer der flere og flere løbesko på markedet med lavere drop henvendt til en mere naturlig løbestil. Hvis du gerne vil se på andre løbesko, som minder om PureCadence kan du kigge på Adidas Energy Boost, som også er til pronerende løbere. Ellers så har Saucony Ride også nogle af de samme egenskaber som PureCadence. Du kan også tage et kig på den lette New Balance 890 løbesko.

Afslutning på anmeldelse af PureCadence

Jeg anbefaler gerne Brooks PureCadence til andre. Særligt løbere, der gerne vil bevæge sig i retning af en mere naturlig og mere skadesfri løbestil. Det har virket for mig og PureCadence er en rigtigt god sko som introduktion til natural running. Skoen har nogle issues omkring holdbarheden, men da du kan finde løbeskoen billigt på nettet, så er det absolut ikke nogen dealbreaker for mig. Hvis du har sprunget videoen i toppen af anmeldelsen over, kan se den for at få den vigtigste information omkring teknikken og løbestilen. Som en sidste kommentar vil jeg gerne sætte en streg under at jeg med glæde anbefaler Brooks PureCadence til andre løbere.

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, de bedste tilbud og alle udsalgsvarer.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik