Salomon Spikecross – Et vinterløb must have

Salomon Spikecross LøbeskoSalomon Spikecross er intet mindre end et vinter løb “must have” Ynder du at løbe om vinteren? Når veje og stier stiller nogle lidt andre udfordringer til dig? Så er Spikecross modellen fra Salomon et oplagt valg.

 • Salomon Spikecross – Udtømmende anmeldelse
 • Hvad får du? Og hvad får du ikke i skoen?
 • Prissammenligning – Find Spikecross CS til en god pris

OBS: Spar i dag 505 kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.400 kroner. Slå til i dag.

 

 

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Spikecross

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 895 DKK Til butik
5-7 dage 1.139 DKK Til butik
3-5 dage 1.289 DKK Til butik
1-7 dage 1.395 DKK Til butik
 

Salomon Spikecross 3 CS – En opgradering af dine Speedcross

Er du en fan af Salomon Speedcross, så er du helt sikkert også en stor fan af Salomon Spikecross. For det er i bund og grund helt den samme sko, blot med den lille detalje at Salomon Spikecross, som navnet indikerer er udstyret med spikes i sålen.
Spikes som giver dig den ekstra deminsion at du nu har mulighed for at gribe fat i underlaget på en helt anden måde. Disse spikes som er monteret i splen på Salomon Spikecross er ufattelige gode til at bide sig fast i sne og is – og wupti, så havde du lige pludselig en løbesko til løb i sne og frost.

Derud over er Salomon Spikecross kun spækket med alle de fede ting som du også finder i den almindelige Salomon Speedcross. CS står for ClimaShield – det er den membran der lægger i Spikecross løbeskoen, og som gør at overdelen erv ind og vandafvisende.
Det giver dig en fantastisk følelse inde i skoen, at du ikke på sammen måde som med en almindelig løbesko skal kæmpe med udefrakommende fugt, og derved også kulde. Når dine fødder ikke lige så let bliver våde, så er der også længere til kulden for dine fødder.

Samtidig er Salomon Spikecross fyldt med masser af andre features som du kender fra Speedcross og til dels også fra XA pro modellen fra Salomon. Du får naturligvis deres Quicklace snørresystem som gør det ultra nemt at komme i og ud af dine løbesko. Og udover spikes i sålen, så har du stadig en ydersål der er grov-profileret og ganske naturligt skaber et rigtig godt greb i underlaget

Salomon Spikecross set fra oven

Salomon Spikecross er til dig der gerne vil sætte lidt liv og farver på dine løbesko - du kommer til at skille dig ud fra mængden.

Salomon Spikecross CS til dig der gerne vil forkæle dine fødder når du løber om vinteren.

Du vælger IKKE Speedcross Spikecross hvis du er på jagt efter en helårs løbesko - for denne løbesko er kun til vinterbrug / efterårsbrug.

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Almindelig bredde
 • Underlag: VINTER / Skov / trail / Terræn
 • Vejledende pris: 1400 DKK

Nice to know

 • ClimaShield membran
 • Quicklace snørresystem
 • Sensifit pasform
 • ContaGrib Mud&Snow ydersål

Fun to know

 • Hæl til tå drop: 11,0 mm
 • Vægt: cirka 321 gram (str. 42)
 • En Speedcross med spikes (pigge)
 • Hælhøjde: 20mm

 

Salomon Spikecross profilerede sål struktur

Test af Salomon Spikecross

Hvad var min første indskydelse efter testen

Jeg vidste ligesom godt hvad jeg gik ind til – denne løbesko er identisk med opbygningen på Salomon Speedcross (som jeg i øvrigt er fan af) Så den første test var egentlig overstået kunne man godt være fræk at sige. Skoen sidder som den skal, og jeg kan rigtig godt lide at de vælger at bringe lidt farver og frækhed ind i deres design.
Men testen af denne sko lægger (som du selvfølgelig nok har gættet) om vinteren. Det er en specifik vinter løbesko, og derfor er den naturligvis testet i sit rette element. Jeg vil så sige at jeg bruger, og det kan den sagtens administrere, skoen som efterår og vinter løbesko. Sålen er bygget således op at jeg ingen problemer har med at bruge den i det våde efterår også. Er bare altid opmærksom på ikke at komme til at skade spikes i skoen.
Tilbage til testen – en dejlig, flot og frostklar dag med sne på stien/vejen. Det skal ikke kunne ses på testen af skoen, men jeg elsker at løbe i disse omgivelser. Findes der noget federe end en blå himmel, frost og så et sæt gode ben. Så er det bare derud af, og få noget varme i kroppen.
Jeg synes at Salomon Spikecross gjorde hvad den skulle – den gav mig et rigtig fornuftigt greb i underlaget, og jeg følte ikke som sådan at jeg skulle være bange på nogle tidspunkter. Dog har skoen, som jeg helt sikkert også har sagt før omkring Speedcross, den ulempe at jeg synes at man er meget højt stillet i skoen. Kunne godt tænke mig at komme en lille smule tættere på jorden.

Flere ture samme fornemmelse

Der er egentlig ikke så meget at skrive – oplevelsen er den samme. Skoen opfører sig meget ens, og Salomon Spikecross er for mit vedkommende en løbesko jeg har i mit løbe sortiment. Den er meget specifik med hensyn til anvendelse, så jeg har den og jeg bruger når årstiden er til det. Men vil også gerne indrømme at det ikke er min favorit vinter løbesko, der vil jeg nok sige at S-lab Sense fra Salomon eller en Inov8 Terraclaw nok ligger nummer 1 på podiet. De klarer opgaven lige så fint for mig – uden spikes.
Men tilbage til testen – flere ture har jeg naturligvis taget i Spikecross modellen, og den gør egentlig præcis det samme hver gang. Giver et fornuftig greb, og måske lige et lidt ekstra hårdt greb med spikes. Skoen bliver en anelse mere fleksibel at løbe i, når du har været afsted nogle gange. Jeg synes at hver gang jeg tager et par Salomon Speedcross eller Spikecross i brug, så er skoen ufattelig “stiv” at komme ned i. Der går lige nogle ture før jeg synes at denne løbesko bare smyger sig omkring foden. Men det er en mindre detalje.

 

salomon spikecross på tilbud

 

Hvad andre har sagt om skoen

Ketil Hanson, Svinninge, Almindelig løber

 • Salomon Spikecross gør hvad den skal. Jeg bruger den til vinter, men er måske lidt ked af dens begrænsede brug. Men nu har jeg den.–Ketil Hanson, Svinninge

Leif Andersen, Rødekro, Elsker trail, sommer & vinter

 • Spikecross er en fantastisk oplevelse - bruger den når der is. Har mange trail løbesko, og Spikecross er blot en ud af mange.–Leif Andersen, Rødekro

Størrelse i skoen = normal

Normal størrelse i løbeskoen. Dog skal du med Salomon Spikecross være opmærksom på, som med mange andre Salomon løbesko, at den sidder tæt. Det er en smagssag om man kan lide denne tæthed. Jeg er tilhænger, men der findes sikkert også nogle løbere som siger at den sidder for tæt.

 

Salomon spikecross set bagfra

 

Fordele og ulemper i Salomon Spikecross

 

Fordele

Brug af skoen

Salomon Spikecross er en anelse unik. Der findes andre løbesko med spikes i sålen, og du kan jo også selv tilføre dine løbesko aftagelige spikes, men derfor skal det stadig nævnes som en fordel at der er spikes i bunden. Det giver et unik greb i underlaget når vi snakker sne og is.

Kombinationen

Spikecross er udviklet som vinter løbesko - men jeg synes at kombinationen af skoen skal nævnes som en fordel. Den kan sagtens bruges i det våde efterår. Den har stadig den grov-profilerede sål som du kender fra Speedcross løbeskoen, og det giver dig masser af muligheder for ekstra greb i våde områder.

Gode teknologier

Salomon bevæger sig i et smalt område når vi snakker løbesko, og derfor er de rigtig gode til at udvikle og indbygge teknologier i deres løbesko som virkelig kommer løberne til gode. Og det er der selvfølgelig også i Spikecross. Du får bl.a. Sensifit, Quicklace og M&S (Mud and snow contaGrib sål).

Ulemper

Vægten

Jeg syens den er for tung. Jeg bruger str. 43-44 i Salomon sko, og en sko som Salomon Spikecross lægger omkring de 321 gram i en str. 42, så jeg har måske en løbesko der vejer omkring 330 gram - og det synes jeg er for meget. Derfor har jeg det med som en ulempe.

Begrænset brug

Jeg nævnte godt nok kombinationen som en fordel, at den kunne bruges til bpde vinter og efterårs løbeturen. Men stadigvæk så er det et meget begrænset brug, da du hele tiden skal være opmærksom på at du har pigge/spikes i sålen som ikke må tage skade. Og holder du det op imod Salomon Speedcross, så har du heller ikke i Spikecross en mulighed for at bruge den til hverdag.

Pas på gulvet

Har ikke så meget med det løbe tekniske at gøre, men du skal være ulra opmærksom på IKKE at bruge skoen indendørs. De monterede spikes har mere end en gang ødelagt diverse gulve. Så vær opmærksom på ikke lige at smutte indørs og hente glemte ting inden løbeturen.


 

Derfor skal du købe Spikecross fra Salomon

 • Du vil lige have det ekstra greb i det vansklige underlag
 • God pasform – hvis du kan lide at din trail løbesko sidder tæt
 • Vandafvisende overdel, så dine fødder forbliver tøre (varme)

Analysedel 1: Hvem henvender løbeskoen sig til?

Løbestil

Denne løbesko har egentlig en rigtig alsighed løbestils opbygning. Vi synes at skoen henvender sig en meget bred vifte af løbere da den både kan bruges at neutral og pronerende løbere.

Pasform

En god og forholdsvis tæt pasform omkring din fod giver dig en god fornemmelse af at skoen sidder – og ikke mindst bliver hvor den skal.

Underlag

Til målgruppen er den unik. Spikes er ikke særlig udbredt i løbesko, så denne løbesko giver dig lige det ekstra greb i eksempelvis isen eller sneen. Men synes ligeledes det er værd at nævne at ydersålen på Salomon Spikecross sagtens klarer de våde underlag i efteråret også.

Vægt

Unisex:Ca. 321 gram i størrelse 42 – det er forholdsvis meget for en trail løbesko, så der synes jeg at Spikecross mister en lille smule i forhold til konkurrenterne fra eksempelvis Inov8.

Holdbarhed

50/50 hvis jeg skal sætte procenter på. Skoen har nogle steder hvor holdbarheden er rigtig fin – men synes faktisk også at overdelen kan være en smule udsat, og have tendens til at blive ødelagt for hurtigt.

Spikecross løbeskoen er til vinterløb og efterårsløb - du må derfor ALDRIG bruge den direkte på eksempelvis asfalt. Du ødelægger både den almindelig sål, men også de spikes der er i sålen på denne løbesko.

Drophøjde

Jeg synes ærligt droppet er for højt. Jeg kan ikke lide at løbe så højt oppe. Det er selvfølgelig en smagssag – men jeg har desværre den lille fornemmelse i baghovedet der gør at jeg synes at jeg kan være rigtig uheldig at brække over hvis jeg rammer det forkerte punkt.

Analysedel 2: Opbygning

Ydersålen

Mud and snow ContaGrib sålen kombineret med spikes. Så får du altså i mine øjne et rigtig godt greb. Og skal vi se isoleret på ydersålen, holdt op i mod det som denne løbesko egentlig er udviklet til, så er den ganske god, hvis ikke unik.

Mellemsål

Mellemsål og støddæmpning nævnes ikke så meget i trail løbesko som når vi snakker mængde løbesko til asfalt. Og det er ganske naturligt. Der er når du løber trail masser af støddæmpning fra naturens side, og derfor er skoen også bygget lidt anderledes op. Salomon Spikecross har en ganske fornuftig og eftergivende mellemsål, som jeg synes giver kroppen den blødhed jeg har brug for.

Hæl

Bortset fra at hele skoen måske i mine øjne er for høj, så synes jeg at kigger man isoleret på hælen, så har den et rigtig godt greb i din hæl, hvilket giver dig optimal støtte, og ikke mindst det korrekte grundlag for en god afvikling af det næste skridt. Ligeledes indeholder hælen også en fornuftig støddæmpning.

Forfod

Når du lander i Salomon Spikecross, så er der en god fornemmelse af underlaget, og du får det gode greb (som vi snart har nævnt rigtig mange gange) Forfoden indeholder ikke somsådan noget ekstra støddæmpning, da trailsko er bygget anderledes op, og får sin blødhed fra omgivelserne.

Indlægssål

Indlægssålen er god, og giver dig en god “støtte” indefra. Ikke bare en flad og kedelig indlægssål, men en indlæggsål der gør noget godt for dine fødder.

Overdel

Overdelen er i Spikecross kombineret med en ClimaShield membran. Det giver dig den fordel at dine fødder bliver beskyttet mod fugt udefra. Og selvom man siger at en membran er åndbar, så er jeg af den klare overbevisning, at hver gang man kommer et “ekstra lag” på overdelen, så tager du en lille smule fra åndbarheden. Men i dette tilfælde gør det ikke så meget, da jeg nok i de fleste tilfælde vil foretrække tøre og varmere fødder frem for åndbarhed når jeg løber vinter/efterår.

Salomon Spikecross med vandafvisende membran

Alternativer til Salomon Spikecross

Der er ikke så mange løbesko på markedet hvor man kan lave den direkte sammenligning. Spikes i bunden er der ikke mange løbebrands der kan leverer, eller i hvert fald ikke noget de blamerer sig så meget med. Der er selv den mulighed at købe aftagelig spikes eller såler med spikes som man kan trække ud over sine “normale løbesko”
Men skal du kigge på 1 eller 2 alternativer til Spikecross, så synes jeg at Salomon selv har lavet det ene – Salomon S-lab Ultra SG. Skal jeg stille et andet alternativ op, så synes jeg at Inov8 laver nogle gode forslag. Måske et kig på Inov8 Terraclaw ikke vil skade dig.

Opsummering omkring Salomon Spikecross

En løbesko der i sit segment er en form for unik. Salomon har tudet skabe en løbesko der har så snæver en periode på året hvor den kan bruges, og det synes jeg man skal tage hatten af for. Min personlige mening omkring Salomon Spikecross er at jeg som sådan er fan, den har sine klare fordele, men desværre også nogle klare ulemper. Jeg er glad for Speedcross opbygningen, så derfor synes jeg skoen er fed at have på, men er ked af mine begrænsninger når jeg skal bruge skoen.

 

Tilbud på Salomon Spikecross?

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 895 DKK Til butik
5-7 dage 1.139 DKK Til butik
3-5 dage 1.289 DKK Til butik
1-7 dage 1.395 DKK Til butik