Salomon XA Pro – komplet test og de bedste priser

salomon xa pro topSalomon laver nogle rigtig sprøde vandresko. Med Salomon XA Pro er du sikker på at få det absolut bedste ud af dine løbe- og gåture. Lær her om:

 • Hvor er Salomon XA Pro bedst
 • Hvilke udfordringer giver skoen
 • Hvor kan den købes billigst

OBS: Spar i dag 832 kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.400 kroner. Slå til i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på Salomon XA Pro

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 568 DKK Til butik
5-7 dage 605 DKK Til butik
2-5 dage 750 DKK Til butik
4-7 dage 758 DKK Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
1-7 dage 819 DKK Til butik
5-7 dage 890 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik
 

Salomon XA Pro – den perfekte vandresko / løbesko

Er du til vandring? Du burde kraftigt overveje et par nye Salomon XA Pro. Salomons serie af XA Pro er helt fantastisk og meget relevant for dig, der nyder en god lang vandretur i et par yderst komfortable og alligevel performanceorienterede sko. Du kan bruge skoene til løbeture i skoen, vandreture i alperne eller til helt almindeligt brug i haven. Salomon XA Pro er en utrolig fleksibel sko med mange muligheder.

Nu kan det være hårdt at bruge ordet perfekt – og det vil jeg komme ind på senere i beskrivelsen. Men jo skoen er i den grad godkendt, og det kan også ses på den mængde sko der går over disken alene i Danmark. Det er mange mange 1000 par af denne Salomon XA Pro og XA Pro GTX der bliver solgt.

 

 

Der findes flere udgaver af XA Pro fra Salomon

salomon xa pro goretexSalomon XA Pro laves i flere udgaver. Der findes den almindelige udgave som er kraftigt vandafvisende, men som sådan ikke har en vandtæt overdel, og så findes der den model med Goretex i overdelen.

 • Salomon XA Pro GTX (Goretex)
 • Salomon XA Pro CS (Climashield)
 • Salomon XA Pro 3D (Klassisk model)

Egentlig er det meget simpelt. De 2 af udgaverne er vandtætte, og den sidste er ikke. Climashild membranen ser du ikke så tit i Salomon XA Pro skoen, da det er klart den med Goretex der er den foretrukne blandt køberne. Men Climashild gør det samme som Goretex. Det er også en vandtæt membran

 

Goretex i Salomon XA Pro – Hvad får jeg så?

Ja det siger næsten sig selv. Du får selvfølgelig en vandresko eller løbesko med Goretex membran. Det er en membran der sikrer at dine fødder forbliver tørre hvis vorherre åbner for sluserne, eller du er på våde områder. Alt dette går godt i spænd med at skoen jo ikke kun er en løbesko, men i rigtig mange tilfælde også bliver solgt som vandresko eller hikingsko. Der kan du nemt komme ud for noget vejr og nogle forhold hvor en goretex sko er på sin plads.

Salomon XA Pro med ClimaShield – hvad er det?

I bund og grund det samme som en XA Pro med Gore-tex membran. Forskellen ligger i at Salomon køber sig til at bruge det registrerede varemærke som Gore-tex, og derved må anvende det som membran i deres sko. Hvor imod ClimaShield er deres egen udviklede membran som kan stort set det samme som Gore-tex. Så når du vælger at tage en Salomon XA Pro ClimaShield (CS) så får du ligeledes en vind og vandtæt sko med alle de fordele og ulemper dette måtte have. Det siges dog at ClimaShield membranen faktisk er bedre for dine fødder fordi den ikke er helt så lukket , så dine fødder får mere ventilation, og derved øger du komforten i skoen.

 

Prissammenligning på Salomon XA Pro Goretex

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 600 DKK Til butik
5-7 dage 743 DKK Til butik
5-7 dage 783 DKK Til butik
1-7 dage 849 DKK Til butik
4-7 dage 851 DKK Til butik
2-5 dage 900 DKK Til butik
1-2 dage 939 DKK Til butik
1-2 dage 999 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
 

Vanvittig slidstærk løbesko – med et lille minus

Salomon XA Pro er en meget slidstærk løbesko, og den holder derfor længe selv i meget barske omgivelser. Skoen har en kraftig ydersål, og går ikke bare lige sådan i stykker. Den har en sål opbygning der gør at den egner sig bedst til de grovere underlag – men så lover jeg også at det kan den altså. Der skal virkelig noget til at slide denne løbesko op. Hvis du vælger at tage en løbetur i skoven, og Salomon XA Pro er dit foretrukne skovalg, så ved du også godt at kommer du i nærheden af grene eller tjørne, så har skoens overdel en lille brist. Den mesh der er brugt i overdelen kan desværre godt gå i stykker ved kontakt med skarpe eller rivende elementer. Det er i hvert fald de erfaringer jeg har gjort mig efter ture i skoven i denne sko.

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: neutral
 • Pasform: normal bredde
 • Underlag: skov / trail
 • Vejledende pris: 1400 DKK

Nice to know

 • EVA midtersål
 • QuickLace
 • Lace Pocket
 • Sensifit

Fun to know

 • Vægt: cirka 400 gram (herre str 42)
 • Hæl til tå drop: 9,0 mm
 • Hæl højde: 25,0 mm
 • Forfod højde: 16,0 mm

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Pris

Jeg er nød til at fremhæve prisen. Du kan altid finde En salomon XA Pro til en rigtig god pris, og du får som sådan vanvittigt meget for dine penge.

Alsidigt brug

Jeg ser ikke decideret Salomon XA Pro som en perfekt løbesko - faktisk nok langt fra. Men den kan dog stadig give en god løbeoplevelse, og i kombination med alle den andres muligheder som vandresko eller fritidssko, så er det en fordel.

Slidstyrke

Det er en megetslidstærk sko. Og set i lyset af de tidligere omtalte småfejl med mesh i overdelen, så kommer man ikke uden om at skoen gør det rigtig godt når vi snakker om slidstyrke.

Ulemper

Den vil for meget

Når man gerne vil det hele, så rammer man tit ved siden af. Og set ud fra en løbetesters synspunkt, så er det en fejl at man vil det hele. Altså både agere løbesko og fritidssko og vandresko og hikingsko. Når ikke du helliger dig til et segment, så gør du det ikke 110%

Snørrebånds kritik

Salomon XA Pro får skyld for ikke at have de mest optimale snørrebånd. Og jeg vil give dem ret. Du kan godt have svært ved at få løbeskoen til at sidde ordentligt fast omkring foden, når du skal ud i skoven og give den gas.

Tung og klodset

Vægten er en væsentlig faktor når vi snakker løb hvis du spørger mig. Og her er Salomon XA Pro altså bare ikke god nok. Jeg synes den er for tung, og så er den på grænsen til at være klodset som løbesko efter min smag.


 

 

Hvad siger testere om trailskoen?

Salomon XA Pro er en trailløbesko med god rigtig god stødabsorbering. Den har det meste af den nyeste teknologi fra Salomons store udviklingscenter og sidst men ikke mindst har den en utrolig god holdbarhed. Alt i alt har den mange af de gode egenskaber en trailsko bør have.

Holdningen fra trailløberne er entydig. En udtaler: “Den bedste pasform jeg har oplevet i et par trailsko. Niels Lund”. Forfoden er lidt bred, hvilket er utrolig rart på de længere trailture (+20km) eller de længere vandreture (+2 timer). Alternativt er det godt for dig, der bare har en bred forfod. Når du bevæger dig langt vil din fod svulme op. En generel tommelfingerregel er at på et marathon bliver din fod ½-1 størrelse større.

Hvilken teknologi er benyttet?

Med 3D teknologien øges densiteten af EVA i sålen 3 gange mere. EVA er teknologien, der giver dig stødabsorberingen. I forhold til hvor tung løbeskoen er (400 gram), så er jeg ikke synderligt imponeret over stødabsorberingen. Omvendt er der ingen tvivl om at en trailløbesko ikke skal have nær så meget absorbering, som normale løbesko – det skyldes naturligvis det mere afvekslende underlag.

Alt i alt synes jeg Salomon XA Pro er en rigtig god løbesko til skovløb og løb over længere distancer. Det er ikke nogen særlig hurtig løbesko, og derfor anbefaler jeg den heller ikke til konkurrencer og motionsløb, men alene som en træningssko. På den front gør den det til gengæld rigtig fint. Jeg har ikke selv brugt skoen til længere vandreture, og vil derfor ikke udtale mig for meget om hvordan den klarer sig i den disciplin. Dog kan jeg sige at den generelle feedback fra engelske sites er ganske positiv. Du kan se skoen på Salomons egen hjemmeside, eller besøge en af forhandlerne.

Forskelle på herre og dame model?

Der er forskel på herre og dame i stort set alle sko – det er også tilfældet i Salomon XA Pro. Men hvis jeg skal prøve at tegne et billede, så vil jeg tro at denne sko hovedsageligt bliver solgt til mænd. Skoen er lidt grov i udseendet, og yderst slidstærk. Jeg har svært ved at finde den feminine del i skoen, og det er selvom Salomon er rigtig god med deres farver – også til piger. Skoen er bare meget grov i opbygningen. Men der bliver selvfølgelig også solgt XA Pro til damer – for der er jo nogle der gerne vil ud i skoven og løbe, eller skal bruge en solid fritidssko til vandring eller som hundelufter-sko

Finder jeg skoen på tilbud eller udsalg?

Ja det kan du meget nemt. Konkurrencen på Salomon XA Pro er kæmpe stor. Der er rigtig mange segmenter ind over der gerne vil sælge deres del af denne fremragende sko. Bevares, der bliver solgt et antal af denne sko som jeg slet ikke tør drømme om, men det er altså også både løbebutikker, outdoorbutikker, byggemarkeder m.m. der er gået i vælten for at sælge denne sko. Men det er kun til din fordel – du vil altid kunne finde en god pris på Salomon XA Pro – min vurdering er at det er de færreste par af denne sko der bliver solgt til vejledende pris. Så på med tilbuds genet og så på jagt efter skoen – den findes på tilbud derude.

Opsummering?

Salomon XA Pro og om det er med goretex eller ej. Så er det overordnede helikopter syn på skoen at det er en sko der er godkendt. Men når det så er sagt, så vil jeg gerne i fremhæve at når man skyder med spredhagl, så rammer man ikke bulls eye. Det vil sige at skoen kan rigtig mange ting – og det tror jeg Salomon er rigtig glad for. Men ser jeg det fra min løbe stol, og skal ud og vælge en løbesko til offroad eller trail, så ville valget ikke falde på Salomon XA Pro. Skulle jeg derimod have en vanvittigt god hverdagssko med masser af støtte, god blødhed og et kækt design, så ville jeg vælge denne sko.

Her finder du den billigt?

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 568 DKK Til butik
5-7 dage 605 DKK Til butik
2-5 dage 750 DKK Til butik
4-7 dage 758 DKK Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
1-7 dage 819 DKK Til butik
5-7 dage 890 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik