Saucony Triumph ISO 5 – anmeldelse og prissammenligning

Saucony Triumph ISO er en utrolig lækker løbesko. Skoen er en anelse minimalistisk opbygget, så overvejer du at hoppe med på den minimalistiske løbestil, så bør du overveje en Saucony Triumph Iso. Saucony repræsentere i sig selv kvalitet. Brandet vinder mere og mere terræn, og får flere og flere hyldemeter i de danske sportsforretninger og løbebutikker.

Du kan bruge Saucony Triumph som en mængdetræningsløbesko, som en lettere træningssko eller sågar til konkurrence. Det er hvad jeg vil kalde en multi-løbesko. Den dækker så mange forskellige aspekter. En lidt dyrere løbesko, men et absolut must-have hvis i spørger mig.

 • Review af Saucony Triumph ISO
 • Fordele og ulemper ved Triumph ISO
 • Bedste pris på Saucony Triumph ISO
 • Teknisk gennemgang af Triumph ISO fra Saucony

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 806 kroner. Normalpris: 1.500 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Saucony Triumph ISO 5

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
5-7 dage 694 DKK Til butik
2-5 dage 750 DKK Til butik
1-2 dage 776 DKK Til butik
4-7 dage 858 DKK Til butik
2-5 dage 899 DKK Til butik
1-7 dage 1.049 DKK Til butik
3-5 dage 1.331 DKK Til butik
1-2 dage 1.500 DKK Til butik
 

Prissammenligning Saucony Triump ISO 4

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
3-5 dage 708 DKK Til butik
2-5 dage 749 DKK Til butik
2-5 dage 750 DKK Til butik
1-2 dage 776 DKK Til butik
1-7 dage 1.119 DKK Til butik
1-2 dage 1.500 DKK Til butik
 

Saucony Triumph ISO 5 erstatter ISO 4

Hvis ikke den allerede meget poplære Saucony Triumph ISO løbesko skulle have succes (det har den) så får den det i hvert fald nu. Eller må hellere sige den får endnu mere succes. Saucony har de seneste år taget ikke kun det danske marked, men generelt markedet for løbesko med storm. De har ramt ned et sted hvor især vi danskere manglede den type løbesko. Saucony eksperimentere en del med at lave løbesko med en markant lavere drop end normen. Det er der som sådan ikke noget revolutionerende i, det er mere det at de formår at holde både blødhed og komfort i skoene.
Saucony Triumph ISO er ikke den sko med det laveste drop af alle de nye ISO modeller, men alligevel har den “kun” et drop på 8mm. For år tilbage ville sådan en sko nok nærmere have et drop i nærheden af 12mm. Men tendensen indenfor løbesko er at det hele skal blive lidt mere “natural” Udfordringen med det er at hvis man vil skabe mere natural running løbesko, som henvender sig mere til forfod eller mellemfods løb, så går det udover komforten. Men lige her har Saucony ramt en åre. Deres sko lanceres med lavere drop, men har stadig noget af markedet bedste komfort og især deres EVERUN materiale sørger for maksimal blødhed og komfort.

Nu er tiden kommet til at Saucony Triumph ISO 4 skal erstattes af den 5. version i serien. Triumph ISO 4 fra Saucony var i forvejen placeret i den absolutte top når man kiggede på neutrale løbesko med maksimal komfort og blødhed. Ja den kunne sagtens konkurrere med eksempelvis Asics Nimbus på blødhed, men besidder så et væsentlig lavere drop.
Saucony Triumph ISO 5 lanceringen er ikke det som er skyld i hvis skoen ikke holder sin topplacering. For der er kommet nogle rigtig spændende opdateringer i skoen, og de fleste er i retning af mere blødhed og høj komfort.

Saucony Triump ISO 5 har bl.a. fået det nye FORMFIT fra Saucony. Det er en 3trins raket bestående af indlæg, top og mellemsål, som nu er tilpasset fodens form og bevægelse meget bedre. Det giver en langt bedre pasform. Men hvis du kender en smule til Saucony løbesko, og ikke mindst deres EVERUN matariale. Så vil du sidde og klappe i dine hænder lige om lidt når du har læst det her. De har i Triumph ISO 5 modellen formået at tilføre 2mm ekstra EVERUM materiale, hvilket betyder endnu mere komfort og blødhed. Og så tænker du måske, lidt lige som vi gjorde, så er skoen jo blevet højere. men nej, sådan forholder det sig nemlig ikke. De har fundet de 2mm i deres ydersål på skoen. Så der er forsvundet 2mm fra slid/ydersålen, og så er der kommet 2mm mere nydelse og komfort i mellemsålen (EVERÙN)

 

saucony triump løbesko

 

Saucony giver dig lavere drophøjde

I Danmark eller måske i hele Skandinavien, der har det i rigtig mange år været normen at en løbesko skulle have et drop på 10-12 eller måske endda 14 millimeter. Det revolutionerer Saucony i den grad i de her år. Og det er måske nok en af grundende til at de er blevet så voldsom populære. De leger med drophøjder på 4-6 og millimeter. Og tager nu eksempelvis udgangspunkt i modellen Freedom ISO som jo bekendt kun har en drophøjde på 4mm, så er den jo det perfekte sted at starte hvis du gerne vil være forfods eller mellemfods løber. Det mange nok gør forkert når de vil lave skiftet fra at være en “tung” hællander, til at lande mere på mellem og eller forfod. Det er at de laver skiftet “lige pludseligt” og det kan være farligt. Men her har Saucony virkelig været gode til at lave løbesko med lavt drop, men samtidig med høj og blød komfort. I modsætningen til andre brands som arbejder med hårdere løbesko lige så snart vi snakker om lavere drop, og derved muligheden for forfodslanding.
Det er lidt et holdnings spørgsmål, og så alligevel ikke. Der er ingen tvivl om at i skrivende stund, der er tendens at vi skal mere i retning af natural running, og derved lavere drop. Derfor er Saucony blevet så populært, grundet deres evne til at kombinere dette med høj komfort. Det er helt sikkert. Det som er knap så sikkert, det er hvornår du kan skifte drophøjder. Vi vil mene at løber du i en Asics Nimbus i dag med en drophøjde på 10mm, og du måske gerne vil prøve Saucony Triumph ISO skoen som jo bekendt kun har et drop på 8mm. Så kan du med ro i sindet lave dette skifte, det vil kroppen ikke reagere synderligt på. Faktisk kan du også “sagtens” lave et skifte fra 12mm til 8mm.
Men kommer du under de 8mm, så skal du nok være en anelse opmærksom på din krop. Løber du i 10 eller 12mm løbesko i dag, og gerne vil forsøge dig med Saucony Freedom ISO skoen på 4mm. Så er det anbefalelsesværdigt at give kroppen mulighed for at tilvænne sig dette skifte. For kommer du ned i 4mm så reagere kroppen altså anderledes.

 

saucony triump og freedom Saucony Freedom ISO 2 og Saucony Triumph ISO 5 ved siden af hinanden

 

Hvad er nyt i Saucony Triump ISO 4

En ting du altid har kunne være sikker på når du valgte en Saucony løbesko var høj komfort, og frem for alt masser af blødhed. Og det er kun blevet bedre i Saucony Triump ISO 4, i forhold til sin forgænger Triump ISO 3.
Everrun er det materiale som i nyere Saucony løbesko giver den her fantastiske blødhed, og det har man valgt i Triump ISO 4 at lægge i hele foden længde. Det vil sige at du får en blødere og mere behagelig løbetur. Du vil helt sikkert også opleve at affjedringen i skoen kan mærkes en smule bedre.

Der udover har Saucony valgt at Triump ISO 4 skulle opdateres en lille smule på komforten i helhed. ISOFIT er det materiale som omkredser din fod, og det er fantastisk blødt og behageligt, og er altså nu blevet endnu mere fleksibelt. Det giver dig en endnu bedre mulighed for en unik og tilpasset pasform, og når du kombinere det med den almindelige bløde polstring, så får du som løber altså en rigtig lækker løbeoplevelse i Saucony Triumph ISO 4.

 

triumph fra saucony set fra siden

 

Hvad var nyt i Saucony Triumph ISO 2

Du kan forvente luksus. Saucony Triumph har altid været en rigtig fed og lækker løbesko. Modellen ISO 2 er bestemt ikke blevet mindre lækker. Det er en top løbesko hvis du spørger mig. Den rummer så meget, der gør så meget godt for dig som løber. Den er lidt i den pebrede ende, men jeg synes faktisk at du får rigtig meget for dine penge alligevel.
Denne løbesko er proppet med luksus til dig. Ikke nok med at du kan bruge den til både mængdetræning (stor holdbarhed) eller som interval/tempo sko (den lave vægt), så får du også en løbesko der bare sidder helt fantastisk på foden, og rummer de nyeste features fra Saucony. Og dem kan du glæde dig til. Der kommer ikke noget ud fra deres fabrik som ikke fungere.

Blødhed

Behagelighed

Effektivitet

Du finder ikke mange andre løbesko på markedet der er så blød som Saucony Triumph ISO 2. Den rummer masser af blødhed, og i denne nye udgave er der også lagt EVERUN ind i sålen i hele dens længde. Det er det nye materiale fra Saucony som giver dig et mere responsivt afsæt, og som hjælper med at fordele trykket fra foden ved landinger bedre. Det højner virkelig din komfort.

Høj komfort (behagelighed) Det er selvfølgelig meget svært at forklare, men den har bare en unik pasform, og en rigtig fed følelse når du hopper i denne sko. Isofit teknologien gør at den bare sidder hvor den skal – og den bliver der.

Du kan træne effektivt med denne sko. Både på dine lange distancer, men du kan også snildt tage dine intervalture i den. den har en forholdsvis lav vægt

Og da det er en af Saucony’s top løbesko så rummer den selvfølgelig også alle deres andre fantastiske feauteres.

 

 

 

Kølige facts om Saucony Triumph

Generelt

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal (Bred forfod)
 • Størrelse: Almindelig
 • Underlag: Faste underlag
 • Træningsformål: Mængde og tempo
 • Vejledende pris: 1600 DKK

Herre

 • Vægt: 337 gram str. 44
 • Drop: 8 mm
 • Forfodshøjde: 20 mm
 • Hælhøjde: 28 mm

Dame

 • Vægt: 244 gram str. 39
 • Drop: 8 mm
 • Forfodshøjde: 20 mm
 • Hælhøjde: 28 mm

Hvad siger andre om Saucony Triumph ISO 2

Lotte Andersen, Blødhed er alfa omega

 • Da jeg lider lidt under lidt knæ skavanker m.m. så har jeg brug for masser af blødhed i mine løbesko. Saucony Triumph klarer denne opgave perfekt for mig–Lotte Andersen

Kjeld Hansson, Kan mærke kvaliteten

 • Elsker bare mine Saucony Triump løbesko. De opfylder alt hvad de skal for mig. Og det at jeg kan mængdetræne i letvægs løbesko, det synes jeg er rigtig fint.–Kjeld Hansson

Også andre løbere har vurderet skoen. Generelt får den gode anmeldelser fra brugerne. Du kan læse flere “internationale” anmeldelser af Saucony Triumph hos RunRepeat

Fordele og ulemper

 

Fordele

Unik støddæmpning

Saucony laver bare ultra fede og bløde løbesko. Så kort kan det siges. Skoens mellemsål og støddæmpning rummer så meget kvalitet, at har du engang prøvet et par Saucony løbesko, så tror jeg helt sikkert du kommer tilbage igen.

Den lave vægt

Det giver sig selv. Jo lavere vægt, desto hurtigere løb. Og når du så sgatens kan bruge den på de lange distancer også, så bliver det sjovt at se hvor meget tid man kan barbere af med disse løbesko

Pasform

Skoen bliver et med din fod. Den har virkelig en fed sokke-baseret pasform som bare sidder godt omkring din fod, samtidig med at fodeen får lov at arbejde og ånde som den skal.

Ulemper

Prisen

Jeg synes ikke der er rigtig mange ulemper ved Saucony Triumph. Men skal man pointere en, så må det være prisen. Man kan altid diskutere om man får det man betaler for (det synes jeg) Men derfor kommer vi jo ikke uden om at 1600,- i vejledende udsalgs pris er rigtig mange penge, og det kan godt afskrække nogle


Saucony Triumph Iso er en luksus løbesko

Denne løbesko fra Saucony kommer fra toppen af hylden – det er en af topmodellerne hos Saucony. Og det skal man ikke underkende. Saucony fremstiller løbesko i aldeles høj kvalitet, så når vi siger at denne Saucony Triumph er fra toppen af den palette, så kan du være sikker på en løbesko med fantastiske egenskaber.
Alle materialer der er anvendt i denne sko er fra det bedste der findes på Saucony hylderne.

Det er en neutral løbesko til ham eller hende som sætter komforten i højsædet. At træde ned i denne løbesko vil for mange føles som at træde ned på en gang skumgummi. Der er virkelig kræset for at skoen føles utrolig blød og behagelig. Men det er ikke på bekostning af komfort og støtte, for den får du helt bestemt stadigvæk i Saucony Triump. Nogle af de ting vi rigtig gerne vil fremhæve i denne løbesko er overdelen, støddæmpningen og ikke mindst hælpartiet. Som du kan se i beskrivelse af Saucony Triump Iso højere oppe, så er det de ting der skiller sig ud i denne løbesko.

Man kan godt være så fræk og sige af denne Triumph fra Saucony er deres pendant til Nimbus fra Asics. Begge er de neutrale løbesko og begge er de skabt med de absolut bedste materialer som sikrer løberen de absolut bedste forudsætninger for en fantastisk løbesko.

 

saucony triumph slidsål

Saucony Triumph løbesko til herre

 

Du skal købe Saucony Triumph hvis….

 • du søger en løbesko i absolut topklasse
 • du elsker god støddæmpning
 • du gerne vil løbe mange kilometer