Mizuno Wave Prophecy

Mizuno-Wave-Prophecy-test-anmeldelseMizuno Wave Prophecy er endnu en god og behagelig løbesko fra Mizuno Wave-kollektionen. Hvis man skal bedømme udelukkende ud fra Wave-teknologien så er Prophecy-modellen den hidtil bedste.

Denne sko er lavet med henblik på neturale løbere, som er på jagt efter ekstra komfort. Støddæmpningen, som er indbygget i hele mellemsålen, sørger for at løbeturen bliver behagelig, men yder også god støtte under eksempelvis langdistanceløb.

OBS: Spar 1.201 kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 1.900 kroner, så udnyt det i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
5-7 dage 983 DKK Til butik
2-5 dage 1.049 DKK Til butik
4-7 dage 1.195 DKK Til butik
1-7 dage 1.309 DKK Til butik
3-5 dage 1.814 DKK Til butik
3-5 dage 1.909 DKK Til butik
 

Introduktion

Mizuno ønskede at kreere en sko, som vil give løberen mere energi så han både kan løbe længere og optimere den generelle præstation. Dette er muliggjort med Prophecy-modellen. Med skoens reducerede vægt og den øgede komfort og fleksibilitet vil du få den mest behagelige og gnidningsfrie løbetur overhovedet muligt.

Hvad er nyt i Mizuno Wave Prophecy 3/4?

Mizuno har i mange år lavet exceptionelle løbesko, og det er firmaets hovedmål at optimere deres sko for hver ny model de lancerer. Det var som led i denne strategi, at Mizuno Wave Prophecy 3 blev designet, og den har derfor nogle nye egenskaber inkorporeret.

mizuno-mens-wave-prophecy løbesko billig danmark udsalg

Ved hjælp af Mizuno Wave-teknologien tilbyder denne sko den ultimative stødabsorbering. Du vil nærmest føle, at du flyder henover den hårde vej, og U4ic-materialet i mellemsålen forsikrer, at hver eneste løbetur vil føles perfekt. I de fleste løbesko er støddæmpningen i mellemsålen lavet af skum, men i Prophecy har Mizuno brugt plastik og den elastiske Infinity Wave.

Derudover har denne sko også en ny form for ydersåle. I modsætning til andre af Wave-modellerne, som har brugt Wave-tekonologien til hele ydersålen, har Mizuno Wave Prophecy 3/4 et anderledes design på Wave pladen. På ydersiden finder man fire konvekse huller, hvis formål er et forsøg på at skabe en sammenpresning, som skal give følelsen af glidende overgang under løb.

Derudover vil du også bemærke, at afstanden fra tåspidsen til jorden er relativt høj, hvilket bevidst er designet for at give skoen en bedre springeffekt. Dette vil klart være en fordel for løbere med en høj vægt. Mizuno Wave Prophecy 3 er designet med en ny og attraktiv overdel. Faktisk er det det generelle design på skoen, der tiltrækker mange løbere, da det er kreativt og æstetisk tiltalende, og hvis du kigger godt efter vil du lægge mærke til at Mizuno har designet skoen med et japansk tema i tankerne.

Fordele og ulemper

 

Fordele

Attraktive farver

Det første du vil lægge mærke til ved Prophecy-modellen er de attraktive farver og designet. Skoen fås i utroligt mange forskellige farver, og i kombination med det avancerede design gør det skoen meget stilfuld.

Samarbejdsvillig

Med Wave pladen i mellemsålen tilbyder Prophecy en unik løbeoplevelse, som løbere ikke vil kunne få iført andre løbesko. Springeffekten vil give løberen en behagelig oplevelse, da hans energi vil vare længere tid på grund af, at støddæmpningen og springeffekten faktisk vil gøre alt arbejdet for ham. Alt der behøves at gøre er at lade ydersålen røre grund og herefter vil han føle hvordan han nærmest bliver båret frem af sin sko.

Stabilitet

Stabilitetsniveauet i Prophecy-niveauet vil gavne neutrale løbere, som har en gennemsnitlig eller relativt høj svang. Den fasthed, som Wave pladen sørger for, vil tilbyde en stabil støtte til mange forskellige former for pronation. Derudover har den kønsspecifikke net, der tilpasser sig efter løberens behov. Stabiliten er en af grundene til, at denne sko er så eftertragtet.

Ulemper

For stiv

Da Wave pladen er segmenteret til ydersålen vil skoen føles ganske stiv. Nogle løbere har beklaget sig over, at denne stivhed har givet dem smerter og ømhed i foden. På trods af, at denne sko passer helt perfekt til mine behov har jeg alligevel svært ved at ignorere disse oplysninger.

Høj pris

Denne sko er forholdsvis dyr. Der findes andre mærker og modeller, der ligner denne sko meget både på egenskaber og design, som kan tilbyde en bedre pris, hvilket betyder, at mange vil foretrække dem.

Kun tunge løbere vil have gavn af denne sko

Mizuno skabte Prophecy med henblik på at kreere en model, der vil kunne hjælpe tunge løbere med at opnå både støtte og komfort under deres løbetur, hvilket de i høj grad har brug for. Jeg er en af disse løbere, og jeg er vild med den måde skoen giver både mine fødder og ben støtte. Letvægtsløbere vil også kunne bruge denne sko, men de vil ikke kunne udnytte skoens egenskaber optimalt, og vil derfor ikke kunne drage fordel af komforten og støtten på samme måde.


 

Hvem henvender skoen sig til?

Pris

Mizuno Wave Prophecy er en meget dyr løbesko, som vejledende ligger til 1900 kr. Heldigvis kan du ofte finde løbeskoen på gode tilbud, så du kan opnå en høj besparelse. Prophecy er en ret dyr sko, hvilket højst sandsynlig er hovedårsagen til at løbere ofte vælger lignende sko fra andre mærker. Selvom prisen unægteligt er høj har skoen dog også nogle særegne tekniske aspekter, som kan gøre den til en god investering.

Neutral svangstøtte

Da denne sko har Wave-teknologien, som har stor fokus på støddæmpning og komfort, inkorporeret, vil neturale løbere uden tvivl finde denne sko meget hjælpsom og brugbar. Hvis du har en høj svang vil du have brug for en løbesko med relativt neutral støddæmpning, og Prophecy har de helt rigtige egenskaber til at tilbyde dette.

Neutral pronationskontrol

Prophecy er designet til løbere, som har brug for en neutral pronationskontrol. Med den helt rette mængde støddæmpning og stabilitet vil en neutral løber iført denne sko være i stand til at kontrolle føddernes bevægelse idet de bliver skubbet fremad. Er du neutral, pronerende eller supinerende løber? Lær mere her.

Terræn

Prophecy er ideel til løb på veje og atletikbaner. Denne sko er dog ikke god til at løbe på grus eller i mudder, da den har nogle åbninger på ydersålen, der har tendes til at opsamle sten og mudder.

Brug

Neutrale løbere foretræker at bruge denne sko til daglig træning, men fordi Mizuno har gjort skoen så behagelig kan atleter og udholdenhedsløbere også få gavn af den.

Holdbarhed

Mizuno lavede ikke kun Prophecy for at tilbyde en endnu mere stabil sko med optimeret støddæmpning, men også for at tilbyde løberen en sko med øget holdbarhed. Idet skummet er ersattet af Wave pladen, som er lavet af tykt plastik, bliver skoen meget holdbar og slidstærk.

Pasform og størrelse

Breddemæssigt er Prophecy at finde i D og B. Den passer normale størrelser, og hæl-, midterfods- og forfodsområderne er alle skabt til en medium størrelse fod. Hvis du er bred oppe omkring forfoden og du normalt bruger en breddere størrelse end standardstørrelserne er det bedst, hvis du købet skoen en halv til en hel størrelse større end den du normalt bruger. Det optimale vil selvfølgelig være at prøve skoen i en butik før du køber den.

Vægt

Mizuno Wave Prophecys herremodel vejer 337 gram, mens damemodellen vejer 272 gram. Det er derfor ikke en let sko, men derimod faktisk den tungeste sko i Wave-kollektionen. Dette skyldes plastikpladerne, som er solide og faste. Dog vil hele støddæmpningssystemet gøre, at skoen føles lettere end den egentlig er.

Hælhøjde

Hælhøjden på Prophecy er 35 mm. Dette er en relativt høj hælhøjde, hvilket nok skyldes de føromtalte konvekse huller, som er at finde på stykket mellem ydersålen og mellemsålen. Wave pladen og X10-gummiet på ydersålen skal forbedre skoens stødabsorbering, hvilket også forklarer den høje hælhøjde.

Forfodshøjde

Forfodshøjden på Prophecy er 22 mm. Det nye Wave plade-design er også anvendt på forfods- og midterfodsområdet, hvilket betyder at forfodshøjden bliver forholdsvis høj, men også at foden har optimale forhold til at sætte af under løb.

Hæl-til-tå drop

Hæl-til-tå droppet er 13 mm. Springeffekten i mellemsålen bliver forstærket af hæl-til-tå droppet, hvilket medvirker en følelse af glidende overgange under løbeturen.

Skoens opbygning

Ydersålen

Mizuno har skabt en meget attraktiv ydersål på Wave Prophecy-modellen. Den er lavet af X10 blown rubber materiale, hvilket gør, at sålen på samme tid ser både blød og fast ud. Dette materiale er letvægtigt, men samtidig meget holdbart og slidstærkt. Mizuno var meget præcise i deres konstruktion af denne sko, og der er tænkt over enhver lille detalje. Ydersålen er meget vigtigt idet den forbinder foden med jorden, og med en sål, der giver løberen det bedste og mest energiske afsæt, vil løbeturen føles flyvende.

Mellemsålen

Prophecys mellemsål er det, der udgør hele skoen. Man kan finde utroligt mange avancerede egenskaber alene i dette område. En af dem er U4ic, som fremmer stødabsorberingen. En anden er SmoothRide-tekonologien, som tilbyder kønsspecifikke justeringer og bevægelser. Derudover er der den udvidede Wave plade, som gør ydersål fleksibel, og sidst men ikke mindst finder vi her også Intercool-systemet, som tilbyder en høj grad af åndbarhed. Alle disse unikke egenskaber er at finde i mellemsålen.

Overdel

Overdelen er lavet af åndbart mesh. AIRmesh for at være specifik. Dette materiale dækker hele overdelen. OrthoLite Sock Lineren afhjælper fugtighed i skoen og holder det bakteriefrit.

Mizuno Wave Prophecys tekniske konstruktion

Wave-teknologien er udviklet med henblik på at tilbye en sko med optimeret støddæmpning og komfort. Prophecy har to forskellige Wave-systemer i ydersålen. Infinity Wave-systemet dækker området fra hælen til midterfoden, og er lavet af et termisk plastikmateriale, der er elastisk og formet som et ottetal. For bedre at kunne absorbere påvirkningen fra fodens bevægelser er der åbne hulrum i mellemsålen.

Den anden Wave-teknologi, der er anvendt er den udvidede Wave plade, som dæker forfoden. Denne Wave plade gør, at løberen sparer på sin energi, da det materiale denne plade er lavet af, i modsætning til det skum, der ofte bruges her, giver både fod og ben bedre muligheder for at slappe af – især under langdistanceløb.

I hælen finder man både Flex Grooves- og Flex Controlles-teknologierne, som gør fodens bevægelser naturlige og glidende.

I skoens overdels design er der derudover også brugt Dynamotion Fit, som giver en god fleksibilitet i mesh-materialet. Denne tekonologi er udviklet med udgangspunkt i både fod, ben og musklers bevægelse og den tillader foden at bevæge sig i sine helt naturlige bevægelsesmønstre.

Tilbud og rabatter

Wave Prophecy udbydes normalt til en pris på omkring 1200 DKK, men vær opmærksom på, at den godt kan være at finde på diverse udsalg og med fordelagtige rabatter.

Mizuno Wave Prophecys herre- og damemodeller

Støddæmpning i hælen

Støddæmpningen i hælen vurderer jeg til at være 6 ud af 10. Den har en tilpas mængde støddæmpning til neturale løbere, og den tilbyder en god springeffekt. Dog er støddæmpningen ikke superb og blødheden heller ikke.

Støddæmpning i forfoden

Støddæmpningen i forfoden vurderer jeg også til at være 6 ud af 10. Den nye Wave plade gør skoen en smule fastere i forfoden, og afhængigt at løberen vil dette være en fordel eller en ulempe. Løbere der foretrækker en fast forfod vil selvfølgelig gavne af denne sko, mens en løber, der foretrækker en blød forfod muligvis vil irriteres af dette.

Stivhed

Stivheden i skoen vurderer jeg til at være 7 ud af 10. Wave pladen gør som sagt skoen mere stiv, men det uden at gå på kompromis med støddæmpningen.

Stabilitet

Stabiliteten vurderer jeg også til at være 7 ud af 10. Hvis du er på udkig efter en relativt stabil løbesko har Mizuno Wave Prophecy meget at tilbyde.

Lignende løbesko

Flere løbesko har meget lignende specifikationer og egenskaber som Mizuno Wave Prophecy. For at du bedst muligt kan overveje dine muligheder har jeg samlet nogle lignende løbesko, som jeg også har anmeldt herunder.

En lignende løbesko er eksempelvis den effektivt stødabsorberende Asics GT-3000, der også går efter at sikre en mere fast og stabil overgang under løb.

Brooks Ghost er også en god sko, men ligesom Prophecy har den en blød hæl, men en fast forfod.

Saucony Kinvara er også en rigtig god sko og prisen ligger sig tæt op af Prophecys pris. På trods af at Saucony Kinvara udelukkende henvender sig til minimalistiske og neutrale løbere har den også den rigtige støddæmpning, der tilbyder både stabilitet og støtte. Saucony Triumph tilbyder de samme egenskaber. Den gør brug af POWERGRID-teknologien, der giver en sublim støddæmpning og gør skoen meget komfortabel.

Opsummering

Mizuno Wave Prophecy er en tung løbesko. Den kaldes ofte for en ”antiminimalistisk” sko på grund af dens mange egenskaber og det avancerede design. Den er lavet med henblik på neutrale løbere, som foretrækker støddæpmning og stødabsorbering, hvilket betyder, at mange løbere ville få gavn af denne sko. Tunge løbere, som har brug for ekstra komfort, vil også finde dette i denne sko.

Hvad der virkelig adskiller Mizuno Wave Prophecy fra andre løbesko på markedet er Mizunos mange innovative tekonologier. De forskellige føromtalte wave-tekonologier, SmoothRide Engineering, Intercool og Dynamotion Fit er alle med til at gøre skoen til en af markedets førende modeller.
Jeg vil personligt anbefale denne sko til de lidt tungere løbere, som er på udkig efter et superb støddæmpningssystem og som gerne vil kunne opleve en glidende og behagelig løbetur uden at føle stød ved hverken afsæt og landing.

At iføre sig det helt rigtige par løbesko vil gøre løbeturen meget nemmere. Du vil opleve mindre smerte og skaber vil være mindre sansynlige, og skoene er derfor både en investering i dit helbred og din performance. På trods af, at ikke samtlige løbere vil få det optimale ud af denne sko henvender den sig alligevel til en meget bred gruppe, og hvis du tilhører denne, vil du få rigtig meget ud af din investering.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 799 DKK Til butik
5-7 dage 983 DKK Til butik
2-5 dage 1.049 DKK Til butik
4-7 dage 1.195 DKK Til butik
1-7 dage 1.309 DKK Til butik
3-5 dage 1.814 DKK Til butik
3-5 dage 1.909 DKK Til butik