New Balance Minimus – review og priser af road, trail og zero

New Balance Minimus er en minimalistisk løbesko, der giver dig en meget naturlig og hurtig løbestil. Skoen er blevet hurtigt populær. Lær om:

 • Et overblik over de forskellige Minimus sko
 • Hvad du skal være opmærksom på
 • De billigste priser

OBS: dagens besparelse gennem iloebesko: 301 kroner. Butikspris: 1.000 kroner. Slå til i dag.


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 699 DKK Til butik
1-7 dage 999 DKK Til butik
 

New Balance Minimus – den letteste

Den letteste sko i mange guides.

New Balance Minimus føles som at løbe i sokker – udover smerterne ved underlager da skoen har en sål trods alt.

Overdelen af syntetisk mesh holder foden tæt, men åbner samtidigt op for åndbarhed til tæerne.

Den minimalistiske løbesko er ikke så bred som så mange andre minimalist løbesko er.

Formen og fabrikattet af skoene er blevet rost meget af løbere.

I denne anmeldelse går jeg i dybden med en af verdens letteste løbesko.

Skoen er skide populær, og det er uden grund.

Orker du ikke at læse, har jeg kun en ting at sige inden du køber:

Start roligt ud. I begyndelsen vil det være hårdt for din krop at skulle absorbere for de ekstra stød du får på grund af manglende støddæmpning i skoene.

new balance minimus

new balance minimus manglende

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: natural / barfod
 • Pasform: tæt – tilpasses
 • Underlag: blødt underlag
 • Vejledende pris: 1000 DKK

Herre

 • Vægt: cirka 162 gram (str 42)
 • Hæl højde: 10,6 mm
 • Forfod højde: 9,1 mm
 • Hæl til tå drop: 1,5 mm

Dame

 • Vægt: cirka 133 gram (str 39)
 • Hæl højde: 10,3 mm
 • Forfod højde: 10,7 mm
 • Hæl til tå drop: -0,4 mm

 

Karakteristiska ved Minimus sko

New Balance Minimus har været med på en kæmpe bølge inden for løbeverdenen. I dag vil langt størstedelen af danske løbere gerne løbe i et par lette sko mod at gå på kompromis med både komfort og støddæmpning. Denne løbesko er den yper minimalistiske løbesko, hvor alt materiel er skåret ind til benet.

jens jakobs test og anmeldelse af new balance minimus

Drop og hæl til tå forskel

Ordet “drop” er udtryk for forskellen mellem hælens højde og forfodens højde. Hvis forskellen her er stor (20 mm) vil du nærmest uanset hvad lande på hælen. Den anden pol er at der ingen forskel er på højden mellem hæl og forfod. Det kaldes zero drop, eller 0 mm drop. Minimus fokuserer på at tilbyde dig det lavest mulige drop på markedet, og er netop blevet kendt for den lave forskel mellem hæl og tå. Det skal være med til at give dig en mere naturlig løbestil, en mere naturlig landing og et mere naturligt afsæt under løb.

formen på minimus

Højde på skoene

New Balance Minimus har en lav højde – både bagtil og fortil. Det giver dig vældig gode forudsætninger for at føle hvordan barfodsløb føles. Skaberne af Minimus er store fortalere for fra tid til anden at løbetræne i bare fødder. Det giver en naturlig løbestil, hvilket Minimus dog også er med til at skabe. Med en lav højde på dine løbesko, har du bedre kontrol over dine bevægelser. Forestil dig at du bevægede dig på styler hele tiden og under løb. Da ville du hurtigt føle at du var ude af kontrol. Selv en højde på sålen på 30 mm, gør at du har langt mindre kontrol.

anmeldelse af minimus fra NB

Ekstra bredde på forfoden

Alle skoene inden for serien af Minimus løbesko har en ekstra bred forfod. Argumentationen for dette valg er at gøre det muligt for dine fødder at tilpasse sig ved hårde landinger. Tendensen med en ekstra bred forfod ses typisk ved meget minimalistiske løbesko, som ikke har meget sål. Det giver dig god bevægelighed og kontrol over dit løb. Ulempen ved de meget flade og tynde såle er at dine fødder i mange tilfælde kommer på ekstra arbejde i form at at skulle balancere, som typisk gøres med mindre muskelgrupper du sjældent bruger.

Super letvægt

Eftersom New Balance Minimus kun indeholder det absolut nødvendige, er den omkring 50% lettere end traditionelle letvægt løbesko. Hvis du ved hvor meget forskel vægten gør på dine løbesko, vil du elske at løbetræne i denne sko.

Hvad siger andre om NB Minimus

Denne sektion bliver uddybet med tiden. Ind til videre kan du studere denne lille grafik, som viser hvordan den generelle tilfredshed er.

new balance minimus tilfredshed

Størrelse i NB Minimus

Jeg vil mene at New Balance Minimus zero, trail og road er true to size. Jeg løber i størrelse 42 og det er samme størrelse som jeg bruger i alle andre mærker også (mere eller mindre). Jeg har også inddraget lidt viden fra hvad andre løbere har tænkt om størrelsesvalget. Du kan se det her nedenfor.

new balance minimus fit

Fordele og ulemper

Fordele

 • Alle udgaver af skoene er utroligt lette
 • Sålen er meget fleksibel og kan bøjes og vrides på alle leder og kanter
 • Der er ingen indersål hvilket gør skoene maksimalt minimalistiske
 • Slidstærk Vibramsål

Ulemper

 • Overdelen er lavet af mesh, som ikke er vandsikret. Dette gælder naturligvis ikke for trailversionen.
 • Hælen sidder meget løst. Du føler ikke skoene sidder tæt til din fod i hælen.
 • Overdelen går nemt i stykker

Alt i alt er NB minimus en glimrene løbesko for dig, der gerne vil gå all in i den minimalistiske løbestil. I anmeldelsen går jeg nu lidt dybere i opbygningen af skoen og de forskellige udgaver af den. Husk at her på siden kan du også finde de bedste udsalg og tilbud på New Balance Minimus til både damer og herre.

ulemper ved new balance minimus

yderdel i new balance minimus

Præsentation og gennemgang af skoen

Her får du en kort unik præsentation af New Balance Minimus løbeskoene. Om det er 10v2, Trail, Road eller Hi-Rez du er på udkig efter, så giver videoen et fint overblik over dine muligheder.

Lidt mere i detaljen med skoen

Drop, hælhøjde, vægt og anvendt teknologi er lidt forskelligt fra serie af Minimus løbesko. Men de kan dog godt omtales overordnet. Skoene er særligt meget bløde og fleksible. Det er med til at styrke dine fødder og lade dine fødder træne naturligt i stedet for at være fastlåst, som du er i normale løbesko.

minimus dame sko

Hvordan bruges løbeskoen?

Oftest købes New Balance Minimus med formålet at løbetræne på blødt underlag. Ofte er det for at vænne sig til natural running – det er en proces din krop skal vænne sig til. Det er ikke noget du lærer over en nat – det tager flere måneder.

Mange læger og sundhedsfolk anbefaler desuden patienter med sportsskader at gå i sko som New Balance Minimus da muskler i og omkring foden trænes, som de ikke ville blive gjort i hverdagssko eller træningssko.

Hvad gør den anvendte teknologi

Selvom skoen vejer kun godt 100 gram, er der brugt teknologi, som kan sammenlignes med mange andre New Balance løbesko. Du får den klassiske REVlite sål til mellemfoden der støtter din svang under løb. Overdelen er åndbar.

bagparti i minimus

Vil du vide mere om New Balance Minimus er det bare at tage et kig forbi New Balance side om netop denne sko. Den giver et godt overblik over de forskellige modeller, der er aktuelle. Derudover kan du læse med hvad Løberens Jannik synes om skoen.

fleksibilitet og lethed i new balance minimus

Hvad er alternativerne til New Balance Minimus

Det mest nærliggende alternativ er FiveFingers løbesko. Disse sko er alle barfodssko eller såkaldte minimalistiske løbesko. Tanken er igen den naturlige løbestil – at mennesket er skabt til at løbe – og ikke behøver pronationskiler og lignende.

minimus test anmeldelse og review af iloebesko

FiveFingers sko har længe været kendte for deres samarbejde med Vibram. Vibram er kendte for at producere verdens bedste såle. De har nu også indgået et samarbejde med New Balance.

minimus

Trail, Road? Et hav af muligheder

Du skal være opmærksom på at New Balance Minimus kommer i et hav af forskellige farver og til forskellige formål. Vær opmærksom inden du køber den om du køber road-serien til asfaltløb eller om du køber trailserien eller hvad du kommer ud i. Her er et overblik over de forskellige modeller:

 • NB Minimus Trail
 • NB Minimus Road

New Balance Minimus Trail

Trailversionen af Minimus er til herre og damer til dig som gerne vil have en flad sko til løb i skov, på stisystemer, gennem græs og på sand. Hele serien af Minimus er lavet ud fra Less Is More, hvilket på ingen måder er en undtagelse i Trail-udgaven. Typisk er trailløbesko noget mere beskyttende og tunge end lette asfaltløbesko, men her får du en ultralet sko du kan bruge selv uden for stierne.

Når du træder ned i New Balance Minimus Trail vil du opleve en følelse af barfodsløb. Der er ikke meget sål og støtte. Alle dine fodmuskler er på arbejde. Det er en befriende følelse, men samtidig også skræmmende når man indser hvor meget støtte man normalvis får i hverdagsløbesko.

NB Min. Trail kommer med et drop fra hæl til tå på 4 mm. Det er et meget lavt drop, tæt på zero drop. Det gør at du med stor sandsynlighed vil lande på forfoden eller midtfoden. Kun de færreste løbere vil lande på hælen. Derfor er støddæmpningen i hælen også minimal i denne sko.

Hvem henvender Trail skoen sig til

Personligt vil jeg ikke anbefale Minimus Trail til løbere, der ingen erfaringer har med trailløb eller løb i minimalistiske løbesko. Du skal gerne have nogen erfaring med at løbe i sko med et lavt drop, da 4 mm er meget lavt, og hvis ikke du har tilvænnet din krop til den anderledes belastning, kan du nemmere opleve at få skader. Er du lidt erfaren inden for løb i løbesko med et lavt drop, kan du fint bruge Minimus Trail til dine løbeture i skoven. Personligt ville jeg bygge træningsmængden op stille og roligt og substituere mellem et par tungere trail løbesko og disse ultra lette for på den måde at vænne kroppen bedst til den anderledes belastning du får. Når du har trænet dig op, kan du sagtens løbe alle dine kilometer i denne sko. Selv marathondistancer.

Sålen er med Vibram

Der er ét punkt hvor New Balance Trail versionen af Minimus skildrer sig særligt ud. Det gælder både for herre og damer at skoen kommer med en ydersål lavet af Vibram. Vibram er en af de bedste blåstemplinger sålen af en løbesko kan få. Har du løbesko med en Vibram sål, kan du være sikker på at de holder mange kilometer. Det er et utroligt slidstærkt patenteret materiale. Med samarbejdet får New Balance Minimus Trail den bedste sål der findes på markedet, hvilket også er nødvendigt med de mange stød du får i et par tynde og flade trailsko.

ikke holdbar vibram i new balance minimus

Pasform og opbygning af overdelen af Minimus Trail

Hvad angår pasformen er Trailudgaven ligesom Road og Hi-Rez. Forfoden er ekstra bred for at du bedre kan absorbere og navigere de stød du immervæk får når du løber trailløb. Omkring hælen synes jeg skoen er lidt løstsiddende sammenlignet med de dyre hverdagsløbesko.

new balance minimus test 2014

Overdelen er af mesh – en mesh som er åndbar således at du kan holde dine fødder i det bedst mulige klima. Sker det at du får overophedede fødder vil varmen udledes gennem overdelen af skoen.

mesh overdel som ikke er vandbeskyttet i minimus

New Balance Minimus Road

Minimus Road er den mest populære af de to valgmuligheder af minimalistiske sko fra New Balance. Den seneste version af Roadserien er en anelse lettere end den tidligere udgave. Udover det, er der ikke sket meget forskel fra den tidligere model. et nyt design og nogle smårettelser er hvad der har skulle til. Blandt disse småretteler har været en mere fleksibel sål, som giver dig en endnu bedre føling med underlaget.

Overdelen er lavet en ét stykke materiale uden sømme, der potentielt set kunne skabe irritationer. Skoen sidder utrolig tæt til foden. Dog er der i forfoden af Roadskoen plads til lidt bevægelse til at adoptere hårde stød fra underlaget du løbetræner på.

Sålen er, ligesom i Trailudgaven lavet af Vibram. Jeg kan ikke udtrykke nok hvor sprødt jeg synes det er at skoen har såle fra Vibram. Det giver dem et ekstra touch, som gør netop Road og Trail til sublime sko sammenlignet med mange andre minimalistsko.

Hvem er Minimus Road til

Med et zero drop og kun 11 mm tyk sål er der minimal støtte og støddæmpning i Minimus skoen. Skoen er knap 200 gram let, hvilket gør den til en af de letteste sko på markedet overhovedet.

Ligesom det var tilfældet med Trailudgaven er Road skoen til dig som har lidt erfaring med natural running i forvejen. At springe ud i at løbe 40 km ugentligt i denne sko uden erfaring med natural running, ville være meget risikabelt i forhold din skadesrisiko. Ønsker du at prøve natural running, kan du godt starte ud med Minimus Road, men det kræver at du går stille til værks. Tag 8 uger hvor du løber 1 gang i ugen i skoen, men du har 2-3 andre træningspas i dine normale løbesko. Jeg ved personligt hvor svært det kan være at holde igen, men det er nødvendigt. Efter 8 uger kan du tage yderligere 8 uger med 2 ugentlige træningspas. Derefter vil jeg mene du er klar til at løbe alle dine kilometer i den minimalistiske New Balance Minimus Road.

nb minimus sko

Jeg har personligt erfaring med natural running og jeg havde ingen problemer med at løbe 15 km i skoene som første tur.

Pasformen

Læs afsnit under trail-versionen. Jeg vurderede (og har læst mig til) at pasformen er den samme for de to sko. Overordnet set er der god plads i forfoden.

vurdering af iloebeskos ekspert om NB minimus til natural running

Prisniveauet på Minimus Trail og Road

Jeg mener at prisniveauet på Minimus Trail og Road skoene er ganske fair. De ligger i value for money segmentet, dog er det ikke min erfaring at de holder lige så længe som traditionelle løbesko. Jeg synes særligt at Adidas løbesko holder mange kilometer, men Nike løbeskoene ofte smuldrer for mig.

new balance minimus herre

Du kan snildt finde billige Minimus Road og Minimus Trail løbesko når du køber online. Både herre og dame skoene findes ofte til meget skarpe priser online. Køber du i de fysiske butikker, skal du typisk på udkig i august og januar, hvor de normale tilbudsperioder ligger. Det er dog min erfaringer at de sjældent findes billigere i butikkerne end hvad de regelmæssige priser er online.

Prissammenligning

Her finder du markedets skarpeste priser. Det undrer mig at der er så stor forskel på priserne. Jeg har handlet i alle forretningerne med gode erfaringer.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 699 DKK Til butik
1-7 dage 999 DKK Til butik