Salomon PRO Speedcross – Test, Pris og review

salomon-pro-topPRO udgaven af den kendte Speedcross er landet. Du får nu masser af lækre S-lab teknologier med i opbygningen:

 • Salomon PRO (Speedcross) – Hvad kan den?
 • Hvad får du? Og hvad får du ikke i skoen?
 • Prissammenligning – Find den til en god pris

OBS: Spar i dag 601 kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.100 kroner. Slå til i dag.

 

 

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning på PRO Speedcross

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
4-5 dage 949 DKK Til butik
1-7 dage 1.195 DKK Til butik
 

Salomon PRO – Nyhed fra Salomon – Den nye Speedcross

Lad det være sagt med det samme. Jeg synes at det var en farlig cocktail at tage deres deres 2 serier og prøve at forbinde dem. Kan sagtens se at det ville virke logisk at køre deres nuværende Speedcross 3 model over i S-lab serien, og på den måde skabe en mere perfekt løbesko til trail og terræn. Salomon er jo kendt for at have godt fat i det marked

Jeg er ikke altid fan af at fordi man har 2 gode ting, så bliver det bare dobbelt så godt når man kombinere det. Jeg skal lade det stå i det uvisse om det lige frem er dobbelt så godt. Men udviklingen af Salomon PRO (Speedcross) er i hvert fald i mine øjne lykkes for Salomon.

Salomon har været rigtig gode til at keep it simple, og har forstået at tage de bedste ting og køre sammen. Forstået således at det er ikke alt man har “smeltet sammen” i denne sko. Men man har taget nogle dyder fra begge sko, og givet denne Salomon PRO udgave nogle klare fordele.

Salomon PRO er for mig en rigtig god trail løbesko – men det har også sine udfordringer, men det kommer vi ind på senere.

 

Salomon PRO Speedcross - Neutrale løbestil, og til dig med hang til farver på dine løbesko.

Salomon Speedcross PRO - Til dig der gerne vil have en vanvittig og fuldendt trail løbesko der bare fungere.

Du vælger IKKE Speedcross PRO hvis du gerne vil være neutral når du er ude af løbe. Skoen skriger på opmærksomhed.

salomon-pro-speedcross-pris

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Medium bredde
 • Underlag: Skov / trail / Terræn
 • Vejledende pris: 1100 DKK

Nice to know

 • Mud Guard
 • Contagrip
 • Sensifit
 • Quicklace

Fun to know

 • Hæl til tå drop: 11,0 mm
 • Vægt: cirka 307 gram (str. 42)
 • Kombination af Speedcross og S-Lab
 • Hælhøjde: 20mm

 

Test af skoen

Hvad var min første indskydelse efter testen

Mange i trail løbe universet er bekendt med både den klassiske Speedcross løbesko, og så den lidt nyere S-lab serie fra Salomon. Nu er disse 2 fantastiske grene blevet forenet i en flot sammensætning. Det er ikke en hemmelighed at jeg godt kan lide Salomon Speedcross og hele det koncept omkring den sko. Er lidt mere lunken når vi snakker S-lab serien fra Salomon – men det kan skyldes at det ikke lægger lige så tæt på mig som løber. Men at se og røre denne Speedcross PRO – det var sagt lige ud, noget af en fornøjelse. Alt det gode jeg godt kan lide ved den klassiske Speedcross, er lige blevet piftet lidt op med nogle gode ting fra S-lab skoene.

salomon-pro-speedcross-loebesko

At løbe en trail tur – denne gang i skoven synes jeg altid er fedt. Kan have svært ved at forklare det, men jeg synes bare jeg er en lille smule mere fri, når jeg tager mine trailsko på og forsvinder ud i skoven. Kombinere jeg det så lige med lidt godt vejr, så er det helt unikt. Men allerede ved første øjekast på Speedcross PRO fanger den mig. Og hvorfor skulle den ikke det. Den har de fængende farver på som Salomon jo er kendt for at levere til løberen. Alt i alt, den står snorlige ved første øjekast. Og jeg er ikke af en anden overbevisning efter de første 2 ture af henholdsvis 6 og 9 kilometer i skoven. Jeg er ikke den perfekte trailløber, men alligevel synes jeg at jeg kan mærke når en løbesko sidder som den skal i det lidt mere udfordrende terræn. Min første fornemmelse af Salomon PRO er at den sidder rigtig godt, den er tæt på underlaget, og jeg ser stang-smart ud (betyder ikke det store – men det skal lige nævnes)

Salomon Speedcross tilbud

Flere ture / trails gav flere erfaringer

Pro udgaven af Speedcross skal nok blive min den fortrukne farverige løbesko til skoven. Jeg har haft den på en del gange snart, og det jeg synes man kan tage og føle på med denne løbesko er at du får en noget optimeret overdel, samt en ydersål der føles som om at den tager bedre fat i underlaget. Det skal siges at jeg endnu ikke har haft skoen på i det helt plørede setup – men min fornemmelse er at det klarer den bedre end eksempelvis den almindelige Salomon Speedcross som jeg før har brugt en del.

Løbeskoen er godkendt. Er dog stadig af den overbevisning at der stadig er plads til forbedringer. Som jeg skriver omkring den Almindelige Speedcross, så er jeg bange for at man måske har lagt 10% for meget fokus på at holde tendensen med at Salomon’s løbesko også helt skal være super smarte og kunne bruges som fritidssko. Bevares, den kan sagtens bruges, gør det endda selv. Men men men, gik man 110% ind i trailverden med denne model, så tror jeg den så anderledes ud, men så blev der nok heller ikke solgt halvt så mange. Og der bliver bliver så rigtig mange Speedcross modeller i alle dens afskygninger.

salomon-pro-speedcross-test

Hvad andre har sagt om skoen

Martin Andersen, Hobro, Blandet løb på alle underlag

 • Salomon Speedcross har altid været en favorit. Et flot design, og så kan den klare den smule trail jeg bevæger mig ud på. Flotte farver og en rigtig god pasform.–Martin Andersen, Hobro

Morten Sketin, Nordsjælland, Løber næsten kun trail

 • Jeg løber næsten kun trail, og har derfor prøvet en del sko. Inklusiv Speedcross 3 - og jeg må sige at denne sammensmeltning af Speedcross og S-lab tiltaler mig en hel del Der er forbedringer på markante punkter.–Morten Sketin, Nordsjælland

Signe Andersen, Ribe, Løber trail engang i mellem

 • Salomon Pro modellen giver mig nogle fordele. Synes jeg er kommet tættere på underlaget. Og så fejler det ikke noget at de også er lavet i et flot design.–Signe Andersen, Ribe

Størrelse i skoen = normal

Hvis jeg skal give et hint omkring størrelsen i Salomon Pro Speedcross – så er den normal. Vel og mærke nok normal ud fra et Salomon synspunkt. Deres Speedcross sidder dejligt tæt til foden, og det er også tilfældet med Pro modellen.

salomon speedcross fit

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Brug af skoen

Det kan virke dobbelt moralsk Men har taget det med som en fordel at skoen kan bruges både til løb og fritid. Det sparer altså ham eller hende der ikke lige vil have en sko til alt for ca. 1000,-.

Prisen

Speedcross PRO har fået nogle forbedringer i forhold til dens forgængere. Men de har stadig formået at holde løbeskoen på et yderst attraktivt prisleje.

Teknologien

At man har formået på en ganske solid måde at kombinere de 2 gode Salomon serier, og deres teknologier. Der var en pæn risiko for at ramme ved siden af - men det synes jeg altså ikke Salomon har gjort.

Ulemper

Stadig lidt tung til trail

Uha jeg ved jeg er svær at tilfredsstille på vægt skalaen. Jeg vil gerne have alle teknologier, tørre fødder og alt det der. men samtidig må skoen ingenting veje. Synes jeg kan mærke når jeg løber at Pro modellen stadig er en anelse for tung.

Højdeskræk

Denne løbesko har fået en reducering i højden i forhold til eksempelvis Speedcross. Der har man formået at brnge noget rigtig godt fra S-lab serien. Men jeg synes stadig det virker som om den er for høj, og derved større risiko for at knække rundt i yder positioner..


 

Derfor skal du købe skoen

 • Du ønsker dig en kombinationssko. Trail og fritid.
 • Rigtig god pasform – sidder tæt og sublimt til foden
 • Hvis du ikke ønsker skidt og snavs ind i skoen

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

Løbestil

Som de 2 sko eller serier som denne PRO sko er skabt af, så er det til løberen i skoven, der har en neutral løbestil, eller en lille smule pronation. Hvis vi kigger på hvilken type løber du, så er denne model blevet lidt mere til dig som gerne vil løbe aggressivt. Skoen er blevet lidt lavere, så du skal ikke frygte lige så meget at du vrider over i anklen.

Pasform

Hen vinder PRO udgaven af Speedcross lidt i forhold til den almindelige. Den har fået en smule tættere pasform. Overdelen er nemlig blevet opdateret med en lidt mere tætsiddende mesh, og en overdel der ikke har nogle syninger.

Underlag

Endnu en af de dele der er blevet forbedret. Hvor den almindelige ContraGrip sål havde ry for ikke helt at fange underlaget som den skulle, så er den nu blevet forbedret, og du får et bedre greb i underlaget nu.

Vægt

Herre: Ca. 306 gram i størrelse 42

Holdbarhed

Der vinder den virkelig mange løbehjerter. Du vil som løber opleve at du får en unik og meget slidstærk trail løbesko i denne model. Og at overdelen er blevet med tættere mesh, gør den bare endnu mere holdbar. Nu er den ikke så skrøbelig overfor torne og spidse grene.

HUSK, at du helst ikke må anvende dine trailsko på asfalt. Sålen er bygget til "trail underlag" og ikke asfalt..

Drophøjde

For højt, så kort kan og SKAL det siges. Man løber med en fornemmelse af at man ikke helt tør bringe sit løb og sine bevægelser ud i max. Simpelthen af frygt for at “brække over”

Analysedel 2: Opbygning

Ydersålen

Forbedret ContaGrip giver dig langt bedre tag i de bløde, mudrede eller snebelagte underlag. Det var på denne front at Speedcross havde fået lidt klager – men det er der nu i PRO modellen gjort noget ved.

Mellemsål

Lightweight Muscle materialet sikrer dig en rigtig fornuftig støddæmpning. Det er en mellemsål der er sat rigtig fornuftigt op når vi snakker om at dine fødder skal have de bedste betingelser.

Hæl

En flot kombination af stabilitet og blødhed. Mange ønsker sig en blød løbesko, mange glemmer at tænke på balancen og stabiliteten. Hælpartien på PRO er godt, og holder din fod som den skal, og sørger for at afviklings processen fortages korrekt.

Forfod

Du har den gode kontakt med underlaget, og på den måde også den bedste fornemmelse når du løber. Der er som sådan ikke noget ekstra blødhed i forfoden, da man i trailsko prioriter anderledes.

Indlægssål

En optimeret indlægssål der svøber sig omkring din fod, og derved giver dig de bedste betingelser indefra når du løber.

Overdel

Du kan stadig ånde i skoen – dog er mesh overdelen blevet en smule tættere. Det bevirker at overdelen ikke er så skrøbelig mere. Der er bedre lukket af for skidt og snavs.

Opsummering

Jeg er fan. Jeg er generelt fan af Salomon og hele deres tankegang omkring mange farver og trail. Deres sko sidder rigtig godt på mine fødder. Salomon Pro Speedcross er ingen undtagelse. Man har formået at lave og fremstille en god trail løbesko med alt det bedste fra 2 serier fra Salomon.

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 499 DKK Til butik
4-5 dage 949 DKK Til butik
1-7 dage 1.195 DKK Til butik