Adidas Supernova ST – Test og gennemgang

Navnet Supernova er der intet nyt i når man snakker om Adidas. Der er lavet både løbesko, tøj og andet udstyr i det regi. Men denne her Adidas Supernova er en nytænkning af løbeskoen. Nu hedder den bare Supernova og ikke andet. Så findes den i neutrale udgaver og i stabile udgaver. ST er den udgave vi har testet, det er den stabile (pronation) udgave af Adidas Supernova. Vi giver dig herunder:

 • Review af Adidas Supernova ST
 • For og imod ved Supernova ST fra Adidas
 • Brugertest af Adidas Supernova
 • Bedste partnerpris lige nu
 • Teknisk gennemgang af Adidas Supernova ST

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 631 kroner. Normalpris: 1.100 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


Bemærk: Vægten på skoen oplyst i videoen er fokert. Teknikken drillede, beklager.


iloebesko er omtalt i:

 

 

adidas supernova set fra siden

 

Prissammenligning Adidas Supernova ST

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 469 DKK Til butik
1-2 dage 599 DKK Til butik
2-5 dage 599 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik
 

 

supernova st fra adidas

 

Adidas Supernova ST, det her lægger du mærke til

Adidas Supernova ST? Kan være du er forvirret, og det kan vi ikke fortænke dig i. Adidas Supernova løbeskoen er som udgangspunkt ikke ny, men den er blot blevet re-designet og fået nye muligheder. Det er en gammel hest i ny pels.
Dengang tilbage i tiden hed den faktisk Adidas Supernova Sequence eller Adidas Supernova Glide. Nu hedder den altså bare SUPERNOVA, og så har man valgt at sætte korte betegnelser på bagved for at indikere hvad skoen kan. For Adidas Supernova findes både i en stabil og en neutral udgave. Vi har brugt Adidas Supernova ST som udgangspunkt for denne test. ST står for stabilitet = pronations løbesko.

En decideret letvægter er Adidas Supernova bestemt ikke. Men alligevel synes jeg du skal lægge mærke til hvilken effekt skoen har når du får den på. For selvom vægten ikke direkte indikere at du løber stærkt i skoen, så føles den på ingen måde tung og indikere fart.
Dette hænger bl.a. sammen med den meget bløde og eftergivende Boost mellemsål som er i skoen. Den giver så meget returenergi tilbage til dig ved hvert skridt, og på den måde er der masser af hjælp til fremdrift fra skoen. På den måde skjules den lidt høje vægt på skoen meget godt.

Du vil også med garanti hæfte dig ved den specialkonstruerede overdel som naturligvis er helt uden syninger og med en høj åndbarhed. Her får du virkelig en wow-oplevelse i forhold til komfort. For er der noget som Adidas Supernova har, så er det høj komfort. Du bliver et med dine løbesko når du træder ned i dem. En anden del af den gode komfort er den meget stabile hælkappe (Fitcounter) Den sørger for at holde dig på plads ved hvert evig eneste skridt, og sørger for du har den optimale afvikling ved hvert skridt. Samtidig er den både blød og behagelig. Når ikke man har noget at sige om hælen på en løbesko, så plejer den at være god. Således forholder det sig med Adidas Supernova ST. Man lægger ikke mærke til noget, ingen gener, ergo gør hælenkappen det den skal, og på en meget behagelig måde.

Adidas Supernova ST er en løbesko der passer rigtig mange løbere. Forstået på den måde at den med sin meget høje komfort og sin Boost mellesål med god vilje godt kan bruges til en smule tempo træning. Modsat er skoen i den grad også gearet til at kunne tage dig igennem de lange løbeture med maksimal blødhed – under hele turen.

 

 

Adidas Supernova ST erstatter som udgangspunkt den ældre version Adidas Supernova Sequence

Adidas Supernova ST er skoen du køber hvis du elsker god stabilitet og en høj komfort i en flot kombination

Du køber Adidas Supernova ST hvis du er fan af meget blødhed. Boost opbygningen i skoen gør din løbetur til en god oplevelse hver gang

Du køber IKKE Adidas Supernova ST hvis du er neutral løber. Så køber du den model der blot hedder Supernova. ST står for stabilitet = pronation

 

 

adidas supernova st set bagfra

 

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Pronation
 • Pasform: Mellem
 • Underlag: Hårdt underlag
 • Vejledende pris: 1.100 DKK

Nice to know

 • Continental sål
 • Boost støddæmpning
 • Fitcounter hæl
 • Torsion stabilitet

Fun to know

 • Vægt: ca. 326 gram (43)
 • Hæl til tå drop: 10 mm
 • Hæl: 32mm Forfod: 22mm
 • Mængdetræning

 

 

boost sål på adidas supernova

 

overdel på Adidas Supernova

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Se nedenstående hvad andre har sagt om Adidas Supernova ST

Kasper Knudsen, En fuldendt oplevelse

 • Adidas Supernova er for mig en fuldendt oplevelse. masser af toplækker støddæmpning og en meget god pasform. Ikke verdens letteste løbesko, men jeg er sgu heller ikke typen der går op i det. For mig handler det om at skoen er god og dejlig at have på.–Kasper Knudsen

Charlotte Hansen, Den er i hvert fald blød

 • Jeg er en ganske almindelig løber. For mig handler det hverken om vægt på skoen, kilometertider eller lignende. Jeg går op i om skoen er blød at have på, og om jeg får ondt nogle steder når jeg løber. Det er ikke tilfældet med Adidas Supernova, så jeg er glad.–Charlotte Hansen

Morten Mortensen, Sådan både og

 • Tja, synes egentlig ikke Adidas Supernova gør noget specielt for mig. På den anden side kan jeg heller ikke tillade mig at sige at den gør det modsatte. Så for mig er det en acceptabel løbesko uden det store spræl i gaden–Morten Mortensen

 

De første erfaringer med at løbe i Adidas Supernova ST

Rent faktisk en løbesko der burde passe til min løbestil. Det er mere reglen end undtagelsen at jeg tester en løbesko, der som udgangspunkt ikke passer til min løbestil.
Men sådan er det, og som jeg tidligere har nævnt, så kan menneskekroppen vende sig til rigtig meget, og for mit vedkommende er det så at tilpasse sig mange forskellige løbesko.

Men som sagt, Adidas Supernova ST er så en af de få løbesko som passer på beskrivelsen til mig. En løbesko til den mellem eller overpronerende løber. Så et eller andet sted var jeg da både spændt og glædede mig også til at komme ud og løbe i denne sko.
Indrømmer det var længe siden jeg havde haft et par Adidas Supernova på fødderne, og det jeg huskede fra sidst (mange år tilbage) var at det ikke var sådan at jeg tænkte wow, sikke en lækker sko. Men eftersom Adidas Supernova er blevet genfødt, så skulle den selvfølgelig have chancen. Men det var med en vis skepsis at jeg gik til opgaven.

Det havde ikke været nødvendigt at bekymre sig i den retning. Fra første kontakt med løbesko (da jeg pakkede den ud) fandt jeg ud af der var sket rigtig meget. Hold nu op den sko stank langt væk af bedre kvalitet end sidste gang.
Adidas Supernova ST er en løbesko til dig hvis du elsker en god pasform og en fantastisk blødhed. Så let kan det faktisk siges. Men helt så enkelt er det nok ikke.

Men jeg synes man mærker fra starten af at du løber rundt på den optimerede og meget populære Boost sål i denne udgave af Supernova. Det er faktisk ret merkant så meget du mærker den. Og det er ikke en dårlig ting, nærmere tvært imod.
Boost sålen er den her energi-venlige mellemsål som ikke lader sig påvirke af udefra kommende elementer, såsom temperatur. Det betyder at du kan forvente det samme af mellemsålen, ligegyldigt om det er sommer eller vinter.
Det er ikke det du mærker når du løber. Der mærker du derimod hvor meget energi mellemsålen giver tilbage til dig ved hvert skridt. Jeg synes det er lidt svært at forklare følelsen, men forestiller du dig de der plastic-dimser-man-trykker-på-så-de-siger-bang. Den der bløde fornemmelse af sådan en, bare uden det ender med at sige bang. Sådan kan jeg nok bedst beskrive den følelse jeg har af den mellemsål.

Min klare fornemmelse af Adidas Supernova ST er at det aldrig bliver, eller ville have været blevet en løbesko jeg valgte til de korte og hurtige ture. Men derimod kunne det sagtens have været blevet en favorit til de lange ture.
Det er helt klart det jeg vil betegne som en mængdetrænings-løbesko med stort M. Den minder i min verden en del om Nimbus i sin gøren og kunnen. En løbesko til ham eller hende som vil have masser af blødhed, masser af kilometer, en god pasform og som ikke løber interval og tempoture. Eller i hvert fald ikke går så meget op i at skoen så helst skal være så let som mulig.

Flere erfaringer med Supernova ST

Der er ingen tvivl at hvis du (psykisk) ikke går op i hvor meget dine sko vejer, så vil Adidas Supernova ST være en optimal løbesko til dig som ynder at løbe både kort, mellemlangt og længere distancer. Supernova ST henvender sig meget bredt i sit publikum. Og det gør at vi spår den til en fin salgs succes hos Adidas. Publikummet for Adidas Supernova ST (og den almindelige Supernova) er stort, meget stort.
Når vi skriver (psykisk) i forhold til vægten så er det fordi at min erfaring siger mig at hvis ikke du vidste den vejede de her 326 gram (str. 43) så ville du ikke beskylde skoen for at være tung. Men nøgternt set så er 326 gram jo en forholdsvis tung løbesko. Jeg synes bare ikke man lægger mærke til det når man løber afsted i Supernova’en.

 

 

 

Valg af størrelse i Adidas Supernova

Der skal du gå efter din normale størrelse. Jeg anvender str. 43 eller 43 ½ i rigtig mange mærker af løbesko, og det er også str. 43 1/3 jeg skal bruge i Adidas Supernova ST.
Hvis du er i tvivl om hvordan du finder den korrekte størrelse, så kan du bruge vores størrelses beregner eller du kan købe dine løbesko efter centimetermålet. Inde i skoen er der i 9½ ud af 10 tilfælde altid nævnt et centimetermål på skoen. Nogle gange står den under cm (centimeter) andre gange kan du kigge efter jp (der skal du så dividere med 10)
Så hvis du har et par løbesko du ved der passer i størrelsen og har været gode, så kig i dem og køb efter centimetermålet. Det er især godt hvis du står overfor at skulle skifte model eller mærke i løbesko.

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Komforten

Komforten i Adidas Supernova ST er forblændende. Den sidder virkelig godt på foden, og kombinationen af den bløde, eftergivende, støttende (og tætsiddende) overdel, og så den meget bløde og returfyldte mellemsål - det giver bare et fantastisk match

Prisen

Prisen er relativ, og meningen omkring prisen er nok endnu mere relativ. Men personligt synes jeg denne her løbesko er proppet med fede features og fordele. Og på den baggrund synes jeg ikke de vejlende 1100,- er skræmmende. Slet ikke set i lyset af at du højst sandsynligt finder den billigere i en online shop.

Hælen

Et undervurderet emne i en løbesko. Ingen snakker rigtig meget om det, ud over hvis det skaber problemer og gener. Sådan er det med hælen. Men vil rigtig gerne slå et slag for at selve hælen i Adidas Supernova er en kæmpe fordel. Det fungere bare. Et rigtig godt hold om kring hælen, som styrer din fod nærmest til perfektion. Og så er din hæl og akillesene samtidig støbt ind i bløde omgivelser. mere kan man vist ikke forlange.

Mellemsålen

Den samme sang om igen, men det gør det jo ikke mindre rigtigt. Boost mellemsålen gør rigtig meget for skoen. Super smidig, blød og fyldt med returenergi. Det er hvad Boost mellemsålen byder på. Og det spiller bare. Samtidig får du en mellemsål der som udgangspunkt rummer rigtig mange kilometer, da den er "robust" og slidstærk.

Ulemper

Vægten

Selvom jeg har en holding til vægten på Adidas Supernova ST, og jeg synes den forsvinder lidt i helheden på skoen. Så er der helt sikkert andre der vil gå op i det, og så er en "kampvægt" på 326 gram i en middelstørrelse for meget.

Overdelen

Den er en anelse skrøbelig. Men det er jo kun hvad man kan forvente af en så smidig og blød overdel. Den pris du betaler i det tilfælde, det er at overdelen samtidig bliver lidt for skrøbelig.

Forvirringen

Når en nørd som mig skal bruge en rum tid på at finde ud af hele den her "Supernova forvirring" så er der sikkert mange andre der står med samme issue tænker jeg. Hvad er hvad. Hvorfor hedder den nu kun Supernova? Hvad betyder det der ST? Hvor er den gamle Adidas Supernova Glide blevet af? Forvirringen er total.Men så er det heldigt at der findes sider som vores på Internettet.


 

 

 

Analysedel 1: Hvem bør løbe i Adidas Supernova (ST)

Denne analyse del 1 tager udgangspunkt i hvilken type løber der skal løbe i Adidas Supernova

Hvilken løbestil

Jamen der er man jo så heldig at Adidas Supernova dækker hele paletten. Vi har testet den som ST model hvilket betyder at skoen er bygget til en løber med pronation. Men køber du den almindelige Adidas Supernova, så er skoen neutral og passer den neutrale løber.
Adidas Supernova er en den jeg vil betegne som en af de få “klassiske” løbesko. Rigtig mange løbesko i dag har en eller anden “free” opbygning og ellers så skal det være en sko til forfodløb eller lignende. Supernova er som i de gode gamle dage. En løbesko der er bygget op efter principperne omkring pronation eller ej. Og så har Adidas så bare valgt at gøre forvirringen total med at lave samme sko til både den ene og anden type løber. Smart eller ej, jeg kan godt lide skoen.

Pasform

Der skal du ikke være nervøs. Der er min vurdering at Adidas Supernova lever op til de flestes forventninger. En blød og behagelig overdel. En mesh overdel der er super ventilerende og naturligvis fremstillet helt uden syninger. Det mindsker risikoen for gener og gnavesår.
Du skal forberedt på at den ikke har det her “loose fit” som eksempelvis en Asics Nimbus eller en Asics Kayano har. Der har Adidas Supernova et mere “tight fit” omkring din fod.

Underlag og konditioner

Meget allround når det kommer til underlag og konditioner. Den gode gummisål fra Continental har et godt greb i langt de fleste underlag. Adidas Supernova ST er naturligvis fremstillet som en løbesko til asfalt og andre hårde underlag. Det er også der den gør det bedst. men en tur på den plane skovsti eller grusstien, den klarer den altså nemt.

Prisniveau

Som vi tidligere har nævnt, ikke kun i denne her anmeldelse, men sådan generelt, så er pris relativt for den enkelte bruger. Derfor er denne vurdering selvfølgelig også kun ud fra hvad jeg synes, dog er det holdt op imod hvilke fordele jeg kan se i skoen og hvad den byder på i forhold til det. Jeg ser trods alt en del løbesko på et år.
Adidas Supernova ST har en vejledende udsalgspris på 1.100,- Altså er startprisen meget tæt på den her usynlige og magiske grænse omkring de 1.000,- Det alene er en stor fordel. Men skal man kigge på hvad skoen tilbyder holdt op mod prisen så synes jeg også det er god og fair pris. Lad os antage at du er så heldig at finde Adidas Supernova ST på tilbud, så får du måske 20% rabat, og så lander prisen lige under de 900,- Så er det altså en fremragende pris for en sko med de muligheder som der er i Adidas Supernova ST

Hvad vejer Adidas Supernova ST

Måske lige en anelse for meget. Men du kan være ganske rolig. Jeg synes ikke det er noget man lægger mærke til, sjovt nok.
Helheden i skoen, dens fnatastisk mellemsål og den gode pasform gør at man ligesom ikke rigtig lægger mærke til at skoen måske lige vejer de her 20 gram for meget pr. sko. Mine Adidas Supernova ST i str. 43 1/3 vejer 326 gram, og selvfølgelig ville jeg gerne have den vægt under de 300 gram eller i umiddelbar nærhed af dette. Men jeg lever med det, for ærligt så lægger jeg ikke mærke til det.

 

 

Pleje og vedligeholdelse af Adidas Supernova ST

Du kan altid læse vores guide omkring vask og vedligeholde af løbesko her. Der viser vi dig go og no-go’s i forhold til at vaske dine løbesko. Og så er der nok også et lille fif i forhold til at fjerne svedlugt og bakterier fra dine løbesko.
Men som den alt overskyggende regel, så bør du aldrig smide dine løbesko i vaskemaskinen. Det kan sagtens gå godt, men lige pludselig går det galt, og det er super ærgerligt.

Drophøjde i Adidas Supernova ST

Vi snakker klassiske løbesko når vi snakker om Adidas Supernova ST. Og det indikere droppet også. Løbesko med lavt drop vinder mere og mere terræn, eller bliver i hvert hypet mere og mere i skrivende stund. Men en Adidas Supernova ST er altså den gode gamle klassiske løbesko med et drop på 10mm.
Det betyder at skoen er anvendelig for ham eller hende som løber almindeligt (hæl-lander) Jeg tillader mig at kalde det den almindelige løbestil, for det er den de fleste kender til og praktisere. Og det er først for nyligt at flere er blevet opmærksom på forfodsløb og midtfods løb. Men det kræver nok en løbesko med et lavere drop.

Drophøjder:
Forfodshøjde: 22mm
Hælhøjde: 32mm

Analysedel 2: Tekniske gennemgang af Adidas Supernova ST

Lidt flere tekniske detaljer og betegnelser i forhold til løbeskoen. Hvad er der lagt i af funktioner og materialer, som tilsammen udgør helheden på Adidas Supernova ST

Ydersålen

Der er ikke så meget andet end den fungere. Og man kunne nok heller ikke forvente andet. Den samarbejde Adidas og Continental har omkring udvikling af gummi og ydersåler til Adidas løbesko, det er fremragende.
Et godt greb i underlaget. Adidas Supernova ST er udviklet til løb på landevej og andre hårde underlag, men faktisk så tillader ydersålen, grundet sit gode greb, sagtens at du løber en tur på skovstien eller grusstien. Dog skal du holde dig fra decideret trailløb i skoen. Det er den både alt for høj til, og så er overdelen alt for skrøbelig.

 

sålen på adidas supernova st

 

Mellemsål

Adidas har mega stor succes med deres Boost sål. Den her mellemsål som består af en masse små PU kapsler, som så tilsammen udgør det her fantastiske materiale. En meget holdbart og slidstærkt materiale der holder i lang tid. Vigtigst er det nok at det samtidig har en fantastisk responsiv evne til at skabe blødhed og retur-energi i hvert evig eneste skridt du tager. Boost mellemsålen er i den grad en mellemsål der har taget verden med storm, og det har den ene og alene af den grund, at den fungere som den skal.

 

 

Hæl

Under fordele nævnte vi at hælen var noget unikt. Og det er den faktisk også. Der er implementeret en FITCOUNTER i hælpartiet på Adidas Supernova ST. Det betyder i korte træk at din hæl får de optimale arbejdsbetingelser. Hæl og akillessene bliver ikke bare holdt fast som de skal, men bliver også samtidig pakket ind i blødt og behageligt materiale. Det er altså en super lækker fornemmelse.

 

adidas supernova st set bagfra

 

Støddæmpning

Den er afbalanceret som den skal være. Støddæmpningen i Adidas Supernova ST kommer jo primært fra den Boost mellemsål som er i skoen. Og den har vi været inde på hvilken effekt den har. Så støddæmpningen og blødhed skal du ingenlunde være nervøs for i denne løbesko. Det fungere som det skal.

Overdel

Vi har været en smule omkring overdelen under punktet “Pasform” Men i Adidas Supernova ST har vi med en let mesh overdel at gøre. En overdel der er super blød og fleksibel, og så er den skabt helt uden syninger. Overdelen i Adidas Supernova ST sætter sig helt tæt til din fod og giver dig den her “sokke-følelse” For dem der kan lide det, der er den en helt fantastisk følelse.
Generelt bare en rigtig god komfort i overdelen.

Sammenligninger til Adidas Supernova ST

Den direkte sammenligning ville nok være Asics Nimbus, hvis det var den neutrale version vi tog udgangspunkt i. Du kan også tage et kig på Adidas Energy Boost som også kan have sine ligheder med Adidas Supernova.

Opsummering

Der er masser af fordele ved Adidas Supernova ST. Overordnet set synes jeg skoen er rigtig god og da den dækker rigtig mange segmenter så vil min vurdering være at den kommer til at glæde rigtig mange mennesker. Ikke mindst på grund af navnet. Adidas har været virkelige gode til at Brand’e navnet Supernova som ikke kun består af løbesko. Det er en hel løbekollektion.
Om Supernovanova ST får mange år i min løbe-garderobe? Tja det kunne den faktisk godt. For det er en løbesko der er super fed at træde ned i. jeg kan sagtens abstrahere fra vægten i skoen, da jeg synes den forsvinder lidt i den gode komfort og retur-energi som der er i skoen.
Så er du på jagt efter en løbesko med høj høj komfort og med plads til mange kilometer, så vil jeg helt sikkert anbefale dig at tage et kig på Adidas Supernova ST (stabil = pronation) eller Adidas Supernova (neutral løbestil)

Prissammenligning på Adidas Supernova ST

Vores automatiske opdatering holder hele tiden øje med de bedste priser på Adidas Supernova ST for dig. Herunder finder du de bedste priser netop nu hos vores løbesko partnere.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 469 DKK Til butik
1-2 dage 599 DKK Til butik
2-5 dage 599 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
1-2 dage 1.100 DKK Til butik