Adidas Springblade 2.0 – prissammenligning og personlig anmeldelse

adidas springblade topAdidas Springblade 2.0 er en revolutionerende løbesko, som ikke ligner andre sko. Det er en highend model med 6 års udvikling på bagen. Lær mere om:

 • Komplet anmeldelse og test af Springblade 2.0
 • Hvad du bør vide før du køber
 • Prisoversigt / prissammenligning

OBS: Spar i dag [afpsaved id=”153″] kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.500 kroner. Slå til i dag.

 

Underlag

loebe-terrain

ASFALT/GRUS

Løbestil

loebe-stil

NEUTRAL LØBESTIL

Bedste pris

prisskilt-loebesko

[afpprice id=”153″] kroner

SPAR [afpsaved id=”153″] kroner NU

Skotype

loebe-use

MÆNGDETRÆNING


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

[afp id=”153″]

 

Hvad er nyt i Adidas Springblade 2.0

Adidas har været rigtigt godt tilfredse med deres Adidas Springblade 1.0 og har derfor ikke lavet de store ændringer i den nye Adidas Springblade 2.0.

Den største udvikling der har været i Springblade 2.0 er at der er kommet nye og flere styles i deres udvalg.

Med Adidas Springblade 2.0 kan du nu få langt flere og mere specialiserede farver og designs.

Endnu større chance for at du kan finde en Springblade model, som passer til dig og din stil. Adidas Springblade billede video

 

Hurtige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Normal
 • Underlag: Asfalt/Grus
 • Vejledende pris: 1695 DKK

Nice to know

 • Springblade
 • TPU Midfoot
 • Mesh overdel
 • Adiwear ydersål

Fun to know

 • Vægt herre: Ca. 371 gram str 42
 • Vægt dame: Ca. 314 gram str 39
 • Eksplosiv energi
 • Varenr.: AD542A1LB-Q11

 

Min test af skoen

Førstehåndsindtryk

En af de løbesko jeg har været allermest spændt på at teste. Adidas Springblade er radikalt anderledes end mange andre løbesko og er derfor også ekstremt spændende at teste. Jeg må indrømme at jeg var meget skeptisk inden jeg modtog dem. Jeg synes ærlig talt de er lidt grimme og at jeg ikke rigtigt tror på den der “kænguru fornemmelse” eller hvad de prøver at sælge den som. Da mine Adidas Springblades ankommer gør jeg mit bedste for at teste dem uden foruddannede meninger. Adidas Springblade danmark pris Min første oplevelse da jeg tager dem på er ret positiv. Skoene har et komfortabelt og tight fit, som jeg virkeligt godt tilfreds med. Skal selvfølgelig ud at løbe med det samme og beslutter mig til en rolig løbetur rundt i byen. Det er meget mærkeligt at løbe med de nye springblades og jeg kan overhovedet ikke vænne mig til at lande så meget på hælen og blive “skudt” frem. Jeg synes godt at jeg kan mærke en ekstra kraft fra skoens Springblades, men umiddelbart kan jeg ikke sig om det er en fordel. Min første oplevelse med Adidas Springblade fik mig til at tvivle meget. Adidas Springblade video

Efter et par hundrede km i Adidas Springblade

Jeg har prøvet det hele; intervaltræning, restitutionsture, tempoture, konkurrence mv., og jeg er stadig ikke blevet overbevist. Det er nok også derfor jeg stoppede med at løbe i skoen efter et par hundrede km. Jeg blev aldrig rigtigt gode venner med den meget kraftige stødabsorbering og energioverførsel. Skoen fungerede for mig klart bedst på de længere løbeture, mens mere kraftulde og fartprægede løbeture blev lidt forpurrede af skoens Springblades. Adidas Springblade løbesko Jeg var ikke fan, men jeg løber normalt også mere temmeligt minimalistiske løbesko og kan godt lide fornemmelsen af at være tæt på jorden. Jeg kan dog godt se ideen i Adidas Springblades til især tungere løbere, som har brug for mere støddæmpning til rolige løbeture. Hvis du er hællander, så vil du helt sikkert og føle dig godt tilpas i skoen, men det blev aldrig min kop te. Adidas Springblade herre

Jeg var skeptisk ift. holdbarheden og hvor meget slid de 16 springblades kunne holde til, men her efter et par hundrede km har jeg endnu ikke oplevet nogen problemer. Helt sikkert positivt overrasket.

Hvad andre har sagt om skoen

På Adidas.com har flere brugere anmeldt Adidas Springblade, som får lidt blandede anmeldelser. Størstedelen af anmelderne vil anbefale løbeskoen, men det hele er ikke udelukkende positivt. Herunder kan du se hvordan brugerne har anmeldt Adidas Springblade herre løbesko.

adidas springblade hvad andre synes

Karsten Andersen, Tung og erfaren løber

 • Jeg kan virkeligt godt lide Adidas Springblades og vil helt sikkert bruge dem til løbesæsonen og efterfølgende til hverdagsbrug. Det er godt par hightech løbesko. Deres form, komfort og løbeevner sætter jeg stor pris og hvad man kan forvente af et par løbesko på dette prisniveau.–Karsten Andersen, Tung og erfaren løber

Bolette Nielsen, Jogger 5-15 km pr. uge

 • Jeg var helt vild med den! Designet er skide flot og selvom jeg ikke løber meget, så har jeg virkeligt været glad for løbeskoen og forventer at have den i mange år endnu. Det er virkeligt afslappende og komfortabelt at løbe i Adidas Springblade.–Bolette Nielsen, Jogger 5-15 km pr. uge

Jens Jessen, Løber regelmæssigt længere distancer

 • Jeg havde problemer med at vænne mig til at skulle lande meget konsekvent på hælen, men komforten og støddæmpningen var helt i særklasse. Adidas Springblade føles dog konsekvent anderledes andre løbesko.–Jens Jessen, Løber regelmæssigt længere distancer

Valg af størrelse i skoen

Adidas Springblade er det som man i løbesko kredse kalder “True to size”, hvilket betyder at Adidas Springblade størrelse er lig samme størrelse i andre løbesko. Derfor er det nemt at finde den rigtige størrelse i Adidas Springblade. Det var også hvad jeg oplevede i min test og anmeldelse af Adidas Springblade. Størrelsen passede perfekt i første forsøg. Adidas Springblade fås i følgende størrelser:

 • Herre: 39-50
 • Dame: 35-45
 • Børn: 36-40

Fordele og ulemper

 

Fordele

Komfort

Komforten er i særklasse, både omkring foden, men også løbefornemmelsen. Det er næsten som at løbe på skyer, meget afslappende og komfortabelt. Det er meget blødt, faktisk så blødt at jeg lidt mangler den traditionelle løbeoplevelse, men er du på udkig efter komfort er Adidas Springblade til dig.

Iøjnefaldende

Tag et blik på Adidas Springblade og du vil finde dig selv stå at stirre på dem i meget længere tid. Det kan ikke benægtes og du vil også få mange sjove blik på løbeturen. Det er også en god samtale starter, så vær beredt på at besvare nogle spørgsmål om Adidas Springblade når du er ude og løbe.

Effektiv ventilation

Selv på rigtigt varme dage er den tynde mesh overdel komfortabel og effektivt ventilerende. Jeg kan ikke fordrage at få ekstremt svedige fødder, og det blev heldigvis heller aldrig et issue i Springblade skoene.

Ulemper

Mest til hællandere

Jeg løber normalt i mere minimalistiske løbesko, hvor det kræves at man lander mere på midt- og forfod. Derfor havde jeg svært ved at vænne mig til at løbe i Adidas Springblade, som jeg vurderer er mest henvendt til hællandere. 

Tunge løbesko

De er tunge. Selv med den kraftige stødabsorbering, så føles løbeskoene tunge. De er også næsten 150g tungere end mine normale løbesko. Vægten vænnede jeg mig aldrig til.

Ikke til intensiv træning

Både pga. af vægten og udformningen af sålen, så fandt jeg at Adidas Springblade ikke henvender sig til mere intensive træningspas og konkurrencer. Skoen er bygget til en mere afslappet løbestil, som ikke henvender sig til de hårdere træningspas. På rolige og lange løbeture er skoen dog rigtigt komfortabel.

Man kan skære sig på bladene

En lille ting, men alligevel noget jeg synes der er værd at bemærke. Jeg oplevede et par gange at jeg skar mig på bladene. Overfladiske og små sår, men dog et irritationsmoment.


 

Derfor skal du købe Adidas Springblade

 • Hvis du er på udkig efter maksimal “Energy Return”
 • Hvis du vil have en komfortabel løbesko
 • Hvis du er hællander og mest løber rolige løbeture
 • Hvis du kan lide at snakke med andre løbere på din vej

Analysedel 1: Hvem henvender skoen sig til?

Løbestil

Det var lidt svært at finde præcis information omkring præcist, hvilken løbestil Adidas Springblade henvender sig til, men med min erfaring indenfor løbesko, vil jeg sige at den hovedsageligt henvender sig til den neutrale løber. Jeg mener dog også at både overpronerende og supinerende løbere, vil kunne løbe med Springblade, da den kraftige støddæmpning gør at du altid får en blød landing.

Pasform

Pasformen er udover at være utroligt komfortabel også tætsiddende. Det var nemt at finde den rigtige størrelse, da Adidas Springblade er true to size. Hvis jeg havde meget tynde sokker eller ikke bunder snørebåndene stramt nok, kunne jeg godt opleve at min hæl havde lidt for meget plads. Det var dog sjældent og 99% var jeg overordentligt tilfreds med pasformen.

Underlag

Adidas Springblade er helt definitivt til hårdere underlag, som asfalt og grus. Det kan absolut ikke anbefales at løbe på mere glatte og ujævne underlag som på trails og i skovene. Der er praktisk talt ingen greb i deres Springblade ydersål.

Vær også opmærksom når du går rundt indenfor på glatte gulve. Det kan desværre blive lidt spændende.

Adidas Springblade pris

Vejledende Adidas Springblade pris er 1695 kr, hvilket er meget i den dyre ende. Adidas har brugt lang tid på at udvikle skoen og teknologien er banebrydende, men det er stadig en høj pris for et par løbesko. Med min prissammenligner i toppen af denne Adidas Springblade anmeldelse kan du dog næsten altid finde Springblade på tilbud eller udsalg til markant lavere priser end den vejledende pris på Adidas Springblade danmark. Adidas Springblade 2.0 billig

Vægt

Vægt herre: Cirka 371 g i størrelse 42 Vægt dame: Cirka 314 g i størrelse 39 Dette er en relativ høj vægt for et par løbesko. Den høje vægt er kommet pga. den nye springblade teknologi, som vejer mere en traditionel mellem- og ydersål. Den høje vægt skulle dog blive opvejet af det ekstra energi, der bliver frigivet fra de  revolutionerende Springblades under foden.

Type sko

Det er helt klart en mængdetræningssko, som gør det bedst på lange og rolige løbeture. Som en mere natural runner, havde jeg svært ved at vænne mig til den meget kraftige stødabsorbering og at jeg nærmest bliver tvunget til at lande på hæl. Er du naturlig hællander er jeg sikker på at skoen vil give dig en meget behagelig løbetur. Adidas Springblade pris

Holdbarhed

Jeg var på forhånd lidt skeptisk ift. om de 16 springblades ville kunne holde til belastningen, men jeg har ingen problemer haft. Springblades er produceret i kraftig polymer, som er baseret på Adiwear teknologien, der er kendt for sin lange holdbarhed.

Drop i Adidas Springblade

Det har ikke været muligt at finde frem til det præcise drop og højder på forfod og hæl. Med den revolutionerende teknologi ved jeg heller ikke om det giver nogen mening at snakke om drop og højder. Er der vægt på springblades, så er løbeskoen ikke specielt høj, når der ikke er vægt på, ser skoen ret høj ud. Som nævnt i løbestil, så er den hovedsageligt til hællandere, hvilket vil sætte Adidas Springblade i samme kategori som løbesko med højt drop. Adidas Springblade review

Analysedel 2: Opbygning

Adidas Springblade ydersål

Den absolut mest revolutionerende og tekniske del af Adidas Springblade. I stedet for en almindelig yder- og mellemsål har Adidas udstyret skoen med såkaldte Springblades, som giver skoen, hvad de kalder “Maximal Energy Return”, på godt gammeldags dansk betyder det “et kraftigt afsæt”. De forskellige springblades er designet præcist til den plads de har under løbeskoen, for at optimere afsættet og kraftoverførslen. Om jeg synes det er så revolutionerende som Adidas vil gøre det til er jeg ikke sikker på, men det er i hvert fald komfortabelt og jeg var meget imponeret over holdbarheden, som jeg på forhånd var lige skeptisk omkring. Jeg har ikke oplevet nogen problemer.

Mellemsål

Adidas Springblade har ingen traditionel mellemsål, se i stedet ovenstående. Adidas Springblade danmark

Hæl

I hælen findes de største og mest kraftige springblades. Adidas Springblades henvender sig meget til hællandere og derfor er de kraftigste springblades at finde i hælen, så energioverførslen bliver så optimal som mulig. På den bagerste springblade findes ligeledes en ekstra slidstærk og specialdesignet ydersål, som giver greb og sikkerhed ved hællanding.

Midt

De specialiserede springblades på midten er konstrueret til effektivt at overføre energien fra de kraftigere springblades i hælen til de mindre udprægede springblades i forfoden. De agerer som mellemting mellem den kraftige støddæmpning i hælen og afsættet i forfoden. Omkring midtfoden sikres stabiliteten og support af den opstivende TPU midtfodsbur. Adidas Springblade herre dame

Forfod

I forfoden er der et effektivt greb med den ekstra ydersål og her bliver de 16 springblades progressivt mindre til ingenting ved tæerne, så du kan få et kraftfuldt afsæt og udnytte den kraft der er blevet absorberet i springblades’ene under løbebevægelsen.

Overdelen i Adidas Springblade

Overdelen sidder tæt og komfortabelt. Der er ingen sømninger eller syninger, der kan irritere din fod. Med det tynde Air Mesh materiale er du sikret den mest optimale ventilation, som effektivt køler dine fødder ned, selv i sommervarmen. I kontrast til den meget specielle sål, har Adidas i Springblade valg at lave en meget minimal som overdel i TechFit, som sikrer en exceptionel overdel uden at veje særligt meget. Adidas Springblade udsalg

Forskel dame og herre

Adidas Springblade herre løbesko

Jeg har i denne anmeldelse testet en Adidas Springblade løbesko til herre. Alt hvad du læser i anmeldelsen vil derfor relatere sig til en Adidas Springblade herre løbesko.

Adidas Springblade dame løbesko

Adidas Springblade til damer findes i et utal af størrelser, så selv hvis du har en lidt anormal størrelse vil du kunne finde en Adidas Springblade, som passer til dig. Samtidigt kommer dame modellerne i mere feminine farver. Adidas Springblade 2.0 danmark

Forskel på Adidas Springblade til herre og dame

Der er ikke den store forskel på Adidas Springblade til herre og dame, udover de mere klassiske forskelle. Adidas Springblade dame har et mere feminint design med iøjnefaldende farver. Samtidigt vil en dame løbesko typisk være smallere end en herre løbesko, sådan forholder det sig også i Adidas Springblade.

Du kan derfor ikke bare gå ud og købe en Adidas Springblade, som er designet til det modsatte køn, da der vil være nogle grundlæggende forskelle. Omend både herre og dame Adidas Springblade kommer i størrelser til som også vil passe til det modsatte køn. 

Find Adidas Springblade på tilbud og udsalg

Tilbud

Det er normalt en af de absolut dyrere løbesko, men det er ofte muligt at finde Adidas Springblade tilbud til markant lavere priser, hvis man kigger og undersøger priser i webshops i ind- og udland. Det har jeg gjort i prissammenligneren, så du ikke behøver at mere tid en højst nødvendigt på at købe Adidas Springblade på tilbud.

Udsalg

Udsalg på Adidas Springblade er ikke unormalt. Konkurrencen er endnu ikke overvældende på den nye, og premium, løbesko fra Adidas. På trods af det så findes der næsten altid en webshop der har Adidas Springblade på udsalg – og den har jeg fundet til dig! Adidas Springblade anmeldelse

Sammenligning af Adidas Springblade med andre løbesko

Hvis du er på udkig efter løbesko, som minder lidt om Adidas Springblade, men som måske ligger på et mere tilgængeligt prisniveau kan du kigge på den meget populære løbesko New Balance 1260 elller den ligeledes teknikfyldte Asics Gel Kinsei. Vil du holde dig indenfor Adidas, vil jeg anbefale at tage et kig på Adidas Adistar Boost.

Opsummering

Som opsummering på Adidas Springblade anmeldelse, kan jeg konkludere at skoen hovedsageligt henvender sig til dig der lander på hælen, løber rolige ture og generelt søger en sko med kraftig stødabsorbering. Jeg blev personligt ikke fan og kom aldrig til at opleve den ekstraordinære kraftoverførsel, som Adidas sælger skoen på. Og så synes jeg at den ligger i den dyre ende, men heldigvis kan du ofte finde Adidas Springblade på tilbud i Danmark og udlandet.

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, de bedste tilbud og alle udsalgsvarer.

 

[afp id=”153″]