Adidas AdiStar Boost – udtømmende anmeldelse og de bedste priser

Adidas AdiStar Boost udfordrer tidligere modeller med den nye boost teknologi. Skoen er til den neutrale løber. Her får du:

  • Min test og anmeldelse af AdiStar Boost
  • Hvad du skal være ekstra opmærksom på
  • Prisoversigt

OBS: Spar 105 kroner gennem iloebesko. Butikspris: 1.500 kroner. Slå til i dag.


 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.395 DKK Til butik
 

Introduktion

Adidas har altid kunne leve op til deres ry som et dedikeret og passioneret firma, og dette især når det kommer til at levere sportsrelateret udstyr. En af deres nye skokollektioner er Adidas Adistar Boost. Når det kommer til løbesko kan du aldrig sammenligne dine tidligere modeller med dine Adidas-sko. De har så mange forskellige sublime egenskaber der gør, at din løbeoplevelse aldrig vil blive som før.

Adidas Adistar-serien består af tre forskellige modeller: Raven, Ride og Boost. Denne nye innovative model, Adidas Adistar Boost, indeholder Adidas’ nye mellemsål ved navn Boost. Denne mellemsål er designet med henblik på at give dig en let og glidende tur med en blød følelse i underfoden. Skoens overdel består af et sømfrit og elastisk mesh-materiale, som giver skoen en næsten sokkelignende pasform, hvilket gør, at din løbetur vil føles både behagelig og sikker. Mellemsålen giver en ekstremt god støddæmpning, og dette vil du føle med det samme du ifører dig skoen og sætter i bevægelse.

Hvad er nyt i AdiStar Boost?

For at tilføre Adidas Adistar Boost ekstra stabilitet består skoen af et nyt materiale, som er blandet med det traditionelle, stive skum, som sidder i skoens indre kant. Derudover er de traditionelle støttende teknologier, som eksempelvis skoens crash pad, der sidder i hælens ydre kant, stadig at finde. Derudover finder vi også plastikstykket under midterfodsområdet, som også er med til at optimere skoens stabilitet. Adistar Boost henvender sig primært til personer med en lav og flad svang.

iloebesko anmelder adidas adistar boost

Adistar Boosts herremodel vejer 293 gram, hvilket faktisk er en smule tungt. Hælen måler 28 mm og forfoden måler 15 mm. Sammenlignet med andre Adidas-sko er Boost-modellens hæl og forfod altså en smule tykkere, hvilket betyder, at du vil have fuld beskyttelse imod eventuelle genstande du skulle træde på, på jorden. Damemodellen vejer 272 gram, og er altså en smule lettere end herremodellen. Her måler hælen 31,2 mm og forfoden 22,2 mm. Sammenlignet med herremodellen er hælen og forfoden en smule tykkere i damemodellen, hvilket højst sandsynlig skyldes, at kvinder bedre kan håndtere en høj hæl og forfod. Det er ligesom at være iført wedge-sandaler.

iloebeskos anmeldelse af adistar boost

Denne nye version er designet med henblik på, at løberen skal kunne bruge den til daglig træning samt til at løbe længere distancer. Den er selvfølgelig også passende til almindeligt løb, og iført Adidas Adistar Boost vil du ikke opleve nogen udfordringer eller problemer undervejs. Løbeturen vil føles nem og komfortabel.

adistar boost anmeldelse

Fordele og ulemper

 

Fordele

Komfort

Komfort er absolut ikke et problem med Adistar Boost. Faktisk er den en af de mest komfortable løbesko jeg nogensinde har prøvet. Skoen er meget blød, hvilket gør, at foden ikke vil føle nogen form for irritation. Du kan være sikker på, at denne sko, udover at tilbyde maksimal komfort, også tilbyder dig en ideel støddæmpning. Overdelens pasform er også meget behagelig.

Responsive

Det er uundgåeligt, at du vil støde på forskellige former for terræn og underlag når du løber. Det er en god ide at have dette i tankerne når du køber dine nye løbesko. Det gode ved Adistar Boost er, at den er samarbejdsvillig på både hårde og bløde underlag. Dette skal forstås på den måde, at kraftoverførslen fra fod til jord er hurtigt, og du vil på den måde føle, at dine bevægelser vil føles naturlige og sammenhængende. På grund af dette kan du føle dig sikker uanset om du løber på tørt eller vådt underlag. I og med, at der i denne sko er gjort brug af ADIWEAR Continental-ydersålen er også skoens vejgreb forbedret.

God pasform

Skoen har en super god pasform, og det føles som om at skoen smyger sig om og tilpasser sig foden. Man kan være sikker på, at skoen bliver hvor den skal under aktivitet, og det er umuligt, at skoen vil løsne sig helt fra foden.

Ulemper

Relativt høj vægt

Den er måske ikke en voldsomt tung sko, men sammenlignet med andre Adidas-modeller er Adistar Boost en af de tungeste. Dette vil muligvis resultere i besvær for nogle løbere, og dette især for folk, der ikke er vant til at være iført løbesko med en relativt høj vægt. Adistar Boost er måske ikke det bedste valg, hvis du er på udkig efter en letvægtsløbesko. Den relativt høje vægt er dog forventelig på grund af skoens gode og solide støddæmpning.

Højt hæl-til-tå-drop

Hæl-til-tå droppet er på 9,3 mm, hvilket er rimelig højt. Dette kan muligvis resultere i, at det under løb vil føles som om skoens hæl er i vejen. Dette kan være farligt for især løbere, der ikke er vant til et højt hæl-til-tå drop. Hvis skoen har en tyk hæl forventes det, at du primært løber på din hæl. Hvis dette ikke er tilfældet vil det naturligvis besværliggøre løbet, hvilket vil forhøje risikoen for skader og smerter i benene.


 

Er Adidas AdiStar Boost til dig?

Pris

Adidas Adistar varierer i pris alt afhængig af hvor du køber den. Dens vejledende udsalgspris er 1200 kr. Hvis man tænker på hvor god kvaliteten er på denne sko er dette en god og fair pris. Især når du kan finde den på tilbud eller udsalg, som der ofte lader sig gøre ved at købe online.

kompakt adistar boost

Svangstøtte

Svangstøtten er placeret inde i skoen og er det, der gør, at skoen tilpasser sig fodens svang. Derudover hjælper dette med at lette musklernes anstrengelser under både løb og gang. Svangstøtten i Adidas Adistar Boost er letvægtig, hvilket betyder, at forfoden og hælområdet kan bevæge sig selvstændigt, hvilket giver bedre stabilitet. Hvis du er iført en sko med perfekt svangstøtte vil det være nemmere for dig at løbe langt. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på dette, hvis du skal kunne vurdere hvilke løbesko, der er den rette for dig. Derudover har Adidas også brugt EVA cradle-teknologien, som er at finde på skoens mediale side, hvilket giver skoen et medium niveau af svangstøtte.

min personlige test og anmeldelse af adidas adistar boost

Pronationskontrol

For at tilbyde brugerne en god pronationskontrol har Adidas brugt FORMOTION-teknologien i hælen på Adistar Boost. Denne teknologi sørger for at kontrollere fodens indledende bevægelser. Derudover har skoen en medial PRO-MODERATOR, som hjælper med at gøre skoens indersider stive og stabile. Generelt tilbyder Adistar Boost en god stabilitet, hvilket gør, at den er perfekt til løbere med tendens til mild eller moderat overpronation. De mere minimalistiske løbere vil altså ikke gavne fuldt ud af denne sko.

techfit i adistar boost fra adidas

Terræn

Fordi Adistar Boost har så godt et vejgreb er den perfekt til løb i terræner som eksempelvis bane, vej og grus. Det optimerede vejgreb betyder også, at du uden bekymring kan anvende den på vådt terræn, hvor risikoen for ulykker er betydeligt reduceret. Hvis du er den type løber, der varierer med henblik på terræn er denne sko altså rigtig god for dig, idet du vil være dækket ind på mange områder.

udseende af adistar boost

Derudover vil du ikke opleve problemer med eventuelle genstande du vil støde på, på jorden. Nogle mennesker bruger mange kræfter på at være opmærksom på dette under løb, men hvis du vælger Adistar Boost er dette ikke nødvendigt. Den vil beskytte dig under hele løbeturen, og du vil kun opleve komfort.

adistar boost yderdel til underlag

Brug

Skoen er perfekt til normal træning. Du kan både bruge den til løbeture og til en normal workout. Du er altså ikke begrænset til en enkelt aktivitet, og udover dens alsidighed tilbyder den også god holdbarhed og komfort. For hvert skridt du tager vil den give dig mere energi. Denne sko vil helt sikkert hjælpe dig med at booste din performance.

ovenfra adistar boost

Holdbarhed

Som hyppig løber er det vigtigt at prioritere en løbeskos holdbarhed inden du investerer i dem. En løbesko er selvfølgelig ikke gratis, og du får hvad du betaler for. Holdbarhed er dog en god ide at have i mente, da du hermed vil kunne drage fordel af skoen i længere tid. Adidas Adistar Boosts holdbarhed er ikke til at komme udenom. Den er utroligt holdbar, og selvom du har brugt skoen til mange forskellige aktiviteter over en længere periode vil den fortsat stadig give dig en superb oplevelse. Du vil på ingen måder blive skuffet.

pasform i adistar boost fra adidas

Størrelse og pasform

Du skal vælge Adidas Adistar Boost i den størrelse du normalt bruger. Dette skyldes pasformen, som er så tætsiddende, at det vil føles som om du er iført sokker og ikke sko. Dette gør den meget anvendelig under blandt andet sprinttræning. Hvis du har en normal skostørrelse vil du derfor få meget gavn af denne sko. Den er tilgængelig i mange forskellige størrelser, og det er derfor ganske sikkert, at du også vil kunne finde en, der passer til dig. Hvis du køber den i en størrelse større end du plejer at bruge må du være opmærksom på, at pasform vil blive løsere, hvilket vil forringe mange af skoens kvaliteter og egenskaber.

adidas striberne i boost adidas

Vægt

Adidas Adistar Boosts herremodel vejer omkring 298 gram, mens damemodellen vejer 272 gram. Hvor meget skoen må veje afhænger af hvilken type løb du har tænkt dig at bruge skoen til. Sammenlignet med andre løbesko ligger Adistar Boost i den lidt tungere ende, men dette gør ikke noget såfremt du er opmærksom på, om en tung sko passer til din type løb. Hvis du er til letvægtssko er denne model ikke noget for dig.

fleksibilitet i adistar boost

Hælhøjde

I Adistar Boosts herremodel er hælhøjden 28 mm, mens den er 31,2 mm i damemodellen. Med denne hælhøjde vil ingen løbere føle ubehag iført skoen. Hvis du skulle komme ud for at skulle løbe på en ujævn overflad vil hælhøjden netop sørge for, at du vil være godt beskyttet.

adistar boost

Forfodshøjde

I Adistar Boosts herremodellen er forfodshøjden 15 mm, mens den er 22,2 mm i damemodellen. Dette er en rigtig god forfodshøjde, som vil gøre løbeturen sikker og komfortabel.

par adidas adistar boost

Hæl-til-tå drop

Hæl-til-tå droppet er forskellen mellem en skos hælhøjde og forfodshøjde, og i Adidas Adistar Boosts tilfælde er hæl-til-tå-droppet derfor 9,3 mm i herremodellen og 9 mm i damemodellen. Forskellen er lille, og de er begge relativt høje hæl-til-tå drop. Dette er måske en af de mindre ulemper ved denne model, da det for nogle kan være svært at håndtere. Hvis man ikke er vant til at bruge sko med så højt et hæl-til-tå drop kan dette resultere i smerter og ubehag.

adidas adistar boost sammenlignet med new balance minimus

Opbygning af AdiStar Boost

Ydersålen

I Adidas Adistar Boost-modellens ydersål er AdiWear-teknologien anvendt. Denne teknologi består af carbon rubber, og giver en kontrolleret følelse i området omkring hælen. AdiWear er meget holdbart og slidstærkt og er perfekt med henblik på både modstand, fleksibilitet og greb. Hvis der er styr på disse ting er der mindre risiko for at blive skadet under både afsæt og landing. Skader, der opstår under dette, og som oftest sidder i forfoden eller hælen, er relativt hyppige, men på grund af brugen af AdiWear-teknologien har Adidas reduceret risikoen for dette betydeligt.

adistar boost del 2 af yderdelen

Derudover er også Zonemotion anvendt, som er et specifikt ydersålsdesign, der har til formål at give en mere fleksibel følelse i forfoden. Mænd og kvinder har brug for forskellige mængder fleksibilitet, og med brugen af Zonemotion, som er kønsbaseret, er der sørget for, at der er styr på dette i både dame- og herremodellen.

ydersaal i adistar boost

Mellemsål

I mellemsålen i Adidas Adistar Boost er der anvendt et letvægtsmateriale, der netop hedder Boost. Materialet består af TPU pellets og er med til at gøre løbeturen komfortabel og blød. Dette er en af grundene til at mange løbere til trods for begyndende udmattelse under løb stadig vil nyde deres løbetur. På grund af Boost-materialet er skoen nem at anvende, og løbeturen vil føles naturlig.

Derudover finder vi også Torsion Systemet i mellemsålen. Torsion Systemet er en termoplastisk del, der er formet som et ønskeben. Den er udviklet for at øge fodens muligheder for bevægelser inde i skoen, hvilket i sidste ende vil være med til at øge stabiliteten. Stabiliteten er i dette tilfælde med til at reducere overpronation.

Absorbering i adistar boost

Overdel

Overdelen i Adidas Adistar Boost er på alle måder rigtig god. Der er brugt et Open Mesh-system, som gør, at foden hurtigt tørrer. Dette gælder især, hvis du normalt har tendens til at udvikle meget fodsved under løb. Der vil muligvis stadig forekomme sved, men med dette system reduceres mængden betydeligt, hvilket gør, at du ikke vil føle ubehag.

For at undgå skader er det vigtigt, at skoen kan tilbyde dig optimal støtte under løb. Til overdelen er Tech Fit Upper-teknologien brugt, og denne giver dig den helt rette mængde fleksibilitet samtidig med, at den giver dig den helt rette mængde støtte.

Derudover er også Geofit-teknologien inkorporeret i Adistar-modellen, som er memory foam, der er placeret i hælen. Denne teknologi både øger komforten og forbedrer pasformen. Sidst men ikke mindst er Strobel Last-teknologien at finde i underfoden, som giver en blødere fornemmelse i dette område.

bagparti i adidas adistar boost

Adidas Adistar Boosts tekniske konstruktion

Adidas Adistar Boost er den seneste tilføjelse i Adidas’ sortiment af løbesko, og den er hurtigt blevet en af deres mest foretrukne modeller. Anmeldelser fra folk, der har testet og anmeldt skoen, viser betydelige forbedringer med hensyn til både komfort, stabilitet og støtte, hvilket alt i alt booster løberens og skoens performance. Skoens konstruktion emmer af høj kvalitet og de mange egenskaber og teknologier, der er anvendt under udviklingen af Adidas Adistar Boost gør den til en rigtig god løbesko.

adistar boost formotion

For at give skoen et stærkt og solidt greb har Adidas brugt AdiWear continental rubber-materialet. Dette materiale gør, at skoen kan bruges i mange forskellige terræner uden at tage skade. Derudover er Boost-teknologien med til at give løberen fornyet energi idet den letter fodens bevægelser.

adidas adistar boost tester og anmelder af jens jakob

En af de allerbedste egenskaber ved Adidas Adistar Boost er Techfit-teknologien, som giver skoen rigtig god fleksibilitet og pasform. En god og komfortabel pasform reducerer risikoen for fod- og ankelskader. Skoens fleksible tekstiloverdel tilpasser sig efter fodens form, hvilket betyder, at den tilpasser sig dine særlige behov. Det syntetiske overlay er derudover også med til at øge skoens holdbarhed, og er derudover også med til at reducere skoens samlede vægt. Til støddæmpningen er adiPRENE-tekonologien anvendt, som gør, at du ikke vil føle stød eller smerter i ankel eller ben under løb.

Hvis du finder det interessant at holde styr på din distance, fart, forbrændte kalorier osv. er denne sko kompatibel med MiCoach, hvilket betyder, at den nemt kan samarbejde med Adidas MiCoach censor. At holde styr på dine statistikker vil være meget nemmere end før.

torsion teknologi i adidas adistar boost

Tilbud og rabatter

På grund af den store efterspørgsmål på Adidas Adistar Boost er der mange forskellige tilbud og rabatter at indhente.  Det gode ved skoen er at dens oprindelige pris også er til at overkomme, men derfor vil det selvfølgelig altid være en fordel at finde den på tilbud. Med en lille indsats vil det være ganske sandsynligt at finde den til en god og reduceret pris.

underlag og absorbering i adidas adistar

Adidas Adistar Boosts herre- og damemodel

Støddæpmning i hælen

I området omkring hælen er der i Adistar Boost tilpas støddæmpning. I herremodellen vurderer jeg støddæmpning i hælen til at være 4 på en skala fra 1-10, mens jeg vurderer den til at være 2 ud af 10 i damemodellen. Herremodellen har altså bedre støddæmpning i hælen end damemodellen, hvilket betyder, at mænd muligvis vil synes, at denne sko er mere komfortabel end kvinder vil synes.

adistar boost binde dem

Støddæmpning i forfoden

Støddæmpningen i forfoden i Adidas Adistar Boost er rigtigt, rigtig god. I herremodellen vurderer jeg den til at være 8 ud 10, mens jeg i damemodellen vurderer den til at være 9 ud af 10. Dette betyder, at du ikke vil føle hverken ubehag eller smerter i forfoden, selvom du har løbet rigtig mange kilometer. Hvis din sko har dårlig støddæmpning i forfoden vil du muligvis opleve hævelser, men dette bliver altså aldrig relevant i Adidas Adistar Boost.

boost fra adidas i adistar topmodellen

Stivhed

Stivheden i mellemsålen er vigtig når du skal afgøre, hvilken løbesko, der er rigtig for dig. Hvis du gerne vil kunne løbe med en relativt hurtig hastighed uden at gå på kompromis med den generelle præstation er skoens stivhed meget vigtig og relevant. Det er et spørgsmål om fleksibilitet. En meget stiv mellemsål vil muligvis resultere i ubehag og smerter, hvilket kan føre til skader. Derfor gælder det om at finde en stivhed, der er lige tilpas, hvilket den er i Adidas Adistar Boost, hvor jeg vurderer den til at være 6 ud af 10.

adidas adistar boost overdel

Stabilitet

Nogle løbere oplever hyppigt problemer med deres svang når de løber. Hvis du er en af disse løbere er skoens stabilitet og støtte helt overordnede for din samlede løbeoplevelse. Du har brug for en løbesko, der er bygget op af forskellige lag af polyuretanmateriale, som er det materiale, der giver bedst støtte og beskyttelse. Dette kan være med til at korrigere overpronation idet din fods bevægelser vil være kontrollerede og mere stabile. Disse sko er meget anvendelige for folk med en meget flad fod, og ifølge runningshoesguru.com er Adidas Adistar Boost en af de allerbedste stabilitetsløbesko på markedet.

bagparti i adistar boost

Løbesko der ligner Boost

Mange andre øbesko ligner på mange måder Adistar Boost-modellen. De forskellige modeller er tilpasset forskellige former for svangstøtte og pronationskontrol, og dette må du altså være opmærksom på, hvis du skal vælge den rigtige model. Hvis du ikke mener, at Adistar Boost er noget for dig, men gerne vil holde dig i Adidas-regi kan du overveje Adidas Adistar Ride, som henvender sig til løbere med neutral pronation.

komforten i topmodellen adistar boost fra adidas til herre og damer

Adidas Adistar Ride er god til løb på bane, asfalteret vej og i grus – ligesom Adidas Adistar Boost. De to sidstnævnte sko er altså perfekte til normalt brug. Begge modeller er fantastiske med henblik på præstation, kvalitet og holdbarhed. Hvis du ønsker at vide mere om Adidas Adistar Ride kan du læse min anmeldelse her.

anmeldelse af adidas adistar boost

Hvis du vil kigge udenfor Adidas-regi, så kan du overveje skoen, som flere løbere kalder “verdens bedste løbesko” Asics GT Kayano, der ligesom Adidas Adistar Boost er god til længere distancer og giver god stødabsorbering. En tredje løbesko som giver masser af komfort er den populære Nike Lunareclipse, som gennem flere modeller er blevet optimeret og forbedret.

Opsummering

Adidas Adistar Boost er en af de allerbedste stabilitetsløbesko du kan finde i øjeblikket. Den tilbyder den ultimative komfort og beskyttelse, som alle løbere har brug for. Denne sko kommer til sin fulde ret, hvis du bruger den til normal træning. Den har et godt og solidt greb, som gør, at den er rigtig god i mange forskellige terræner, som eksempelvis bane, vej og grus. Selv på et vådt underlag kan løberen regne med, at denne sko vil give optimal beskyttelse. Derudover er der ikke en finger at sætte på skoens holdbarhed. Du kan forvente at have denne sko i rigtig langt tid og dette især, hvis du passer godt på den.

opstilling af adistar boost

På trods af at jeg generelt er meget tilfreds med og imponeret af denne nye skokollektion fra Adidas er der stadig nogle ting ved Adistar Boost-modellen, der kan forbedres. Hæl-til-tå droppet er eksempelvis lidt til den høje side, hvilket for nogle løbere vil være en udfordring, der i sidste ende kan forhøje risikoen for skader. Dette gør sig især gældende, hvis man aldrig før har anvendt sko med et højt hæl-til-tå drop. Dette er en af den egenskaber, som jeg personligt håber de vælger at forbedre i den næste version. Adistar Boost-modellen er tilgængelig i mange forskellige farver. Herremodellen er tilgængelig i blandt andet ”black onyx”, som er en meget maskulin farve. Damemodellen er tilgængelig i farver som eksempelvis lilla, grå og fuchsia.

Prissammenligning

Her finder du nettets skarpeste priser, de bedste tilbud og alle udsalgsvarer.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-7 dage 1.395 DKK Til butik