Gode ressourcer om løbesko

Min liste over de bedste ressourcer til dig, der skal købe nye løbesko eller gerne vil vide mere om løbesko.

Jeg har udvalgt de ressourcer jeg selv er glad for at bruge. Se min videoforklaring på ressourcerne her .

iloebesko er ikke den eneste side på nettet som laver anmeldelser af løbesko eller vurderinger af løbebutikker.

Vi forsøger konstant at være førende inden for formidling af handel af løbesko på nettet og i fysiske forretninger. Finder du ikke iloebsko tilstrækkelig, kan nogle af disse ressourcer måske hjælpe dig.

Løbesko anmeldelser

Der findes en række engelske sider, som leverer ganske gode anmeldelser af løbesko. Her er et par udvalgte sider, som jeg anbefaler. Ingen af dem er så dybdegående som anmeldelserne på iloebesko, men flere af dem har andre vinkler end jeg har med.

Runnersworld

Runnersworld er måske verdens største løbeside. Deres speciale er ikke decideret løbesko, men mere løbetræning generelt. Det afholder dog ikke Runnersworld fra at lave ekstremt gode anmeldelser af løbesko, hvor de selv måler alle de forskellige parametre, du kan finde på løbesko med instrumenter, som standardiserer værdier. Desuden er Runnersworld altid hurtigt ude med nye modeller. Siden er meget faktuel og ikke særlig personlig, hvilket er den svage side af Runnersworld. Det er dog en side jeg på alle måder kan anbefale.

Running Shoes Guru

Runningshoesguru er en fin side, som skaber et godt overblik. Du kan sortere i de forskellige typer af sko. For hver sko kan du se hvilke elementer, der kendetegner skoen – dog i lidt mindre grad end hvad du finder her på siden. Billederne er gode, og det er tydeligt at skoene i det mindste har været prøvet på. Ulempen ved siden er at teksten nogle gange kan virke lidt tør, og at forhandlerinformation primært er for brugere i USA.

I Run Far

iRunFar er en niche side, som er særligt elsket af trailløbere. Anmeldelserne er alene trail sko, og der er mange at vælge i mellem. Siden har kun ganske få reklamer og henviser oftest til køb på Amazon. I forhold til købsoplevelsen kunne der godt være flere forhandlere og købsmuligheder listet. Anmeldelserne i sig selv er fine, dog savner jeg video og billeder fra tests. Anmeldelserne kan virke lidt tørre.

Run Blogger

Runblogger drives af en tidligere anatomi professor, hvilket efter min mening skaber meget troværdighed på siden. Siden er ganske personlig, dog er der efter min smag lidt for mange reklamer på siden. Anmeldelserne er fine hver med gode referencer til sammenlignelige sko, men jeg savner lidt mere dybde og et bedre overblik over hver sko.

Sole Review

Solereview er en simpel side med gode anmeldelser, hvor der særligt er fokus på sålens opbygning, herunder mellemsålen og ydersålen. Anmeldelserne har mange gode billeder, hvilket gør det lettere at fordøje. Desværre er der sjældent billeder fra hvor de selv løber i skoene, og der er ikke videoanmeldelser på siden. De har en udmærket oversigt over forskellige sko, dog er den faktuelle information ikke udtømmende. Jeg savner kontaktinformation og viden om hvem som laver anmeldelserne.

Run Repeat

RunRepeat er iloebesko på engelsk. Det er mig, der ejer siden, og mig som skriver anmeldelserne på siden sammen med enkelte ekspertløbere, når der bliver trængt. Indholdet på RunRepeat er meget lig det indhold du finder på iloebesko – verdens mest detaljerede anmeldelser af løbesko.

Vurdering af kundeservice

Om du handler i Danmark, England, Tyskland eller et helt andet land er det en god ide at tjekke op på om forretningen er ideel, og hvilke oplevelser andre løbere har haft med at handle i netop den butik. De butikker som jeg lister her på siden har jeg selv handlet i flere gange og mere eller mindre ubesværet hver gang.

Danmark

Der findes en række forskellige sider, som samler brugeranmeldelser. I Danmark er den mest populære Trustpilot, som jeg anbefaler dig at tage et kig på inden du køber sko. Derudover er det værd at tjekke om forretningen du ønsker at handle i har E-mærket – en dansk mærkeordning for sikker nethandel. På deres side kan du søge efter forretninger. Hvis en forretning ikke har E-mærket, er det ikke ensbetydende med at det er en fake-butik, men det er et advarselssignal. Hold dog in mente at forretningerne skal betale 5-10-000 kroner årligt for at få E-mærket, som ikke kræver noget synderligt arbejde. Der er derfor butikker som fravælger det pga. det økonomiske aspekt.

England

England og Tyskland er væsentlig bedre udviklede i forhold til kundeanmeldelser online. Det er som om vi danskere ikke vil dele vores mening med andre end vores nære kreds. I udlandet kan du altid være sikker på at finde mange anmeldelser af de forskellige butikker. Du kan bruge følgende sider til at se brugeranmeldelser af britiske forretninger: Feefo og SafeBuy. Derudover findes et varemærke, der tilsvarer E-mærket, som er gældende for alle europæiske lande. Det hedder Trustedshops.

Tyskland

At handle i Tyskland er blevet nemmere med årene. De fleste tyske butikker har nu engelske oversættelser af alle produkter og al den information du behøver vide noget om. Vil du læse brugeranmeldelser kan jeg på alle måder anfale disse sider: Idealo og eKomi. Brugeranmeldelserne kommer i et vidt omfang og du får meget viden om forretningerne.

Andre

Shoefitr er et genialt værktøj, som måler løbeskos indvendige mål og sammenligner fittet af de forskellige sko størrelsesmæssigt. Forestil dig du er på udkig efter Nike Lunarglide, men er i tvivl om hvilken størrelse du skal bruge. Du kan med Shoefitr sammenligne med størrelsen i dine Asics Gel Noosa Tri, hvor du i forvejen kender størrelsen.

Jeg har personligt gode erfaringer med værktøjet, som du finder på de største løbesites. Ikke alle forhandlere har shoefitr, og der er ikke ét sted du kan tilgå værktøjet, da det er en betalt løsning løbeforretningerne betaler for. Derudover er der ulempen med Shoefitr at de ikke har alle sko.

Præcisionsmæssigt er Shoefitr mere præcis end den størrelsesberegner du finder her på iloebesko, som passer i 95% af alle tilfælde. I min beregner tages der ikke højde for specifikke modeller, men alene konvertering fra mærke til mærke.