Beregn hastighed, distance eller tid

Med dette værktøj kan du ved at kende to variable beregne den tredje.

Kender du din ønskede hastighed og hvor længe du ønsker at løbetræne, kan du udregne hvor langt du ender med at løbe.

Det typiske eksempel er at kende distance og tid, og derefter beregne hastigheden. Der har jeg lavet et tilsvarende værktøj, som er lidt mere simpelt.

Udfordringer? Se videoforklaring af beregneren

 

Beregn hastighed/tid/distance
Km
tt:mm:ss eller mm:ss
Hastighed / Km
Hastighed Km/t

 

Sådan beregnes de forskellige parametre

Der indgår 3 forskellige parametre i værktøjet ovenfor: hastighed/pace, distance og tid. Har du 2 af parametrene kan du udregne den tredje.

Sådan beregnes hastighed ud fra distance og tid

Det er ganske simpelt, og hvis du ikke ønsker at gå ind på denne beregnerside hver kan, kan du blot benytte formlen: Hastighed = Distance i km * 60 / Tid i minutter. Løber du 10 kilometer på 40 minutter, vil regnestykket hedde: 10km*60/40 minutter = 15 km/t. Det vil sige at hvis du løber 10 kilometer på 40 minutter er din gennemsnitshastighed 15 km/t.

Beregn distance ud fra hastighed og tid

Igen er metoden simpel. Det er den samme formel der arbejdes med, denne gang til at beregne den tilbagelagte distance. Den tilbagelagte distance beregnes som: Distance i km = Hastighed * Tid i minutter / 60. Løber du i 15 minutter med en hastighed på 10 km/t vil distancen kunne beregnes som: 10 km/t * 15 / 60 = 2,5 kilometer. Hvis du løber i 15 minutter med en hastighed på 10 km/t vil du altså have tilbagelagt i alt 2,5 kilometer.

Beregn tid ud fra hastighed og distance

Du kan nemt komme ud for ikke at kende den samlede tid det tog dig at tilbagelægge en distance. Eksempelvis hvis en makker har fortalt dig hastigheden i har løbet, og du måske selv har brugt et værktøj til at beregne distancen online, på din mobil eller på dit GPS løbeur. Har du hastigheden i min pr kilometer, skal du først konvertere minutter per kilometer til kilometer i timen (link til værktøj her på siden). Tiden beregnes således: tid = Distance i km * 60 / hastighed. Et eksempel kunne være at du har løbet 15 kilometer med 15 km / t. Da bliver regnestykket: 15 * 60 / 15 = 60 minutter. Det vil altså tage dig 60 minutter at tilbagelægge en distance på 15 km hvis du løber 15 km/t.

Viste eksempler på omregninger af hastighed, tid og distancer

Vi har lavet nogle forskellige eksempler til dig så du kan se hvad det er der sker i beregneren. Du finder dem herunder.

hastighedsberegning ved løb

Ovenstående billede viser en beregning af hastighed. Jeg har tastet min distance og min kendte sluttid ind – og beregner fortæller mig nu min hastighed. Samme udregning får du sikkert på det diplom du får for at have gennemført løbet

beregn tiden på din løbetur

Beregneren fortæller dig her din sluttid ud fra en given distance.

beregn distance på din løbetur

Dette billede viser dig hvor langt du har løbet (distance) Kan være behjælpeligt hvis du eksempelvis kender din min/kilometer pace og den tid du samlet har brugt på din løbetur. Så fortæller beregneren dig hvor langt du ca. har løbet

Gå til alle beregnere

Andre løbeværktøjer og beregnere

Jeg har udviklet et hav af forskellige beregnere og en lang række værktøjer og guides til løbere, som jeg er overbevist om du synes kunne være interessant at se på. Tryk på linksene her i teksten, eller klik dig ind på nogle af de de andre populære beregnere herunder

 

Flere populære beregnere

Beregn en kalkuleret sluttid

Du kan ud fra en tidligere kendt løbetid på en distance få denne bregner til at lave en kalkuleret sluttid på en ny/anden distance til dig.

KLIK HER

KM/t til minutter pr. km

Denne beregner hjælper dig til at omdanne eksempelvis dine tal fra din km/t måling til en måling der viser min/km. Beregneren virker også omvendt.

KLIK HER

Splittider på distance

Denne beregner hjælper dig med at finde frem til nogle splittider ud fra en given distance og en given sluttid. Så har du en distance du gerne vil gennemføre på en bestemt tid, så hjælper denne dig med dine splittider undervejs.

KLIK HER