Beregn hastighed i km/t eller min/km

Beregn hastighed under løb. Når jeg løbetræner ønsker jeg typisk at kende min løbehastighed. Det kan somme tider være lidt vanskeligt at udregne løbehastigheden i hovedet. Derfor har jeg lavet denne beregner til dig, som udregner din løbehastighed. Leg også rundt med de andre beregnere til løbere, eller se en oversigt over samtlige værktøjer til løbere. Udfordringer med at få beregneren til at virke? Se video

 

Beregn løbehastighed
Km
tt:mm:ss eller mm:ss
Km/t:
Min/km:

 

Find din korrekte løbehastighed i vores beregner

Indtast din distance og hvor lang tid det har taget dig at løbe – så hjælper udregneren dig med at finde din hastighed i km/t og min/km. Du kan nedenstående se et eksempel på en udregning fra vores beregner. Der er lige en lille ting du skal være opmærksom på – decimalerne

kmt eller min/kmt udregning

Udregningen af den 100% rigtige min/sek tid laver du således:

Decimalerne divideres med 100 og ganges med 60
Eksempel:
3,97 pr. kilometer siger resultatet, så gør du således:

97/100 x 60 = 58,2sekunder.
Så min tid vil være 3 minutter og 58,2 sekunder

Hvordan måler man sin løbehastighed

Der er basalt set to måder at måle løbehastigheder på. Den ene er km/t, altså kilometer i timen. Nybegyndere inden for løbetræning bruger typisk denne terminiologi, som fungerer godt. Her har du også noget at forholde dig til ift. bilers hastigheder, cykelhastigheder og lignende.

Den anden måleenhed er min/km, altså minutter per kilometer. Hvor lang tid har det i gennemsnit taget dig at tilbagelægge én kilometer. At måle løbehastighed efter min/km er meget populært. Hvorfor? Det er nemt at udregne, gange op eller dividere med, modsat km/t.

Beregn hastighed og optimer din træning

Gør det virkelig nogen forskel om jeg kender min løbehastighed?

Ja!

Det er ganske simpelt. Personligt bruger jeg næsten altid min hastighed til at vurdere om jeg løber/har løbet for stærkt. Det er ikke altid bedst bare at løbe hurtigst muligt. Derfor kan det hjælpe mig på mange måder at vide hvilken pace jeg skal løbe med.

Nogle gange beregner jeg mine tider inden jeg tager ud at løbe, andre gange analyserer jeg mine tider efter jeg er kommet hjem fra en løbetur. Det er forskelligt fra formålet.

Gå til alle beregnere

Min/km eller km/t – personlige erfaringer

Der er fordele og ulemper ved begge målemetoder. Beregn hastighed ud fra km/t og du har noget at forholde dig til. Beregn hastighed ud fra min/km og alle andre løbere ved hvad du taler om.

Som man bliver mere etableret i løbemiljøet vil man hurtigt opleve hvordan min/km er mest brugt. Det er også min foretrukne måleenhed.

 

Flere populære beregnere

Hastighed, distance og tid

Hvis du f.eks. kender din ønskede hastighed og du gerne vil vide hvor langt du løber på et træningspas på eksempelvis 45min.

KLIK HER

KM/t til minutter pr. km

Denne beregner hjælper dig til at omdanne eksempelvis dine tal fra din km/t måling til en måling der viser min/km. Beregneren virker også omvendt.

KLIK HER

Splittider på distance

Denne beregner hjælper dig med at finde frem til nogle splittider ud fra en given distance og en given sluttid. Så har du en distance du gerne vil gennemføre på en bestemt tid, så hjælper denne dig med dine splittider undervejs.

KLIK HER