Jack Daniels Running Formular

Jack Daniels Running Formula er blandt verdens mest kendte løbekoncepter til opbygning af løbeprogrammer samt sammenligning af pace på forskellige distancer.

Formularen er meget avanceret, og regner alt fra løbetempo på rolige ture, din hastighed justeret for vægttab, dine konkurrencetider og meget mere.

Nederst i dette post kan du downloade selve excelarket, hvor du kan indtaste dine egne værdier og følge Jack Daniels træningsmetoder. Når du er færdig med JD’s træningsplanner, bør du tage et kig på vores andre løbeværktøjer.

Sådan fungerer Jack Daniels Running Formular

Jeg er yderst imponeret over de udregninger Jack Daniels Running Formular indeholder. Jeg lister her nogle af de parametre du kan lege rundt med i excelarket.

  • Vælg en af dine for-nyligt opnåede resultater. Vælg distance og indtast din sluttid.
  • Find ud af hvor hurtigt du skal træne ved de forskellige tempi (vælg distance og aflæs tempo)
  • Find hvor hurtigt Jack Daniels estimerer du kan løbe andre distancer baseret på dit indtastede resultat
  • Lær hvordan vind, temperatur, højde og vægt har indflydelse på din løbeperformance

Jack Daniels Running Formula Download

Det excelark er enormt. Hvis du ikke er bekendt med excel, skal du nok lige bruge et par minutter på at sætte dig ind i a) hvor du skal indtaste data (de hvide felter), b) hvad der udregnes og c) hvordan udregningerne aflæses.

Download Jack Daniels excel løbeprogram

Download formularen, der er blandt verdens mest anerkendte løbeberegnere. Filen er et excelark, som jeg desværre ikke selv kan tage credit for at have lavet. Dog er programmet frit tilgængeligt og det skal naturligvis udnyttes. For mig ligger fordelen i JD’s Running Formular primært i at kende intervaltiderne. Jeg træner meget efter fornemmelsen, men af og til er det godt med et mere kontrolleret program.

Download Jack Daniels Running Formular (Bemærk den kan godt lave direkte download til PC)

Problemer med beregneren?

Hvem var Jack Daniels?

Jack Daniels (link til Wikipedia EN), født 1933, var en professor i fysiologi og træner af olympiske atleter. Jack Daniels har vundet mange titler for hans fornemme arbejde inden for viden om løbetræningen og opbygningen af løbeprogrammer Runners World udnævnte ham blandt andet som Verdens Bedste Træner. Han har udgivet en bog, Jack Daniels Running Formula, hvor han deler al sin viden om sin løbetræning.

Jack Daniels sammenlignet med Pete Riegels omregner

Jack Daniels løbeformular og beregner anses for at være noget af det mest præcise, som findes. Udregningerne tager udgangspunkt i statistikker over andre løbere og skulle derfor være mere præcis end Pete Riegels løbeformular. På iloebesko.dk har jeg også et værktøj baseret på Pete Riegels omregner. Funktionen er at omregne din konkurrence tid på eksempelvis 5 km til din konkurrencetid på 10 km eller marathon. Du kan prøve Pete Riegels omregning af sluttider her.

Fordelen ved Pete Riegels omregner er at den er væsentlig nemmere at håndtere og den fokuserer alene omregning af din konkurrencetid på forskellige distancer, hvor Jack Daniels metode inkluderer mange andre faktorer.

JD’s running formular beregner konkurrencetider som den bedst mulige tid, der kan løbes. Er du nybegynder til løb, vil du måske opleve at beregneren ikke er 100% præcis. Fejlmargin bliver større to større forskel i løbedistance du regner med. Hvis du som nybegynder løber 5km på 30 minutter og ønsker at finde din potentielle marathontid, skal du ikke regne med resultaterne fra hverken Jack Daniels løbeudregner eller Pete Riegels beregner.


Prøv også en af vores mange andre løbeværktøjer her på siden (GRATIS)