Beregn splittider

Det er altid en fordel at kende sine optimale splittider undervejs på de mere seriøse træningspas.

Løber du et motionsløb med en forventet sluttid på 44:30 min på 10 km, hjælper værktøjet dig med at beregne dine splittider undervejs.

Du kan selv bestemme, hvor ofte du ønsker splittider.

Når du har leget med denne beregner, synes jeg du skal gøre som mange andre og tage et kig på de andre sprøde løbeberegnere og måske se på et af de forskellige gratis løbeværktøjer, som jeg har udviklet her på siden.

Udfordringer? Se videoforklaring af beregneren.

 

Beregn splittider
km
km
tt:mm:ss eller mm:ss
Sluttid:

 

Sådan bruger jeg personligt splittider til min løbetræning

Jeg har i nogle år løbet konkurrenceløb. Jeg kan godt lide at løbe med GPS løbeure, men under konkurrencer forsøger jeg at benytte mig at et meget let løbeur. Det er for at minimere gener, forstyrrelser og vægt. De simple løbeure har typisk ikke meget mere indhold end samlet tid og mellemtider. Jeg gemmer da altid mine mellemtider på uret for se min udvikling i hastigheden efterfølgende.

Derfor jeg synes beregneren af splittider er særligt nyttig er når jeg løber konkurrence og på forhånd vil vide hvor hurtigt jeg skal løbe hver kilometer. Hvis det eksempelvis er en flad 10 km løberute, vil jeg gerne vide hvilke tider jeg skal løbe efter 1 km, 3 km, 5 km og 8 km. På den måde kan jeg se om jeg løber i det tempo jeg havde estimeret ville være mit bedste tempo.

Gå til alle beregnere

Hvilken forskel gør det at beregne splittider?

Dette er en personlig betragtning. Det at have splittider med undervejs i min løbetræning gør mig bevidst om mit tempo, men ikke oftere end for hver kilometer. Jeg kan lynhurtigt analysere om jeg har løbet for hurtigt eller for langsomt baseret på mine mellemtider ved kilometerskiltene.

Hvis du foretrækker at løbetræne med et pulsur med GPS eller bare et GPS løbeur er beregningen af splittider også brugbar da du kan se om du ligger i det rette tempo. Af og til at GPS ure upræcise, og det er min erfaring at deres display og resultater skla tages med et gran salt. Kunne du lide ovenstående synes jeg du skal se de andre guides her på iloebesko.

Anbefaling til splittider og vist eksempel

Nedenstående kan du se et indtastet eksempel i beregneren, og ud fra det se de givne splittider – vi anbefaler at du vælger 1KM intervaller da det giver det klart mest retvisende billede fra beregnere.

eksempler på splittider