Salomon Sense Ride | En allround trail løbesko

Salomon fremstiller kvalitets fodtøj til den kræsne trail løber. De er ikke kendt for de billige trail løbesko, men til gengæld er de kendt for nogle af de bedste. Salomon Sense Ride er en trail løbesko der minder rigtig meget om din normale løbesko til landevejen, bare med et par andre “vinterdæk” på. I nedenstående anmeldelse finder du bl.a:

 • Dybdegående anmeldelse af Salomon Sense Ride
 • Godt og skidt ved Salomon Sense Ride
 • Vores egen brugertest af Sense Ride
 • Den bedste pris på Salomon Sense Ride
 • Den tekniske gennemgang af features i skoen

OBS: Find skoen gennem iloebesko og spar 650 kroner. Normalpris: 1.300 kroner, så der er gode tilbud lige nu.


iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Salomon Sense Ride

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 650 DKK Til butik
4-5 dage 968 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik
 

 

test af salomon sense ride

 

Salomon Sense Ride, det her skal du især bemærke

Det er lidt med en frygt for at gentage os selv, men derfor skal siges alligevel. Salomon fremstiller produkter i meget høj kvalitet. De fremstiller både beklædning, fodtøj og hardware. Men selvom produktsortimentet favner bredt, så bliver der aldrig gået på kompromis med kvaliteten. Når Salomon fremstiller trail løbesko, så fremstiller de dem med et formål, og ikke bare for at fremstille. Derfor er der nogle ting du især skal bemærke ved Salomon Sense Ride.

Salomon Sense Ride er en trail løbesko som er behagelig at have på i lang tid. Og hvad så tænker du så?. Jo men det er et fantastisk faktum, og en ting der er blevet tænkt over hos Salomon da de fremstillede skoen. For der kan nævnes mange andre trail løbesko som er fantastiske i deres egenskaber, men måske ikke helt så behagelige at have på i længere tid af gangen. Men dette problem vil du bestemt ikke komme til at opleve med en Salomon Sense Ride. Derfor kan du også se og læse mange steder at skal du have en blød og behagelig vandresko, så kunne Sense Ride fra Salomon også være et fantastisk udgangspunkt.

Det næste du særligt skal bemærke ved Salomon Sense Ride er den pasform. Vi kommer også mere ind på det senere, men det er altså en af dens absolutte forcer. Det er en trail løbesko som smyger sig med foden. Det kan lyde som en kliche, men du mærker faktisk ikke du har den på. Salomon Sense Ride er som stort set alle andre Salomon Trail løbesko en smulle smalle ind over midten. Det skyldes den neopren “sok” som er inde i skoen for at optimere pasformen. Men den er på ingen måde et irritationsmoment.

Til sidst men absolut ikke mindst, så må ALLROUND og FLEKSIBEL løbesko være buzz ordet for Salomon Sense Ride. For det er virkelig en super fleksibel og allround trail løbesko når det kommer til anvendelse. Det er vel nærmest kun de absolut mest mudrede terræner du skal holde dig fra med Sense Ride. Faktisk vil jeg give vores kollegaer hos Loebeshop.dk helt ret når de i deres review skriver at den rent faktisk også kan bruges på asfalt. Ikke at det anbefales, men det kan den sagtens. Men det kan du læse mere om i selve brugertesten af Salomon Sense Ride længere nede på siden. Men når en trail løbesko kan dække både skovbund, jordveje, grus stier, sten, klipper, ja selv asfalt, så fortjener den om nogen prædikatet fleksibel og allround.

 

Salomon Sense Ride er en trail løbesko til ham eller hende der ønsker sig masser af "smoothness"

Har du savnet en trail løbesko som var behagelig, også ude over de 10 og 15 kilometer. Så er det en god ide at kigge i retning af Salomon Sense Ride

Elsker du lethed kombineret med en god pasform og godt greb i det tørre under? Så kommer du uden tvivl til at elske Salomon Sense Ride

Hvis du er i tvivl omkring hvilket underlag du skal løbe på, så er Salomon Sense Ride nok ikke den rigtig løsning. Den er udelukkende til trails som ikke er våde og eller mudrede

 

 

salomon sense ride set fra oven

salomon sense ride set fra siden

 

Hvad har andre sagt om løbeskoen?

Hvad har andre løbere sagt om Salomon Sense Ride. Læs nogle få udtalelser her

Kirsten Andersen, Pasformen er perfekt

 • Jeg kan ikke helt forstå når folk rundt omkring på Internettet skriver at den eneste ulempe ved Salomon Sense Ride er at den er smal. Vil give folk ret i at det er svært at finde ulemper ved skoen, men at den er smal er også forkert. Men det er nok bare mig der har smallere fødder.–Kirsten Andersen

Mie Vejlgaard, Synes den sidder godt, så jeg er tilfreds

 • Jeg er egentlig mest til at løbe på landevej, men holder til tider min form ved lige i efteråret og om vinteren med en smule løb i skoven. Der synes jeg Salomon Sense Ride har løst de udfordringer jeg havde. Den er let, den er behagelig og den sidder generelt bare godt på min fod. Så jeg vil rigtig gerne anbefale den til andre–Mie Vejlgaard

Ivan H., For smal til mig

 • Kan godt se hvad folk mener når de roser Salomon Sense Ride. Men det den står for, at skulle være behagelig at have på i lang tid passer ikke på mig. Den er for smal til mine brede fødder, desværre....–Ivan H.

 

Kølige facts om skoen

Must know

 • Løbestil: Neutral
 • Pasform: Mellem
 • Underlag: Tørre/Hårde trails
 • Vejledende pris: 1.300 DKK

Nice to know

 • Wet Traction
 • Overdel i 3D Stretch
 • Quick lace
 • VIBE i sålen

Fun to know

 • Vægt: ca. 290 gram (43 1/3)
 • Hæl til tå drop: 8 mm
 • Hæl: 27mm Forfod: 19mm
 • Lang distance trail sko

 

 

salomon sense ride set bagfra

 

Første indtryk og løbetur – Salomon Sense Ride

Når man er særligt begejstret for trailløb, og man samtidig også har haft nogle rigtig gode oplevelser i andre modeller fra Salomon i forhold til trailløb, så glæder man sig til at skoen lander med pakkeposten.
Salomon Sense Ride er en sko til trail. Men ikke en sko der passer perfekt, som udgangspunkt, til den type trail som jeg ynder at løbe mest. Men alligevel bliver man overrasket gang på gang når Salomon fremstiller tekniske produkter. Der er som altid tænkt over alle, og selv de allermindste detaljer.

Er så heldig at bo på landet (den udtalese står for egen regning) Men når det kommer til test af især trail løbesko så har det i hvert fald sin klare fordel.
Den første løbetur i Salomon Sense Ride var nok til at overbevise mig omkring nogle ting jeg havde undersøgt på forhånd. De første research inden køb, levering og ibrugtagelse af Salomon Sense Ride gik på at skoen var meget alsidig og en allround trail løbesko. Det skulle der rent faktisk ikke mere end 6.5 kilometer til at bevise. Er så heldig at have både sø, skov, strand i nærheden. Den første løbetur i Salomon Sense Ride var planlagt til en tur i skoven. Og vejen hen til skoven var på en asfalteret sti. Så ruten var unik i forhold til at teste skoen på flere af de underlag den burde kunne klare.
Jeg havde efter første løbetur intet at udsætte på skoen. Den løste de opgaver den skulle til UG kryds og slange. Var faktisk en lille smule målløs over at jeg som udgangspunkt intet havde at udsætte på skoen. Den eneste lille ting der kunne være, var at den var lidt svær at komme ned i, og kunne også sagtens mærke det som jeg havde læst mig frem til, nemlig at skoen føles lidt smal over midten. Men det var på intet tidspunkt generende for mig, så derfor ingen klager herfra.

 

salomon sense ride

 

De efterfølgende ture bekræftede kun vurderingen

Jeg har ikke tal på hvor mange ture jeg helt præcist har løbet i Salomon Sense Ride efterfølgende. Men jeg har helt styr på at jeg stadig efter endnu flere ture står fast på at det, i mine øjne, er en fremragende trail løbesko som Salomon i denne omgang har sendt på markedet. Ja faktisk nok den bedste til sit foretrukne terræn i mere end 10 år.

Når man tester løbesko så skal man også udfordre skæbnen og “stress-teste” skoene. Altså bevæge sig lidt ud mod kanten i forhold til hvad skoen skal kunne og hvad den byder på. Derfor er Salomon Sense Ride naturligvis også afprøvet i semi-mudret terræn. Den er ikke at foretrække til det underlag, men overraskede mig endnu engang, for havde forestillet mig resultatet blev meget værre end det blev. Det var ikke ren skøjtebane i forhold til underlaget, men kunne godt mærke at der indtræf en usikkerhed i de skarpe sving med mudder. For der står Salomon Sense Ride altså ikke fast. Medmindre du sætter farten en smule ned, så kan det godt lade sig gøre.

Brugertesten af Salomon Sense Ride var helt igenenm en fornøjelse. Kan kun bekræfte alle de rosende ord som jeg kan læse den får rundt omkring på Internettet. Jeg stiller mig gerne op i køen som den næste til at rose Salomon Sense Ride. For den kan altså et eller andet som ingen af de andre kan lige nu.

Valg af størrelse

Erfaringen fortæller at man skal købe fodtøj efter centimeter mål. Det gør jeg altid, da en str. 43 ikke altid er en str. 43. Så køber altid mine løbesko (og alt andet fodtøj) i 27.5 cm Det svarer hos Salomon til en str. 43 1/3, så i dette tilfælde svarer det meget godt til at jeg “burde” bruge en 43 eller en 43.5 Der er ikke så meget du skal være opmærksom på. Jo vi bør nok nævne at du ikke skal købe Salomon Sense Ride i en størrelse større for at få dem lidt bredere. Så ødelægger du oplevelsen. Salomon Sense Ride kan godt føles lidt lille fordi den strammer lidt til over midten. Men det er kun for at højne komforten, og det bliver bedre og bedre, desto mere du løber i den.
Du er også meget velkommen til at bruge vores størrelsesguide

 

 

salomon sense ride som par

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Allround

Mon ikke alle løbere kan nikke genkendende til at en trail løbesko der dækker så meget som Salomon Sense Ride gør, er den slags løbesko vi ønsker mange flere af. Derfor er det en klar fordel. Vi løbere skal ikke tænke så meget over hvilke sko vi skal tage med, og pengepungen er også glad for det.

Pasformen

For dig som ikke kan være i skoen grundet lidt bredere fødder, du vil sikkert se det her som en ulempe. Men den pasform som Salomon har integreret i Sense Ride har faktisk et formål. Og den måde skoen bliver ét med foden er bare en fornøjelse at løbe med. Det giver dig mulighed for hurtige skift, og meget teknisk løb. Det er en fornøjelse.

Letheden

Skoen vægt, kombineret med dens pasform giver en helstøbt oplevelse. En str. 43 1/3 vejer i runde tal 290 gram. Det synes jeg er en acceptabel vægt, når man samtidig kigger på hvad skoen tilbyder af komfort, pasform og generel opbygning.

Støddæmpningen

En perfekt tilpasset støddæmpning. Hverken for hård ELLER for blød. Set udefra ser skoen utrolig blød ud, men du opdager hurtigt den store fordel det er, at lige netop støddæmpningen er tilpasset helt korrekt. Det giver mulighed for både teknisk løb, men også en god dæmpning til de lange "cruise ture"

Forfoden

Hvor mellemfoden er smal, så er forfoden bred. Eller der er i hvert fald gjort god plads til dine tæer. Det følelses rigtig godt og er kun med til at optimere oplevelsen ved Salomon Sense Ride.

Ulemper

Prisen

Er lidt bage for at prisen på 1.300,- kan blive lidt en hæmsko for Salomon Sense Ride. Jeg fortryder ikke købet, og slet ikke når man ser det i lyset af hvor meget den egentlig kan. Men en trail løbesko til over 1.000,- kan være nok til at en del løbere vælger den fra, ud fra den tese at man jo ikke helt bruger den lige så meget.

Bredden

Selvom det er med fuld overlæg at Salomon har fremstillet skoen med den smalle midte, så er den en klar ulempe i mine øjne. Det afskærer en del løbere med bredere fødder. Eller og ham eller hende som ikke synes om at en løbesko skal sidde så tæt. For når vi oppe under ulemper skriver at pasformen er en klar fordel, så skal det nok også ses i lyset af at man skulle lide en tættere pasform.


 

Analysedel 1: Hvem kan løbe i Salomon Sense Ride

I analysedel 1 tages der udgangspunkt i hvem der kan og bør løbe i Salomon Sense Ride. Hvilken type løber skal det være, og hvad skal du være opmærksom på.

Hvilken løbestil

I almindelige trail løbesko giver det ikke mening at kigge på hvorvidt en sko er neutral eller måske har en pronationskile. Når du løber trail så vil en pronationskile ikke være en fordel selvom du er en pronerende løber. Du skal tænke på at underlaget er meget blødere og anderledes når du løber trail, og dine fødder vil ikke være i naturlig løbestilling særlig lang tid af gangen. Derfor fremstilles trail løbesko som regel uden støtte og kiler.
Salomon Sense Ride er som udgangspunkt markeret som en neutral løbesko (som alle andre trail løbesko) Måske det giver en lille smule mere mening at kigge på det i forhold til lige netop denne her løbesko. For selvom det ikke er anbefalesværdigt i forhold til holdbarhed, så er Salomon Sense Ride lige præcis så fleksibel at jeg ikke ville være bange for at løbe 5-7-9 kilometer på asfalt i den. Men husk nu, ydersålen er ikke bygget til det, så den slides hurtigt.

 

et par salomon sense ride

 

Pasform

Hvis du skal løbe i Salomon Sense Ride så skal du som udgangspunkt ikke være bange for en tæt pasform. Men det er sådan lidt modsigende at påstå at Salomon Sense Ride er tætsiddende. For det er ikke tilfældet på hele foden. Den er tæt (og lidt smallere) ind over midten, men til gengæld ikke særlig tæt i forfoden hvor der er god plads til dine tæer. Men på en eller anden måde giver det bare, samlet set, en rigtig god oplevelse i forhold til pasform. Og så er det dejlig nemt at stramme pasformen til individuelt med de smarte Quick lace (snørrebånd) Det gør det nemt at regulere pasform undervejs på løbeturen. Eksempelvis hvis fødderne hæver en smule og du gerne vil løsne skoen lidt, så er det meget snildt klaret med dette smarte snørresystem.

 • Størrelse: Almindelig
 • Hæl: Tæt pasform
 • Midtfod: Tæt
 • Forfod: Bredere
 • Skosnude: Almindelig
 • Svangstruktur: lav
 • Skoform: semikurvet

Underlag og konditioner

Salomon Sense Ride er lige netop på det her punkt unik og genial. Skoen rummer så mange muligheder for at veksle mellem forskellige underlag. Det betyder at du med denne ene sko kan dække rigtig mange aspekter af det at løbe en trail tur. Af de underlag som Salomon Sense Ride kan bruges på, kan nævnes:

 • Skovbund
 • Grusstier
 • Jordbund
 • Stier med sten
 • Klipper
 • Asfalt (husk holdbarheden)

Men det er også værd at nævne og bemærke at kommer der en lille smule fugt ind i billedet. Altså at underlaget går mere i den mudrede retning, så kommer Salomon Sense Ride lidt mere til kort. Så der skal du regne med noget mindre greb i underlaget.

 

salomon sense ride sålen efter løbetur

 

Prisniveau

Kan godt frygte at Salomon Sense Ride er for dyr? Den har en vejledende udsalgspris på 1.300,- Og det er i manges øjne en høj pris når vi taler om en trail løbesko. Vi startede med at skrive at Salomon ikke altid fremstillede de billigste trail løbesko, men til gengæld nogle af de bedste. Det budskab holder 110% her. Men vil også gerne påpege at prisen i mine øjne er helt fair. 1.300,- er rigtig mange penge, men du får altså rigtig meget for dine penge. Så på den måde er det fair nok at Salomon Sense Ride skal koste 1.300,-

Hvad vejer Salomon Sense Ride

Salomon Sense Ride er ikke den letteste og ej heller den tungeste trail løbesko på markedet. Den har en placering lige midt i den hele. Den vejer i en str. 43 1/3 290 gram.
Det kan du godt finde lettere, men så mister du også automatisk noget pasform eller nogle features. Eksempelvis vejer en anden utrolig populær trail løbesko, nemlig Inov8 Trail Talon 250, kun 233 gram i en str. 42 1/2. Men der vil jeg også påstår at du f.eks. mister muligheden for de helt lange løbeture, og løbeturen på asfalt, for det kan Trail Talon ikke. Sålen er ikke “god nok” Men det er den på en Salomon Sense Ride, og det er så udslagsgivende på vægten.

 

vægt på salomon sense ride

 

Pleje og vedligeholdelse af Sense Ride

Du skal altid lufte dine løbesko hvis du vil holde dem (forholdsvis) lugtfrie. Det er ikke altid det kan lade sig gøre. men piller du indlægssålen ud efter hver løbetur og lader skoen lufte igennem, så er du godt på vej. Så det gør du naturligvis også ved på Salomon Sense Ride.
Du sørger for, hvis skoen er blevet våd eller fugtig, at den skal tørre naturligt. Og når man ser på at Salomon Sense Ride ikke har sine absolutte forcer i den mudrede terræn, så kan vi nok allerede nu konkludere at skoen ikke er fedtet ind i mudder. Men der kan stadig godt sidde lidt snavs på. Hvis du lader skoen tørre igennem, så er den slags snavs som regel lige til at børste af.

Drophøjde

En drophøjde der minder rigtig meget om dine “normale løbesko” Det er oplagt en trail løbesko til længere cruise ture, og du vil ikke, som med andre trail løbesko, opleve at du kommer meget længere frem på forfoden. Så skal du i et lavere drop.

Drophøjder:
Forfodshøjde: 19mm
Hælhøjde: 27mm

 

 

Analysedel 2: Tekniske gennemgang af Sense Ride fra Salomon

Vi har i analysedel 2 mulighed for at gå en smule mere i dybden med teknikkerne bagved en løbesko. Derfor skal du vide at der sagtens kan forekomme et fagudtryk eller 2 i forhold til beskrivelserne.

Ydersålen

Hos Salomon kalder de materialet Premium Wet Traction. Det er materialet som sikrer dig det gode greb i så mange forskellige underlag. De knopper der sidder på ydersålen og som skal skabe grebet er omkring 3-4 mm høje. Derfor er det ikke en ydersål der er skabt til meget fugtige og mudrede underlag.

 

sålen på salomon sense ride

 

 

 

Mellemsål

En blanding af Energy Cell+ og VIBE giver dig den optimale støddæmpning. Og den er medvirkende til at Salomon Sense Ride er elsket for sin evne til at give perfekt pasform og oplevelse, selv på de lange ture. Det er vigtigt at påpege at støddæmpningen ikke er for blød, for det kan den godt syne som. Men som tidligere nævnt, så er den afbalanceret helt perfekt, i forhold til at man både kan reagere på teknisk udfordrende terræn, men samtidig kan suse mange kilometer i dem.

 

 

Hæl

Giver den støtte og stabilitet den skal. Kort og kontant. Ikke gener eller andre klagepunkter. Den gør ikke problemer, ergo gør den sit job.

Støddæmpning

Synes at blødheden i Salomon Sense Ride er unik. Normalt ville jeg ikke skænke det så mange tanker, fordi en trail løbesko som regel ikke, i modsætning til landevejs løbesko, har så store krav til støddæmpningen. Det plejer terrænet og underlaget at kompensere for.
Men når nu vi konkludere at Salomon Sense Ride faktisk kan begå sig på hårdere underlag, og også asfalt, så er støddæmpningen lige pludselig en mere væsentlig faktor. Og det gør den godt.

Overdel

Blød og behagelig. Følger fodens bevægelser rigtig godt. Og er egentlig bare med til at fuldende den gode pasform i skoen.

 

 

Sammenligninger. Hvilke modeller ligner?

Hvis vi starter med at kigge i egne rækker. Altså hvilke andre Salomon trail løbesko kunne lige Salomon Sense Ride. Så synes jeg man kunne tage et kig på modeller som S-lab Sonic og S-lab Sense ultra fra Salomon. De er lidt i samme stil, dog uden helt at ligne denne unikke Salomon Sense Ride.
Hvis vi tager en af de største konkurrenter til Salomon, nemlig Inov8, så har de en model der hedder TrailTalon 250. Den minder en smule om Salomon Sense Ride, men har ikke tilnærmelsesvis de samme muligheder i forhold til længere distancer. Men fleksibiliteten og letheden har de til fælles.

Opsummering

Kan man nøjes med at skrive “Jeg er fan” Næppe, men det er sådan det forholder sig. Salomon Sense Ride har hele vejen igennem imponeret mig. At en trail løbesko rummer så mange forskellige aspekter er bare genialt. Jeg synes at mine løbeture i denne sko er fede, og det synes jeg fordi jeg som sådan ikke føler jeg har en sko på. Det er en rigtig fed “cruise” sko, som samtidig tilbyder dig muligheden for mere teknisk og krævende løb. Så mon ikke Salomon Sense Ride får lov at blive i mit skab, som en fast bestanddel af min optimale løbe garderobe.
Det får i hvert fald mine varmeste anbefalinger.

Prissammenligning på Salomon Sense Ride.

Du finder herunder en tabel der viser dig de steder hvor du lige nu kan købe Salomon Sense Ride til en rigtig god pris.

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 650 DKK Til butik
4-5 dage 968 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik
 

Vi er altid meget åbne for input og forslag. Er der noget du mangler at få svar på, eller andre input til anmeldelsen, så er de altid meget velkomne. Du kan også gå endnu mere i dybden (hvis det kan lade sig gøre) på Salomon’s egen hjemmeside, og læse mere omkring Salomon Sense Ride.