Mizuno Wave Sayonara

Mizuno Wave Sayonara 7 tilbud og udsalgMed lanceringen af den nyeste version af Sayanora-skoen, Mizuno Wave Sayanora 2, kan løbere godt begynde at se frem til lange, behagelige løbeture.
Denne opdatering har opgraderet nogle af Sayanora-modellens egenskaber for at optimere løbeoplevelsen.

Den tilbyder ikke kun god komfort, men også de aller vigtigste egenskaber, som er nødvendige for en god løbesko.

OBS: Spar 501 kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 1.300 kroner, så udnyt det i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 599 DKK Til butik
3-5 dage 1.019 DKK Til butik
 

Introduktion

I Mizuno Wave Sayanora er der anvendt exceptionelle teknologier, som gør skoen til sin helt egen. Udover de mange gode egenskaber har den også et flot design, som også kan motivere dig under løbeturen. Mange går rigtig meget op i, at deres løbeudstyr ikke kun er funktionelt, men også flot, og til dette er Mizuno Wave Sayanora 2 helt perfekt.

Hvis du tager dig tid til at læse denne anmeldelse vil du blive meget klogere på hvad skoen egentlig kan. Alle egenskaber samt teknologier vil blive beskrevet og diskuteret for at fastlægge præcist hvem denne sko henvender sig til. Dette vil forhåbentlig hjælpe dig med at vælge om dette er en sko for dig.

Hvad er nyt i Mizuno Wave Sayonara 2?

Som tidligere nævnt er mange af de tidligere kendte egenskaber opdateret i Mizuno Wave Sayanora 2, for at sikre, at forbrugerne vil være endnu mere tilfredse med deres sko. Det vigtigste for Mizuno er at give deres kunder den bedste oplevelse overhovedet muligt. Jeg sætter personligt stor pris på skomærker, der konstant kommer med forbedrede opdateringer, da jeg synes, at det tydeligt viser, at de bekymrer sig om os forbrugere.

Mizuno Wave Sayonara 6 opstilling ole

 

Hvad der især er forbedret i den nye Mizuno Wave Sayanora 2 er området omkring midterfoden og dens pasform. Derfor tilbyder denne sko en tæt og behagelig pasform, som føles både sikker og komfortabel. Man kan løbe mange, mange kilometer uden at skulle bekymre sig om der skulle ske noget. Det gode er dog, at på trods af disse opdateringer er skoen ikke blevet tungere.

Der er stadig mange ting at lære om Mizuno Wave Sayanora 2, og det vil derfor være en god ide at læse resten af anmeldelsen. Derudover kan du eventuelt se billeder og videoer af modellen på nettet.

Fordele og ulemper ved Mizuno Wave Sayanora

 

Fordele

Letvægtssko

Mange løbere foretrækker en løbesko, der ikke vejer særlig meget, da man herved har mulighed for at løbe hurtigere. Mizuno Wave Sayanora er et af de bedre valg i denne kategori. På trods af dens lave vægt har den stadig mange gode egenskaber og avancerede teknologier. Derudover er den brugbar til både normal træning og sprinttræning.

Komfortabel

Denne sko tilbyder derudover en sublim komfort. Den er især komfortabel i udfordrende terræner. Dens pasform er også meget komfortabel, og uanset om du står stille eller er i bevægelse vil du ikke føle det mindste ubehag. Derudover er overdelen lavet af et meget åndbart mesh-materile, som sikrer at foden både holdes tør og ved en behagelig temperatur under løbeturen. Mange løbere foretrækker også denne sko idet den også modvirker dårlig lugt.

Samarbejdsvillig

Endnu en fordel ved Mizuno Wave Sayanora er, at den vil føles meget samarbejdsvillig forstået på den måde, at støtten og støddæmpningen vil give dig sikkerhed og komfort, og på den måde gøre dit løb nemmere. Løbeturen bliver på den måde et samarbejde mellem løber og sko, og skoen kommer hermed til at spille en vigtig rolle.

Holdbarhed

Holdbarhed er en af de ting, som mange vægter rigtig højt. Det er klart, at man altid vil gå efter en sko, som man vil få gavn af i lang tid. Dette især fordi nye løbesko for mange er en af de lidt større investeringer. Derudover skal holdbarheden også give løberen beskyttelse når han er iført dem. Til dette formål er Mizuno Wave Sayanora rigtig gode. Det er ikke kun en komfortabel sko – den er også holdbar. Uanset hvilket underlag du løber på er der ingen grund til bekymring, da denne sko ikke så let går i stykker.

Ulemper

En halv størrelse større

Mange løbere køber deres løbesko online, da det ofte er nemmere og mere bekvemt. Det der dog ofte sker ved onlinehandel er, at man får en størrelse, der ikke passer en, da man ikke har haft mulighed for at prøve den på. Dette gælder især hvis man har en størrelse og pasform, der afviger en smule fra standarden. Mizuno Wave Sayanora bør købes i en halv størrelse større end man normalt bruger, og det er alle ikke opmærksomme på. Det ville derfor være godt, hvis folk blev oplyst om dette.

Sten sætter sig fast i sålen

En af ting du måske ikke vil kunne lide ved Mizuno Wave Sayanora er dens sål. Når du løber er det uundgåeligt at støde på sten og grus eller lignende, og med denne sko vil du højst sandsynlig opleve, at det sætter sig fast i sålen. Dette er utroligt irriterede, og man er nødt til at være opmærksom på det og fjerne dem sådan, at man ikke oplever smerter. Dette fjerner fokus fra selve løbet og kan derudover også skabe slitage på sålen.

Snørebånd går nemt op

En anden ulempe ved Mizuno Wave Sayanora er, at snørebåndene er løse og forholdsvis nemt går op. Under en løbetur bør løberens fokus udelukkende være på selve løbet, og hvis der er problemer med eksempelvis snørebåndene vil man være nødsaget til at stoppe op og ordne det. Man vil overveje bare at ignorere det, men for at undgå skader er man nødt til at tage sig af det. Dette er ikke en voldsom ulempe, men for nogle vil det muligvis være en stor distraktion.


 

Hvem henvender skoen sig til?

Pris

Mange kigger ofte på en skos pris før dens egenskaber. Mizuno Wave Sayanora, koster vejledende 1100 kr, men findes ofte på tilbud eller udsalg fordi der er stor konkurrence løbebutikkerne imellem. Det er godt for dig, for så kan du gøre en god handel og få mere løbesko for pengene. Man går selvfølgelig efter en sko, som ikke koster alt for meget, men som stadig er en rigtigt god sko.

Svangstøtte og pronationskontrol

Det er vigtigt at huske på netop hvor vigtigt det er at være klar over hvilken svangstøtte og hvilken type pronationskontrol man har brug for. Dette er afgørende for hvilken sko, der er den rigtige for dig. Mizuno Wave Sayanora er en neutral løbesko, som især henvender sig til løber med neutral pronation. Hvis du har tendens til neutral pronation findes der mange forskellige løbesko til dig. Men hvis du gerne vil sikre dig, at skoen også har den rette mængde støddæmpning og støtte er det en god ide at gå efter en specialiseret neutral løbesko.

Mizuno Wave Sayonara 4 løbesko

Terræn

Mizuno Wave Sayanora er god at anvende i terræner såsom asfalterede veje og grus samt til baneløb. Skoen har mange forskellige egenskaber, der alle sikrer, at du også kan bruge skoen i mere udfordrende terræner uden at komme i problemer. Ydersålen er den meget slidstærke G3 sål, hvor også X10-teknologien er anvendt, hvilket giver skoen et rigtig godt vejgreb. Du behøver derfor ikke bekymre dig om at falde eller glide.

Brug

Denne sko er perfekt at anvende til normal træning. Den vil hjælpe dig med at forbedre din egen performance og kan derfor også bruges som løbesko til konkurrencer. Mizuno Wave Sayanora er en letvægtssko, hvilket betyder, at du også kan bruge den til eksempelvis sprinttræning. Lette løbesko er de bedste sko, hvis du giver dig i kast med hurtige løb.

Holdbarhed

En af de meget populære og berømte egenskaber ved Mizuno-løbesko er U4ic-teknologien, som er anvendt i mellemsålen. Denne teknologi er med til at øge skoens holdbarhed og gøre den mere slidstærk. Derudover er ydersålen også lavet af det meget slidstærke carbon rubber materiale, X10. Du vil derfor ikke behøve bekymre dig om skoen nemt går i stykker, for det gør den ikke.

Størrelse og pasform

Mizuno Wave Sayanora passer ikke til alles fødder. I modsætning til mange andre løbesko på markedet har den ikke en bred pasform. Løbere med en medium størrelse hæl, mellemfod og forfod er dem, der vil få mest gavn af skoen. For at opnå den optimale løbeoplevelse er du nødt til at sikre dig, at din løbesko har en perfekt pasform. På denne måde behøver du heller ikke bekymre dig om pludselig at tabe skoen eller føle ubehag. Når det kommer til skoens størrelse anbefales det, at man køber den i en halv størrelse større end den man normalt bruger.

Mizuno Wave Sayonara 2 dame

Vægt

Mizuno Wave Sayanoras herremodel vejer 241 gram, mens damemodellen vejer 190 gram. Det er altså, både for dame- og herremodellen, en sko med en meget lav vægt, og dette er klart en af grundene til at mange gerne vil prøve den. Letvægtssko er nemmere at bruge og de vil give dig følelsen af et højere energiniveau. Derudover betyder vægten også, at du kan bruge den til mange forskellige former for aktiviteter.

Hælhøjde

Hælhøjden i Mizuno Wave Sayanoras herremodel er 28,4 mm, mens den i damemodellen er 26,2 mm. Der findes løbesko med højere hælhøjde og derfor kan beskytte hælen bedre. Med denne sko skal du derfor være lidt mere forsigtig, hvis du vil undgå smerter i hælen.

Forfodshøjde

Det forventes at forfodshøjden er lavere end hælhøjden, og det gør sig også gældende for Mizuno Wave Sayanora, hvor herremodellen har en forfodshøjde på 19,7 mm, mens damemodellens er 19,4 mm. Ligesom med hælhøjden findes der også løbesko med en højere forfodshøjde. Personligt synes jeg, at man burde øge både hæl- og forfodshøjden på denne sko således, at foden er bedre beskyttet fra diverse materialer man kan støde på på jorden.

Hæl-til-tå drop

Hæl-til-tå droppet i herremodellen er 8,7 mm, og 6,8 mm i damemodellen. Hæl-til-tå droppet er forskellen mellem hælhøjden og forfodshøjden. Det gode er netop her, at hæl-til-tå droppet ikke er særlig højt. Et højt hæl-til-tå drop kan nogle gange besværliggøre løbet, og øge risikioen for skader. Løbere, som har sko med et højt hæl-til-tå drop er meget forsigtige når de anvender dem. Mange foretrækker et lavt hæl-til-tå drop, da det giver følelsen af at løbe barfodet.

Skoens opbygning

Ydersål

For at øge både skoens fleksibilitet og vejreb har Mizuno til Wave Sayanora-modellen valgt at bruge en G3-sål, som er lavet af et letvægtigt gummimateriale. Under løb er den rette mængde fleksibilitet også lig med den rette mængde støtte. Vejgrebet forøge for at sikre, at du ikke vil falde eller glide når du er i bevægelse. Derudover er G3-sålen med til at gøre skoens samlede vægt så lav.

Derudover er X10 carbon rubber materialet også anvendt i ydersålen. Dette materiale er også at finde i andre af Mizunos sko, og det er også med til at forstærke og forbedre skoens greb i vådt føre.

Mizuno Wave Sayonara 11 12 13 14...

Mellemsål

I mellemsålen er U4ic-teknologien anvendt, hvilket betyder, at vi har at gøre med en meget let mellemsål, som derudover er meget holdbar og har god chobaksorbering. Alt i alt egenskaber, som er med til at gøre din løbetur både behagelig og sikker.

Udover U4ic-teknologien er Midsole Wave-teknologien selvfølgelig også at finde i Sayanoras mellemsål. Denne teknologi består af en elastisk og termisk wave plade, som strækker sig fra hælen til midten af foden. Som resultat af dette vil løberen kunne mærke den gode støddæmpning samt føle hvordan løbeturen vil føles legende let.

Overdel

Åndbarhed er ikke noget problem ved Mizuno Wave Sayanora, hvor hele overdelen er dækket af AIRmesh-materialet, som sørger for, at dine fødder vil forblive kølige og tørre og hermed øger den genrelle komfort. Derudover finder vi også Ortholite Socklineren i overdelen, som er kendt for, at sørge for, at det sundhedsmæssige miljø i skoen er godt. Ortholite Socklineren sørger for, at skoene ikke bliver fugtskadede og har derudvoer en anti-mikrobakteriel funktion.

For at sikre, at foden bliver hvor den skal under bevægelse er også Printed Overlays-teknologien anvendt i Mizuno Wave Sayanora, og den er at finde både på den mediale og den laterale side. Denne teknologi er med til at reducere risikioen for skader.

Mizno Wave Sayonara 1 såle

Sidst, men ikke mindst, finder vi også Dynamotion Fit-teknologien i skoens overdel. Den er med til at skabe en perfekt pasform igennem det meget fleksible og bøjelige materiale, der er brugt i området omkring forfoden. For at undgå, at hælen bukker ned når man tager skoen på er der også her indbygget en  konstruktion, der skal afvirke dette.

Mizuno Wave Sayanora tekniske konstruktion

Det er meget vigtigt at sætte sig ind i den valgte løbeskos tekniske konstruktion for bedst muligt at blive oplyst om hvilke fordele du kan drage af den. Derudover er det også som løber en generel fordel at have en viden omkring dette.

Mizuno Wave Sayanora har mange forskellige egenskaber og teknologier som alt i alt gør den til en meget imponerende sko. Skoen vil give dig en stabil og behagelig løbeoplevelse, hvor du især vil bemærke den gode støddæmpning. På trods af de mange inkorporerede egenskaber og teknologier er det stadig en meget let sko, som vil føles behagelig på din fod.

Især området omkring midterfoden er optimeret i Mizuno Wave Sayanora. Dette er gjort for at tilbyde en rigtig god pasform, der på mange måder vil være behjælpelig under løb. Derudover er også andre af de egenskaber og teknologier, som vi før har set i Mizunos sko, blevet opgraderet og videreudviklet.

U4ic, som anses for at være Mizunos allerbedste mellemsålsteknologi, er den, der giver skoen en formidabel støddæmpning uden at tilføre ekstra vægt til skoen. Denne letvægtsmellemsål sørger også for, at løberen vil få det bedste ud af sine egne bevægelser.

Mizuno Wave Sayonara 5 Ole Cramer til ultraløb

Med henblik på komfort bidrager bl.a. InterCool-systemet til, at det at være iført denne sko altid vil være en positiv oplevelse. InterCool-systemet er et ventilationssystem, som er lokaliseret i sålen, og som reducerer fugtighed og varme inde i skoen. Derudover er der i konstruktionen af skoen også gjort brug af AIRmesh til overdelen, som sørger for, at din fod vil holde sig tør og ved en behagelig temperatur.

For at din løbetur vil føles let og glidende har Mizuno Wave Sayanora også gjort brug af Smooth Ride-tekonologien, som sørger for, at fodens bevægelser fra hæl til tåspids vil føles sammenhængende og naturlige.

På skoens ydersål vil du finde X10-materialet, hvilket forbedrer skoens greb, som sikrer, at du kan bruge den i mange forskellige terræner uden at komme galt afsted. Derudover har den også en G3-sål, hvilket også er med til at sikre skoens vejgreb således, at du ikke behøver at bekymre dig på noget tidspunkt.

De ovenstående egenskaber og teknologier sikrer, at du vil få en god løbeoplevelse iført Mizuno Wave Sayanora. Hvis du har en viden om disse ting vil du sætte endnu mere pris på skoen.

Tilbud og rabatter

Mange butikker holder ofte udsalg, og tilbyder i den forbindelse forskellige løbesko til en rigtig fordelagtig pris. Hvis man tænker strategisk og bruger tid på at undersøge priser vil man derfor også ofte kunne finde den løbesko man søger til en rigtig god pris. Dette gælder også Mizuno Wave Sayanora, som også ofte er på tilbud. Derfor er det en god ide at undersøge markedet før du køber dine nye sko.

Mizuno Wave Sayanoras herre- og damemodel

Støddæmpning i hælen

Støddæmpningen i hælen i Mizuno Wave Sayanora vurderer jeg til at være 7 på en skala fra 1-10 i både herre- og damemodellen. Dette betyder, at skoen tilbyder en god støddæmpning, der beskytter hælen fra stød både under afsæt og landing. Støddæmpning er en af de ting, der er vigtige at have i tankerne når man vælger sine løbesko.

Støddæmpning i forfoden

Forfodsstøddæmpningen i Mizuno Wave Sayanora er ikke rigtig værd at skrive hjem om. Jeg vurderer den til at være 3 ud af 10 i herremodellen og 2 ud af 10 i damemodellen. I modsætning til hælen er der efter min mening altså ikke nok støddæmpning i forfoden. Derfor er man nødt til at være opmærksom og påpasselig under løb.

Mizuno Wave Sayonara 3 herre

Stivhed

Stivheden i denne neutrale løbesko vurderer jeg til at være 3 ud af 10 i herremodellen og 4 ud af 10 i damemodellen, hvilket betyder, at denne sko måske er en tand for fleksibel. Din fod vil derfor bevæge sig ret meget rundt inde i skoen, hvilket øger risikioen for skader i eksempelvis anklen. Mizuno Wave Sayanora ville generelt være en bedre løbesko, hvis den havde været mere stiv.

Stabilitet

Stabiliteten i Mizuno Wave Sayanora vurderer jeg til at være 5 ud af 10 i både herre- og damemodellen. Den tilbyder et gennemsnitligt antal stabilitetsegenskaber, hvilket betyder, at du får nok stabilitet og støtte til at kunne føle dig sikker på din løbetur.

Lignende løbesko

Mizuno Wave Sayanora har allerede gjort sig bemærket på løbeskosmarkedet på grund af sine mange enestående egenskaber og teknologier. Den tilbyder løberen utroligt mange fordele, som vil hjælpe dem med at booste deres performance, og som på samme tid vil lade dem nyde løbet endnu mere. På trods af alle de gode ting jeg har at sige om denne sko vil der stadig være folk, som ikke synes, at dette er nok. For dem er den gode nyhed, at du sagtens kan finde andre løbeskosmodeller, som på mange måder minder om Mizuno Wave Sayanora.

Nogle af de lignenede modeller, som på deres helt egen måde også vil imponere dig, er Asics DS Racer (vores testvinder 2014 i konkurrence kategorien), Adidas Adizero Tempo 6 og Nike Free Flyknit 4.0. Udover disse fire er der selvfølgelig også andre løbesko, der på mange måder ligner Mizuno Wave Sayanora.

Asics DS Racer er en løbesko til neutrale eller supinerende løbere. Den lette DS Racer giver dig en fordel sammenlignet med andre løbesko grundet dens lave vægt og stærke greb på hårdere underlag. Det giver en effektiv kraftoverførsel fra fod til asfalt.

Også Nike Free Flyknit er en meget letvægtig sko. Hverken støddæpmningen i hælen eller forfoden er værd at skrive hjem om. Dog er skoen lige tilpas fleksibel til at sikre, at du vil føle, at din fod får mulighed for at udfolde sine naturlige bevægelser iført skoen. Dens pasform er så god, at du vil føle det som om du kun er iført sokker, og den generelle komfort, der opnås med denne sko er meget høj.

Den sidste sko jeg vil nævne er Adidas Adizero Tempo 6, som er en sko, der primært henvender sig til løbere med tendens til mild overpronation. I sammenligning med tidligere udgaver af denne sko er det her tydeligt, at forfodsområdet er blevet gjort mere fleksibel. Som navnet foreslår er Adidas Adizero Tempo 6 rigtig god til løb i højt tempo. Med henblik på støddæmpning er skoen rigtig god, og især støddæpmningen og chokabsorberingen i hælen er værd at lægge mærke til.

Mizuno Wave Sayanora har en masse at tilbyde sine brugere, men der findes altså også lignende løbesko, hvor du kan få stort set de samme fordele. For at kunne bestemme lige præcis hvilken løbesko, der er den rette for dig er det altså en god ide at lave en detaljeret sammenligning, så du kan vurdere lige præcis hvilken sko du vil drage flest fordele af.

Opsummering

Mizuno Wave Sayanora er en meget afholdt og populær løbesko på grund af de mange fordele den tilbyder. Det er en netural løbsko, som er meget passende til løbere med neutral pronation. Den har en rigtig god pasform, og den helt rette mængde støddæmpning og generel støtte.

Jeg vil personlig gerne anbefale denne sko, da jeg føler mig overbevist at alle vil føle sig rigtig godt tilpas iført den. Den vil give en følelse af maksimal komfort. Derudover er den meget holdbar, og du vil derfor kunne have gavn af den i rigtig lang tid. Hvis du er meget bevidst omkring dit budget vil du ikke fortryde købet af denne sko. Den vil tjene dig godt. Skoens lave vægt vil også medvirke til, at du ikke ligeså hurtigt vil føle dig træt når du løber. Alle de basisegenskaber løbere søger i deres sko findes i Mizuno Wave Sayanora.

Hvis du allerede har afprøvet Mizuno Wave Sayanora vil jeg anbefale, at du skriver en anmeldelse af den, da dette vil gavne rigtig mange andre. Man lærer meget om en sko ved at læse anmeldelser, og kan på den måde bedre vurdere om det er en god investering eller ej.

Prissammenligning

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 599 DKK Til butik
3-5 dage 1.019 DKK Til butik