Mizuno Wave Inspire 14

Mizuno-Wave-Inspire-test-billig-pris-billedeMizuno Wave Inspire er uden tvivl den løbesko du er på udkig efter, og det især hvis du er en løber med tendens til moderat overpronation. Denne specifikke løbesko giver dig den støtte du har brug for, og du vil derfor ikke opleve nogle særlige udfordringer og besværligheder uden løb. Du vil helt sikkert få en bedre og mere behagelig løbeoplevelse iført Mizuno Wave Inspire.

Du kan bruge Mizuno Wave Inspire skoen til mange forskellige formål. Denne stabilitetsløbesko er let, hvilket betyder, at du kan bruge den til normal træning og sprinttræning.

OBS: Spar 750 kroner i dag via iloebesko. Normalprisen er 1.100 kroner, så udnyt det i dag.

 

iloebesko er omtalt i:

 

Prissammenligning Mizuno Inspire 14

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 550 DKK Til butik
2-5 dage 854 DKK Til butik
3-5 dage 914 DKK Til butik
3-5 dage 1.197 DKK Til butik
1-7 dage 1.245 DKK Til butik
 

Prissammenligning Mizuno Inspire (tidligere versioner)

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 550 DKK Til butik
5-7 dage 762 DKK Til butik
3-5 dage 1.064 DKK Til butik
1-7 dage 1.095 DKK Til butik
 

Introduktion

Før du investerer i et par løbesko er det vigtigt, at du har sat dig ind den specifikke skos funktioner og egenskaber. Ved at have en større viden på området kan du bedre vurdere hvad der er bedst og mest passende til dig. Derfor er det en god ide at læse denne anmeldelse af Mizuno Wave Inspire, hvori jeg vil fortælle dig om mine oplevelser med skoen samt liste både fordele og ulemper op. Du vil derudover også lære mere om skoens egenskaber og teknologier.

Hvad kan du forvente af Mizuno Wave Inspire 14

Wave Inspire fra Mizuno er en løbesko der kombinere en forholdsvis lav vægt med en ekstrem høj komfort. Det bliver der ikke lavet om på. Det er også derfor at en løbesko som Mizuno Wave INspire 14 kan være det oplagte valg til dig der vil mængdetræne, eller vil have en løbesko med høj komfort til dine halvmaratons eller sågar maratons.
Mizuno Inspire 13 er nu blevet erstattet af Inspire 14, og hvad betyder det så, hvad kan du forvente dig?

En bedre overdel får du i Mizuno Wave Inspire 14 i forhold til forgængere Inspire 13. Den er blevet mere støttende, mere åndbar og fakttisk også en smule mere slidstærk. Alt i alt kan man vel godt sige at overdelen i Mizuno Wave Inspire 14 er blevet en smule mere moderne. Den lever fuldt ud op til så mange andre løbesko nu. Overdelen har stadig et godt hold i foden når du løber. Og det gælder både ved 5, 15 eller 35 kilometer.

En bedre hælkonstruktion som sikrer dig bedre fleksibilitet, og derved også et mere smooth løb. Og det er med til at højne komforten når vi snakker om løber over mange kilometer.

Mizuno Wave Inspire 14 er stadig en løbesko til den pronerende løber. Det er en løbesko til mængde træning (mange kilometer). Skoen er bedst på det hårde underlag (asfalt, landevej, beton) Og så har du stadigvæk et drop i skoen på 12mm. (24mm/12mm)
Som navnet stadig indikere, så er Wave teknologien stadigvæk en væsentlig del af opbygningen i denne løbesko. En plade der er placeret i mellemsålen, og som hjælper med den korrekte og mest smidige afvikling af hvert skridt du tager på løbeturen.

Hvad var nyt i inspire 13?

Mizuno Wave Inspire 13 er det seneste skud på stammen af Mizunos Inspire-serie, og blev skabt i forbindelse med Mizunos 10 års jubilæum. Jeg var fra start meget begejstret over at prøve denne sko, da jeg synes det byder på noget ekstraordinært

Denne løbeskos støddæmpning i mellemsålen er 30 % lettere end den støddæmpning, der er brugt i mellemsålen i de tidligere versioner af skoen. Den nye teknologi hedder U4ic, og ved hjælp af denne får skoen en utrolig effektiv støddæpmning, der skaber en glidende overgang mellem skridtene. Udover den gode støddæmpning er U4ic også med til at give skoen en bedre holdbarhed.

mizuno-wave-inspire-10 tilbud udsalg danmark løbesko

Faktisk er denne teknologi det eneste rigtig nye, der er tilføjet denne sko. Den er dog også utroligt vigtig, da den giver løber rigtig mange fordele. Jeg forventede dog, at vi ville blive præsenteret for flere nye egenskaber og teknologier, men det bliver måske i den næste version.

Fordele og ulemper ved Mizuno Wave Inspire

 

Fordele

Letvægtssko

En af de største fordele ved Mizuno Wave Inspire er den lette vægt, der betyder, at mange forskellige typer løbere vil kunne få gaven af skoen. Herremodellen vejer 312 gram og damemodellen vejer 255 gram. Dette betyder, at man vil kunne løbe længere distancer end normalt.

Støtte

En anden fordel ved MIzuno Wave Inspire er den støtte den giver foden. Eftersom det er en stabilitetsløbesko er dette dog også hvad man kan forvente. Du vil føle, at du får den helt rette mængde støtte og beskyttelse under løb, og den vil derfor være god, hvis du løber i flere forskellige former for terræn.

Fås i mange klare farver

Mange løbere går ikke kun efter kvalitet, men også efter design når de skal vælge deres nye løbesko. Mizuno Wave Inspire fås i mange forskellige klare farver, hvilket gør den til en æstetisk attraktiv sko. Jeg oplever personligt, at dette kan være inspirerende under en løbetur.

Ulemper

Lidt for åndbar overdel

Skoen er meget åndbar, hvilket normalt er rigtig godt, da det betyder, at dine fødder altid vil have en behagelig temperatur når du løber. Denne skos overdel er dog så åndbar, at den kan have svært ved at holde dine fødder varme under en løbetur i lave temperaturer. Derfor kan det måske være nødvendigt med en tyk sok. Det er en hårfin grænse, for fødderne har selvfølgelig brug for at kunne ånde, men det er også vigtigt at de bliver holdt varme.

Højt hæl-til-tå drop

En løbesko med et højt hæl-til-tå drop kræver, at man er lidt ekstra opmærksom og forsigtig, så man ikke kommer galt afsted. Dette gør sig gældende ved Mizuno Wave Inspire. Både herre- og damemodellen har et højt hæl-til-tå drop, og hvis man ikke er vant til at løbe med denne type sko kan det godt vise sig at være lidt udfordrende.


 

Hvem henvender skoen sig til?

Pris

Prisen på Mizuno Wave Inspire varerier meget, da du ofte kan finde skoen på tilbud med rigtigt god rabat. Den vejledende pris ligger dog på 1300 kr. Der findes mange løbesko på markedet, der er til at betale, og denne sko er en af dem.

Svangstøtte og pronationskontrol

Mizuno Wave Inspire er en stabilitetsløbesko, der kan give løbere med tendens til moderat overpronation mange fordele. Overpronation er noget, som man er nødt til at være opmærksom på og tage sig af sådan, at man undgår skader. Med denne sko kan du få den støtte du har brug for.

Det er vigtig at være opmærksom på hvilken pronationstype man er og hvilken form for svangstøtte man har brug for, for at kunne vælge den helt rigtige sko. Hvis man ikke er opmærksom på dette kan man hurtigt komme til at fortryde sig valg. Hvis du vil undgå dette så brug lidt tid på at undersøge dine egne behov, og spørg eventuelt efter gode råd og hjælp fra professionelle.

Terræn

Denne sko er optimal til terræner som eksempelvis asfalterede veje og grus samt til trackløb. Dens ydersål er lavet af et carbon rubber materiale, hvilket giver skoen et godt greb. Dette kan være meget behjælpeligt, hvis du løber i regnvejr, hvor du altså ikke behøver at bekymre dig om, at du måske vil falde eller glide.

Brug

Mizuno Wave Inspire bruges til normal træning. Den giver din fod den støtte den har brug for, og skoen vil derfor være behjælpelig i at hjælpe dig med at booste din performance. Det er ikke en løbesko, der primært er beregnet til sprintløb, hvor du vil få mest gavn af en sko, der er endnu lettere. Den kan dog stadig bruges til formålet, da den ikke er en tung sko.

Holdbarhed

Som før nævnt er den implementerede U4ic-tekonologi med til at øge Mizuno Wave Inspires holdbarhed. Tekonologien giver en letvægtsmellemsål, og giver derudover en optimal stødabsorbering. Derdover er carbon rubber materialet på ydersålen meget slidstærkt.

Størrelse og pasform

Det er meget vigtigt, at du kender størrelsen på din hæl, midterfoden og forfoden for at sikre dig en sko med den optimale pasform. Mizuno Wave Inspire passer til løber med en gennemsnitlig størrelse mellemfod og forfod samt en snæver hæl. Sammenlignet med andre løbesko er pasform derfor en smule begrænsende, da den vil være for stram til mange personer. Størrelsesmæssigt skal man gå efter en halv størrelse større end din normale størrelse.

Vægt

Mizuno Wave Inspires herremodel vejer 264 gram, mens damemodellen vejer 210 gram. I og med det er en stabilitetsløbesko ligger den sig faktisk i den lette ende af denne kategori, og det er en af grundene til, at den er blevet så populær.

Hælhøjde

Mizuno Wave Inspires herremodel har en hælhøjde på 32 mm, ligeså damemodellens er 32 mm. Dette er en helt perfekt hælhøjde idet den vil beskytte dine fødder mod eventuelle genstande på jorden, som ellers ville være en forhindring i dit løb.

Forfodshøjde

Udover beskyttelse af hælen mod genstande på jorden er det også vigtigt at beskytte forfoden. Mizuno Wave Inspires herremodel har en forfodshøjde på 20 mm, og damemodellens er også på 20 mm. Igen en helt optimal højde.

Hæl-til-tå drop

Hæl-til-tå droppet målet 12 mm i Mizuno Wave Inspires herre og dame model. Dette er et relativt højt hæl-til-tå drop, hvilket er en af de ting jeg ikke bryder mig særlig meget om ved skoen. Dette betyder nemlig, at man er nødt til at være ekstra koncentreret og opmærksom for at undgå skader i især hælen. Mange folk foretrækker et lavt hæl-til-tå drop, da dette gør, at man føler sig tættere på jorden og det derfor vil føles mere, som at løbe barfodet.

Skoens opbygning

Ydersål

Mizuno Wave Inspires ydersål er lavet af et meget slidstærkt carbon rubber materiale, som giver skoen et godt greb. X10-teknologien er derudover placeret i hælen med samme formål.

Udover dette materiale består ydersålen også af Blown Rubber, som er placeret i forfoden. Dette materiale giver skoen en rigtig god støddæmpning og en ideel stødabsorbering både ved afsæt og landing. Dette er essentielt, hvis man gerne vil undgå skader.

Mellemsål

Mellemsålen er lavet af et letvægtsmateriale kaldet U4ic. Dette gør den som sagt meget slidstærk, men er også medvirkende til den gode stødabsorbering, som alt i alt vil bidrage til en rigtig god løbeoplevelse. Derudover finder du også Smooth Ride-teknologien, som giver en glidende overgang fra hæl til tå. Denne egenskaber sænker derudover både fodens acceleration og deceleration.

I området omkring mellemfoden finder du den udvidede Wave plade, som er den mest karakteristiske egenskab ved Mizuno Wave-serien. Det er utroligt vigtigt at en sko kan sikre dig, at din fod ikke bliver udsat for vrid når du løber, og dette er netop hvad Wave pladen gør. Du er på denne måde beskyttet fra især ankelskader.

Derudover findes der i mellemsålen også et ventilationssystem kaldet Intercool. Dette system holder styr på fugtigheden i skoen, og hjælper dine fødder med at forblive afkølede og tørre. Dette er meget vigtigt for den generelle komfort, og du vil undgå vabler og anden hudmæssig irritation.

Sidst, men ikke mindst har vi Gender Engineering, som tilfører kønsspecifikke egenskaber til skoen. Herremodellen har brug for en bredere base, mens damemodellen har brug for ekstra fleksibilitet.

Overdel

Hele Mizuno Wave Inspires overdel er dækket af AIRmesh, som giver rigtig god åndbarhed. Dette modvirker også dårlige lugte. Derudover har den en OrthoLite Sockliner, som skaber et sundt miljø for foden. Den hjælper med at modvirke fugt inde i skoen og er derudover anti-mikrobakteriel.

Derudover er Dynamotion Fit-teknologien anvendt for at give en behagelig pasform. Forfodsområdet er bygget op omkring et fleksibelt materiale, mens kanten langs hælen er lavet så tilpas stabil, at den ikke vil bukke sammen under fodens tryk.

Mizuno Wave Inspires tekniske konstruktion

Ved at læse denne del af anmeldelsen vil du blive meget klogere på præcis hvad skoen kan tilbyde dig. Især løbere, som ved utrolig meget om forskellige egenskaber og teknologier, og hvilket betydning de har for skoens samlede funktion vægter dette meget højt, så de kan være helt sikre på, at det er den rigtige sko de vælger. MIzuno Wave Inspire er en stabilitetsløbesko, som henvender sig mest til løbere med moderat overpronation.

Som før nævnt er mellemsålen bygget op omkring U4ic-teknologien, som er 30 % lettere end AP+-teknologien, som før er blevet brugt i Mizunos sko. Denne funktion giver god støddæmpning og stødabsorbering.

For at skoens overdel kan arbejde bedst mulig sammen med selve foden er Dynamotion Fit-teknologien implementeret. Denne teknologi gør at foden kan bevæge sig ordentlig i skoen, hvilket sammen med Smooth Ride-teknologien gør, at løbeoplevelsen vil føles ubesværet og flydende, og at dine bevægelser vil føles naturlige.

Intercool ventilationssystemet sørger for at holde foden i en behagelig temperatur. AIRmesh er brugt til overdelen, hvilket også bidrager til åndbarheden og komforten.

I hælen finder vi X10, som er det mest slidstærke carbon rubber materiale Mizuno nogensinde har anvendt. Dette sikrer et godt vejgreb, så du vil føle dig sikker under løb – selv i regnvejr.

En af de bedste ting ved Mizuno Wave Inspire er, at både mellemsålen og ydersålen er konstrueret forskelligt i herre- og damemodellen, således at hvert køns speficikke behov bliver dækket. Der bliver behov til de forskellige anatomier, og dette bliver gjort gennem Gender Engineering-teknologien, som er udviklet med henblik på dette.

Disse ovenstående egenskaber er det, der udgør Mizuno Wave Inspires tekniske konstruktion, og som det fremgår tydeligt er dette en sko, der appellerer til en bred gruppe løbere, som alle på hver sin måde vil have gavn af skoen.

Udsalg og tilbud i Wave Inspire

Mange er interesseret i at investere i Mizuno Wave Inspire, men ikke alle føler, at den ligger indenfor deres budget. Derfor er det godt, at denne sko kan findes både online og i fysiske butikker til mange forskellige priser. Der er ofte gode rabatter og tilbud af hente, og hvis man er ihærdig i sin søgen vil man højst sandsynlig også kunne finde Mizuno Wave Inspire til en rigtig god pris.

Mizuno Wave Inspires herre- og damemodeller

Støddæmpning i hælen

Støddæmpningen i hælen vurderer jeg til at være 5 ud af 10, mens jeg vurderer den til at være 7 ud af 10 i damemodellen. Støddæmpningen i dette område er gennemsnitlig, men god nok til, at man ikke behøver at bekymre sig.

Støddæmpning i forfoden

Ligesom hælen har også forfoden brug for stødabsorbering og beskyttelse fra stød for, at man kan løbe uden smerter. I Mizuno Wave Inspirer vurderer jeg støddæpmningen i forfoden til at være 10 ud af 10 i herremodellen og 7 ud af 10 i damemodellen.

Stivhed

Med hensyn til stivhed får herremodellen 2 ud af 10 mens damemodellen får 4 ud af 10. Det er altså ikke en særlig stiv sko, men derimod meget fleksibel. Hvis du er ude efter en meget fleksibel sko er denne altså en god løsning, men man skal dog være opmærksom på, at chancen for ankelskader hermed er større.

Stabilitet

Skoens stabilitet vurderer jeg til at være 7 ud af 10 i både herre- og damemodellen. I og med, at den er så stabil vil du være i stand til at kontrolle alle fodens bevægelser mens du løber. Dette betyder også, at både afsæt og landing vil føles meget kontrolleret.

Sammenlignelige løbesko

De største fordele ved Mizuno Wave Inspire er dens lave vægt, dens støddæmpning og den støtte foden får fra skoen. Hvis man alligevel ikke mener, at Mizuno Air Wave er den helt rigtige sko findes der mange lignende modeller på markedet.

Vægtmæssigt er Saucony Ride den tungeste af de løbesko jeg vil præsentere i denne del af anmeldelsen. Den har også den laveste vurdering med hensyn til stabiliteten og en lav hælhøjde. Men på trods af disse ting har den rigtig god støddæmpning i både forfoden og hælen. Derfor behøver du ikke bekymre dig om stød og smerter iført denne sko.

En anden sko, der på mange måder minder om Mizuno Wave Inspire er Adidas modellen Supernova Glide. Denne sko har den laveste vægt og det laveste hæl-til-tå-drop af de 4 sko jeg her nævner. På trods af dens lave vægt har den også rigtig god støddæmpning i både forfod og hæl, og sammenlignet med andre modeller har den rigtig mange forskellige egenskaber, der alle gør skoen meget stabil. Hvis man snakker om stivhed er denne sko dog ikke særlig imponerende. Derfor skal man igen her være opmærksom, hvis man vil undgå skader.

Sidst, men ikke mindst har vi Nike Flyknit Lunar løbeskoen, som også på mange måder ligner Mizuno Wave Inspire. Denne sko har det højeste hæl-til-tå-drop af de 4 sko, hvilket er en af grundene til at nogle løbere vil foretrække en anden model. Derudover er det heller ikke en særlig stiv sko. Dog kan du helt sikkert stole på denne sko når det kommer til stabilitet og støddæmpning. Den har også en meget lav vægt.

Det er vigtigt at huske på, at man rent faktisk har utroligt mange modeller at vælge mellem generelt. Udover de tre sko jeg har nævnt udover Mizuno Wave Inspire findes der mange andre modeller, der også besidder nogle rigtig gode egenskaber. For at vælge rigtigt er det derfor, som før nævnt, vigtigt at kende sine egne behov.

Opsummering

Mizuno Wave Inspire er en stabilitetsløbesko, der henvender sig til løbere med moderat overpronation. Den vil give dig en rigtig god løbeoplevelse og det især på grund af den exceptionelle støddæmpning og stabilitet. Den har mange forskellige teknologier og egenskaber samt en overkommelig pris.

Jeg vil klart anbefale denne model, da den dækker utroligt mange af de behov alle løbere stiller til deres løbesko. Foden får rigtig god støtte og bevægelserne føles samtidig naturlige. Jeg vurderer endda, at skoen var medvirkende til, at jeg har formået at optimere min egen præstation.

Hvis du er en af dem, der allerede har afprøvet denne løbesko vil jeg anbefale, at du skriver en anmeldelse af den. Dette vil være meget behjælpeligt for andre, som er på udkig efter nye løbesko, og som overvejer at investere i Mizuno Wave Inspire.

Prissammenligning Mizuno Wave Inspire 14

 

Forhandler Leveringstid Land Pris inkl. levering Til butik
1-2 dage 550 DKK Til butik
2-5 dage 854 DKK Til butik
3-5 dage 914 DKK Til butik
3-5 dage 1.197 DKK Til butik
1-7 dage 1.245 DKK Til butik