Nike Zoom teknologi som støddæmpningsmateriale

Nike Zoom er en helt familie af løbesko, med samme lette, tynde og effektive støddæmpningsteknologi. Nike Zoom er en videreudvikling af Nike Air mere specifikt til sport. Den lavere støddæmpning lader dig komme tættere på overfladen og giver dig bedre kontrol og et mere responsivt løb. Alle Nike Zoom løbesko er i de seneste år blevet mere fokuseret på “Natural Running” længere fremme på foden for at hjælpe dig til at løbe endnu hurtigere.

 

Fordele og ulemper

 

Fordele

Online pris

Priserne på Nike løbesko og således også for alle Nike Zoom løbeskoene, der er blandt Nikes mest populære modeller, er presset helt i bund. Det er derfor muligt at få kvalitets løbesko til næsten ingen penge. Jeg har under de enkelte modeller lavet prissammenligninger, så du til hver en tid kan finde den billigste pris for Nike løbesko på nettet. Det kan spare dig for meget tid og mange penge.

Både til træning og konkurrence

De fleste af Nike Zoom løbeskoene er alsidige løbesko, som kan bruges til træning og konkurrencer. Tungere løbere vil måske finde at Nike Zoom støddæmpningen er lige hård og stiv nok til mange lange træningsture. Lettere løbere vil dog nyde den ekstremt responsive støddæmpning i skoenes mellemsål.

Fokus på fart

Nike ligger ikke skjul på at deres løbende opdateringer af deres Nike Zoom løbesko er for at give dig mere fart i fødderne og sørge for at du kan slå din PR og løbe endnu hurtigere. Dette gør de ved at forsøge at gøre støddæmpningen mere responsiv og sænke vægten af deres løbesko, ved at overdelen skabes i tyndere materialer. Samtidigt arbejder de hårdt på at sikre at det ikke kommer til at gå udover skoenes performance. Hvilket dog til dato heller ikke er sket. Jeg har kun været tilfreds med Nike's forbedringer i deres Zoom løbesko.

Ulemper

Manglende stivhed

Næsten alle Nike Zoom løbeskoene ligger vægtmæssigt i den lavere ende af deres klasse, hvilket gør dem super funktionelle og fremmer hastigheden i løbet. De tynde overdele og rimeligt minimalistiske støddæmpning i flere af zoom modellerne, kan dog godt få skoene til at fremstå lidt for fleksible, hvilket ikke nødvendigvis er en fordel, når du vil give den fuld gas på landevejen eller til en konkurrence.

For lidt udvikling

Det har altid været vigtigt for mig at følge med i den nyeste udvikling og jeg følger altid nye produktlanceringer tæt. Selvom jeg er rigtigt tilfreds med de opdateringer der er sket i Nike Zoom løbeskoene på det sidste, må jeg indrømme at jeg fra tid til anden mangler den store revolution eller det helt nye fra Nikes side. Især hvis man sammenligner med udviklingen, der har været hos deres store konkurrent Adidas, som har været langt mere kraftig. Læs bare om den nye Adidas Boost.


 

Nike Zoom løbesko

Et samlet overblik over de mange forskellige Nike Zoom løbesko, som du kan finde på markedet.Under hver enkelt løbesko, vil du kunne finde et link til yderligere information om løbeskoen og prissammenligning, så du altid kan finde den billigste pris på din nye Nike Zoom løbesko.

Nike Air Zoom Streak

En af de nyere modeller i udvalget af Nike Zoom løbesko. Den ekstremt lette løbesko, som vejer ind på under 200g er et oplagt valg til dig, som vil løbe hurtigere, både på kortere og længere distancer. En løbesko med et højt niveau af komfort, grundet en meget åndbar og tætsiddende overdel, som med sine Dynamic Flywire giver et sikkert fit omkring foden. Skoen er skabt for at du kan slå din PR og lige præcist derfor passer Nike Zoom Air støddæmpningen perfekt ind i Nike Air Zoom Streak. Vægten bliver holdt på et minimum uden at gå på kompromis med de gode støddæmpende egenskaber.

Nike Zoom Streak danmark tilbud

Nike Air Zoom Pegasus

En klassiker indenfor løbesko og er på nuværende tidspunkt blevet udviklet og forbedret i mere end 30 modeller. Nike Air Zoom Pegasus er en arbejdshest, der er blevet konstrueret til at kunne holde til mange km på landevejen. I de seneste modeller har Nike gjort Nike Air Zoom Pegasus blevet mere fokuseret på natural running, der er en stor del af Nikes løbefilosofi. Det har blandt andet betydet af Pegasus har fået et lavere drop og at dens Zoom Air støddæmpning er blevet gjort tyndere. Dette giver et mere responsivt, aktivt og hurtigere løb.

Den olympiske mester Mo Farah løber altid i Nike Air Zoom Pegasus.

Jeg har tidligere med stor glæde testet Nike Air Zoom Pegasus og var især imponeret over skoens komfort og holdbarhed. Dejligt med en langdistance løbesko, som lader dig løbe naturligt fremme på foden.

Nike Air Pegasus løbetræning trail

Nike Zoom Elite

Dette er en alsidig løbesko, som ligger i mellemniveauet og derfor både kan bruges til træning og konkurrence. Zoom støddæmpning i Nike Zoom Elite er ikke helt kraftig nok til tungere løbere og som træningssko bør skoen derfor primært blive brugt af lettere løbere. Zoom Air støddæmpningen løber igennem hele længden af skoen. Dette kombineret med at løbeskoen mellemsål kommer i to hårdheder giver dig sikker kontrol over foden og et hurtigt responsivt afsæt. Overdelen er en i en åben mesh konstruktion med inkorporerede flywire, som giver et sikkert og tæt fit uden at irritere foden. I den nyeste version er vægten endnu en gang blevet sænket en smule. Mindre vægt = mindre modstand.

Nike Air Zoom Elite test anmeldelse

Nike Zoom Structure

En af Nike’s første specificerede løbesko, hvilket også gør at det er en af verdens bedst sælgende løbesko. Jeg har testet og anmeldt Nike Zoom Structure, og har været meget tilfreds med skoen. Den giver mere støtte end de andre Nike løbesko med Zoom støddæmpning. Skoen er primært henvendt til løbere med overpronation, deraf den høje støtte og hjælp til styring af foden. Dette betyder også at vægten er lidt højere og ligger lige omkring 300 gram. Til gengæld får du så også en løbesko med masser af support, rigtigt god støddæmpning og god komfort. Den avancerede mellemsål giver dig en flydende overgang fra landing til afsæt.

Nike Air Zoom Structure online billede

Nike Zoom Vomero

Denne løbesko henvender sig primært til den neutrale eller supinerende løber. Som du kan læse i min test af Nike Zoom Vomero, har den nyeste version fået en forbedret pasform og lavere vægt. Det er en af Nike’s top løbesko, men da konkurrencen på Nike løbesko er ekstremt høj, kan den stadig fås til meget lave priser, helt ned til omkring 50% af vejledende udsalgspris, hvilket gør at du får rigtigt meget løbesko for penge.

Nike air Zoom vomero pris billig online

Nike Zoom Vomero har Zoom indlæg i hæl og forfod, igenne, hele sålen har skoen Cushlon, som er en kraftigere støddæmpning. Dens åbne mesh overdel giver en god og effektiv ventilation. Pasformen er blevet forbedret med Nike’s meget populære Flywire teknologi, som gør at du spænder skoen tæt til hele foden når du snører dine snørebånd.

Kender du kun en måde at snøre dine snørrebånd? Hvis ja, så prøv at se vores infografik om snøring af snørrebånd. Der er mange metoder, og de kan hjælpe dig af med eventuelle fit problemer.

Hvad er Nike Zoom?

Nike Zoom støddæmpning er en del af Nike Air familien og er, ligesom dens søskende, kendetegnet ved lang holdbarhed og lav vægt. Fordi at Nike Zoom stødabsorbering er så imponerende tynd bringer den foden tættere på jorden, hvilket øger stabiliteten især ved hurtige retningsskift. Efter landing vil de tætte fibre inde i den komprimerede air unit hurtigt springe tilbage til sin oprindelige form. Dette giver en super responsiv fornemmelse for overfladen du bevæger dig på.

Nike Zoom støddæmpningen sikrer at vægten altid bliver holdt på et minimum uden at ofre skoens performance. Dette er ekstremt vigtigt, da en lettere sko vil betyde at du skal bruge mindre energi per bevægelse, hvilket vil sikre dig mere overskud og dermed en hurtigere tid. Næsten uanset hvilken sport du dyrker vil du kunne få glæde af Nike Zoom støddæmpning, det gælder ikke kun til løb. Den lave og alsidige støddæmpning kan også tilpasse sig din sport.

Nike Zoom teknologi

For at beskytte dine knogler, ledbånd og muskler er det vigtigt med en effektiv og korrekt støddæmpning til at minimere de kræfter og stød, som unægteligt vil ramme kroppen hver gang du lander ned på foden i et løb. Øjeblikkeligt efter at presset er sluppet, vil Nike Zoom støddæmpningen gå tilbage til sin oprindelige form og give optimal beskyttelse ved næste løbeskridt. Det kan beskytte dig mod træthed og stress på muskler, led og knogler. Gennem hele livet af en Nike Zoom løbesko, vil støddæmpningen fungere konstant og optimalt.

Derfor skal du købe Nike Zoom

  • Du er på udkig efter effektiv støddæmpning uden ekstra vægt
  • Du vil løbe mere naturligt
  • Du savner slidstærk løbesko, som kan holde til mange km på landevejen
  • Du vil gøre en god handel. Der kan være mange penge at spare ved at købe løbesko online. Især på Nike!

Min Nike Zoom test

Jeg har testet Nike Zoom flere gange og jeg må hver gang overgive mig til den effektive støddæmpning. Nike Zoom er selv i de mest teknologispækkede løbesko en mere fast støddæmpning en det kendes fra andre løbesko, hvilket jeg rigtigt godt kan lide. Jeg bliver dog også altid lidt skuffet over at Nike Zoom støddæmpningen altid føles lidt på samme måde og teknologien står lidt stille. Dette står i stærk kontrast til f.eks. Adidas, hvis sko er i rivende udvikling. Nike lever dog nok efter devisen “Don’t change a winning team”, hvilket jeg selvfølgelig ikke kan sætte en finger på.

Selve støddæmpningsteknologien bliver holdt ret ens, så har Nike ændret en stor del i overdelen, for at gøre deres sko lettere og hurtigere. En vinder har altid ret, så derfor prøver Nike at modificere deres sko, så du kommer længere frem på foden og få mere fart i løbeskoene. Dette synes jeg de klarer rigtigt godt, og deres nye og lettere overdele sidder virkeligt behageligt og tight omkring foden, selvom de er lettere end nogensinde før.

Nike Zoom løbesko fart konkurrence træning

Nike Zoom har været på markedet igennem mange år og har fortsat mange fans verden over. Det kan jeg godt forstå, jeg er også fan af Nike Zoom og de forskellige løbesko. Med mere end fem forskellige løbesko i Zoom kategorien skal du dog være opmærksom på, hvilken løbesko du køber, da der godt kan være stor forskel på løbeskoene. Både på pris (selvom de fleste Nike Zoom løbesko kan købes billigt på tilbud online), teknologi og brug.

Sammenlignet med andre løbesko

Herunder har jeg sammenlignet løbeskoene fra Nike Zoom serien med andre løbesko. Der vil både være en sammenligning med andre løbesko fra Nike og med løbesko fra andre lignende brands.

Sammenligning af Nike Zoom med andre Nike løbesko

Nike Zoom er en del af Nike Air familien og en videreudvikling af den klassiske støddæmpning fra Nike, som blev udviklet i 1979. Siden da er der løbet meget vand under broen, og de mere minimalistiske og stivere Zoom løbesko, adskiller sig ret markant fra Nike Air skoene, som vel nu mere er modesko end de er løbesko. Nike Zoom sko har en fastere støddæmpning og er begyndt at få et større præg af minimalistisk løbestil. Løbeskoene ligger derfor et sted midt mellem de mere støddæmpende Nike Lunareclipse og Nike Lunarglide og så de meget minimalistiske Nike Free og videreudviklingen Nike Free Flyknit.

Nike Zoom team mo farah løbesko

Sammenligt med andre brands

Hvis du sammenligner Nike Zoom med løbesko fra andre mærker og brands, kan du kigge på følgende løbesko. Dette gør sig gældende for både herre og dame modellerne. Du skal hovedsageligt kigge efter løbesko med let støtte til enten pronering eller supinering. Med den prisvenlige New Balance 860 får du rigtigt meget løbesko for pengene. Den minimalistiske Saucony Triumph træningsløbesko ligger langt hen ad vejen op af Nike løbesko mht. stil og udformning. Af mere populære modeller kan du kigge på Asics Gel Kayano, som er slidstærk mængdetræningssko til pronerende løbere. Også den tekniske Brooks Adrenaline henvender sig til pronationsløbere og hårdere underlag. De mange forskellige Nike Zoom løbesko har hver især deres specifikke kendetegn. Vil du læse mere præcise sammenligninger, kan jeg anbefale at gå ind under hver enkelt sko.

Opsummering på Nike Zoom anmeldelse

Nike Zoom er en klassisk serie af løbesko med et sportsligt fokus. Komfort er i højsædet for at give dig de bedste betingelser til at løbe så hurtigt som muligt. I de seneste år har Nike Zoom løbesko blevet præget mere af Nike’s fokus på natural running og udformningen af skoen er blevet mere minimalistiske og oplagte til dig som løber længere fremme på foden. Udover at Nike Zoom løbesko er virkeligt behagelige og gode at løbe i, så er de bygget i en kvalitet, som holder til mange km på landevej og sidst, men ikke mindst, så er konkurrencen på Nike løbesko ekstremt stor, hvilket gør at du kan spare en masse penge og finde billige Nike løbesko ved at købe online.

Nike er kendt for deres sportslige performance og høje kvalitet. Det samme gør sig absolut gældende for deres Nike Zoom løbesko, som jeg har været meget tilfreds med i min test og anmeldelse.

Ja, jeg ville anbefale Nike Zoom til en ven!

Har du erfaringer med Nike Zoom? Gode som dårlige. Smid en kommentar i felter herunder. Jeg vil elske at høre din mening om Nike Zoom!